|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
12.11.2011 19:25:27   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mleko uopšte nije zdravo za odrasle da ga piju... Treba izbegavati mleko ....

Ja ovo prvi put čujem pa me zanima Minino mišljenje. Lično, nisam ljubitelj mleka, ali moj sin ga tamani u velikim količinama. Pije i jogurt, kiselo mleko, kefir, ali me zanima otkud sada ovo?????

Kopirala sam post iz teme o dojenju.

I meni je ovo rekao jedan lekar. Ne znam koliko je tacno.Kaze da je za odrasle bolja varijanta jogurt. Zasto....nemam pojma. Misim da mi je objasnila ali nisam zapamtila.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 251
12.11.2011 19:26:41   
Sanjica26 RR
A, gde moze kod nas da se nadje taj hleb?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 252
12.11.2011 19:34:03   
zoća
masnoća iz mleka se teže vari a lakše lepi za zidove krvnih sudova u starijem dobu metabolizam se usporava iz tog razloga
IZVORNA PORUKA: gagana83

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mleko uopšte nije zdravo za odrasle da ga piju... Treba izbegavati mleko ....

Ja ovo prvi put čujem pa me zanima Minino mišljenje. Lično, nisam ljubitelj mleka, ali moj sin ga tamani u velikim količinama. Pije i jogurt, kiselo mleko, kefir, ali me zanima otkud sada ovo?????

Kopirala sam post iz teme o dojenju.

I meni je ovo rekao jedan lekar. Ne znam koliko je tacno.Kaze da je za odrasle bolja varijanta jogurt. Zasto....nemam pojma. Misim da mi je objasnila ali nisam zapamtila.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 253
12.11.2011 19:34:54   
minavb
Mleko... Mišljenja su različita. U poslednje vreme su vegani poprilično glasni i agresivni, pa sa svih strana možemo čuti da će nas meso, mleko i jaja pobiti, pa čak i termični obrađena biljna hrana. Ja se sa tim ne slažem. Proteini surutke mleka su najkvalitetniji proteini, i ne verujem da im je lako naći zamenu u drugim namirinicama. Ja lično ne pijem mleko jer ga ne volim i teško ga varim, ali tu i tamo pijem jogurt i jedem sir. Kiselo mlečni proizvodi, jogurt, kefir, kumis i kiselo mleko, su višestuko korisni, pa ako sumnjate da vam mleko škodi, pijte to kao zamenu.
Tonus hleb nalazim u Maxiju, Idei i prodavnicama zdrave hrane.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 254
12.11.2011 19:37:17   
minavb
IZVORNA PORUKA: zoća

masnoća iz mleka se teže vari a lakše lepi za zidove krvnih sudova u starijem dobu metabolizam se usporava iz tog razloga

Nedge sam napisala, ali evo i ovde da ponovim, najnovija istraživanja su pokazala da mlečne masti, tj zasićene masti iz namirnica životinjskog porekla, nisu krive za arteriosklerozu i ostale kardiovaskularne bolesti. Krive su hodrogenizovane masti, tj trans oblici masnih kiselina koje smo mi sami industrijski proizveli. Klonite se dijet margarina.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 255
12.11.2011 19:39:01   
Leki 77
Dakle, tvoje mišljenje je da je mleko ok i za odrasle? Ukoliko im, naravno, ne smeta.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 256
12.11.2011 19:40:14   
zoća
Mina kada smo već kod surutke zašto dijabetičari ne bi smeli da je koriste u ishrani,a inače postoji i problem sa jetrom pored dijabetesa

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 257
12.11.2011 19:42:25   
minavb
Mleko je ok.user posted image
Zoćo, nisam te razumela-surutka nije ok za dijabetičare sa obolelom jetrom ili nije ni za jedne ni za druge? Ja koliko znam, dobra je u oba slučaja.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 258
12.11.2011 19:44:36   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: minavb

Mleko je ok.user posted image .

OK. Hvalauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 259
12.11.2011 19:45:23   
zoća
to i mene buni znam da je odlična za jetru ali komšiji su rekli da prekine za korišćenjem surutke otkada mu je dijagnostikovan dijabetes a on naravno ima problem i sa jetrom

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 260
12.11.2011 19:46:10   
minavb
Inače, od ponedeljka se bacam na svakodnevnu upotrebu surutke. user posted image

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 261
12.11.2011 19:48:26   
minavb

to i mene buni znam da je odlična za jetru ali komšiji su rekli da prekine za korišćenjem surutke otkada mu je dijagnostikovan dijabetes a on naravno ima problem i sa jetrom

Predpostavljam da mu je to endokrinolog rekao. Na žalost, nisu se mnogo udubljivali u ishranu. Mom tati su rekli , kad mu je potvrđen dijabetes tip 2, da od voća sme da jede samo kisele jabuke. Reci komšiji da pije slobodno surutkum naročito ako je gojazan.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 262
12.11.2011 19:51:04   
zoća
kod mene niko neće da je pije osim mene.Inače uzimam domaće mleko od proverene žene pravim i sir ali kiselim sa limunom a ne sa onom majom.Tako da to jedu.Hvala ti baš ću mu preneti mlad je i mnogo mi je žao što mu se sve to dešava

< Poruku je uredio zoća -- 12.11.2011 19:53:27 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 263
12.11.2011 19:56:40   
Leki 77

.... pravim i sir ali kiselim sa limunom a ne sa onom majom.

Da li možeš da napišeš kako to radiš?

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 264
12.11.2011 20:07:57   
zoća
Leki mleko obavezno prokuvam,kada se se malo prohladi iscedim jedan limun ,i dodam jednu do dve kašike jabukovog sirćeta umotam šerpu sa krpom i ostavim par sati.Kada se odvoji surutka procedim kroz pelenu i okačim da se još malo iscedi.Posle pritisnem da se napravi oblik ,jer ovo je kao loptica opet čekam par sati.isečem na kriške posolim posudu u kojoj će stajati i svako parče sa obe stane,sutradan jedemo.Od dva litra mleka dobije se otprilike 400 gr.ali nisam merila

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 265
12.11.2011 20:42:10   
Leki 77
Sjajno! Koliko sutra ću probati. Hvala!!!!

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 266
13.11.2011 9:15:33   
zoća
Mina imam ovu Premia tunjevinu nisam je do sada koristila da li mogu da od nje pravim paštetu a da jede i Mihajlo čini mi se da ima mnoooogo ulja

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 267
13.11.2011 9:17:45   
minavb
Ja ne bih. I ako već praviš riblju paštetu za dete, pravi je od sardinica, korisnije je jer se jede sa koščicama.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 268
13.11.2011 9:20:59   
zoća
hvala,

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 269
13.11.2011 9:47:19   
snješka
Mina, svaka ti je Njegoševa. Da si živjela u tom vremenu vi biste zajedno vladali. user posted image Samo šteta što je on umro od sifilisa. user posted image
Šalim se ja malo, danas sam posebno raspoložena.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 270
14.11.2011 20:45:58   
magnetic
Draga Mina opet mi treba tvoja pomoc.
Opet mi je ustanovljen gestacijski dijabetes koji je na OGTT bio 10,8.Zakazali su mi pregled u savetovalistu za ishranu tek za dve nedelje,a dijetu cu dobiti tek za tri,pa mi do tada trebaju neka ''navodila''.Reci mi,molim te,koliko voca smem dnevno pojesti(jabuka,narandzi ili limuna) i koliko su dobri ili losi ti slatkisi za dijabeticare tj. koliko,recimo tih keksica od integr.brasna,fruktoze i cimeta smem dnevno uvrstiti u ishranu?Hvalauser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 271
14.11.2011 21:57:05   
minavb
Magnetic, pisem ti sutra na pp.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 272
20.11.2011 22:18:42   
Ivanka 75
Mina, evo i ja da se oglasim sa pitanjcemuser posted image
Iva probala Carnex-ov Pilino - pileća prsa u omotu (nadam se da razumeš na šta mislim), moje pitanje je: Da li da joj dajem to da jede ili ne? Koliko je zdravo za nju?
Naravno, ne svaki dan....

Inače, probala je ovsi vanja keks, sviđa joj se ali nema zube pa ne može da ga krcka a teško se topi u ustima... Kad bude imala više zubića idemo u napad na ovsiuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 273
21.11.2011 7:53:29   
minavb
Mislim da su Neoplantini proizvodi za decu najbolji što se prerađevina tiče. Ja sam protivnik prerađevina, ali pošto će ih svakako jesti u vrtiću, neće smetati da ponekad pojede i kod kuće.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 274
2.12.2011 22:51:25   
Capa
Imam pitanjce vezano za moju mamu... Ona je nedavno imala operaciju bajpasa arterija, dakle ekstremni stadijum arteroskleroze. No, sve to nije bitno, već je bitno da mora sada da se hrani vrlo dijetalno, u smislu toga da mora da vodi računa o holesterolu i mastima uopšte da joj se ne bi, ne daj Bože, stvarali ti plakovi koji mogu da zapuše tu protezu...
Dakle, šta nikako ne bi smela ili šta bi trebalo da jede (ne znam kako ti je lakše da nam objasniš)? Koji bi nam savet dala?
Hvala ti unapred mnogo user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here