Anoniman
|
gae gr, crvenkapa, identicna situacija je i kod mene!!! pisala sam prosle nedelje da mi se mleko jako smanjilo, dva dana su mi grudi bile poluprzne. a ja jos stavljala bebu sto cesce na dojku ne bi li podstakla lucenje kako sam cula da treba da se radi.. one ne stignu da se napune. na kraju sam je uhvatila da vuce na prazno, kao da je laza, unistila mi je bradavice. posle samo dva dana takvog mucenja, meni se mleko vrati. tri spavacice sam promenila za noc, sva sam bila mokra i ja i krevet. obradujem se ja i nastavimo mi fino da sikimo i kakimo zlatno.. od jutros opet ista prica! grudi mi mekane i skoro prazne. ksenija mi trazi na svakih pola sata, sat da sisa , normalno jer se nije najela..meni ne stigne da nadodje mleko i tako se vrtimo u krug. evo sad skoro tri sata spava i malko je nadoslo, ali to je daleko od onoga kako bi trebalo da bude... ja ne primecujem da kod mene nadolazi toliko sikenja!? isto mi se desilo i kada je imala mesec dana, ali sam tada bila bolesna, primala inekcije i to sam time pravdala. zapravo sam tada prestala da izmlazam zbog lekova i od tada je sve pocelo..a sad i ne smem da izmlazam jer onda necu ni imati sta da joj dam za sledeci podoj. jedem kao mecava, pijem litar i po soka od jabuke, pijem kompot od jabuke, pijem mleko i mlecne proizvode, jedem slatkise... mislim da tecnosti popijem preko 3l. danas sam popila hipov caj za dojilje, uzorak koji smo dobili u porodilistu, da bih videla da li se nesto desava...razmisljala sam da ga kupim, pa ne znam ni sama. pila sam i ja kim, komorac i anis, sama kuvala, ali kada je k dobila proliv uplasila sam se da nije od toga i prestala. nije mi jasno sta se desava? kako moze dva dana da ga nema, pa onda da toliko nadodje, ima ga nekoliko dana, pa se opet smanji.. pitala sam dr kada smo bili na kontroli za dohranu, kaze: nemojte molim vas, ona odlicno napreduje (I mesec 1300, II 1250)..da, napredovala je, ali kada sam imala mleka. sad ne znam kakva ce situacija biti. ne mogu ja da cekam mesec dana da bih videla rezultate ovakvog dojenja..
|