Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 17:09:46
|
|
|
|
jance
|
ja sam u petak dobila Aventovu elektricnu duplu pumpu za izmlazanje... mogu da kazem da mi je OGROMNA pomoc, saka mi se preporodila. a da ne kazem kako mi je pomoglo kad sam imala stomacni grip, nisam imala snage ni iz kreveta da ustanem a kamoli rucno da se pumpam. kaze drugarica koja mi je pozajmila da ih kod nas ni nema za kupiti, u engleskoj kostaju 600eur a u americi oko 300eur., sad, ja ne forsiram da pumpa najbrze moguce, nebi jos dodatno da iritiram ragade zbog kojih sam i morala da prestanem da dojim, a pumpanje traje u proseku oko pola sata, ujutru i malko duze...
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 19:29:55
|
|
|
|
Anoniman
|
ne znam, jance, bas sam zbunjena. ovih dana sam pricala sa dve drugarice i obe imaju rucne (jedna avent, druga chicco) i zadovoljne su. ikacc, koliko ti vremena treba za izmlazavanje?
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 19:33:46
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: ksena ne znam, jance, bas sam zbunjena. ovih dana sam pricala sa dve drugarice i obe imaju rucne (jedna avent, druga chicco) i zadovoljne su. ikacc, koliko ti vremena treba za izmlazavanje? Rucna je ok ako imas prirodan porodjaj i citave vene na rukama nakon porodjaja. Moje ruke su bile u autu, nema leba da bi mogla ista da ispumpavam...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 19:37:14
|
|
|
|
Anoniman
|
zato cu i cekati da vidim sta i kako. odlucila sam - ili aventova rucna ili medela swing elektricna, pa kad se porodim i utvrdim stanje grudi i bebe, i kao sto kazes ruku...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 21:49:44
|
|
|
|
jance
|
to je mozda i najbolje.. rucna pumpa je savrsena za one koje doje pa trebaju da se izcede posle podoja.. tu nema puno napora i nece dugo trajati. elektricna je za nas koje smo probale sve ostalo i nemamo drugog izbora nego da se samo izmlazamo, bez dojenja... tako ja to gledam
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 21.11.2011 22:26:03
|
|
|
|
Nensi*
|
A jel ste probale sa rucnom da kad pritisnete rucicu da samo drzite,da ne pritiskate stalno? Mene uopste nisu bolele ruke od rucne,pritisnem rucicu i drzim,a mleko samo ide,kao sa tusa. Ja sam se 2 meseca samo izmlazavala,i nije bilo problema.
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 0:15:07
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Nensi* A jel ste probale sa rucnom da kad pritisnete rucicu da samo drzite,da ne pritiskate stalno? Mene uopste nisu bolele ruke od rucne,pritisnem rucicu i drzim,a mleko samo ide,kao sa tusa. Ja sam se 2 meseca samo izmlazavala,i nije bilo problema. Ja sam sedam meseci 4 h dnevno, nema leba da bi postigla bez elektricne.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 0:48:37
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Bebilina Adriana ne bi je prodavala... Oni su tek prvu bebu dobili, a planiraju jos decice... A jesi probala e bay? Tamo se mozda moze naci a cesto salju i kod nas... Zelim ti da sto pre uspes naci Zene, nije higijenski uzimati polovne pumpe koje nisu bolnicke. Membrane unutra zadrze svasta... Vuko zar se na Medeli ne menjaju svi delovi koji dolaze u dodir sa mlekom? Ja sam imala sve duplo- od ventila do "kape" i bocica. Za sledeci bebu cu te baciti, a uzeti nove
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 0:55:43
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: jance ja sam u petak dobila Aventovu elektricnu duplu pumpu za izmlazanje... mogu da kazem da mi je OGROMNA pomoc, saka mi se preporodila. a da ne kazem kako mi je pomoglo kad sam imala stomacni grip, nisam imala snage ni iz kreveta da ustanem a kamoli rucno da se pumpam. kaze drugarica koja mi je pozajmila da ih kod nas ni nema za kupiti, u engleskoj kostaju 600eur a u americi oko 300eur., sad, ja ne forsiram da pumpa najbrze moguce, nebi jos dodatno da iritiram ragade zbog kojih sam i morala da prestanem da dojim, a pumpanje traje u proseku oko pola sata, ujutru i malko duze... Jesi ovu dobila Jance: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B004G8QH04/ref=redir_mdp_mobile?ref_=asc_df_B004G8QH045336360&smid=A3P5ROKL5A1OLE&tag=googlecouk06-21&linkCode=asn&creative=22206&creativeASIN=B004G8QH04 U zdravlje da koristis i hajde kad stignes pisi utiske kad se uhodas. Imam iskustva sa drugim Philips Avent elektronskim proizvodima, pa me bas interesuje kakva im je i pumpa
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 7:49:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebilina, ja sam inala OVU i za mesec dana sam joj spalila motor. Nije mogla da isprati moj tempo.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 9:24:29
|
|
|
|
jance
|
Bebilina, ja imam tacno ovu varijantu za sada sam zadovoljna, otprilike prepolovi vreme pumpanja, samo sto si u tih pola sata, 45min, totalno hendikepirana jer moras da drzis obe flasice u rukama i budes blago nagnuta napred da bi mleko islo lepo u mlazu , barem kod mene. to mi je jedina zamerka. osim toga , neverovatno sam srecna sto mi ju je drugarica pozajmila, ne znam sta bi da nije...
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 16:37:38
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Bebilina Adriana ne bi je prodavala... Oni su tek prvu bebu dobili, a planiraju jos decice... A jesi probala e bay? Tamo se mozda moze naci a cesto salju i kod nas... Zelim ti da sto pre uspes naci Zene, nije higijenski uzimati polovne pumpe koje nisu bolnicke. Membrane unutra zadrze svasta... Vuko zar se na Medeli ne menjaju svi delovi koji dolaze u dodir sa mlekom? Ja sam imala sve duplo- od ventila do "kape" i bocica. Za sledeci bebu cu te baciti, a uzeti nove Samo na bolnickim pumpama, lactina select i jos neka sto kostaju oko 1000-2000 evra. Na obicnim ne, membrana je unutar pumpe, a ta crevca su samo spolja...
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 20:37:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Bebilina IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: Bebilina Adriana ne bi je prodavala... Oni su tek prvu bebu dobili, a planiraju jos decice... A jesi probala e bay? Tamo se mozda moze naci a cesto salju i kod nas... Zelim ti da sto pre uspes naci Zene, nije higijenski uzimati polovne pumpe koje nisu bolnicke. Membrane unutra zadrze svasta... Vuko zar se na Medeli ne menjaju svi delovi koji dolaze u dodir sa mlekom? Ja sam imala sve duplo- od ventila do "kape" i bocica. Za sledeci bebu cu te baciti, a uzeti nove Samo na bolnickim pumpama, lactina select i jos neka sto kostaju oko 1000-2000 evra. Na obicnim ne, membrana je unutar pumpe, a ta crevca su samo spolja... Može na Swingu sve da se menja, pričala sam sa uvoznikom, samo se čeka da delovi stignu iz Švajcarske. Ja ću čim budem pri parama da poručim sve novo sem motora da me čeka spremno za drugu bebanu.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 20:44:22
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam korstila medellu od drugarice, za koju znam da je zdrava. Zeznuto je ako kupis polovno pa ne znas da li je ta osoba nosilac hepatitisa ili neke druge prenosive bolesti. Ne znam, ovde (SAD) kazu da je u pitanju sam motor-i da bolnicke pumpe imaju filtere za motor, koji zadrze cestice, pa da se preko toga ne prenosi. I ja sam imala sve nove delove, skinula sam onu opnu sa pumpe i to dezinfikovala ali naravno nisam mogla sam motor...E sad, ne znam da li je to zaista tako, ili proizvodjac zeli da svako kupi sebi novu pumpu, a u sustini je bezbedno AKO imas nove delove (cevcice, levke itd). Ja svakako ne bih pumpala u koriscene flasice sa koriscenim crevima....
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 20:54:27
|
|
|
|
vukosava
|
Konstrukcija tih jeftinijih pumpi je da cevcice idu u pumpu. Znaci vakuum se stvara unutra. A kod ovih bolnickih motor pokrece mehanizam koji pravi vakuum spolja. I sve to sto pravi sam vakuum je izmenljivo. Pogledaj ovde: sve zuto je izmenljivo skroz, za svaku korisnicu posebno. A ovo plavo sluzi samo da izvlaci i uvlaci cilindar u drugi cilindar. Vazduh uopste ne ide unutra u ovo plavo. Plavo samo ima elektromotor sto pokrece u sustini ovu polugu, ima regulator brzina, prekidac i drzac: Ovaku je dobijes: Ima rupa samo gde se pricvrsti drska sto drzi ovaj zuti mehanizam i na drugom mestu nesto kao sediste gde ova plava poluga uhvati zuti cilindar pa uvlaci i izvlaci ga - time stvarajuci potpritisak.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 20:57:14
|
|
|
|
vukosava
|
Ove dve su bolnicke: lactina i symphony: A kod ove dve se vakuum stvara unutra, i to ne mozes ocistiti. Znaci vazduh koji vuce mleko ulazi unutra. Ulazi non stop sa cesticama koje mogu da upadnu. I ako zena ima recimo ragade, rane i sl. moze da udju sa tim vazduhom i nezeljene stvari (infekcije npr HIV itd.). Pogledajte kako cevice za vazduh idu u pumpu direktno. Krece se samo u jednom smeru dakle, od grudi ka pumpi non stop. Znaci membrana je unutra (membrana pumpe). Ovo sto je na levku spoljasnjem jeste membrana ali je spolja, sluzi samo da obezbedi dobro zaptivanje.
< Poruku je uredio vukosava -- 22.11.2011 21:00:22 >
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 21:07:47
|
|
|
|
vukosava
|
Evo procitajte o sigrunosti polovnih pumpi: HIV, hepatitis, kandida, gljivice, neka vrsta leukemije, pogotovu ako je koriscena kad je bilo nekog krvarenja po grudima. klikni U Americi moraju da se obeleze kao "single user pumps" i ne prodaju se polovne legalnim metodama klikni Smatra se da je to stvar licne higijene: klikni Mada ne postoje bas pouzdani podaci koji bi ovo potvrdili, Medela daje garanicju za svoje proizvode da ce da valjaju godinu dana, na toliko su projektovane, pa mozda opadne potpritisak itd.: klikni ************************** klikni I don't agree-google "borrow breast pump" and read all the info out there (esp from La Leche). A hospital grade pump runs on a "closed" system which means that milk particles never reach the inner motor. Most other pumps, though, run on "open" systems, which means that milk particles do reach the inner membrane and motor, which you cannot reach to clean and sterilize. This means that every time you pump, your milk mingles with the old milk particles that were there before. This can not only transmit certain viruses but can also just be unsanitary esp if there were issues with cracked or bleeding nipples with the previous user. The FDA's official stance is that open system pumps should only be used by one person. Check and see whether the pump you're taking is open or closed system. Some people borrow in spite of this info-it's your own personal choice for risk. I'm a soon to be mom who got a hand me down pump in trying to save money, but after I read this I'll register for a new one.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 21:24:34
|
|
|
|
Bebilina
|
Ima smisla to sto kazes Vuko... Ja licno sam sve novo kupovala- od pumpe, do flasica i dodataka... Vredi investicija ako planiras jos koje dete, ma koju elektricnu da uzmes. Mislim da retko koja rucna prezivi od jedne za drugu uz prosecno koriscenje... Kad vec pominjemo HIV, hepatitis isl- jel su u US obavezna testiranja na njih na startu trudnoce. Gae gr nemoj odmah porucivati, sacekaj pred kraj trudnoce jer ipak je to plastika i vremenom gubi na kvalitetu.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 22.11.2011 21:51:47
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Kad vec pominjemo HIV, hepatitis isl- jel su u US obavezna testiranja na njih na startu trudnoce. Mene jesu testirali na svakakve bolestine. Te i jos dosta nekih. kostalo me 350 dolara a morala sam da ga radim.
< Poruku je uredio vukosava -- 22.11.2011 21:52:08 >
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 23.11.2011 23:40:06
|
|
|
|
jance
|
a, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu?
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 23.11.2011 23:49:24
|
|
|
|
Anoniman
|
staviš u zamrzivač, kad se zaledi staviš u torbu pored flašica
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 24.11.2011 11:05:49
|
|
|
|
jance
|
aha, znaci hlade.. ja mislila da mozda i greju onda mi zimi i nece biti od neke velike koristi...
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 24.11.2011 11:52:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance aha, znaci hlade.. ja mislila da mozda i greju onda mi zimi i nece biti od neke velike koristi... To služi da održi tvoje mleko da se ne pokvari, nema ulogu u održavanju temperature za ishranu bebe.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 24.11.2011 13:20:54
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: jance a, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu? To ti je da stavis u zamrzivac da se zaledi verovatno pa u torbu pored izmuzenog. Ako si npr na poslu, da hladi mleko da duze traje... Posto traje na vecoj temperaturi.
|
|
|
|
RE: pumpica za izmlazanje 24.11.2011 13:45:38
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: jance aha, znaci hlade.. ja mislila da mozda i greju onda mi zimi i nece biti od neke velike koristi... To služi da održi tvoje mleko da se ne pokvari, nema ulogu u održavanju temperature za ishranu bebe. da, sada skontala i ja da je verovatno zato i bolje da hladi, ne moram da mislim o vremenu ili da moram da bacim svoje mleko zato sto je proslo vreme za cuvanje na sobnoj temperaturi...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?