Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 17.9.2011 23:19:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Napravila sam pauzu dva dana, i opet počela sa uvođenjem svinjetine. Danas je treći dan, reakcije nema. Danas, sedim kod bake na podu i jedem keks. Marko se igrao, okreće se prema meni, vidi da jedem, i kreće da puzi ka meni (=trči četvoronoške). Ja brzo nabila keks u usta, žvaćem, i dok je stigao progutam. Ustaje uz mene, otvara mi usta, gleda, gura celu šaku u moja usta, na jezik, vadi rukicu, gleda je i direkt u svoja usta i kreće da je sisa.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 24.9.2011 21:30:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas smo probali plavi patlidžan. Pre koji dan, jedem sladoled, kapri. On ciči iz kolica, gotovo da ispadne, i ja mu prislonim vrh onog belog dela sladoleda na usta, toliko malo sam prislonila da sam razmišljala dal da ponovim jer sam imala utisak da mu ni mrva nije ušla u usta. Međutim, za 5min je bio kompletno crven oko usta. Ono što ne kapiram je, sve se povuče 5min nakon što ga umijem. Kontaktna alergija? (kopiraću ovo u mlečne proteine, tamo je neko pisao o tome)
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 26.9.2011 23:11:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Za sada jede: - karfiol - blitvu - prokelj - brokoli - tikvice - paradajz - krompir - šargarepu - jagnjetinu - palentu - čaj od belog sleza - višnje - kajsije - jabuke - breskve - kruške - šljive - suncokretovo ulje - luk - svinjetina - plavi patlidžan. Pirinač... da ili ne... još se lomim. Ako ću da probam da ga uvedem, sad je pravi momenat. Sledeće nedelje počinjem da radim, i neću biti tu većinu dana. Još ovu sedmicu sam sa njim. Mislim da ću se usuditi. A onda još ostaje keleraba, i dalje zaista ne znam šta bih nego da čekam kontrolu koja je za mesec i po - dva, kada će mi valjda dati zeleno svetlo za piletinu i jaja.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.9.2011 20:41:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Krenuli smo danas pirinač, treći pokušaj. Držite nam fige, baš bih volela da je prestao da se osipa na njega. Nisam mu ni pasirala, dala mu činiju, i on grabio rukicama zrna, i žvaaaakaaaao.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.9.2011 21:12:15
|
|
|
|
bojkica
|
Tash,bice dobro videces,drzimo fige.Blago tebi kad tako rucka,ova moja sve pasirano-miksano-do poslednje mrve,i sve to uz tv,crtace i svsta nesto,prava je mrsavica,ali sam prestala vise da se nerviram oko kilaze,sta da radim jednostavno je takva.Starija je bila jedna debeljucka sa godinu dana za razliku od nje. Otisla sam malo sa teme
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 27.9.2011 23:41:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Bojkice, kod nas obrnuta priča. Luka jede po nekada, a Marko uvek, i sa svima.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.10.2011 23:59:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Batalićemo pirinač još neko vreme. Drugi dan pirinča je dobio mali osip ispod oka, i počeo je da mu curi nos. Ne mislim da mu nos curi od pirinča, nego hoću da kažem da ne znam dal je osip po stomaku i leđima 3ći dan pirinča ustvari od nosa ili od pirinča.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 2.10.2011 10:58:52
|
|
|
|
bojkica
|
Tash-mojoj devojcici je poceo pre par dana da curi nos-i malo se osula po stomaku-a nista novo nismo uvodili od hrane!Moguce da je osip od virusa.Ja bas nemam hrabrosti da probam nesto od mlecnih proizvoda-znam da su Snelle i Verus krenule sa malo jogurta,ja se plasim da probam.Jos joj ovih dana pored tog curenja nosa,koji je sada vec pun-pa stavljamo kapi i izvlacimo,i stolica postala malo smrdljiva i zelenkasta,predpostavljam da je povezano sa virusom koji je zakacila tj.starija ga donela iz vrtica-uh mrzim jesen!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 21:26:21
|
|
|
|
bojkica
|
Molim mame-Verus,Tash,Snelle,da mi odgovore .Kako je izgledao jelovnik vasih bebe oko prvog rodjendana tj.pre uvodjenja mleka i mlecnih proizvoda,sacekacu sa njima do kontrole a to je za 15-tak dana.Nemam vise ideju sta joj davati od hrane,slab joj je apetit skroz,a i mleko koje pije oduvek je to po 120ml. i ne vise! Jeste li davale hleb kiflu i sl.? Nama trenutno izgleda ovako: u 6h-popije mleko u 9h-zitarice i voce u 12 meso i povrce 15h-mleko 17:30 meso povrce 20:30 griz i kada krenem na spavanje negde oko ponoci gurnem joj flasicu pa popije po 100ml mleka. Dva obroka su nam sa povrcem i mesom jer nam tako gastro rekao,i pored toga sve ovo jede uz crtace,muziku,igracke i svi dubimo na glavi!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 21:59:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Bojkice, KLIKNI i KLIKNI Apropo sedmičnog menija, sada nekda umesto jagnjetine jede svinjetinu, i taj treći obrok varira... kako sam raspoložena.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 22:27:35
|
|
|
|
snješka
|
Meni, Boga mi, ništa nije jasno. Ako je dijete alergično na nešto onda se, poslije konzumiranja istog, pojavi neka reakcija u vidu osipa ili na neki drugi način? Mi ćemo za koji dan raditi Viku alergo test, ali on ima osip samo po nogama na jendom mjestu. Prošao mu je bio skroz prije oko dva mjeseca i ponovo se vratio na istom mjestu i u istom obliku. I svrbi ga nemoguće. Ništa mu novo od hrane nisam davala. Ništa mi nije jasno, jer mi još i dr kaže da je test nepouzdan prije druge godine.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 22:34:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da je to najobičniji ekcem kod vas.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 22:38:29
|
|
|
|
snješka
|
Ma i ja Tasho to mislim. Jer davala sam ja njemu neke mliječne proizvode po malo, onako da lizne mileram ili kašičicu čokolešnika kad Selena doručkuje ili pak nešto što sadrži jaja, vrlo malo, i nikad niej bilo reakcije. Onda se odjednom nakon par mjeseci osip vratio, onako kao hrastova kora i ljušti se, ali ga baš svrbi. Ne znam da li bi se pojavila razlika u stolici kad je alergija u pitanju?
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 4.10.2011 22:54:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako se sada vratilo, to je za očekivati. Ekcem prolazi dok se koža luftira, a vraća se čim krene jesen i garderoba. Tako se i Marku vratilo na leđa čim je češće obučen.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.10.2011 20:11:48
|
|
|
|
snješka
|
Ipak nije samo običan ekcem. Viktor ima alergiju na narandže i na perje u začetku.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.10.2011 22:07:13
|
|
|
|
snješka
|
Ova na perje je tek u začetku. I na histamin, zaboravila sam napisati.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 6.10.2011 23:09:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Histamin? Perje može prerasti, samo ga makni iz kuće. Ja sam ga prerasla. O narandžama ne znam ništa.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.10.2011 16:16:57
|
|
|
|
snješka
|
Ipak nije histamin. Ponovili smo test. A pernato nemamo ništa, osim moje nove jakne. Ja nemam drugu. U rebusu sam. Jedino da je ne oblačim kad je on samnom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 24.10.2011 11:40:28
|
|
|
|
bojkica
|
Snelle-kada si uvela L belance?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 24.10.2011 12:04:29
|
|
|
|
Snelle
|
Uvela sam pre navršenih godinu dana, sa nekih 11,5 meseci čini mi se.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 28.10.2011 10:58:13
|
|
|
|
dejana007
|
jaoj ljudi ne znam sta da radim, izgleda da sam pogresila.... kazu da se uvodi jedna namirnica dnevno, a ja mu davala npr jabuku ujutru a posle krompir i sargarepu, iaoko je po prvi put to unosio... danas mu evo dala bananu i ne bih da mu uvodim novu namernicu grasak ili piletinu, a planirala sam. dal zbog toga ima zatvor? dal ga preforsirala? Inace pocela da ga hranim kasnije i to nedelju dana pre punih 6 meseci. I davala sam mu jako malo, tek od skora pocela vece obroke. jedino je reakciju imao na svezu, cedjenu jabuku (rumeni obrazi i crvenilo na penisu) i to mu dala pola soka, pola vode. Posle toga mu kupujem hipove sokice, uplasila se. od kad ste videci pocele da dajete sveze cedjeno voce? Hvala unapred :)
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 28.10.2011 11:14:01
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kad uvodis novu namernicu tri dana mu dajes isto da bi videla da li ce da ima reakciju. To sigurno znas. Mada, sigurna sam da se odmah prvi dan pokaze reakcija. Sacekaj sa graskom. Ipak se to malo kasnije uvodi. Ima jos dosta povrca koje mozes vec da uvedes. A, grasak ide kasnije. Banana steze stolicu. Moj savet da polako uvodis namernicu po namirnicu. Koliko sam razumela ti si tek pocela od skoro sa nemlecnim obrocima tako da polako. Sokove ne dajem, jer moje dete nece da pije. Samo sveze voce dajem.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 28.10.2011 11:17:12 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 28.10.2011 11:17:41
|
|
|
|
minavb
|
Dejana, na šta je on inače alergičan?
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 28.10.2011 11:46:11
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: minavb Dejana, na šta je on inače alergičan? Za sad ni nasta, osim jabuka tj reakcija na svezu jabuku. hvala sanjice :) ja mu za sad dala krompir, sargarepa, brokoli, blitva, tikvica, bundeva, kukuruz, pirinac. Od voca jabuja, kruska, sljiva, banana. Ni na sta nije reagovao kad je u kuvanom stanju. Ali da ga ne preforsiram ova povrrca ima koristim do 7 meseca onda cu uvesti grasak,karfiol i ostalo. jedino cu da mu uvedem meso ovih dana.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 2.11.2011 23:02:56
|
|
|
|
dejana007
|
moram opet ja... dala mu opet jabuku, sada ne svezu, vec kuvanu i opet, dok je jeo jabuku izasao mu je crveni pecat ispod oka. .. najpre mislila da se ogrebao, ali kad mu opet dala jutros opet se pojavilo crvenilo koje nestane cim prestane da jede... sta da radim? Koliko vremenski da mu ne dajem jabuku? Zao mi je sto ne moze koristiti to voce... ni na sta nije reagovao sem na ovo voce koje se cak preporucuje od 4 meseca...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.