Lu
|
IZVORNA PORUKA: kliklik Nismo vencani, nisam nikad zamisljala sebe u vencanici, tako da mi ta cela parada ne znaci puno, cak sta vise, jako bih bila besna ako bih morala da se ljubim s gomilom ljudi. Ne volim to nikako, jos kao dete sam brisala obraz cim me neko poljubi, narocito babe. Udala bih se na nekom egzoticnom ostrvu, na plazi, s vencem od orhideja ili tako nesto, ili u Las Vegasu s Elvisom, bez svekrva, jetrva i ostalih -va. Dok ne skupimo pare za tako nesto, ostajemo "divljaci". Ja dijelim tvoje mišljenje, meni su svadbe odbojne, ne volim da idem na njih jer kod nas svadbe imaju 300-600 ljudi i šta ja tu da radim? Ni u ludilu ne bi sebi pravila svadbu, nisam imala želju ni za vjenčanicom, to sam rekla mm-u prije nego što smo se vjenčali, a vjenčali smo se u crkvi jer sam ja vjernik i vjerujem da će nam Bog pomoći u našem zajedničkom životu, da lakše svladamo sve prepreke i iskušenja koja nas očekuju, nikad nisam zamišljala brak SAMO kao med i mlijeko! Vjenčanju su prisustvovali kumovi, moja mama i mm-ovi roditelji. Na kraju to ništa nema veze... vjenčanje, vjenčanica, slike, burme, ništa ne označava ljubav tako dobro kao zajednički život dvoje ljudi, ali ako nekome znače te sitnice pa neka ih čuva. Svi imamo svoje razloge, ne treba podcjenjivati ničiji izbor, ja sam izabrala ovakav način jer se jedino tako dobro osjećam a nikada ne bi rekla nekome da je ispravno ovako ili pogrešno onako!