|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
13.10.2011 15:14:34   
Verus
Samo masiraj deo po deo iako su velike-gledaj da obuhvatis donji deo, pa dlanom lagano masiraj od dole ka bradavici ILI samo toliko da odignes dojku i polako pritiskas.  Pij dosta tecnosti=i cak ako dobijes 100ml na dan i to je super!  Beba ti je vec 4 meseca, pa nek izguras jos 2 meseca sa po malo tvog mleka to je super!user posted image
IZVORNA PORUKA: gae_gr

@ Crvenkapa:
To bih mogla samo kad bi mi grudi bile šestina ovoga kolike su sad...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2076
13.10.2011 15:22:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

gg: ja sam pumpala obe dojke u isto vreme, pa sam sa dva prsta drzala levke, a sa drugima masirala dojke: nema veze sto ne mozes celu dojku da masiras u isto vreme.  Nezno krenes od vrha dojke pa prema bradavici masiras poooolako, nezno guras ka bradavici da mleko istekne.  Kad ti krene 'let down' ili ti otpust, onda mozes da nezno pritiskas donji deo dojke (desnom rukom levu dojku, dok levom drzis levak) i tako iskoristis otpust da sto vise mleka izadje.  Pa ce onda da curka pomalo do sledeceg otpusta.  Ja sam uspevala da imam 2 otpusta u nekih 20tak minuta, retko 3.  I samo nezno.  Misli na svoju bebu, ili budi tu sa bebom dok pumpas.  Nemoj se puno sekiratiuser posted image

Moja pumpica je mala, prosta i nema otpusta. Ima stimulaciju i pumpanje i to ide dok je ne ugasiš. Nije problem samo koliko mogu šakom da zahvatim nego i težina. Ako je pustim da padne da bih je nežno macirala pod njenom režinom se zatvore kanali. Ako je držim u položaju da ide mleko mogu samo da je štipam jer ako popustim ispade.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2077
13.10.2011 15:27:38   
Anoniman
Izvukla sam kuhinjsku vagicu, jedna ima 2 kg.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2078
13.10.2011 18:22:17   
Verus
Pokusaj da se nagnes ka napred dok pumpas?  Nema veze sto nema otpust opciju, tvoje dojke ce same da "dozive" taj letdown (to je ono kad mleko bas siklja).  Ja bih nekad ustala i nagnula se ka napred "kao krava" pa da i gravitacija pomogne dok masiram dojku.  Ja sam bila bas velika 4 skoro 5ca ali nisam merila dojke...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2079
13.10.2011 19:25:50   
Anoniman

Pokusaj da se nagnes ka napred dok pumpas?  Nema veze sto nema otpust opciju, tvoje dojke ce same da "dozive" taj letdown (to je ono kad mleko bas siklja).  Ja bih nekad ustala i nagnula se ka napred "kao krava" pa da i gravitacija pomogne dok masiram dojku.  Ja sam bila bas velika 4 skoro 5ca ali nisam merila dojke...

7 bila pre trudnoće sad mi svi brusevi mali.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 2080
13.10.2011 19:34:49   
Verus
Nema druge nego pokusaj sa naginjanjem ka napred, a i dok sedis moze se nagnuti pa da vise slobodno... znam da i vuka ima jako velike dojke, pa je pumpala 8 meseci cini mi se....ona ce sigurno imati dobre saveteuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2081
13.10.2011 20:19:55   
vukosava

gae_gr, nemoj se stipati= ugrej dojke toplim oblogom: u carape stavis pirinac, i ugrejes u mikrotalasnoj 20tak sekundi.  Ovaj oblog najduze drzi temperaturu.  Ako nemas mikrotalasnu, onda bilo kakav topli oblog mozes ti stavi.  Opusti se, jer od stiskanja ce samo suprotno da se desi.

Pisala sam u nekoj temi, mozda bas i u pumpici.  Obuhvatis dojku drugom rukom, i nezno masiras.  PUno mleka ce biti u donjem delu dojke (gravitacija jel) i tu nezno, od dole ,pritiskas dok pumpas. Jel imas elektricnu ili rucnu?  Jel pumpas obe dojke u isto vreme ili jednu po jednu? 

Verus, ja nema leba da to uradim sa mojim (*)-rdacama. Ja kad je podignem odozgo da ide prema levku, jedva je drzim kamoli da je masiram. Moje su daleko od tih normalnih varijanti. Ja obicno je stavim na ceo dlan i drzim tako, a da bi je masirala tako trebale bi mi obe ruke, sa jednom mogu samo da guram odozdo.

A obe dojke ne bi mogla da pumpam u isto vreme jer mi lokacija bradavica nije kao na slikama kao sto vidim kod ostalih zena.

ili na ovom sajtu bilo koje pre redukcije
klikni

< Poruku je uredio Lu RR -- 13.10.2011 21:08:31 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2082
13.10.2011 20:25:52   
vukosava
gae_gr ma garant ti ne valjaju prikljucci. E sto nisi ovde dala bi ti sve moje.... Koju pumpu koristis. Prikljuci su najvazniji. Meni je pomagalo da stavim brus ispod grudi pa da drugu ubacim u brus, da mi malo ovu koju ispumpavam podigne. I jeste kao sto kaze verus, rasiris noge, nagnes se napred da bi mogla da namestis levak na vrh bradavice da ne moras da dizes puno uvis. Nemoj da ih stezes, to moze da utice na zapusavanje kanala, mislim da sam ja tako levu zeznula.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2083
13.10.2011 20:43:36   
Snelle
Žene, imam celo pakovanje fitolat tableta. Hoće li neko?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2084
13.10.2011 22:42:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

gae_gr, nemoj se stipati= ugrej dojke toplim oblogom: u carape stavis pirinac, i ugrejes u mikrotalasnoj 20tak sekundi.  Ovaj oblog najduze drzi temperaturu.  Ako nemas mikrotalasnu, onda bilo kakav topli oblog mozes ti stavi.  Opusti se, jer od stiskanja ce samo suprotno da se desi.

Pisala sam u nekoj temi, mozda bas i u pumpici.  Obuhvatis dojku drugom rukom, i nezno masiras.  PUno mleka ce biti u donjem delu dojke (gravitacija jel) i tu nezno, od dole ,pritiskas dok pumpas. Jel imas elektricnu ili rucnu?  Jel pumpas obe dojke u isto vreme ili jednu po jednu? 

Verus, ja nema leba da to uradim sa mojim (*)-rdacama. Ja kad je podignem odozgo da ide prema levku, jedva je drzim kamoli da je masiram. Moje su daleko od tih normalnih varijanti. Ja obicno je stavim na ceo dlan i drzim tako, a da bi je masirala tako trebale bi mi obe ruke, sa jednom mogu samo da guram odozdo.

A obe dojke ne bi mogla da pumpam u isto vreme jer mi lokacija bradavica nije kao na slikama kao sto vidim kod ostalih zena.

ili na ovom sajtu bilo koje pre redukcije
klikni

Vuko, potpisujem!!!

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 2085
13.10.2011 22:51:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

gae_gr ma garant ti ne valjaju prikljucci. E sto nisi ovde dala bi ti sve moje.... Koju pumpu koristis. Prikljuci su najvazniji. Meni je pomagalo da stavim brus ispod grudi pa da drugu ubacim u brus, da mi malo ovu koju ispumpavam podigne. I jeste kao sto kaze verus, rasiris noge, nagnes se napred da bi mogla da namestis levak na vrh bradavice da ne moras da dizes puno uvis. Nemoj da ih stezes, to moze da utice na zapusavanje kanala, mislim da sam ja tako levu zeznula.

U jednom od postova sam pisala da mi pumpica sve slabije radi, naručila sam nove priključke još pre mesec dana al još ne stižu, je**la me Srbija među šljivama!!! Koristim Medelu swing jer ništa jače nisam mogla da nabavim, ovde je uvoz Medelinih proizvoda počeo pre par meseci, i ni rezervne delove ne mogu da nabave a kamoli nešto konkretnije, slepci, a sverva mi tražila u Nemačkoj, tamo sve jače od swinga možeš samo da rentaš al ne i da kupiš.

Meni mleko nestaje zbog pumpice a cela priča o velikim grudima pokrenu se od toga da sam se izranjavila u pokušaju da iscedim još koju kap ovako. Tako vam je kad ste van standarda i živite u BIIIIP Srbiji gde nema ama nikakve opcije. Pocev od toga da ne mogu ni brus da kupim nego se dovijam ko kreten na razne načine pa do toga da ostadoh bez mleka jer nemam gde da kupim neophodne delove. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 2086
13.10.2011 23:46:01   
Anoniman
gg user posted image bas mi je zao.
bori se do kraja, ja sam uz tebe makar i ovako! user posted image

zene, od kada mi se mleko koliko-toliko ponovo vratilo imam problem jer me posle podoja boli ta bradavica iz koje je beba sikila, plus me jako boli dojka sa spoljasnje strane, ka pazuhu, gde je onaj glavni kanal mlecne zlezde. nemam pojma od cega, opipavala sam dojke, nista neobicno ne primecujem, nema cvorova. user posted image kao da s ensto poremetilo kada je mleko ponovo pocelo da stize. sada ga ima, nemam pojma koliko, grudi su mi mekane ali osecam da u njima ima mlekceta za razliku od ranije. moje dete sve nesto sisa po 5 minuta aktivno, pa se onda jos 2,3 minuta zeza sa bradavicom, povuce par puta, pa pljune, pa opet tako.. a trazi da jede na 2 sata i manje, kao da je novorodjence!
sve mislim da sam se zeznula sto sma je navadila na lazu, jer sad mozda drugacije sisa kad mene bole bradavice. to mi se ranije nije desavalo. i ovaj bol, bas je ostar, probadajuci. posumnjala sam i da nije neka infekcija unutra, mada mi pedijatar kaze kako ona uopste nema sor. nisam pametna.. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2087
13.10.2011 23:48:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

kakve su to tablete, jel za povecanje mleka? jesi li ih ti pila, jesu li pomagale?

ja sam preksinoc pocela da pijem hipov caj za dojilje, meni se cini da mi bolje od njega.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 2088
14.10.2011 0:26:42   
Didy
IZVORNA PORUKA: Macaki

kakve su to tablete, jel za povecanje mleka? jesi li ih ti pila, jesu li pomagale?

ja sam preksinoc pocela da pijem hipov caj za dojilje, meni se cini da mi bolje od njega.

Macaki, i meni se čini da je ok hipov čaj. Prošle nedleje sam kupila i fruktusov čaj za dojilje i isto mi deluje da je ok, a mnogo je jeftiniji - nekih 70-80 dinara pakovanje od 25 kesica (kuva se kao klasičan čaj). To je skoro 10 puta jeftinije nego hipov. Potraži negde u većim marketima, ja sam ga našla u rodiću. Isto se preporučuje 2-3 puta dnevno.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2089
14.10.2011 1:27:13   
vukosava

imam problem jer me posle podoja boli ta bradavica iz koje je beba sikila, plus me jako boli dojka sa spoljasnje strane, ka pazuhu, gde je onaj glavni kanal mlecne zlezde. nemam pojma od cega, opipavala sam dojke, nista neobicno ne primecujem, nema cvorova.

Da te mozda ne steze brus? Mene je slicno nesto bolelo i otisla sam kod ginekologa, verovala ili ne - urasla dlaka ispod pazuha pa mi se bol sirio.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2090
14.10.2011 8:35:28   
Crvenkapa85
Pisala sam vec jednom da sam ja kupila komorac,anis i kim na rinfuz i sama sebi kuvam caj...mislim da je mnogo bolji taj na rinfuz od kupovnog hippovog i tog na kesice,i ja sam uzela taj na pocetku u kesicama a onda odlucila da uzmem na rinfuz i super je....za 140 din skoro celog meseca imam da pijem user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2091
14.10.2011 10:34:38   
Ana RR

Da, meni nisu pomogle ali sam čula da mnogima jesu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2092
14.10.2011 10:47:57   
srna001
Macaki meni je tako počeo mastitis.I ja nisam osećala nikakave grudvice ali se kanalić zapušio i dok nisam dobila temperaturu nisam ni znala da se nešto dešava.Bradavica ne sme da boli beba ti je sigurno napravila ragade.Verovatno ima sor(gljivicu) na jeziku pa ti je prenela infekciju na bradavicu.To nije ništa strašno.

Meni je ovo pomoglo: i pre i posle podoja obriši bradavice rastvorom sode bikarbone, jedan tufer jedna bradavica.I pre nego što daš bebi siku obrišeš joj jezik istim rastvorom, tako što oko malog prsta obmotaš sterilnu kompresu(gazu) i umočiš u rastvor sode.Tako radi i u roku od dan dva će bol nestati.A bradavice možeš da mažeš i lanolinom.Malo je skuplji ali pomaže baš baš.I još nešto.Kada bebi daš siku ako se čuje coktanje (kao kada hoćeš nekoga da poljubiš) znači da beba nije dobro uhvatila bradavicu, treba da zine što više može.Ako neće lepo da zine malo joj pomaziš bradicu i otovriće širom usta.Sor izgleda kao bele naslage na jeziku bebe ali to gledaš kada je beba gladna jer jezik može biti beo i od bljuce.

Rastvor sode bikarbone: U 100 ml vode staviti jednu kafenu kašičicu sode i ostaviti da provri.Pustiti da vri nekih 30 sekundi i onda skinuti s ringle.

Možda ti ovo sve već znaš ali ja reko ajde da napišem pa nekom će već biti od koristi.

Ako budeš čekala zapušiće sti

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 2093
14.10.2011 10:52:16   
srna001
Da kucnem u drvo meni se mleko skroz sredilo a i ona je počela ko čovek da jede najranije na tri sata pa mi mleko lepo nadođe.Nervira me samo što krene da curi u nekom trenutku pa budem sva mokra.A i ponekad nemam vremena da se izmlazam.Valjda mi to neće uticati na količinu mleka.
I ja pijem Hipov čaj za dojilje i sad da li je to koincidencija ili ne ali popustili su joj grčevi.Ali baš je skup, probaću i ja sa tim Fruktusovim čajem.Hvala Didy na savetu!

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2094
14.10.2011 10:53:39   
srna001
Crvenkapa jel to već gotova mešavina ili uzimaš svaki posebno pa ih kombinuješ?

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2095
14.10.2011 11:57:00   
Ana RR
Srna user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2096
14.10.2011 15:55:02   
srna001
Ana user posted image user posted image Stalno se prisećam onog trenutka kada sam ti poslala porukicu da su bolovi krenuli u cik zore.Kako je Marko, veliki dečkonja?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2097
14.10.2011 16:15:43   
Crvenkapa85
IZVORNA PORUKA: srna001

Crvenkapa jel to već gotova mešavina ili uzimaš svaki posebno pa ih kombinuješ?
kupim posebno anis(kod nas je nekih 80din-100gr)i posebno komorac(oko 30din-100gr)kim imam u kesicama,2 kasicice anisa,2 komoraca i sta ja znam pola kasicice kima....provri litra vode,iskljucim stavim cajeve,poklopim na 10min i procedim ohladi se i pijem

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2098
14.10.2011 16:39:05   
Anoniman
srna, evo jedan user posted image i od mene.
a ja sam se tebe setila na porodjajnom stolu. user posted image setila sam se onoga sto si pricala, sta da radimo da bi se beba spustila.

hvala ti na iscrpnom odgovoru... ali ja mislim da nije u pitanju sor jer ga moja beba nema. dr joj je vise puta gledala usta i jezik i kaze da mozemo povremeno da cistimo, ali da ona nema sor. sigurna sam da to ima veze sa nestajanjem i vracanjem mleka, pa ponovnim nestajanjem, pa vracanjem.. pisala sam sta mi se desava. mleko mi se jako smanji na dan, dva, jedva ga ima... pa se onda vrati. bude ga i previse, budem sva mokra nocu, po 3 spavacice promenim. kada ga nije bilo davala sam bebi da sisa svaki sat, cak i na pola sata i tada su me bradavice pocele boleti, verovatno jer je ona preterala sa stimulisanjem. kada mi mleko nadodje, pocnu da bole ti kanali, nemam pojma od cega, valjda od tog priliva mleka. nije to neki jak bol vise onako zackanje, ziganje povremeno, obicno posle podoja, pa prodje. samo mi je sve to cudno sto mi se desava, jer me grudi nisu bolele ni na pocetku, kada su bile tvrde kao kamen, po izlasku iz porodilista. sad su mekane, opipavam ih povremeno,ali nikakve otvrdline ne mogu da napipam. kada mi se bas prepune, ima ih ali posle podoja kad beba posiki mleko nestanu.

sto se tice cajeva.. ja sam kuvala kao i crvenkapica cajeve koje sam kupovala u prodavnici zdrave hrane. ja sam na 800 ml vode stavljala po 1 kafenu kasisicu kima, komoraca i anisa. ali desavalo mi se da mi pritisak malo skace, pa nisam znala da li je od toga, posumnjala sam na caj. stavrno je sve prestalo kada sam prestala da ga pijem, tako da ne znam, mozda je imalo neke veze. pored toga, u isto to vreme moja beba je dobila proliv, pa sam se ja uplasila da joj je to od toga, da je mozda bilo prejako za nju..i prestala.
sad pijemo biogaia kapi, plus ja pijem hip caj i cini mi se da joj je stvarno puuuuno bolje!! videcu da kupim te tablete u apoteci, ako ponovo primetim da mlekce manjka.

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 2099
14.10.2011 16:45:18   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: srna001

Ana user posted image user posted image Stalno se prisećam onog trenutka kada sam ti poslala porukicu da su bolovi krenuli u cik zore.Kako je Marko, veliki dečkonja?

Da user posted image čoveče, kako sve to izgleda daleko, zar ne? Ja ponekad imam osećaj da nikada nisam bila trudna, kao da mi je neko poklonio bebu user posted image

Mare raste kao da ga zalivamo user posted image da kucnem, super je, radoznao je, voli da ga nosimo i da razgleda, do skoro se plašio nešto da dotakne a sad samo pruža ruku kad ugleda nešto zanimljivo (kao što su venecijaneri i magneti i slike na frizu). Inače je dobrica, samo se smeje user posted image

Kako je mala dušica? Školarac?

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here