Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 7:40:36
|
|
|
|
Vockica
|
Devojke, treba da zakazem HSG, sutra idem na more, pa cim se vratim da odradim sve briseve i sta je potrebno pa na HSG, moja dr mi je rekla da ako se plasim, da zakazem u narodni front, a ako se ne plasim bola, onda u visegradsku...sta mi vi savetujete, mada ja sam vise za narodni front, jer sam plasljiva , kakva je tamo procedura..koliko sam ovde citala tri dana se sedi, da li se radi klizma, da li da zakazem kod nekog lekara ili je svejedno ko ce mi raditi...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 11:40:13
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Hm, odakle ti da treba biti tamo 3 dana? Ja sam bila prosle nedelje na hsg-u u Frontu i moja preporuka. Od analiza koje traze to su brisevi na hlamidiju, ureoplazmu, mikoplazmu ( svi mladji od 3 meseca ) , cervikalni bris ( mladji od mesec dana ) , papa i kolposkopija ( mladja od 6 meseci ), krvna slika i urin ( rez mladji od 15 dana ), uz ( ja ga nisam imala niti mi ga je neko tamo i radio ), spermogram i spermokultura partnera ( ja sam zaboravila da im predam to, ostalo mi u torbi, ali mi nisu posle ni trazili ) , kao i dozvolu interniste da mozes pod totalnu. Tamo se dolazi oko 7i30h, sam proces jako kratko traje ( mozda 10min ), nista ne osetis ( najvaznije od svega ) odvedu te u sobu i bukvalno u njoj blejis do sledeceg jutra kad mozes kuci. Nemoj nicega da se plasis, stvarno nije strasno. A to sto si pitala za klizmu, kada odes da zakazes hsg dace ti neko papirce na kome pise kako da se pripremis dan pre. Nadam se da sam pomogla! Uzivaj na moru!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 17:14:47
|
|
|
|
Vockica
|
Hvala ti Odri Hepbern...znaci dva dana se sedi, a pretpostavljam da ti ne rade to prvo jutro hsg, nego sledece, jel boli posle nesto, sta su ti rekli jel mogu odmah da se imaju odnosi ili pauza....i ja sam vise za front, jer je s anestezijom, a nema nikakva infuzija, inekcije ili ti daju nesto pre nego sto ti stave masku da se uspavas...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 17:44:03
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Nisi me razumela, to jutro kada dodjes u bolnicu odmah ti rade hsg. Niko ti nista ne daje, nema ni maske, samo ti intravenozno daju anesteziju. Kada odes da zakazes ona zena u savetovalistu za sterilitet ce ti sve objasniti. Mene posle nista nije bolelo, mada je to verovatno individualno. Sutradan odmah oko 8h ides kuci, tako da u bolnici ukupno provodis oko 24h.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:49:27
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Devojke potrebna mi je pomoc..19 avgusta sam radila hsg.Dva dana sam krvarila i posle toga smo poceli sa muckanje..Vesticu ne ocekujem 6-og..vec dva dana me stomak boli kao da ce svakog casa vestica stici,a danas sam imala svetlo roze sekret..jako malo..Uradila sam test negativan je..Da li je neko imao slicno iskustvo?Pozdrav.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:52:53
|
|
|
|
GRGA
|
Dobro bice ...da li je trebala tada da ti stigne ,,kada je pocelo to roze.........Sacekaj malo,,mozda da se desi ...kazu da puno zena posle HSG-a ostaju trudne............ A to sto se test negativan snista ne znaci,,sacekaj mozda si stvarno I naravno opustio se!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:54:42
|
|
|
|
degu
|
Može biti implantacijsko krvarenje, pa je još rano za testić, sačekaj još koji dan
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:55:21
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Grgo ne treba da dodje 6-og septembra..Danas je pocelo to roze,i evo sad ga nema..Stomak me danas jako boleo..A sada je sve u redu..Ne znam sta da mislim,pocinjem da gubim volju i snagu..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:56:50
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Degu,Grgo hvala vam puno sacekacu do 6-og..Pa cemo videti..Da li je rano da ujutru izvadim betu?Ili da sacekam jos par dana?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:59:22
|
|
|
|
Cuftas
|
zasto sad da gubis volju, da je ne bi krenula i stala, sacekaj 6. pa ako tad krene onda moze malo da ti bude zao, ali nemoj pre vremena da se brines, mozda si trudna i nikako ne valja da se sekiras
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 22:59:39
|
|
|
|
GRGA
|
Sto kaze Degu mozda je impaltisko krvarenje ..Sacekaj jos par dana....i malo vise od 6-tog odmaraj sto vise,,,,,i ne sedi puno:)) mI NAVIJAMO I AJDE KOD NAS U CEKAMO DVE CRTICE!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 23:02:42
|
|
|
|
World
|
meni se nekoliko dana nakon hsg-a vuklo to kao neko malo krvarenje, cim je o proslo bacili smo se na 'posao', ali mi se nekoliko puta nakon sexa pojavljivalo to nesto...mada nije me stomak bolio, nego eto samo to tako.. mislim da je to zbog toga sto su ipak malo previse 'cackali' dole, pa mora malo valjda... e sad, nakon toga se meni ono svasta nesto desavalo sa testovima, pa ti ne mogu reci konkretno sta mi se desilo jer nisam dobila taj mjesec i nisam ti mjerodavna, ali i meni su rekli da dosta zena ostanu trudne upravo odmah nakon hsg-a......
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 23:05:03
|
|
|
|
World
|
e jesam objasnila, svaka mi cast....ni ja sad ne razumijem ovo sto sam napisala nadam se da si shvatila.... nego evo jos jedne zenice koja se vrti oko 4-6, pa pridruzi se da iscekujemo i tvoj test...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 23:10:57
|
|
|
|
dobro bice iz bajke
|
Hvala ti svetu,pridruzicu se naravno..Razumela sam sta si napisala..Ja sam krvarila samo dva dana posle hsg,i od tada nista..do danas.Pre koliko si radila hsg?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 23:12:13
|
|
|
|
World
|
radila sam 23. juna, ali tek sam dobila nakon 2 mjeseca...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.9.2011 23:13:00
|
|
|
|
GRGA
|
Ja sam Bogami nedeljud ana imala svasta nesto..I nelagodno sam se osecala posto su mi radili nazivo,a bol je interesantan:)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 3.9.2011 8:41:20
|
|
|
|
Vockica
|
Aha, Odri, razumela sam sad...samo jos jedna stvar mi nije jasna...da li se sa tom anestezijom uspavas ili si budan a ne osetis bol...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.9.2011 23:10:28
|
|
|
|
Cuftas
|
idem sutra u 8h i prestravljena sam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 9:52:53
|
|
|
|
degu
|
Cuftice navijamo
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 18:33:29
|
|
|
|
Katychoo
|
Cuftas, drzim fige da sve prodje kako treba!! Ja idem u cetvrtak kod dr Arsic u front da zakazem HSG...prvi put idem kod nje, po preporuci moje dr iz DM...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 21:50:41
|
|
|
|
Cuftas
|
jedan jajovod potpuno neprohodan, drugi jajovod se sporo, ali ipak, napunio tecnoscu... uz miome, sad se videlo da imam i polip. nema nista od inseminacije...a ni VTO pre nego sto se uradi histeroskopija i skloni taj polip
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 22:04:21
|
|
|
|
degu
|
Cuftice jako mi je žao ali nemoj da gubiš nadu, kad se otkloni taj polip, idete na VTO i biće bebica
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 22:07:43
|
|
|
|
suzanaaa
|
Jao draga, ja bih ti rado pomogla, ali se ne razumem u to, ja imam neke blaže promene na grliću u vidu mozaika i to je sve što o tome znam... Mogu ti reći da se ne nerviraš, pa sve se to može rešiti, nemoj da očajavaš... Proći će i to, pa ćeš u nove pobede...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 22:14:07
|
|
|
|
maca821
|
Cuftas sve se to da resiti, nemoj ocajavati, kad ti otklone polip ici ces na VTO i eto bebice. Samo glavu gore.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.9.2011 22:15:30
|
|
|
|
maca821
|
Devojke, zasto je bitno imati prohodne jajvode ako se ide na VTO? Cuftas gde ti imas polip na materici ili gde?
< Poruku je uredio maca821 -- 6.9.2011 22:16:38 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?