Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 13:59:47
|
|
|
|
maca821
|
Beta Hcg-hormon trudnoce. Hristinice nije nemoguce da si u drugom stanju. Uradi ga obavezno.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:03:46
|
|
|
|
Hristinica
|
hvala Maco a jel moram da ga adim ujutru ili moze bilo koji deo dana? jaao kada bi mi pokazao da sam u drugom stanju, koja bi to bila radost ali ne verujem...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:06:05
|
|
|
|
suzanaaa
|
Uvek postoji šansa... možda zato i nemaš
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:23:44
|
|
|
|
madre
|
zene, jedno pitanjce, posto vidim da ste ovo doktorirale da li inverzija LH i FSH mora da ukazuje na PCO? na 3. dan cikllusa moji rezultati su: LH 12,45 FSH 6,19 sto bi se reklo skolski PCO. e sada ja od samog pocetka (od prve) imam neredovne menstruacije, bez ikakvog reda i pravila. recite mi da li ovaj disbalans moze imati veze sa opadanjem kose i masnim temenom glave??? koja terapija se najcesce koristi u ovim slucajevima, mislim na pco? veceras idem kod ginekologa ali rekoh da vidim prvo malo sa vama popricam.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:32:07
|
|
|
|
degu
|
Nažalost Madre ukazuje na PCO, može se desiti da ti zbog toga opada kosa, često je osobama sa PCO i tanka, retka i masna kosa i uglavnom su ciklusi neredovni. Vidim da već imaš dete, tako da ti hvala Bogu nije uticalo na začeće. Valjalo bi da uradiš i TSH, on zna često da bude povišen kod PCO, kao i Prolaktin, androgeni takođe, a trebalo bi da odradiš i ogtt test i insulin, ali to će te Dr već uputiti :) A što se terapije tiče, zavisi da li želiš bebu, onda uglavnom dobiješ metformin, lek za Insulinsku Rezistenciju, koju takođe često imaju osobe sa PCO, ili dobiješ kontraceptivne pilule ako ne želiš bebu.
< Poruku je uredio degu -- 6.9.2011 14:33:42 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:33:34
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: suzanaaa Uvek postoji šansa... možda zato i nemaš Suzi jedino ako te cuje Bog pa mi ispuni zelju
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:36:10
|
|
|
|
Hristinica
|
Degu a sta cemo mi da radimo koji zelimo sto pre?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:36:56
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Nažalost Madre ukazuje na PCO, može se desiti da ti zbog toga opada kosa, često je osobama sa PCO i tanka, retka i masna kosa i uglavnom su ciklusi neredovni. Vidim da već imaš dete, tako da ti hvala Bogu nije uticalo na začeće. Valjalo bi da uradiš i TSH, on zna često da bude povišen kod PCO, kao i Prolaktin, androgeni takođe, a trebalo bi da odradiš i ogtt test i insulin, ali to će te Dr već uputiti :) A što se terapije tiče, zavisi da li želiš bebu, onda uglavnom dobiješ metformin, lek za Insulinsku Rezistenciju, koju takođe često imaju osobe sa PCO, ili dobiješ kontraceptivne pilule ako ne želiš bebu. jel betu hsg mogu da radim kad hocu ili samo rano ujutru?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 14:38:41
|
|
|
|
madre
|
hvala, degu da, kosa mi je bas takva da li to moze da se sredi pilulama koje mi doktor prepise? a inace TSH sam isto tada radila, on je u redu: 1, 76! Prolaktin: 147,4... to mislim da je u redu a da li znas koji kontraceptivne pilule se preporucuju u ovom slucaju? ja sam ranije pila diane35 i nikako mi nisu prijale, strasnoooo sam bila nervozna i prestala! hvala tiiiiii
< Poruku je uredio madre -- 6.9.2011 14:39:40 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 16:24:33
|
|
|
|
degu
|
Trebalo bi da pilule pomognu i u slučaju kose i kože, a sad koje pilule to ne znam, ja ih lično nikad nisam pila. To će već ginekolog da ti kaže, a obavezno napomeni da ti Diane35 nisu prijale. TSH ti je dobar, ne znam referentne vrednosti tvoje laboratorije za Prolaktin, ali mi izgleda dobro. Hristinice betu možeš da radiš u bilo koje doba dana. A sad kako što brže do bebe, to moraš videti sa svojim Dr-om, kad već uradiš sve potrebne analize. Meni je sad trenutno terapija metformin, važno je da se hormoni dovedu u ravnotežu da bi došlo do ovulacije i da bi se trudnoća ako do nje dođe, održala. Možda ne bi bilo loše da budeš bar jedan mesec na kontraceptivima da se jajnici malo iščiste od cistica, to je ono što je meni Dr-ka rekla.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 21:21:52
|
|
|
|
Hristinica
|
hvala Degu Pa da, videcu sa dr..ja sad idem i kod drzavnog i kod privatnog
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 21:31:14
|
|
|
|
meyo
|
madre jel imas kakvih noviteta od ginekologa jesi isla?? degu ti je uglavnom rekla sve potanko i lijepo negdje sam procitala da s euglavnom pcov-kama daju diane ne znam zasto ... zaboravih al valjda kad ti ne prijaju postoji alternativa.. reci mi prvu trudnocu si ostvarila bez problema ??
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 21:43:40
|
|
|
|
madre
|
nisam isla, idem sutra. ja se nadam nekoj drugoj terapiji, jer sa diane nisam bila sva svoja to je bilo davno, nisam toliko obracala paznju na taj problem. cak sta vise, nisam verovala u tu dijagnozu. medjutim, izgleda da je bila u pravu. trudnocu sam, s obzirom na neredovne cikluse i pco, ostvarila bez ikakvih problema. 3 meseca necuvanja, ne preterano redovni odnosi... sto bi se reklo, bas me je utalilo tek sada kada citam sve ovo shatam kakva sam srecnica. e sada, trudnoca mi je bila prilicnooo rizicna, ne znam da li je sve od toga
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 8:39:12
|
|
|
|
KALINA26
|
draga madre da li su ti bili i neredovni ciklus?prosto me zanima kako mi sa policisticnim jajnicima i neredovnim ciklusima da pogodimo plodni dan,osim ici stalno na folikumetriju,ili imati odnose svaki dan!a ciklusa nekada nema po 80 dana mozda ce siofor ucini cuda!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 9:04:13
|
|
|
|
marince1
|
cao zenske.moja kasni 10 dana,a test je negativan. Neznam sta se desava. Da li da zakazem uz ili pregled kom ginekologa ...imate neki predlog?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 13:40:33
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: KALINA26 draga madre da li su ti bili i neredovni ciklus?prosto me zanima kako mi sa policisticnim jajnicima i neredovnim ciklusima da pogodimo plodni dan,osim ici stalno na folikumetriju,ili imati odnose svaki dan!a ciklusa nekada nema po 80 dana mozda ce siofor ucini cuda! Kalina i mene to interesuje! izgleda da cemo morati svakog dana da imamo odnose meni sada kasni 3 meseca.. p.s. dobrodosla na RR , ako si nova ,posto te nisam primetila
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 14:12:05
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: KALINA26 draga madre da li su ti bili i neredovni ciklus?prosto me zanima kako mi sa policisticnim jajnicima i neredovnim ciklusima da pogodimo plodni dan,osim ici stalno na folikumetriju,ili imati odnose svaki dan!a ciklusa nekada nema po 80 dana mozda ce siofor ucini cuda! izgleda da je to bila cista sreca
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 14:25:20
|
|
|
|
madre
|
bila sam danas kod ginekologa. on nije ni primetio ovu moju inverziju LH i FSH! bas je nestrucan! jos mu pominjem moju masnu kosu, opadanje... zelju za slatkisima, neredovne mesnstruacije... dao mi je Qlaira kontraceptivne pilule, a ja se nosim mislju da pocnem ponovo sa diane35 od kojih sam ranije strasno bila nervozna, pa sam prestala... mozda sada bude bolje
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 15:51:45
|
|
|
|
degu
|
Madre važno je da si ti dobila pilulice, ne valja da PCO baš ostane bez ikakve terapije. A DR-i su strašno neupućeni, tako sam i ja od blagog oblika PCO, došla do izraženog oblika, ne fizički, ali mi je znatno veći hormonalni disbalans. A zašto hoćeš opet da piješ Diane35 ako su ti bile loše? Stvarno se ne razumem u pilule, jer ih meni nikad niko nije prepisao, tako da ne mogu da ti dam koristan savet.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 19:49:55
|
|
|
|
madre
|
zato sto sam se ovih dana bas pozabavila svim tim kontraceptivima i zakljucila da je diane35 bas za moj slucaj... resavaju problem pcos, masnu kosu i opadanje, neredovne menstruacije... probacu da prebrodim tu krizu ako ponovo budem nervozna, a mozda i necu biti ne volim da radim te stvari na svoju ruku, ali sta cu kada covek ni ne primeti tu inverziju koja bode oci! isla sam danas u lab da uradim oggt test i insulin, opet na svoju ruku, ali su me pitali koja kolicina glukoze, ja nisam znala, tako da sam to ostavila za neki drugi put
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 22:46:14
|
|
|
|
degu
|
Pa da, spominjala je Meyo da se najčešće te pilule daju kod PCO. Prolagodiće ti se organizam, polako. Evo i ja sad pijem neke lekiće i baš ih teško podnosim, ali svakim danom je sve bolje i lakše. Madre ginekolozi se teško snalaze sa problemom PCO, za to je najbolje obratiti se endokrinologu, jer su mnogo upućeniji. Za to opterećenje ne znam da ti kažem, a vidim da si postavila pitanje i u pravoj temi, javiće se već neko ko zna.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 22:51:24
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Pa da, spominjala je Meyo da se najčešće te pilule daju kod PCO. Prolagodiće ti se organizam, polako. Evo i ja sad pijem neke lekiće i baš ih teško podnosim, ali svakim danom je sve bolje i lakše. Madre ginekolozi se teško snalaze sa problemom PCO, za to je najbolje obratiti se endokrinologu, jer su mnogo upućeniji. Za to opterećenje ne znam da ti kažem, a vidim da si postavila pitanje i u pravoj temi, javiće se već neko ko zna. Degu, pa jel ove lekove za pcos prepisuju ginekolozi ili endokrinolozi? vidim ja da si ti dosta strucnija od samih specijalista
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.9.2011 22:59:48
|
|
|
|
degu
|
Ma nisam, a što je najgore, nije ni većina Dr-a Pa može ih prepisati i ginekolog i endokrinolog, ali kad se neko obrati sa problemom PCO, zbog opadanja kose, masne kože, trebalo bi i ginekolog da zna šta tim osobama odgovara, a trebao bi da zna i da pročita nalaz, ali šta da radimo, nego da ih menjamo dok ne nađemo prave
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 14:45:48
|
|
|
|
madre
|
zakazala sam vecers u 8h kod endokrinologa pa cemo da vidimo sta ce da mi kaze. nekako sam ushicena
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 8.9.2011 15:13:24
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Ma nisam, a što je najgore, nije ni većina Dr-a Pa može ih prepisati i ginekolog i endokrinolog, ali kad se neko obrati sa problemom PCO, zbog opadanja kose, masne kože, trebalo bi i ginekolog da zna šta tim osobama odgovara, a trebao bi da zna i da pročita nalaz, ali šta da radimo, nego da ih menjamo dok ne nađemo prave Ma da, menjamo ih sve dok ne zatrudnimo I ja imam bas losa iskustva i sa ginekolozima i sa endokrinolozima, ja sam isla 100 puta na UZ i radila hormone ranije , i nikomi nije spomenuo pcos dok nisam ovde napisala poslednji izvestaj i ti mi rekla da je to pcos I pre neki dan kad sam bila kod drzanog ginekologa, nista mi zivo nije rekla samo me pregledala i rekla da uradim b hsg..e da nemam vas ja bih bila totalno neupucena
|
|
|
Anketa
Ime za devojcurkapisuljicaLana (
37%)
Hana (
31%)
Tara (
33%)
Ukupan broj glasova: 104Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!