Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:33:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tomic Ako za toliko nemas poverenja u partnera sta ce ti uopste? E bravo za ovo
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:33:41
|
|
|
|
Rivana
|
E da jedna moja poznanica je napravila predbracni ugovor da se zna sta ona unosi u brak a sta on.....ne znam koliko je to pametno
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:35:50
|
|
|
|
tomic
|
I sta znaci neko je napisao-VANBRACNO DETE NIKAD NE MOZE BITI BRACNO? Koja je poenta te recenice? Stvarno....
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:37:13
|
|
|
|
tomic
|
Predbracni je dobar! Pre nego se udam, Napravicu ga... a kad ce to biti...
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:40:47
|
|
|
|
tomic
|
Iskreno, i ako se rastanem sa partnerom, sta je moje, moje je. ja nemogu da verujem da ziveci sa tim covekom godinama, on moze da me isprati bez icega? Sa takvim ne bih tikve sadila... A i kad bi se desilo, pa nek mu je na cast.. Niko nece umreti zbog toga... zato zene koje imate problema sa tim, resenje je _CRNI FOND! Nikad bez parica sa strane i bice sve ok!
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:41:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tomic I sta znaci neko je napisao-VANBRACNO DETE NIKAD NE MOZE BITI BRACNO? Koja je poenta te recenice? Stvarno.... Poenta je u zakonu, ne u emocijama. Predbarčni ugovor KLIK
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:47:00
|
|
|
|
tomic
|
Ok. Ajde bas da cujem! Tacno nek mi taj neko definise sta ta recenica znaci? Za koju je nastavak bio cini mi se da iako se roditelji vencaju nakon rodjenja deteta to dete nikad ne moze biti bracno? STA TO ZNACI? To je najveca glupost koju sam ikad cula!
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:50:15
|
|
|
|
Rivana
|
I sta znaci neko je napisao-VANBRACNO DETE NIKAD NE MOZE BITI BRACNO? Koja je poenta te recenice? Stvarno....user posted image Koja glupost kakve veze ima da li je dete bracno ili ne bracno ha, ja sam bracno dete pa nas je moj otac ostavio kada sam imala 4 godine, i prolazilo je ponekad i sest meseci da je nije dolazio da me vidi, a eto ja kao BRACNO DETE jaka stvar
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:52:38
|
|
|
|
tomic
|
Kao ima to veze sa zakonom.. Iako se roditelji vencaju kad se vec rodi, nece biti BRACNO? Ima li manja prava, ROGOVE? Sta?
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:53:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma heeeeeeeeeeej, ja ne mislim da ima razlika između dece koja su "bračna" i "vanbračna". Uopšte nemam predrasude o braku i vanbračnoj zajednici. Samo sam odgovorila na pitanje. Mislim da se ta rečenica odnosila na nešto pravno, nešto što piše u zakonu. Verovatno kada se dete rodi, negde se zapiše da li dete potiče iz bračne ili vanbračne zajednice, pa u tom smislu, ako se dete rodi pre sklopljenog braka, pa se roditelji naknadno venčaju, taj prvašnji zapis, ne može da se promeni da je dete rođeno u bračnoj zajednici. Tako sam ja razumela.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:54:19
|
|
|
|
Jeca*
|
Iskreno, nemam nerava da se upustam u ovu raspravu. Konkretno ja sam za brak. Mislim, ako zivimo u ovom drustvu onda treba da prihvatamo i neka pravila. Te buntovnicke fore, radjamo decu i volimo se, ali necemo da potpisujemo papire, su mi skorz bezveze jer potpisao ne potpisao zakon te posle par godina zajednicko zivota izjednacava kao da si bio u braku. I sta onda? Sto ne potpisati? Ako se volite, ako hocete da provedete zivot zajedno. Tu meni uvek postoji neka rezerva i u ljubavi i u zeljama, ako neko kaze "ja sam protiv braka". A inace, toliko je drndanje sa papirologijom kad majka radja dete a nema muza, da ja izjavljujem saucesce svakome ko se u to upusti. Pocevsi od onog da u prvih mesec dana od porodjaja mora majka licno sa covekom koji joj je napravio dete da ode u opstinu da prijavi bebu. Kad se samo setim, 40 stepeni, mene boli rana od CR, beba mala, place, vristi, nema ko da mi pomogne...jos da smo morali svi kolektivno u tim uslovima da idemo da sredjujemo papirologiju, pa skrenula bih. Meni brak nije samo papir. To je ljubav, postovanje, zelja da sa nekim provedes zivot. Ako neko to ne zeli da potpise, ja bih se zapitala zasto. Ako me voli, u cemu je problem? Pa znas da vozis, ali ne mozes ako nemas vozacku dozvolu!!!
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:54:30
|
|
|
|
Ana RR
|
To je tačno Tasha, takav je naš zakon i o tome je glupo raspravljati jer se čovek samo iznervira!
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:56:05
|
|
|
|
boje
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Iskreno, nemam nerava da se upustam u ovu raspravu. Konkretno ja sam za brak. Mislim, ako zivimo u ovom drustvu onda treba da prihvatamo i neka pravila. Te buntovnicke fore, radjamo decu i volimo se, ali necemo da potpisujemo papire, su mi skorz bezveze jer potpisao ne potpisao zakon te posle par godina zajednicko zivota izjednacava kao da si bio u braku. I sta onda? Sto ne potpisati? Ako se volite, ako hocete da provedete zivot zajedno. Tu meni uvek postoji neka rezerva i u ljubavi i u zeljama, ako neko kaze "ja sam protiv braka". A inace, toliko je drndanje sa papirologijom kad majka radja dete a nema muza, da ja izjavljujem saucesce svakome ko se u to upusti. Pocevsi od onog da u prvih mesec dana od porodjaja mora majka licno sa covekom koji joj je napravio dete da ode u opstinu da prijavi bebu. Kad se samo setim, 40 stepeni, mene boli rana od CR, beba mala, place, vristi, nema ko da mi pomogne...jos da smo morali svi kolektivno u tim uslovima da idemo da sredjujemo papirologiju, pa skrenula bih. Meni brak nije samo papir. To je ljubav, postovanje, zelja da sa nekim provedes zivot. Ako neko to ne zeli da potpise, ja bih se zapitala zasto. Ako me voli, u cemu je problem? Pa znas da vozis, ali ne mozes ako nemas vozacku dozvolu!!!
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:56:13
|
|
|
|
Rivana
|
Kao ima to veze sa zakonom.. Iako se roditelji vencaju kad se vec rodi, nece biti BRACNO? Ima li manja prava, ROGOVE? Sta? Ha, ako se vencaju roditelji posle rodjenja bebe beba se ne racuna ha, ha, ha, zato se ja i ne udajem za dzabe, salim se narvno
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:56:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tomic Kao ima to veze sa zakonom.. Iako se roditelji vencaju kad se vec rodi, nece biti BRACNO? Ima li manja prava, ROGOVE? Sta? tomic, draga, spusti malo ton, molim te! Dramiš bez razloga, evo 1000-ti put ćemo u ovoj temi napisati: u Zakonu su prava dece u bračnoj i vanbračnoj zajednici izjednačena u svakom pogledu! Ovo je tema za diskusiju o vašem viđenju braka i vanbračne zajednice, a ne o bračnoj i vanbračnoj deci! Ako se nastavi ova diskusija koja ide u krivom smeru, biću prinuđena da zaključam temu.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:58:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tomic Kao ima to veze sa zakonom.. Iako se roditelji vencaju kad se vec rodi, nece biti BRACNO? Ima li manja prava, ROGOVE? Sta? ja sam to napisala jer tako zakon kaze, a ne ja nemaju rogove, ne moraju biti narkomani, probisvjeti i sl od mog brata dijete je vanbracno dijete i ne smatram ga manje vrijednim sta to znaci : dijete koje je rodjeno u vanbracnoj zajednici je rodjeno u takvoj zajednici i tačka, jer majka moze sklopiti sutra brak sa desetom osobom, odnosno taman i da sklopi se brak izmedju roditelja te djece to djete je rodjeno u vanbracnoj zajednici dijete rodjeno u bračnoj zajednici moze postati vanbračno u slucaju da se dokaže da dijete nije dijete presumiranog oca ili majke(sto je rijetkost)
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:00:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Te buntovnicke fore, radjamo decu i volimo se, ali necemo da potpisujemo papire, su mi skorz bezveze jer potpisao ne potpisao zakon te posle par godina zajednicko zivota izjednacava kao da si bio u braku. Moram samo da kažem nešto o ovome. U svom bliskom okruženju imam par koji se nakon dvocifrenog broja godina u braku razvodi. Ovo više ne važi. Imovina se više ne deli kao zajednički stečena, već se sve dokazuje, izvlačeći prosek plate desetinama godina unazad, dokazivanjem imovinskog stanja roditelja supružnika koji se razvode.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:01:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ako se nastavi ova diskusija koja ide u krivom smeru, biću prinuđena da zaključam temu. Ova tema odavno ide u krivom smeru....shto se mene tiche...kao autora teme...slobodno je zakljuchaj
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:04:29
|
|
|
|
Rivana
|
Moram samo da kažem nešto o ovome. U svom bliskom okruženju imam par koji se nakon dvocifrenog broja godina u braku razvodi. Ovo više ne važi. Imovina se više ne deli kao zajednički stečena, već se sve dokazuje, izvlačeći prosek plate desetinama godina unazad, dokazivanjem imovinskog stanja roditelja supružnika koji se razvode. _____________________________ Ovo nisam znala
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:09:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Rivana Ovo nisam znala Ni ja do pre koji dan. To je valjda novo. Isto kao što su skočile i cene razvoda. Da podneseš zahtev za razvod braka, treba ti 50 000din.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:09:36
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja mislim da je ova diskusija sasvim na mestu. Upravo raspravljamo o tome BRAK ili NE! A i deca su deo braka i treba i te kako razmisljati i o njima. Reci cu i ovo. Ja sam se zabavljala 5 godina sa deckom, 3god smo ziveli zajedno. On nije pomisljao na brak. Kad bi smo pomenuli tu temu bilo je "ma kakav brak". Onda je jednom rekao da nije siguran ni da bi mogao da ima decu. Volela sam ga neizmerno, ali na kraju progutala tonu suza i raskinula. Kakav je to zivot sa nekim sa kim buducnost sa tobom njemu izgleda neprihvatljivo. Onda sam izasla u grad sa mm koji me je na prvom, maltene, sastanku pogledao u oci i rekao "ti si sve ono sto sam trazio u zivotu, bio bih lud da sad kad sam nasao to ispustim, udaj se za mene". E, o tome ja pricam. Zao mi je ako cu sad da nekome povredim emocije, nije mi to cilj. Ali prijateljski kazem. Covek koji nije spreman da se ozeni, nije spreman da udje u zajednicki zivot, gradi buducnost, podari svojoj deci normalan zivot. Jbg brak jeste normala jer u takvom drustvu zivimo. Zapitajte se zasto je tako tesko potpisati papir? Ako je stav, sutra mogu da se okrenem i lakse da odem, pa takva osoba nikome od nas ne treba i niko ne zasluzuje da zivi takav zivot. Po mom misljenju bolji je dobar brak pa makar i razvod jednog dana (mada, zasto bi doslo do razvoda ako smo srodne duse i ako se volimo....no, hajde, nikad se ne zna) nego ziveti tako da ti imas jedno prezime, dete drugo, a imas utisak da muz uvek moze da se okrene i ode. Po meni, to je stvar nepostovanja i nepoverenja.
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:10:22
|
|
|
|
Tara
|
Kako se kome svidja , da li bracna ili vanbracna, poenta je da svako zivi kako njemu odgovara, i da im je lepo Da unesem malo pozitive
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:12:14
|
|
|
|
Rivana
|
Ni ja do pre koji dan. To je valjda novo. Isto kao što su skočile i cene razvoda. Da podneseš zahtev za razvod braka, treba ti 50 000din. O Bogo ne isplati se razvoditi se
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:12:15
|
|
|
|
Anoniman
|
a zašto se uvijek pominje da bi ON MOGAO DA ODE ?!!! recimo što ne bih ja našla mladog zagondžiju pa razgulila morala sam ovo napisati
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 13:12:54
|
|
|
|
Tara
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. a zašto se uvijek pominje da bi ON MOGAO DA ODE ?!!! recimo što ne bih ja našla mladog zagondžiju pa razgulila morala sam ovo napisati Bravo Lenka
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.