|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
13.9.2011 13:46:07   
MarijaBg

IZVORNA PORUKA: maliska

Lepo si ti mene liferovala iz ove teme ali to su ozbiljni bracni problemiuser posted image mada nadam se da si u pravu,da su to samo hormoniuser posted image

Evo pitaj sve mame sa foruma ako mi ne verujes user posted image

(odgovor članu maliska)
Direktna veza do poruke: 1351
13.9.2011 18:57:55   
anuksunamun
ja bracnih problema nemam,muz mi radi do 6-7 popodne ..dodje kuci zvera u tv..ide spava...vikendom se vidimo..malo popricamo ..ako imam srece malo se i posvadjamo ..i to je to...mirna luka gradic Pejton

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1352
13.9.2011 19:24:54   
nina26
ja bracnih problema nemam,muz mi radi do 6-7 popodne ..dodje kuci zvera u tv..ide spava...vikendom se vidimo..malo popricamo ..ako imam srece malo se i posvadjamo ..i to je to...mirna luka gradic Pejton

koji si ti lik user posted image

i meni kad dosadi, resim da se posvadjam, da unesem malo neka desavanja u nas zivotuser posted image

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 1353
20.9.2011 23:41:01   
Anoniman
ja imam utisak da se mm umorio od mene user posted image
i inace je jako temperamentan i lako plane, u prevodu gubi zivce. ali sad je stvarno uzasno. neki dan smo imali goste (familiju) i isli smo na izlet.upitala sam ga u jednom trenutku je li ponio kameru i rekao je pa ne mogu ja sve.ok, samo sam ga pogledala i odmah je planuo.odgovorila sam mu i jedna po jedna,dodje do haosa. na kraju mu rekoh "ako ti ne odgovaram lako je naci drugu, pa makar je to jednostavno" i on rece "idi da imam svoj mir". familija je ostala bez teksta iako znaju da je oduvijek takav, cak su mi to ranije i govorili dok je bio kao mirniji. onda smo se smirili, bilo je ok a na povratku opet haos. ja sam vozila i pogresno skrenula na sta je on opet buknuo kao baklja user posted image . da ga ne bih morala opet slusati stala sam i dala njemu da vozi. sjela sam na zadnje sjediste i otplakala.
od tog dana kao da je u meni nesto napravilo "klik" i osjecanja su kao zabetonirana. nemam snage a ni volje ni da pricam sa njim a kamoli nesto vise.sinoc je u krevetu pokusao da mi se priblizi ali sam ostala hladna. ne zato sto sam tjerala inat nego sam tako osjecala. u sebi imam cudaj filing da se ljubav gasi. kako moja tako i njegova. ali mi je zao nase bebe jer nisam rodila da napravim nesretno dijete nego da odraste u normalnoj i sretnoj porodici kakva mozemo biti. veceras dok sam hranila bebu krenule su mi suze. dusa moja kako me samo gleda isto kao da nesto osjeti user posted image
nekako imam utisak da je ovo pocetak kraja mog braka a taman sam pomislila da sam konacno sretna jer sam zasnovala svoju malu slatku porodicu user posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1354
20.9.2011 23:46:22   
marija32
Draga Anonimna, ne znam koliko si dugo u braku i kolika ti je beba, ali nesuglasice u braku su normalna stvar. Muski su drugaciji od nas i svoje probleme ne otplakuju i uglavnom ne dele sa prijateljima, nego sve skupljaju u sebi i planu uglavnom na clanove uze porodice.
Nemoj odmah sve da uzimas zdravo za gotovo, iskuliraj ga sledeci put, ili sto je najbolje, sedi i razgovaraj sa njim o svemu sto te muci!

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1355
20.9.2011 23:54:01   
minavb
Uh, nemoj tako. Mozda ima veci pritisak na poslu, mozda ima  nekih problema za koje ne znas, a sigurno se tesko privikava na ulogu oca i na promene koje se dese kad beba dodje u kucu. I ti si osetljiva, siguno i ti reagujes mnogo drugacije nego sto bi ranije reagovala. To sto vam je naisao neki bezvezan period, ne znaci da se ljubav gasi. Polako, proci ce sve, samo treba imati strpljenja i razumevanja. I jos nesto, kad je vec napet i kad drekne, nemoj da se raspravljas, isterujes, ali isto tako nemoj mi da se pokunjis. Pokusaj da ostanes mirna i da smiris situaciju, ma koliko tesko bilo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1356
20.9.2011 23:58:50   
Anoniman
Neću te utešiti, ali eeeh, koliko sam ja puta mom mužu rekla " ajde kupi se i idi da te ne gledam više", i još štošta ponešto (što bi morala da cenzurišem user posted image ). Jesam, stvarno, pa i on meni je u nekim našim kriznim momentima isto govorio "e da mi je da odeš...". A čim odem kod drugarice na sat vremena zove da vidi kad ću kući. user posted image Proći će to sve, i ja svaki put imam utisak da se ljubav gasi, da ga ne volim, da mi je ovako ili onako, ali da je stvarno tako ja bih otišla, jer nisam tip koji trpi. A i ona žena koja kaže da se za ceo bračni staž ni jednom nije pokačila sa mužem - ili je veeeelika srećnica, ili laže za medalju. Svađe i rasprave su nešto što je na neki način normalno, razumna ste bića, imate oprečna mišljenja, život bezobrazan pa stalno neka iskušenja nameće... A na kraju najjači opstaju. user posted image

Naravno, ako taj osećaj koji imaš (da ga ne voliš više) potraje i ne promeni se, onda je to druga priča.

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 1357
21.9.2011 0:01:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Uh, nemoj tako. Mozda ima veci pritisak na poslu, mozda ima  nekih problema za koje ne znas, a sigurno se tesko privikava na ulogu oca i na promene koje se dese kad beba dodje u kucu. I ti si osetljiva, siguno i ti reagujes mnogo drugacije nego sto bi ranije reagovala. To sto vam je naisao neki bezvezan period, ne znaci da se ljubav gasi. Polako, proci ce sve, samo treba imati strpljenja i razumevanja. I jos nesto, kad je vec napet i kad drekne, nemoj da se raspravljas, isterujes, ali isto tako nemoj mi da se pokunjis. Pokusaj da ostanes mirna i da smiris situaciju, ma koliko tesko bilo.

Na poslu nema problema, cinjenica je da smo u zadnje vrijeme malo zapali u ekonomsku krizu ali i meni je tesko pa ne urlam. U braku smo tri i po godine i znam ga jako dobro kao i on mene.Znam da u svakom brkau ima nesuglasica i da se on smiri brzo.Eto, on se ponasa kao da nista nije bilo ali mene boli, samim tim sto u meni neki glasic kaze da on to zaista i misli. Pokusala sam da ostenem mirna, ali onda je problem sto on pocne "sto sad sutis, nemas nista reci, zar ti nisi najpametnija itd" i onda stvarno nemam snage za bilo kakav komentar jer znam da nece izdobriti user posted image  i njegova sestra mi kaze da je takav bio i njihov otac i da joj se nimalo ne svidja sto je tako mlad a tako zivcan. Ona mu je cak predlozila da posjeti i psihologa i razgovara (ja sam dodala da je to obecao sam od sebe jos dok smo se zabavljali) ali od toga nema nista. Ja sa njim o tome ne mogu razgovarati jer je tvrdoglav a ja onda po njeg.ispadnem ona koja hoce biti najpametnija i bolje da ne pocinjem razgovarati. Vucem se po kuci kao prebijena, vjerujte. Uhvatila me je takva tuga i tjeskoba da samo placem i razmisljam sta i kuda sa bebom ako stvarno dodje do toga da se razidjemo user posted image
Nisam paranoicna nego samo realno i trezveno razmisljam.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1358
21.9.2011 0:03:23   
marija32
Oni cim imaju malo poteskoca finansijskih, postaju sizoidni.

< Poruku je uredio marija32 -- 21.9.2011 0:10:16 >

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1359
21.9.2011 0:07:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija32

Oni cim imaju malo poteskoca finansiskih, postaju sizoidni.

Ooo, daaa. user posted image I treba imati kičmu od čelika da ga "nosiš" kad padne u depru. Been there, done that.

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 1360
21.9.2011 0:09:09   
minavb
IZVORNA PORUKA: Anoniman
cinjenica je da smo u zadnje vrijeme malo zapali u ekonomsku krizu
Eeee, pa eto odakle pritisak i nervoza.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1361
21.9.2011 0:13:04   
Anoniman
Znam ja BM da se svi svadjamo, imali smo i mi iks situacija i ja sam isto svasta rekla jer covjek kaze u afektu i sto ne misli 100% ali mene pojede to sto je njegovo ponasanje taj dan bilo takvo kao da stvarno stoji iza toga sto kaze a i pogled. Uh, ne znam vise ni sama...Najgore mi je kad kaze da prije nije bio takav (dosta toga vuce i od ranije pa sad kija) i da je sad mnogo odgovorniji jer ima nas i da je on glava porodice itd.
Sve razumijem ali zar ne shvata kako to boli, pogotovo kad zna da imamo bebu. Joj, imam osjecaj da bi bio u stanju da me odvoji od djeteta user posted image  
Cula sam se danas sa njeg.sestrom i ona misli isto kao i ja.Bila je zgrozena njeg.ponasanjem i molimo Boga da ode i potrazi pomocc. Bojim se da ce biti sve gore i strah me da dijete odrasta u tome.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1362
21.9.2011 0:20:36   
minavb
Veliki je pritisak trpi glava porodice, narocito kad zapadne u finansijske probleme. Treba ga razumeti, staviti se na njegovo mesto. Nemoj da se pitas kako ne vidi da te boli njegovo ponasanje jer se on verovatno pita isto to. Po meni je greska sto se njegova sestra mesa. Vasi problemi su vasa stvar. Jos veca greska bi bila da ga udruzeno terate da ide kos psihologa. Meni se cini da on, isto kao i ti, misli da nema podrsku i razumevanje.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1363
21.9.2011 0:29:51   
Anoniman
Proći će, samo polako. Kad smo mi dobili Ninu i kod nas je bio haos, baš nismo mogli da se pokupimo neko vreme. Sve će doći na svoje, daj mu malo vremena. Promenilo se dosta toga: stigla beba, štek utanjio, sve to poremeti dotad harmonične odnose. Popričajte, pa polako, nije sve odmah za "dići ruke" i za oplakivanje unapred. Imate vi siiiiigurno štošta lepog što vas drži zajedno, samo vas malo zatrpale pelene i brige oko para, pa vam se čini da ste izgubili jedno drugo. user posted image Bar sam ja prošla sve "nedaj Bože" faze pa mogu da pričam o tome... Držite se zajedno, to je jako bitno, ma koliko bolelo, nerviralo, ma koliko se po nekad mrzeli u afektu - držite jedno drugom "leđa". Znam da ovo glupo zvuči, ali podrška je čudo, trud je čudo, najlakše je reći "ej, ovo ne štima, teško je, aj'''' se raskantavamo". Brak ti je ko stari nameštaj, moraš povremeno da ga podbočiš regalom da se ne skljoka na sred sobe. user posted image

P.S. I ja kad sam terala muža uvek sam tako mislila i uvek je tako izgledalo, zato što ga i jesam terala za stvarno, afekt je čudo. Već sutradan, kad me dočeka s doručkom i kafom bivalo bi sve drugačije, lako sam podmitljiva. user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 21.9.2011 0:31:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1364
21.9.2011 0:31:31   
Anoniman
Vjerovatno si u pravu Minavb, ali je mene sad strah da uopste i pocnem tu temu s njim jer se bojim reakcije. Ne bih da opet vice na mene a zelim da otvoreno razgovaramo. On zna da ga podrzavam u svemu i zato mi nije jasno ovo ponasanje. Ovih dana sto god uradim (cak i kad uradim ono sto je trazio) ispadne da sam pogrijesila i opet kriva. E,zato sam ocajna. Dajem mu svu ljubav i podrsku i on meni, i zna to a opet je ovakav. Samoj sebi neki dan kazem da se ovako ponasaju muzevi koji imaju ljubavnicu pa su im zene krive za sve ali kod nas (makar mislim tako) to nije slucaj. Znam za svaki korak i samo kad je na poslu nije sa nama.
Ne, sestra se ne mijesa nego je samo komentarisala i zvala je da vidi kako smo jer joj je bilo zao.
U svakom slucaju, hvala sto ste me saslusale i pomogle da malo olaksam dusu user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1365
21.9.2011 8:54:46   
Anoniman
Eto kako je sve individualno.... Mi smo finansijski poslednjih par meseci baš u gadnom škripcu, meni posao visi o koncu, ne primam platu, a troškovi rastuuuu! I mi nikad bliskiji-držimo se čvršće nego ikad, stegla muka pa se stalno nameštamo kako dalje, dogovaramo se, planiramo... Nervozni smo-da, ali znamo izvor te nervoze, otvoreno pričamo o problemu, i radimo na tome.
A otići kod psihologa nije nikakva sramota. Pisala sam u nekoj drugoj temi nedavno da sam i sama bila na razgovoru, jer sam primetila da izgaram od obaveza i problema, i da je to počelo da se slama na pogrešnim mestima i ljudima. Može samo pomoći. Ali prvenstveno je bitna volja-ja nisam želela više da povređujem sebi drage osobe svojom mrzovoljom, i preduzela sam određene korake, tj. otišla na razgovor. A da me je neko nagovarao, verovatno bih se inatila, ne znam....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1366
21.9.2011 9:34:59   
minavb
Prosle godine kad je Vanja imao najgori period i kad me pedijatri nisu slusali, mm je zavrsavao specijalizaciju, menjao posao a ja dva meseca nisam dobila platu. Nisam mogla da ga vidim ocima i tek sad shvatam, kad je sve lakse , koliko sam bila luda zbog svega sto je Vanju snaslo. Tad smo se oboje bas pogubili i imali smo utisak da svako zivi svoj zivot, da smo kao cimeri. Sad sednemo i pricamo, tek sad razumemo koliko je je to bio tezak period i koliko se svakakvih gluposti izdesavalo u isto vreme. Svaka muka prodje i posle loseg mora da dodje dobro.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1367
22.9.2011 22:32:50   
gagilly
ja sam u ozbiljnom uverenju da mene moj muz ne voli ama uopste. dobro, mozda kao osobu sa kojom je dugo zajedno pa mu ipak znacim naravno rodila sam mu i dete, ali od kako sam dosla kod njega i od kako imamo bebu ja sam kao trinaesto prase u njegovoj kuci. da namerno kazem u  njegovoj posto se stvarno ovde osecam kao podstanar, zivimo sa svekijevcima samo sto svekar radi u inostranstvu pa veci deo godine nije ni tu. o i njegova mama su neraskidivi duo, sve najbolje znaju i uvek su u pravu, sta god da uradim ili kazem samo me mrko gledaju on gundja a ona ponosno okrece oci...bljaaaaak.

ja sam prgava i ne cutim nikome nista sto im uopste ne odgovara, i njoj sam sto puta rekla dosadna si zeno batali me jer je u stanju da ide za mnom kad nosim dete i vice daj mi ga daj mi ga daj mi ga. ja i on nemamo svoj zivot jer je on prvo njoj sin a tek onda meni muz, ako uopste to i jeste posto spavamo u odvojenim sobama, ja cuvam dete on skita itd. ma muz za pozeletiuser posted image

cale mu je devizni a on je neradnik jer sto da se muci da radi kad ce njemu mama i tata da daju, a i zaboga ispod casti mu je da radi za neku beednu platicu od 30 hilj..... tako da ja i moje dete finansijski zavisimo od svekrve i dodje mi da se obesim zbog toga, muka mi je.

da mogu odmah bih se spakovala i zdravo djaci, ali nit imam gde nit imam kes, ma bedak totalni, uopste ne znam sta da radim. btw danas mu je rodjendan, nismo progovorili ni reci, mimoilazimo se po kuci kao stranci, katastrofaaaaaaauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1368
22.9.2011 22:40:16   
Dove
Ufff...Bas zajuser posted image situacija.Ja nzm kako bih postupila na tvom mestu.I mi smo sa svekijevcima plus dever jetrva,plus baba deda.U pocetku sam i ja imala taj problem,ali sam nekako uspela da ga bar malo preokrenem i da mu stavim na znanje da nisu njegovi tvorci znanja i da nisu bas uvek u pravu.Jos to nije dovoljno i daleko od onoga sto ja prizeljkujem ali bolje je nego sto je bilo.Samo mogu da ti kazem da budes flexibilna,u krevetu lukava i mazna,da mu svaki dan pokazujes da ti je stalo...
Ali za sve to treba da imas snagu kaouser posted image .Drzim ti palceve,znam kako to izgleda.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1369
22.9.2011 23:08:55   
gagilly
ja stavrno ne znam kako da pokazem da mi je stalo coveku koji se prema meni ponasa kao da sam mu ortak,a krevet ne delimo godinu dana. a nisam ni sigurna da mi je stalo. nesto je negde puklo sa nama...

ja ne znam kako da njemu objasnim da meni ne trebaju silni evrici od njegovih ni ova super fino skockana kuca, dzaba mi kad tu nisam svoj na svome, ja zelim da imam svoj dom neka bude i skroman ali samo nas, za nas i nase dete. njemu je super ovde mama ima kes i njemu mirna glava, nema nameru da ista menja.  ma nemam pojma uvalila sam se u guser posted image na do guse.

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1370
22.9.2011 23:32:14   
Capa
Ne znam šta da te pametno posavetujem, ali želim da ti pošaljem user posted image i da ti kažem da se nadam da će se stvari srediti, tj.rešiti na onaj način kako tebi i detetu najviše odgovara.

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 1371
5.10.2011 12:50:32   
Dove
MM je u nedelju rodjendan.Par dana u nazad ga molim da odemo da narucimo tortu,i on kaze u fazonu necu pa necu.Da bi mi jutros saopstio kako mu je mama narucila tortu.I nemate pojma kako sam plakala.I jos placem...

Kad su slave i okupljanja ja znam samo da cistim kao pepeljuga,za sve ostalo se pita jetrva.Koja torta,kakve case,kakvi stolnjaci...A sad i za njegov rodjendan ne mogu da budem zena nego me guraju pod tepih.J apozovem tu zenu sto pravi torte,pa je pitam ko narucio i kad,i ni manje ni vise nego moj dever...Zamislite.A da li se njemu nekad neko mesao??
MM mi u poruci napise kako ja nemam prava da se mesam za njegov rodjendan.A da li ce mozda mama da mu trckara oko gostiju,ili ja.Ljudi ja ne mogu vise ovo da izdrzim.

S' neznoscu gledah stopa ti trag,
trag po snegu belom.
I znadoh da ces biti mi drag
drag u zivotu celom.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1372
5.10.2011 12:57:30   
Inica
Dove, kako tako nesto moze da pomisli da ti kaze? Citala sam neke tvoje postove, u vezi tvog problema, samo ti mogu reci- svaka ti cast kako izdrzavas sve to. Znam da moras, ali.. user posted image

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1373
5.10.2011 13:01:39   
NadaR
 Dove , ja nema sanse da bih bila kuci za njegov rodjendan user posted image

Pokupila bih dijete i otisla negdje na cijeli dan a njemu nek mama sluzi goste .
Grrrr  user posted image

< Poruku je uredio Nada RR -- 5.10.2011 13:02:14 >

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 1374
5.10.2011 13:06:36   
hanka
IZVORNA PORUKA: Dove

MM mi u poruci napise kako ja nemam prava da se mesam za njegov rodjendan.A da li ce mozda mama da mu trckara oko gostiju,ili ja.Ljudi ja ne mogu vise ovo da izdrzim.

Dove ja bih propustila njegov rodjendan i vratila se sutradan

Nisam razumela deo da moras da trpis celokupnu situacijuuser posted image

< Poruku je uredio hanka -- 5.10.2011 13:08:35 >

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here