Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.10.2011 15:55:02
|
|
|
|
Nensi*
|
Zvali me malopre da dodjem po resenje
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.10.2011 20:41:48
|
|
|
|
icika26
|
eeej nensi i mene su zvali da dodjem po resenje a nisam jos uzela one papire iz firme ,hoce li mi traziti to ,nesto me mrzi da idem
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 3.10.2011 22:38:27
|
|
|
|
marija32
|
IZVORNA PORUKA: Nensi* Zvali me malopre da dodjem po resenje Aleluja
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.10.2011 23:49:16
|
|
|
|
dacica
|
jel ima neko da je bio na Voždovcu,kakvi su...
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.10.2011 23:54:30
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: icika26 eeej nensi i mene su zvali da dodjem po resenje a nisam jos uzela one papire iz firme ,hoce li mi traziti to ,nesto me mrzi da idem S obzirom da ides prvi put,trebace ti. Idi ti u 27 marta,dace ti papir na kom ti pise sta moras da im doneses u roku od 15 dana. Tako je bar bilo kad sam ja prvi put produzavala.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.10.2011 0:00:07
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: dacica jel ima neko da je bio na Voždovcu,kakvi su... Ja nisam,ali se nadam da ce se javiti neko ko jeste.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 6.10.2011 20:07:58
|
|
|
|
icika26
|
imam jedan veliki problem ,porodiljsko mi je isteklo 12.07 poslodavac mi je obecao da ce mi dati odmor od tog datuma ,ali me je prevario i javio posle 5 dana da nema nista od toga,otvorila sam bolovanje od 18.07 znaci tih 5 dana mi je ostalo prazno neopravdano ,nakon toga imala sam sve doznake i od 05.sepretmbra komisija mi je dala produzetak porodiljskog i otvoreno mi je bolovanje od strane pedijarta ,u medjuvremenu na kucnu adresu mi je stiglo upozorenje od poslodavca da ce mi dati otkaz zbog krsenja zakona zbog neopravdanih 5 dana
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.10.2011 21:46:24
|
|
|
|
icika26
|
nensi sta si im nosila od papira kada si isla drugi put da produzis
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.10.2011 23:38:55
|
|
|
|
Nensi*
|
Nosila sam sve isto kao i prvi put,plus novu dokumentaciju od fizijatra. Ja juce isla u 27 marta,nisu mi dali resenje,nego sam samo predala potvrde koje mi je dao poslodavac i doznake od pedijatra,kazu resenje ce stici na kucnu adresu,videcemo da li cu ih juriti kao i prosli put. I da,rekli su mi da onih 20 dana sto sam imala lufta dok nije bilo komisije ne placa socijalno vec da ide na teret poslodavca,juce sam se rasprevljala sa gazdom i rekao mi je da on to nece da mi isplati Icika,sta si ti uradila za onih 5 dana?
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 14.10.2011 8:46:06
|
|
|
|
icika26
|
nista isla da se pomirimo i pomirili se ,meni nisu dali resenje nego samo sta a im odnesem ,samo sto nama to nose knjigovodje sami u 27 marta ,sta mislis da predam u ponedeljak papire nije rano ,istice mi 5 decembra ,i meni je mesec dana na poslodavca palo ali sta sad morale smo
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 14.10.2011 12:26:07
|
|
|
|
Nensi*
|
Rano ti je jos,predaj pocetkom novembra.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 14.10.2011 21:24:29
|
|
|
|
icika26
|
meni je rekla zena na komisiji kao da su komisije prvog i devetnestog u mesecu ,a znas kako kasne ovi iz 27 marta ,imali smo srece da su nam odmah dali izvestaj sa kmisije inace ne znam kako bi pravdala dane
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 14.10.2011 21:34:56
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa predas mesec dana ranije i taman ides na komisiju prvog decembra.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 15.10.2011 12:57:46
|
|
|
|
icika26
|
meni isto nece da isplati avgust evo cekam jos nista isto sam otvorila bolovanje na racun poslodavca posto sam cekala komisiju strasnooo
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 15.10.2011 17:35:15
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja stvarno ne mogu vise da se nerviram zbog budala,dosta sam zivaca pokidala zbog njega,ne mora da mi isplati,njemu na dusu,ako je uopste i ima!
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 10:15:04
|
|
|
|
icika26
|
Jesi dobila resenje iz 27 marta,ja sam isla samo po izvestaj sa komisije ,a resenje nisam jos ,hoce li kasniti sa isplatama zbog toga
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 12:44:31
|
|
|
|
Nensi*
|
Nisam,ja sam isla samo da predam dokumentaciju od poslodavca i doznake,resenje stize na kucnu adresu. A meni ionako kasne uplate,tako da ne znam kako ce biti kod tebe. Ja sad svaki dan ocekujem uplatu za jul.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 13:02:07
|
|
|
|
icika26
|
sta mislis da li ce mi opet dati
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 15:33:19
|
|
|
|
Nensi*
|
Na Cukarici hoce sigurno Ja bi otisla i treci put,ali nemam vise nalaze fizijatra,tako da to mi je sto mi je.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 21:37:41
|
|
|
|
icika26
|
pa koliko ti daju treci put isto 3 meseca,
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.10.2011 23:15:54
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa verovatno bi opet dobila 3 meseca,ali nemam nalaze pa ne mogu da idem opet na komisiju.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.10.2011 20:06:42
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Znam da slične teme postoje,ali ni u jednoj nema konkretnih i skoro ažuriranih podataka o načinu ostvarivanja prava na bolovanja po razlićitom osnovu.Pravilnici se stalno menjaju.Koliki razmak između bolovanja?Kada se ide na komisiju? Mene konkretno sada muči pitanje koliko mogu da dobijem na osnovu deteta koje ima 14 meseci,a koliko na dete od 6 godina?Koristila sam 15 dana na osnovu mlađeg deteta,15 dana na osnovu starijeg.Imam li pravo još 15 na osnovu mlađeg deteta?Molim ,pomozite!!!! IZVORNA PORUKA: minavb Imaš.Ima pravo na dva puta po dve nedelje, samo mora druga dijagnoza ili na drugo dete. Meni je dr otvorila prvo 15 dana na jednu dijagnozu pa nastavila 15 dana na drugu za isto dete. IZVORNA PORUKA: Tea2 Hvala,Minavb.Ja sam vec iskoristila 15 dana na mlađe dete,sada koristim 15 dana na starije dete.I dalje mi nije jasno da li imam pravo jos 15 dana na mlađe dete. IZVORNA PORUKA: minavb P imaš, kažem ti ja sam dobila dva puta 15 na jedno dete. IZVORNA PORUKA: Tea2 Super ako je tako. IZVORNA PORUKA: bea83 Tea, sad sam pogledala Zakon o zdravstvenom osiguranju (član 79. se odnosi na ono što tebe zanima KLIK) i iz propisa proizilazi da imaš prava na bolovanje do 15 dana radi nege deteta do 7 godina u svakom pojedinačnom slučaju bolesti, odnosno o svakom dužem odsustvovanju sa rada odlučuje komisija za bolovanje. S obzirom da si iskoristila 15 dana za jedno, i 15 dana za drugo dete, što ukupno iznosi 30 dana, mislim da lekar mora da te uputi na komisiju za svako dalje produženje. Ovo pišem samo strogo tumačeći zakon, ali nisam sigurna da li bi lekar mogao da ti napiše neku drugu dijagnozu za prvo dete pa da po osnovu toga ti produži još bolovanje bez komisije (mada iskreno mislim da ne može jer bez obzira na dvoje dece gleda se ukupno trajanje bolovanja po osnovu jednog razloga a to je u ovom slučaju nega člana uže porodice). Jedino što znam sigurno da možeš da uradiš jeste da produžiš bolovanje još 30 dana po osnovu drugog razloga na primer usled svoje bolesti (ne daj Bože, ali ako imaš ginekologa ili nekog dr opšte prakse koji bi ti izašao u susret to bi ti rešilo problem. Izvini ako ti nisam mnogo pomogla, ovo baš nije moja oblast, ali pokušala sam da ti približim zakonske odredbe IZVORNA PORUKA: minavb Ja mislim da je bas ovako kako bea kaze.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.10.2011 21:40:49
|
|
|
|
Tea2
|
Tema koju sam otvorila nema ama baš nikakve veze sa produžavanjem porodiljskog bolovanja,odnosno sa posebnom negom deteta. Kao sto rekoh,pravilnici se stalno menjaju. Imam proverene informacije. Nekada je moglo-ginekolog mesec dana,lekar opste prakse do mesec dana,pedijatar mesec dana.Sve je islo po razlicitom osnovu. Najnovije je da bez obzira po kom osnovu je otvoreno bolovanje- posle mesec dana se ide na komisiju.I dalje ostaje da se u 45 dana mora imati 15 radnih dana.Zato na pedijatriji traze ime lekara kod kog se majka leci,i stavljen je akcenat na proveravanju kartona .
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.10.2011 22:05:25
|
|
|
|
icika26
|
daju 15 dana za dete jednu dijagnozu pa 15 dana vezano jos ali za drugu dijagnozzu pa ako idete posle na sebe odmah morate na komisiju
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 18.10.2011 22:17:01
|
|
|
|
Tea2
|
Da,o tome sam pisala u prethodnom postu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.