|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
11.10.2011 9:47:48   
Anoniman
Ja sam kapitulirala user posted image

Ja se izmlazam i dajem Neveni moje mleko na flaškicu i od izlaska iz porodilišta nije probala ništa drugo. Borila sam se lavovski da održim mleko, pregurala nekoliko kriza dojenja ali sad je gore nego ikad... Konstantno mi se smanjuje mleko i već neko vreme sam u minusu - izmuzem dnevno manje nego što ona može da pojede. No do danas sam tu razliku uspevala da nadomestim iz zaliha koje sam u srećne dane pakovala u zamrzivač. Sinoć sam izvadila poslednje mleko iz šteka i kad to danas pojede sutra prelazimo na dohranu...

Znam ja da to nije ništa strašno, tolika deca se dohranjuju ili čak se hrane isključivo AD mlekom (i ja sam bila jedno od te dece i ništa mi ne fali), ali i pored svega toga osećam se kao da mi se ceo svet odjednom urušio i od jutros ne mogu da prestanem da plačem... Nisam normalna!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 2026
11.10.2011 11:41:16   
Crvenkapa85
joj geagre citam tebe vidim sebi
i meni se jako smanjilo mleko u poslednja dva dana...imam smrznuto sto sam ostavljala kad je imao mesec dana,al kontam da mu je to dosta slabo sad???e jbm ti da se covek zvkne,uopste mi se ne prepune grudi kao prosle nedelje....imam jedan nalet dok sisa....ni necedim se jer ako se iscedim ne nadodje do sledeceg podoja puno mleka,aaaaaaaaaaaaaaaaaa......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2027
11.10.2011 11:51:25   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ja se izmlazam i dajem Neveni moje mleko na flaškicu i od izlaska iz porodilišta nije probala ništa drugo. Borila sam se lavovski da održim mleko, pregurala nekoliko kriza dojenja ali sad je gore nego ikad... Konstantno mi se smanjuje mleko i već neko vreme sam u minusu - izmuzem dnevno manje nego što ona može da pojede. No do danas sam tu razliku uspevala da nadomestim iz zaliha koje sam u srećne dane pakovala u zamrzivač. Sinoć sam izvadila poslednje mleko iz šteka i kad to danas pojede sutra prelazimo na dohranu...

Znam ja da to nije ništa strašno, tolika deca se dohranjuju ili čak se hrane isključivo AD mlekom (i ja sam bila jedno od te dece i ništa mi ne fali), ali i pored svega toga osećam se kao da mi se ceo svet odjednom urušio i od jutros ne mogu da prestanem da plačem... Nisam normalna!!!user posted image user posted image user posted image

Draga tako sam i ja prosla sa prvom bebom..mleko pocelo da se msanjuje oko 3 meseca,nema sta nisam pokusavala, i cajeve razne i tablete su mi cak sa RR slali za ppovecanje mleka...nista nije delovalo, jer malecka nije  lepo napredovala.
Onda smo AD poceli da uvodimo u kombinaciji sa mojim mlekom (dok ima..ima), a na kraju smo poceli i sa kasicama sa 3,5 mes ... a ja sam je dojila do nekih 4,5 mes...posle sam stvarno presusila.

Sta da se radi...u neku ruku sam jako bila tuzna jer vise nisam imala mleka...a sa  druge strane, ipak je moje dete bilo dojeno pa koliko toliko,a  neka deca nikad nimalo .

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 11.10.2011 11:52:42 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2028
11.10.2011 12:08:36   
zivka
Evo sto sam dobila recept za bolje mleko. Inace koristila ga je dr opste prakse i zadovoljno mi ga preporucila:
CAJ ZA DOJILJE:
30 gr anisa,
30 gr komoraca,
30 gr kima,
1.5 gr lavande
3.5 gr maticnjaka.
U jednu solju ide jedna kasika mesavine.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2029
11.10.2011 12:13:41   
vonavoj
kako cu da merim ove mini grameuser posted image user posted image

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 2030
11.10.2011 13:33:35   
Crvenkapa85
meni rekose 1 kasicica anisa i kasicica komoraca na 4dc vode....

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 2031
11.10.2011 15:37:21   
Anoniman
gae gr, crvenkapa, identicna situacija je i kod mene!!! user posted image
pisala sam prosle nedelje da mi se mleko jako smanjilo, dva dana su mi grudi bile poluprzne. a ja jos stavljala bebu sto cesce na dojku ne bi li podstakla lucenje kako sam cula da treba da se radi.. one ne stignu da se napune. na kraju sam je uhvatila da vuce na prazno, kao da je laza, unistila mi je bradavice. posle samo dva dana takvog mucenja, meni se mleko vrati. tri spavacice sam promenila za noc, sva sam bila mokra i ja i krevet. obradujem se ja i nastavimo mi fino da sikimo i kakimo zlatno..  od jutros opet ista prica! grudi mi mekane i skoro prazne. ksenija mi trazi na svakih pola sata, sat da sisa , normalno jer se nije najela..meni ne stigne da nadodje mleko i tako se vrtimo u krug. evo sad skoro tri sata spava i malko je nadoslo, ali to je daleko od onoga kako bi trebalo da bude... ja ne primecujem da kod mene nadolazi toliko sikenja!?
isto mi se desilo i kada je imala mesec dana, ali sam tada bila bolesna, primala inekcije i to sam time pravdala. zapravo sam tada prestala da izmlazam zbog lekova i od tada je sve pocelo..a sad i ne smem da izmlazam jer onda necu ni imati sta da joj dam za sledeci podoj.
jedem kao mecava, pijem litar i po soka od jabuke, pijem kompot od jabuke, pijem mleko i mlecne proizvode, jedem slatkise... mislim da tecnosti popijem preko 3l. danas sam popila hipov caj za dojilje, uzorak koji smo dobili u porodilistu, da bih videla da li se nesto desava...razmisljala sam da ga kupim, pa ne znam ni sama. pila sam i ja kim, komorac i anis, sama kuvala, ali kada je k dobila proliv uplasila sam se da nije od toga i prestala.
nije mi jasno sta se desava? user posted image kako moze dva dana da ga nema, pa onda da toliko nadodje, ima ga nekoliko dana, pa se opet smanji..
pitala sam dr kada smo bili na kontroli za dohranu, kaze: nemojte molim vas, ona odlicno napreduje (I mesec 1300, II 1250)..da, napredovala je, ali kada sam imala mleka. sad ne znam kakva ce situacija biti. ne mogu ja da cekam mesec dana da bih videla rezultate ovakvog dojenja..

Direktna veza do poruke: 2032
11.10.2011 15:48:41   
Anoniman
jos nesto, mislim da stres ima najveci uticaj. ja se poslednjih nedelja kao budala samo stresiram i nerviram i eto mi sad, nije ni cudo sto mi se ovo desava. user posted image
moja mama je mene dojila do godinu dana. kad sam imala 3 meseca dobila sam krvavi proliv, bila 3 nedelje u bolnici, i mami je bilo strogo zabranjeno da me doji. ona se 3x dnevno izmuzavala, tek onoliko koliko je mogla u bolnicki labavo i uspela da odrzi mleko! posle toga je nastavila da me doji do godinu dana i na kraju me sama odbila, jer sam pocela da je ujedam.. eh, eto ipak pravila nema. ali da je do genetike, ja bi trebalo da imam vise mleka. kako je krenulo, ovo kod mene nece izaci na dobro.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2033
11.10.2011 15:50:53   
Anoniman
primecivala sam ranije da mi tusiranje grudi vrelom vodom kruznim pokretima poveca kasnije mleko. pa sam ih tusirala sinoc, pa nocas, pa nekoliko puta danas... nista se ne desava user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2034
11.10.2011 16:12:13   
Snelle
Maro, kad bi imala vremena da pročitaš temu od početka do kraja videla bi da su mnoge mame bile "u problemu" kao ti. Evo ja prva. Ne znam ni ja koliko sam samo puta ovde "kukala" da mi nestaje mleko i bila tužna zbog toga, ma bila ubedjena da je sa dojenjem gotovo, a dojila sam dete punih 14 meseci i na kraju prekinula dojenje ne na njen zahtev, već zato što sam ja tako odlučila. Poenta je da se laktacija konstantno uspostavlja, smanjuje i povećava. I to što K traži češće da sisa uopšte ne mora da znači da je gladna, već je u pitanju skok u razvoju. I da, stres je ozbiljan faktor smanjenja mleka, ali ne i prestanka laktacije, osim kada je u pitanju  ozbiljna stresna situacija, npr. smrt bližnjeg, bolest..... Ovo možda nije tačno, ali ja sam tokom perioda dojenja imala dva puta stresne situacije, ali mi mleko nije nestalo. S obzirom koliko je K napredovala u prva dva meseca prosto ne mogu da poverujem u to da ti prestaje laktacija user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2035
11.10.2011 16:16:26   
Anoniman
Drage moje, ja SVAKI dan od izlaska iz porodilišta popijem: minimum 3 l vode dnevno, pa u proseku 3 velike šolje hipovog čaja za dojilje, pola litra do litar mleka ili jogurta, i kad uspem popijem i po litar soka od jabuke. Jedem redovno supe i čorbe, NIKADA ne preskačem obroke, jedem voće, jedem sve ono što sam čula i pročitala da pospešuje mleko. Mm se trudi da što više toga oko bebe i kuće uradi da ja mogu što češće da se naspavam i odmorim ne bi li mi mleko nadošlo... I posle svega meni mleka sve manje, ali zato kilograma imam više nego pred porođaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2036
11.10.2011 17:54:58   
vukosava

Drage moje, ja SVAKI dan od izlaska iz porodilišta popijem: minimum 3 l vode dnevno, pa u proseku 3 velike šolje hipovog čaja za dojilje, pola litra do litar mleka ili jogurta, i kad uspem popijem i po litar soka od jabuke. Jedem redovno supe i čorbe, NIKADA ne preskačem obroke, jedem voće, jedem sve ono što sam čula i pročitala da pospešuje mleko. Mm se trudi da što više toga oko bebe i kuće uradi da ja mogu što češće da se naspavam i odmorim ne bi li mi mleko nadošlo... I posle svega meni mleka sve manje, ali zato kilograma imam više nego pred porođaj user posted image user posted image user posted image

user posted image Tacno znam o cemu pricas. U junu sam imala kila kao pred porodjaj. Al sam smrsala nakon sto sam prestala da ispumpavam, ne brini se... Sad imamo kao pre porodjaja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2037
11.10.2011 17:57:17   
Crvenkapa85
meni sad komsinica rece smiri se,sad je veci jace vuce pa vise posisa...kao da dam malo vremena sikama da same opet povecaju kolicinu dok se ne ustale....aj cekamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2038
11.10.2011 18:00:02   
vukosava

Evo ti konkretnih podataka mojih. Dojila sam je 5 nedelja, mesec dana ispumpavala koliko treba, zatim mi se smanjilo na 720 ml i tako bilo do njenih 4 meseca. Onda sam imala 600 ml do 720 ml do njenih pet meseci. Kad je imala 6 meseci smanjivalo mi se prvo na 450 ml pa sa njenih 7 meseci kad sam morala da vratim bolnicku pumpu na jedva 250 ml. Zadnji mesec dana sam samo to uspevala. Prekinula sam sa osam meseci.

Ako me pamcenje dobro sluzi ovako je nkako bilo, kad bi surfovala po svojim postovima nasla bi tacne podatke. Al sam razmisljala, sta god da je dobro je ikoliko...

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2039
11.10.2011 18:10:59   
zzzoka
Zene, kada ste prekidale dojenje kako ste to cinile???

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2040
11.10.2011 18:35:01   
Anoniman
Draga Vuko,hvala tebi na svim savetima i ovde a posebno na temi o pumpici, mnogo si nam olakšala sve kroz šta smo dosad prošle, moja curica i ja. user posted image user posted image user posted image

Volela bih da mi se održi koliko toliko mog mleka da mogu bar da kombinujem sa ad mlekom, al videćemo šta nas čeka...

Zoko, imaš temu o prestanku dojenja.

(odgovor članu zzzoka)
  Direktna veza do poruke: 2041
11.10.2011 23:27:06   
Anoniman
zene, zatekao me muz kako sedim sa bebom u rukama i placem. jedva sam ga docekala da dodje sa posla, kao ozablo sunce. da najzad jedem kao covek jer od nje nista ne mogu. onda sam otisla do dm-a i kupila hipov caj za dojilje, malo prosetala, svratila u prodavnicu i vratila se vesela kuci. malo su mi se grudi napunile, ali nije to kako bi trebalo da bude. nisu potpuno prazne, osecam, ali nisu ni pune. beba mi je zaspala pre pola sata, moracu da je budim pre nego sto ja krenem da legnem da sisa, kazu da su ti nocni podoji jako vazni. pojela sam i cinijicu kuvane psenice, oko litar i po soka od jabuke.. planirala sam i funtu svezeg kvasca ali ne mogu, povraca mi se od svega.

snelle user posted image
mozda mi mleko ne prestaje sasvim, ali nesto se cudno desava. pisala sam vec da su mi dva dana bile grudi skoro poluprazne, zamalo da posegnem za ad.. a onda kada je jedne noci nadoslo user posted image mokra cela spavacica i ogrooomna fleka ispod mene, carsav, krevet.. nije mi jasno kako je to moguce!? sad se desava isto. nadam se da ce se ponovo vratiti...
mozda bi mi mleko vise nadolazilo kada bih imala hrabrosti da ponovo izmlazam, ali sada se plasim da ako to uradim necu imati sta da joj dam za dva sata. nekako mi sad mnogo sporije nadolazi mleko. najvise ga imam nocu jer ona sisa na 4,5 sati. nemam ni predstavu koliko ona zapravo pojede.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2042
12.10.2011 9:16:07   
Crvenkapa85
Meni se mleko povecalooooooooo,juce sam se nalivala tecnoscu kao nesvet....skuvala sam sebi caj za dojilje 1l,1/2l mleka,litru soka.....vodeeeeee...........woooohhhhoooooo...izgleda je komsionica bila u pravu....da bebac posiki vise pa dok se sisike ponovo osamostale da proizvedu vecu kolicinu jupiiiiiiiiiiiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2043
12.10.2011 10:51:04   
Anoniman
crvenkapo user posted image
stanje kod nas je sledece: nocas se probudila tek oko 3 da siki, do tada mi se grudi vec napunile. ja je dojim, a iz druge samo kaplje, spavacicu sam iskvasila. jutros oko 6 isto super.. ali zato oko 9 posikila iz jedne dojke, ja mislim dosta joj je, stavim je u krevetac, ona gura ruke u usta. ja joj dam jos malo iz te prve, pa joj dam i drugu, misleci sad ce ona malo samo i gotovo. kad ona siki li siki..na kraju kad sam je skinula stavlja ponovo ruke u usta user posted image nemam pojma da li je gladna ili sta je u pitanju. bila je budna skoro dva sata, sad zaspa ponovo. ne place, nije nemirna.. nemam pojma. videcemo kakva ce situacija biti u toku dana. i ja sad skuvah caj za dojilje, pa pijuckam.

Direktna veza do poruke: 2044
12.10.2011 17:05:10   
vukosava

IZVORNA PORUKA: zzzoka

Zene, kada ste prekidale dojenje kako ste to cinile???

Ja sam proroedjivala ispumpavanje na 4 x dnevno, pa na 3 x dnevno, pa 2 x dnevno, pa 1x dnevno, pa jednom u dva dana...

(odgovor članu zzzoka)
Direktna veza do poruke: 2045
12.10.2011 17:07:51   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Macaki

mozda bi mi mleko vise nadolazilo kada bih imala hrabrosti da ponovo izmlazam, ali sada se plasim da ako to uradim necu imati sta da joj dam za dva sata. nekako mi sad mnogo sporije nadolazi mleko. najvise ga imam nocu jer ona sisa na 4,5 sati. nemam ni predstavu koliko ona zapravo pojede.

A pazi moju teoriju: mozda imas svo vreme ok kolicinu mleka, samo ti beba izvuce vise jer imaju faze kad jedu nesto vise ako bas bas naglo rastu, na engleskom "grow spurt".

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2046
12.10.2011 17:23:31   
Crvenkapa85
ja sam se macaki danas probudila,krevet mokar...preko noci i ujutru fino,preko danja malo manje mleka...lud ....zbunjenog....al kad siki isto krene da mi curi iz druge...dobro je da curi,znaci mleka ima,nadolazi....kako bude bice,nalivam se do besvesti tocnoscu...meni mihajlo kad posiki jednu i pusti je a ima jos u njoj drugu siku nece ni da pogleda....nego besni sto mu poturam da jede jos a on jadan nece....i onda nakon 2,5-3,5 sata trazi ponovo....jooooooooooooooooj samo da potraje

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2047
12.10.2011 18:49:09   
Anoniman
Blago vama... Ja sam noćas u 3 počela sa dohranom... (Ono ako ćemo pravo i do sad sam je dohranjivala samo sa mojim mlekom iz zamrzivača a sad smo prešli na ad) Mleka sve manje i čini mi se da ga uskoro neće ni biti...user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2048
12.10.2011 18:52:34   
Crvenkapa85
ja sam dosla do zakljucka da preko dana imam manje a popodne jace nadolazi...tako je bar danas....mama mi kaze da je za dojenje najgori 3 i 4 mesec....ja sam vec pocela da se tripujem da sam trudna,posto mi se naglo smanjilo mleko,posle mi mama kaze da si trudna ne bi mihajlo sisao jer mleko automatski menja ukus,i nije lepo.....u petak idem na kontrolu na koju sam trebala ici posle 6 nedelja al sta cu kad ne stizem...e sad vala idem...
mozda treba da dobijem pa se sike malo pogubile i mihajlo ponekad besni,odguruje se od sike al tek kad je posiki....sa majom sam dobila posle 6 nedelja a sad sa njim videcemo,zelela bih samo da imam mleka.....pa bar do 6 meseci ako vec ne mogu duze...

< Poruku je uredio Crvenkapa85 -- 12.10.2011 18:53:54 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2049
12.10.2011 21:31:43   
vukosava

Blago vama... Ja sam noćas u 3 počela sa dohranom... (Ono ako ćemo pravo i do sad sam je dohranjivala samo sa mojim mlekom iz zamrzivača a sad smo prešli na ad) Mleka sve manje i čini mi se da ga uskoro neće ni biti...user posted image user posted image user posted image

Ne daj se Ines user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here