vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Macaki IZVORNA PORUKA: vukosava A pazi moju teoriju: mozda imas svo vreme ok kolicinu mleka, samo ti beba izvuce vise jer imaju faze kad jedu nesto vise ako bas bas naglo rastu, na engleskom "grow spurt". vuko, a kako da znam da li je je dovoljno ili nije? ona sad duze siki, ranije je za 5-7 minuta zavrsavala. sad nekad siki 15,20 minuta. ja mislim da je to zato sto mleka ima manje, pa mora vise da se muci da vuce, pre je samo kapljalo, pa ona samo otvori usta i guta. moje dete citavog dana gura ruke u usta i balavi strasno. sta je u pitanju? nemoguce da su zubi, rano je za to da nije ona gladna? a kad joj ponudim da siki jos malo, nece. nekada prihvati, ali cugne jos par puta i posle gleda nezainteresovano. Znaces kad je stavis na vagu i vidis da li napreduje. Da li place nakon toga? Ako place mozda jeste jos gladna, ako ne, sita je, nemoj se brinuti. Moja nije nikad sisala tako kratko - 5-7 min nego uvek po 15 min, pola sata pa i duze (al ja sam je dojila sa (*) samo prvih pet nedelja). A ruke ce da stavlja sve vise i vise, i to ne samo ruke, nego sta god da dohvati, tako upoznaje svet. Maleno: u pravu si za zeludaci dojenje. Ja cim sam preskakala obroke i jela malo, mleko se smanjivalo. Tacno manje tog dana. Zato sam se bila ugojila 8 kg za tih 8 meseci. Al nije bitno, izgubila sam ih kad sam prestala. Meni se cinilo kad mi je jako dugo na (*) da vise trazi paznju, toplinu i neznost nego sto stvarno nesto postigne. A i umore se, nije to lako vuci... A sto se smanjivanja mleka tice: normalo je ako dete ne ide direkt na (*) kao meni i gae_gr da ce da se smanjuje polako. To su hormoni. Ipak se oseti toplina, bliskost, kad je beba blizu, njen miris, okice, rukice, luci se to u mozgu sto pusta mleko. Sigurno pre nego gledanje u glupavu pumpu koja krekece, daleko od bebe. Meni su rekli da kontakt sa bebom ima veze sa produkcijom mleka. A sto se gae_gr i mene tice: sve zene sa ogromantnim grudima imaju izgleda problem sa dojenjem. Velicina, pozicija itd. Meni je bilo tesko drzati moju (*)-rinu da namaknem levak od pumpe. To je bio uzas jedan, zaboli me ruka od pritiskanja levka, druga od drzanja (*). Ma uzas. Blago onima sa malim i normalnim (*)(*). Plus stipa. Normalno da mozak reaguje na bol koji non stop dozivljava. Nigde bebe i okica, samo levak koji stipa i pravi zuljeve.
|