|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
12.10.2011 21:35:12   
Anoniman
Borim se do zadnje kapi! Sad joj prvo dam moje koliko imam (ništa nije za baciti) pa nastavim sa NANom. Tako da za svaki obrok dobije barem malo mog mleka pa dokle izdržimo... 

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 2051
12.10.2011 22:37:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava
A pazi moju teoriju: mozda imas svo vreme ok kolicinu mleka, samo ti beba izvuce vise jer imaju faze kad jedu nesto vise ako bas bas naglo rastu, na engleskom "grow spurt".

vuko, a kako da znam da li je je dovoljno ili nije? user posted image
ona sad duze siki, ranije je za 5-7 minuta zavrsavala. sad nekad siki 15,20 minuta. ja mislim da je to zato sto mleka ima manje, pa mora vise da se muci da vuce, pre je samo kapljalo, pa ona samo otvori usta i guta. user posted image
moje dete citavog dana gura ruke u usta i balavi strasno. sta je u pitanju? nemoguce da su zubi, rano je za to user posted image da nije ona gladna? a kad joj ponudim da siki jos malo, nece. nekada prihvati, ali cugne jos par puta i posle gleda nezainteresovano. user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 2052
12.10.2011 22:44:50   
Anoniman
gae gr, nemoj da odustajes! navali i dalje da pijes tecnost i da je forsiras, stavljaj je sto cesce na siku. mozda se mleko vrati.. forsiraj sto vise dojenje, a sto manje dohranu. gledaj da joj ne dajes bas posle svakog podoja..

sto se tecnosti tice, vidim crvenkapa pise koliko pije. ja sam nesto cula da ne valja ni preterivati sa unosom tecnosti jer navodno moze da bude kontraproduktivno, moze jos da smanji proizvodnju mleka. nemam pojma ima li u tome istine. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2053
12.10.2011 22:46:01   
Maleno85

IZVORNA PORUKA: Macaki

A pazi moju teoriju: mozda imas svo vreme ok kolicinu mleka, samo ti beba izvuce vise jer imaju faze kad jedu nesto vise ako bas bas naglo rastu, na engleskom "grow spurt".

ona sad duze siki, ranije je za 5-7 minuta zavrsavala. sad nekad siki 15,20 minuta. ja mislim da je to zato sto mleka ima manje, pa mora vise da se muci da vuce, pre je samo kapljalo, pa ona samo otvori usta i guta. user posted image
moje dete citavog dana gura ruke u usta i balavi strasno. sta je u pitanju? nemoguce da su zubi, rano je za to user posted image da nije ona gladna? a kad joj ponudim da siki jos malo, nece. nekada prihvati, ali cugne jos par puta i posle gleda nezainteresovano. user posted image

Macaki, T je u tom periodu gurala ruke u usta i svoje i moje, strasno balavila, ja sam to pripisala zubima a pedijatrica mi je rekla da mogu biti zubi, ali i ne moraju jer u tom periodu bebe saznaju za svoje rukice, pa ih trpau u usta.
Citala sam kako tvoja beba fino napreduje, i cisto sumnjam da je gladna. Ja sam imala faze da imam nenormalno puno mlijeka i faze kada ga je bilo jako malo. I sada imam te faze opadanja kolicine mlijeka kad treba da dobijem. Tada mi je vise na siki i mlijeko se vrati. Cak sam joj tri dana davala i dohranu, svaki dan bi popila manje i cetvrti je nije ni htjela. Sad vise i ne sumnjam u kolicinu mlijeka, da je gladna, plakala bi i ne bi spavala skoro cijelu noc i ne bi bila mala miselin beba user posted image

Citala sam i de si pisala negdje o kilazi, i ja sam se udebljala, imam vise kg nego u trudnoci, ali se ne zamaram, ja sam se uvjerila da mlijeko ne dolazi iz glave, vec iz zeludca. Ja ako danas kvalitetno ne jedem, mlijeka imam tek toliko da se kaze da nesto curi..

Ljubim te i ljubi nam drugaricu

Sve mi je lako kad znam da me TI volis..
T&N 15.05.2010.
Nase malo carstvo, nasa sreca najveca, ponos i podsticaj..
ZAJEDNO SMO JACI :-)
TNT 14.05.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2054
12.10.2011 22:47:00   
Didy
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Borim se do zadnje kapi! Sad joj prvo dam moje koliko imam (ništa nije za baciti) pa nastavim sa NANom. Tako da za svaki obrok dobije barem malo mog mleka pa dokle izdržimo... 

Ovako i ja. Tako sam i sa Stefanom i dojila sam ga godinu dana. Što kaže patronažna - Tvoje za vakcinu, ad da se najede. Od početka je stavljam na grudi po 10 minuta s obe strane, pa tek onda dohrana i ne povečava se. Ne nerviram se, valjda sam se sa Stefanom nanervirala za oboje.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2055
12.10.2011 23:07:39   
Anoniman
maleno user posted image
onda se nadam da je sve u redu. i ja mislim da nisu zubi jer sam joj opipala donje desne i nista nisam napipala. a ona se odusevila sto sam joj gurnula malic prst u usta, crkla je od smeha. ja onda kad sma vec tu, hajde i da joj jezik operem, nisam odavno. ona se odusevila, sve lize onu vodu sa gazice. blesavo moje malo user posted image
sto se tice hrane, jedem kao provalija. stomak mi je kao u sedmom mesecu. user posted image ali bas me briga, samo neka bude mlekceta. one veceri kad sam se uplasila da je presusilo debelo sam se pokajala sto sam kukala zbog kilaze.

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 2056
12.10.2011 23:09:39   
Anoniman
samo da user posted image i didy
(bas mi nedostaju moje drugarice iz III tr. user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2057
12.10.2011 23:20:00   
Crvenkapa85
i meni nedostaje sve iz III tromesecja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2058
12.10.2011 23:23:58   
Anoniman
crvenkapo user posted image
bas bez veze sto sam mozemo samo da se slucajno srecemo na temama user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 2059
12.10.2011 23:33:01   
Crvenkapa85
i meni je to bezveze....kad bi napraili ovde chat verziju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2060
12.10.2011 23:36:27   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Didy

Od početka je stavljam na grudi po 10 minuta s obe strane, pa tek onda dohrana i ne povečava se.

A zašto samo po 10min? Kako bi se povećavala proizvodnja kada je stalno iata potražnja? Kod mene je jedan podoj-jedna dojka. I sisa koliko hoce. Sat-sat.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2061
12.10.2011 23:37:04   
Didy
IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

i meni je to bezveze....kad bi napraili ovde chat verziju user posted image

Onda bismo samo na četu visile, na ostalim temama ne bismo ni pisale.user posted image
user posted image i ja vas. I vi meni nedostajete.

Direktna veza do poruke: 2062
12.10.2011 23:39:53   
Didy
IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: Didy

Od početka je stavljam na grudi po 10 minuta s obe strane, pa tek onda dohrana i ne povečava se.

A zašto samo po 10min? Kako bi se povećavala proizvodnja kada je stalno iata potražnja? Kod mene je jedan podoj-jedna dojka. I sisa koliko hoce. Sat-sat.

Pa zato što vuče u prazno. Nekad posisa sve što ima za par minuta, a ja je ostavim i dalje, ali mislim da nema svrhe da visi po sat vremena i vuče, a nema ništa. Sad je već i sama skontala, pa kad sve popije, počne da se vrpolji i da me grize.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 2063
12.10.2011 23:41:42   
Leki 77

.... na engleskom "grow spurt"..

Na srpskom-skok u razvoju. Valjda treće, śeste, devete itd. nedelje. Tada moj mališa ne pušta siku.

(odgovor članu Maleno85)
Direktna veza do poruke: 2064
12.10.2011 23:47:05   
Leki 77
Pa iskreno, ja pametujem, a nemam iskustva sa nemanjem mleka, samo sa hiperprodukcijom. Kod mene, evo bas večeras, posle okruglo dva sata sisanja, kada je zaspao i pustio siku-iz usta iscurelo mleko. Logicno mi je da sto vise nadrazuje žlezde da one više i stvaraju, ali očigledno da nije uvek tako.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2065
12.10.2011 23:54:27   
Didy
Leki, ja sam sina dojila godinu dana. Nekad je visio i celu noć, ali kod mene prosto nema više. Ako bude 50ml po podoju, to je premija.
U porodilištu je dva dana bukvalno, ali bukvalno bila na dojkama i posle 5 dana ja sam i dalje imala dve kapi mleka po podoju. Tek pre neki dan sam počela da nosim one jastučiće za grudnjak, do tad mi nije ni curkalo. Dobro je da ima i ovo malo, većina žene skroz odustane kad imaju ovako malo.
Uživaj u hiperprodukciji, zavidim ti na istoj.user posted image

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 2066
12.10.2011 23:59:13   
Anoniman

To što stavlja ruke u usta ne znači i da je gladna. U ovoj (oralnoj) fazi sve trpaju u usta kao jedan od načina da upoznaju svoj svet i svoje telo, a još važnije sisanje im je uteha, nebitno da li se tadi o dojci, flašici, laži, ruci, rukavu ili bilo čemu drugom... Kad nešto imaju u ustima osećaju se sigurnije...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2067
13.10.2011 1:43:42   
vukosava

Znaces kad je stavis na vagu i vidis da li napreduje. Da li place nakon toga? Ako place mozda jeste jos gladna, ako ne, sita je, nemoj se brinuti. Moja nije nikad sisala tako kratko - 5-7 min nego uvek po 15 min, pola sata pa i duze (al ja sam je dojila sa (*) samo prvih pet nedelja).
A ruke ce da stavlja sve vise i vise, i to ne samo ruke, nego sta god da dohvati, tako upoznaje svet.

Maleno: u pravu si za zeludaci dojenje. Ja cim sam preskakala obroke i jela malo, mleko se smanjivalo. Tacno manje tog dana. Zato sam se bila ugojila 8 kg za tih 8 meseci. Al nije bitno, izgubila sam ih kad sam prestala.

Meni se cinilo kad mi je jako dugo na (*) da vise trazi paznju, toplinu i neznost nego sto stvarno nesto postigne. A i umore se, nije to lako vuci...

A sto se smanjivanja mleka tice: normalo je ako dete ne ide direkt na (*) kao meni i gae_gr da ce da se smanjuje polako. To su hormoni. Ipak se oseti toplina, bliskost, kad je beba blizu, njen miris, okice, rukice, luci se to u mozgu sto pusta mleko. Sigurno pre nego gledanje u glupavu pumpu koja krekece, daleko od bebe.
Meni su rekli da kontakt sa bebom ima veze sa produkcijom mleka.

A sto se gae_gr i mene tice: sve zene sa ogromantnim grudima imaju izgleda problem sa dojenjem. Velicina, pozicija itd. Meni je bilo tesko drzati moju (*)-rinu da namaknem levak od pumpe. To je bio uzas jedan, zaboli me ruka od pritiskanja levka, druga od drzanja (*). Ma uzas. Blago onima sa malim i normalnim (*)(*). Plus stipa. Normalno da mozak reaguje na bol koji non stop dozivljava. Nigde bebe i okica, samo levak koji stipa i pravi zuljeve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2068
13.10.2011 4:00:33   
Anoniman

A sto se gae_gr i mene tice: sve zene sa ogromantnim grudima imaju izgleda problem sa dojenjem. Velicina, pozicija itd. Meni je bilo tesko drzati moju (*)-rinu da namaknem levak od pumpe. To je bio uzas jedan, zaboli me ruka od pritiskanja levka, druga od drzanja (*). Ma uzas. Blago onima sa malim i normalnim (*)(*). Plus stipa. Normalno da mozak reaguje na bol koji non stop dozivljava. Nigde bebe i okica, samo levak koji stipa i pravi zuljeve.

O da!!! Ko nije probao, ne može ni da zamisli. Od težine, kad je u slobodnom padu, pritisak na mlečne kanale ne da ni da teče mleko nego je držim odignutu pod određenim uglom da omgućim protok. Da ne pominjem da se štipam do iznemoglosti ne bih li iscedila mleko, jer za razliku od Vuke, ja sam u Srbiji pa o pumpici koju ona ima mogu da sanjam, o bolničkoj ne mogu ni da sanjam... Moja je mnooooogooo slabija a i do nje sam jedva došla. A po grudima imam i nekoliko rana od noktiju od silnog štipanja... user posted image user posted image user posted image Rezervne delove sam poručila pre mesec dana i još nisu stigli a čini mi se da slabije vuče, najverovatnije da zbog toga i gubim mleko, al za novu nema para a delovi ne stižu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 2069
13.10.2011 11:34:01   
Crvenkapa85
mi se jos uvek rzimo....jedan podnoj jedna sika,ni ne nudim mu drugu jer znam da ce da poludi,kao da je druga sugava....onda jedna ostane ka sundje a druga puna,pa tu drugu malko iscedim i ta nas ceka za sledeci podoj...sad sam odspavala sa njim napunila se opet ona prva sto je cickao :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2070
13.10.2011 14:02:10   
Verus
gae_gr, nemoj se stipati= ugrej dojke toplim oblogom: u carape stavis pirinac, i ugrejes u mikrotalasnoj 20tak sekundi.  Ovaj oblog najduze drzi temperaturu.  Ako nemas mikrotalasnu, onda bilo kakav topli oblog mozes ti stavi.  Opusti se, jer od stiskanja ce samo suprotno da se desi.

Pisala sam u nekoj temi, mozda bas i u pumpici.  Obuhvatis dojku drugom rukom, i nezno masiras.  PUno mleka ce biti u donjem delu dojke (gravitacija jel) i tu nezno, od dole ,pritiskas dok pumpas. Jel imas elektricnu ili rucnu?  Jel pumpas obe dojke u isto vreme ili jednu po jednu? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2071
13.10.2011 14:17:32   
Crvenkapa85
kako se to stipas dok se cedis???ja kad se cedim palcem vucem i guram prema areoli....a ispod dojke pridrzavam ostalim prstima...i sedeim dok se decim ili se nagnem...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2072
13.10.2011 15:03:39   
Anoniman
Pumpam jednu po jednu ali je problem što ja dojku ni sa dve ruke ne mogu da obuhvatim te dok jednom držim pumpicu drugom mogu samo delić da uhvatim koliko daje odignem koliko toliko da oslobodim kanale da mleko može da prolazi a toliko koliko mogu da uhvatim mogu samo da se štipam za masažu mi trebaju još dve ruke...user posted image

Direktna veza do poruke: 2073
13.10.2011 15:06:46   
Anoniman
@ Crvenkapa:
To bih mogla samo kad bi mi grudi bile šestina ovoga kolike su sad...

< Poruku je uredio gae_gr -- 13.10.2011 15:07:27 >

Direktna veza do poruke: 2074
13.10.2011 15:12:39   
Verus
gg: ja sam pumpala obe dojke u isto vreme, pa sam sa dva prsta drzala levke, a sa drugima masirala dojke: nema veze sto ne mozes celu dojku da masiras u isto vreme.  Nezno krenes od vrha dojke pa prema bradavici masiras poooolako, nezno guras ka bradavici da mleko istekne.  Kad ti krene 'let down' ili ti otpust, onda mozes da nezno pritiskas donji deo dojke (desnom rukom levu dojku, dok levom drzis levak) i tako iskoristis otpust da sto vise mleka izadje.  Pa ce onda da curka pomalo do sledeceg otpusta.  Ja sam uspevala da imam 2 otpusta u nekih 20tak minuta, retko 3.  I samo nezno.  Misli na svoju bebu, ili budi tu sa bebom dok pumpas.  Nemoj se puno sekiratiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here