Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2011 11:03:43
|
|
|
|
Anoniman
|
"Pažljivo treba pratiti djecu u dobi od 1 do 12 godina, prije svega ako je potrebno dugotrajno liječenje. Lijek nemojte primenjivati ispod pelena ili nepropusnih zavoja budući pri tome djelatna tvar lakše prodire u kožu. Izbjegavajte primjenu Kuterid masti na licu i u okolinu očiju. Ne smjete dozvoliti da vam mast prodre na oči. Izbjegavajte primjenu masti na genitalijama." Ja znam da kortikosteroidi ne treba da se koriste u predelu piše i jajca, samo nisam znala dal je taj Kuterid kortiko, pa sam proverila, i jeste, i to jak (grupa III).
< Poruku je uredio Tash -- 9.8.2011 11:04:06 >
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2011 11:06:52
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
meni juce jedna poznanica kaze,njoj su rekli da nista ne dira,i kad je mali sa dve godine otisao na pregled on mu samo bez problema prevukao kozicu
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2011 11:08:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Onda nije bila zalepljena.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2011 12:40:11
|
|
|
|
dijana1*
|
A joj pa sta sada da radim Drugarica mi radi u apoteci i kaze da slobodno mazem ovu mast a poznaje i doktorku koja je to prepisala i kaze da je odlicna. Nisam vise pametna
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 9.8.2011 12:52:27
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Tash Lijek nemojte primenjivati ispod pelena ili nepropusnih zavoja Sada sam zvala doktorku (posto sam vec pocela mazati) i kaze mi da se ovo odnosi kada su vece povrsine u pitanju tipa kao kada nanosimo pavlovicevu na guzu, a ovo je 1 cm u pitanju i nista mu ne moze biti. Mnogi su mazali i nikome nista nije bilo. 100 doktora i 1000 misljenja pa ti vidi
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.8.2011 13:09:03
|
|
|
|
dijana1*
|
Prosli ponedeljak sam pocela mazati pisu. Nista nisam radila na silu, ni jednom nije zaplako, ni jednom mu nije krenula krv a glavic ceo provireo Treba da mazem jos dve nedelje pa cu ga odvesti na kontrolu da vidim da li treba nesto jos da se maze ili je to-to. Bas sam sretna sto je sve proslo lako, uvek sam se pitala kako da mu prevucem kozicu a da ga ne povredim
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.8.2011 13:11:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlično! Radujem se zbog vas, kako stvari stoje, i mi ćemo verovatno vašim stopama, samo ne znam kako ću mu mazati, jer ili tegli rukama, a ako mu neko drži ruke dok ja perem piška, on skupi noge!
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.8.2011 13:11:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Koliki je tvoj klinac sada?
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 15.8.2011 13:19:09
|
|
|
|
dijana1*
|
Danas nam je 15 meseci Tash ja mu lepo ujutro i uvece dobro operem pisu, stavim ga da stoji ispred stola i pustim mu na tel. "Vuce,Vuce bubo lenja" i dok se on zanima ja mu navucem kozicu-namazem, Pustim ga da malo bude go pa mu onda stavim pelenu. Ako se plasis da mu mazes, sacekaj da ja zavrsim sa Vukom pa ako je sve uredu probaj i ti. Ja verujem da je ovo ispravan nacin, jer da i 1% sumnjam ne bih pocela mazati
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 30.8.2011 22:47:47
|
|
|
|
dijana1*
|
Vuk je spreman, jos samo da poraste Mazali smo 21 dan ujutro i uvece kuterid mast, danas bili na kontroli i dr. je zadovoljna. Sada samo posle svakog kupanja trebam da navucem kozicu i da ocistim. Preporucila bih svima da probaju na ovaj nacin da rese problem sa kozicom,njega ne boli, nista se ne cupa i ne radi na silu a to je najbitnije
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 30.8.2011 22:50:18
|
|
|
|
mikica sa
|
ova ponosna mama je na svoj rodjendan uspjela skroz da prevuce pisu nije bilo ni suza, nije se nimalo bunio i nadam se da smo uspjeli.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.10.2011 22:32:30
|
|
|
|
limunada
|
mikice kad pre kako si uspela ja se mucim sa pisom,svako vece kad ga kupam navlacim mu al slabo je to,malo izviri tek tek,jedva i bude mu crveno,cini mi se da mu zalepljena,kad pitam dr.kaze samo navlaci,moras i to je to.nikakvu mast ne kazu da mu mazem.tako mu bude crveno kad vucem,a polako vucem,ko krv
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.10.2011 22:36:10
|
|
|
|
jovicaa
|
moj decak ima jako puno kozice, danas sam mu navlacila posle kupanja i shvatila da njemu uopste ali uopste ne moze da se navuce, znaci ni ne vidi se glavic. da li je ovo zabrinjavajuce s obzirom da ima 10 meseci?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.10.2011 22:39:21
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam mateji prevukla skroz kad je imao 4 meseca,od tada redovno svako vece mu skroz prevucem a on se smeje izgleda uziva
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 11.10.2011 22:46:59
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa moj decak ima jako puno kozice, danas sam mu navlacila posle kupanja i shvatila da njemu uopste ali uopste ne moze da se navuce, znaci ni ne vidi se glavic. da li je ovo zabrinjavajuce s obzirom da ima 10 meseci?
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 7:10:36
|
|
|
|
nela79
|
Tu ti nema nekog pravog savjeta. Jos u porodilistu, na predavanju, sestra nam je rekla da je bilo majki koje su prevlacile kozicu i nije bilo problema. Isto dako su neke prevlacile pa su iskrsli problemi. Ima opet onih koje nisu nista dirale, pa to djecaci sami prevuku kad im pisa postane omiljena igracka . Tako znaci, treba sama da odlucis da li da prevlacis kozicu ili ne. Neki pedijatri kazu da se kozica treba prevuci do maksimalno godinu dana. Ti na sljedecoj kontroli napomeni ovo vasem pedijatru pa ces da vidis sta ce da ti kaze
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 7:34:58
|
|
|
|
Anoniman
|
jovicee, ja bih te savetovala da pitaš pedijatra za mišljenje... To zaista može da mu bude problem. Ljubac
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 7:38:46
|
|
|
|
minavb
|
Nama je više pedijatara reklo da ništa ne diramo, tj da ne prevlačimo kožicu.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 10:22:48
|
|
|
|
lajla
|
Ja sam sad jako zbunjena,nekome govore jedno nekom drugo...nek se odluce vec jednom...nama je dr.rekla da povlacimo dok ga kupamo samo onoliko koliko moze,jer do tece godine to bi tebalo da se povuce skroz,sutra idemo na prvu kontrolu pa cu pitati dr.pa vam javljam sta u NS-u savetuju
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 10:24:55
|
|
|
|
Lu
|
Lajla to što ti je rekla dr. meni je sasvim ok
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 10:26:02
|
|
|
|
lajla
|
I meni je to najnormalnije,nista na silu,samo me zbunjuje sto nekome govore skroz drugacije
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 10:28:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Lajla i nama su savetovali isto! I to tačno šest pedijatara... Dakle, u SU zauzimaju stav da se kožica povlači (ne na silu) malo po malo, maže kremicom i da bi trebala da se skroz prevuče, nama su eto jedino drugačije rekli, do druge godine... Miša je sad 21.5 mesec i kožica se još svega 2mm nije "otkačila"... Nadam se da će do 2. rođendana
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 10:31:14
|
|
|
|
lanajelena
|
Ja sam malo zatajila sa tim povlacenjem jer i kad mu ne povucem neko vreme opet bude kao da sam mu povlacila a i sve mu je teze povlaciti jer se stidi
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 13:38:58
|
|
|
|
jovicaa
|
mene brine to sto njemu uopste ne moze da se povuce kozica, znaci kad skroz nategnemo kozica je preko celog glavica, cak se ni ne siri.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 12.10.2011 13:45:03
|
|
|
|
Lilla
|
IZVORNA PORUKA: minavb Nama je više pedijatara reklo da ništa ne diramo, tj da ne prevlačimo kožicu. I ovdje se to ne radi, tacnije savjetuju da se to uopste ne dira. Kazu da je kod beba normalno da je kozica zalijepljena i da se to kasnije erekcijom samo od sebe odlijepi i sredi. Mi cemo slusati kako nam kazu poslije poroda jer ni mm ni ja nemamo iskustva sa ovim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?