|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
6.9.2011 22:34:09   
Cuftas
Maco, nemam pojma, taj polip je novitet, do sad sam imala miome, to sam znala, a ovo se sad tek videlo, pa kad sam posle nesto citala nasla sam da se ti polipi tesko i vide, i da sprecavaju zacece...kao da sam sve ove godine imala prirodnu spiralu

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1401
7.9.2011 5:23:27   
World
ne sikiraj se cuftice, sve se to moze rijesiti... a doduse, ako su zacepljeni jajovodi onda se i ide na VTO, inseminaciju nema smisla u tom slucaju... mada da ti kazem, cula sam da se nakon hsg-a i zacepljeni jajovodi ponekad 'odcepe', pa sve to bude super.... user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 1402
7.9.2011 8:52:42   
soni
eh..sad sam tek videla... cuftice, zao mi je ..sad moras da se sredis i jedno po jedno, sredi taj polip pa onda ostalo polako.. zelim ti u najnajskorije vreme user posted image ... bice, mora da bude

IZVORNA PORUKA: Cuftas

user posted image jedan jajovod potpuno neprohodan, drugi jajovod se sporo, ali ipak, napunio tecnoscu... uz miome, sad se videlo da imam i polip. nema nista od inseminacije...a ni VTO pre nego sto se uradi histeroskopija i skloni taj polipuser posted image

< Poruku je uredio soni -- 7.9.2011 8:53:14 >

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 1403
7.9.2011 10:21:54   
Meisje
Cuftasuser posted image Ja se mnogo ne razumem,mi smo tek poceli pa ako ne bude islo analize nas tek cekaju,ali nadam se da ces sve to resiti

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1404
7.9.2011 12:03:43   
daca77
Cuftas, tek sam sada videla...bas mi je zaouser posted image
Resi se tog polipa sto pre kako bi mogla da uradis ono glavno. Bojim se da i ja isto ne prodjem, jer mi je jedan dr rekao da zakazem histeroskopiju zbog polipa. Naravno, nisam ga poslusala, posto niko od 12dr koje sam posetila, nije videlo polip.
Sada cekam rezultate briseva i ako konacno budu ok, zakazujem i ja HSGuser posted image

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 1405
7.9.2011 17:46:43   
malenac76
Cuftasuser posted image  e jbmu misha user posted image
nista sad bar znas sta je ..rijesavaj jedno po jedno, put do bebice zna biti trnovit

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1406
7.9.2011 21:36:59   
Cuftas
ma bice sve u redu, na kraju i ako ne bude, naci ce se i za mene neka user posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1407
7.9.2011 22:15:43   
maca821
IZVORNA PORUKA: World

ne sikiraj se cuftice, sve se to moze rijesiti... a doduse, ako su zacepljeni jajovodi onda se i ide na VTO, inseminaciju nema smisla u tom slucaju... mada da ti kazem, cula sam da se nakon hsg-a i zacepljeni jajovodi ponekad ''odcepe'', pa sve to bude super.... user posted image

A zar HSG nije produvavanje jajovoda, tj.ako su zapuseni ono se "odpuse" ajd tako da se izrazim? Ja sam to tako razumela....

< Poruku je uredio maca821 -- 7.9.2011 22:16:28 >

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1408
11.9.2011 19:52:40   
hanka
Zamolila bih sve dobre ljude iz Nisa da mi objasne hsg:
gde se radi?
koliko se placa?
moze li preko osigursanja?
koga bi preporucili?
sta je od analiza potrebno?
anestezija?

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1409
12.9.2011 8:14:22   
daca77
Draga hanka, u Nisu se radi na klinici, bez anestezije...ne kosta nista...
Od analiza su potrebni samo sterilni brisevi-vag-cervikalni, bris na hlamidiju, miko i ureoplazu...

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1410
12.9.2011 12:28:49   
World

IZVORNA PORUKA: maca821

IZVORNA PORUKA: World

ne sikiraj se cuftice, sve se to moze rijesiti... a doduse, ako su zacepljeni jajovodi onda se i ide na VTO, inseminaciju nema smisla u tom slucaju... mada da ti kazem, cula sam da se nakon hsg-a i zacepljeni jajovodi ponekad ''odcepe'', pa sve to bude super.... user posted image

A zar HSG nije produvavanje jajovoda, tj.ako su zapuseni ono se "odpuse" ajd tako da se izrazim? Ja sam to tako razumela....

ma nije to bas "produvavanje" u pravom smislu rijeci, kako su meni rekli, posto se ubrizgava taj neki kontrast pod pritiskom, pa ako ima neko zacepljenje, nekad se nekako 'progura', razumijes? a nekad ne 'progura', pa i dalje ostane zacepljeno...

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 1411
18.9.2011 15:18:52   
hanka
Zene sta da radim?
Lutajuci po internetu dosla sam do zakljucka da je najbolje da uradim laparaskopiju od klasicnog hsg bez anestezije i to da mi zavrse sve odjednom,ociste jajovode i jajnike od raznoraznih cisti koje imam i zacepljenja od raznoraznih bakterija.Sta vi mislite o tome ?

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1412
18.9.2011 15:26:44   
degu
user posted image Hanka ja mislim da je to najbolje, moja drugarica je radila HSG, pa su posle toga morali laparoskopiju, zato glasam da radiš laparo odmah user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1413
19.9.2011 13:59:33   
d@d@
Hanka,mislim da je najbolje da se konsultujes sa dr, mada iz mog ugla- laparo i sve zavrsis odjednom!user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1414
19.9.2011 18:27:35   
Katychoo
Hanka i meni je dr savetovala da uradimo laparoskopiju pre nego HSG...Kaze, mozda jeste malo agresivnija metoda, ali necemo gubiti vreme...tacno ce snimiti situaciju, ocistiti sta treba...

LOVELY

When the soul is ready, the things are too...:)

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1415
21.9.2011 11:41:21   
d@d@
Katychoo,user posted image !

(odgovor članu Katychoo)
Direktna veza do poruke: 1416
23.9.2011 0:39:41   
zuto pilence
Zdravo zene jedno pitanje za Vas. Imam zakazan HSG u ponedeljak u Visegradskoj pa me interesuje da li je neko radio vec tu intervenciju , da li se radi pod anesteziom i kakva su Vasa iskustva.

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 1417
23.9.2011 0:45:54   
zuto pilence
HANKA Pa mislim da te nista nekosta da prvo odradis HSG, meni je moja doktorka to predlozila iz razloga sto posle tog pregleda vecina devojaka ubrzo ostane u drugom stanju . ja se nadam da cu posle toga da ugledam user posted image .

< Poruku je uredio zuto pilence -- 23.9.2011 0:46:42 >

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1418
26.9.2011 11:35:01   
dida11
Cao!

Prije tri dana sam radila Hsg u bolnici bez ikakve anestezije, dobila sam samo inekciju za smirenje. Mogu vam reći da uopšte nije strašno, malo je neprijatno dok se namjestiš na odgovarajući položaj, a samo ubacivanje kontrasta kratko traje. Kad osjetiš bol već prestaje i za par sekundi je gotovo. Meni je nalaz loš. Desni jajovod začepljen kontrast se izliva( hydrosalpinx lat dex.), dok je lijevi  u priraslicama i kontrast se zadržava (polypus endometrii in obs.) Moželi mi ovo neko pojasniti? Takođe mi je dat hemomicin poslije intervencije a nisu vaginalete. Može li mi se pojaviti kandida?

Nadam se da će mi odmah predložiti VTO jer je inseminacija uzaludna.

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 1419
26.9.2011 11:40:08   
World
cao dida, dobro dosla na forum...
zanima me gdje si radila hsg?

i sta ti je dr preporucio nakon takvog nalaza?

(odgovor članu dida11)
Direktna veza do poruke: 1420
26.9.2011 11:52:41   
dida11
Radila sam u Podgorici u bolnici. Doktor koji mi je radio intervenciju je preporučio dalje histeroskopiju ili laporoskopiju. Vidjeću šta će mi reći iz klinike za VTO.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1421
26.9.2011 12:00:48   
World
ok, pomislila sam da ti kazem da se to vjerovatno rjesava laparoskopijom, ali nisam bila sigurna jer nisam prosla tu proceduru.... mislim da ima zena koje su vec radile lap. pa vjerovatno ce ti se javiti neka od njih...
inseminacija jeste bezveze ako ti jajovodi ne rade. pa ti vjerovano nece ni raditi, a mislim da prije vto prvo urade sve sto se moze 'popraviti', pa tako i te priraslice...
imas temu o laparoskopiji, pa provjeri tamo sta se pise... KLIK

a pridruzi nam se na crticama da caskamo o svemu i svacemu... KLIK

user posted image

(odgovor članu dida11)
Direktna veza do poruke: 1422
7.10.2011 19:02:38   
mirjanicabeca
čitala sam mnoga iskustva sa raynih foruma, pa sam htela i svoje da napišem. Uglavnom su iskustva da je to jako bolno ili da se radi u totalnoj anesteziji...
Jutros sam radila hsg na VMA kod doktora Nenadića. Doktor je vrlo prijatan. Snimanje hsg-a je bilo krajnje bezbolno. Oseća se neprijatnost i kada ste na već na rengenu oseća se pritisak i manji bol. Ali je to smešno u odnosu na većinu foruma i snimaka koje sam videla.
Kada sam stigla u ordinaciju, dali su mi diklofenak injekciju i nakon 20tak min je došao doktor Dane Nenadić, postavio kateter. Nakon toga odvezli do rengena i to je to. Nakon toga sam još sat vremena odležala.
Kada sam se raspitivala o načinu na koji se radi u Narodnog fronta....katastrofa!!! Dva dana ležiš u bolnici, a prilikom snimanja si u totalnoj anesteziji!!! Ko zna kako to rade i koliko boli, kada te stave pod anesteziju....
Preporučujem svim ženama, koje trebaju da izvrše ovaj pregled urade to na VMA. Ja sam upoznala dr. Daneta Nenadića i jako sam zadovoljna, pa vam toplo preporučujem..
Inače, rezultat je okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1423
7.10.2011 20:51:54   
degu
mirjanicabeca dobrodošla user posted image
bravo za rezultate user posted image i hvala što si podelila iskustvo sa nama user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mirjanicabeca)
Direktna veza do poruke: 1424
7.10.2011 23:33:42   
Cuftas
mirjanicebeco user posted image za rezultat

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here