Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 18:09:43
|
|
|
|
maca821
|
Pa proverava se jel postoji insulinska rezinstencija, valjda je ona povezana sa policisticnim jajnicima, ali javice ti se sigurno neko ko se bolje razume u taj deo.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 18:48:04
|
|
|
|
degu
|
Insulinska rezistencija je često povezana sa policističnim jajnicima, ali ne mora da bude. Kako je i sam Insulin hormon, kad je on poremećen takođe dolazi do poremećaja u celom organizmu, pa tako utiče i na kvalitet ovulacije. Sve je to povezano i sve treba ispitati. Da bi organizam normalni funkionisao i da bi ciklusi bili redovni i ovulatorni, nepohodno je da postoji potpuna hormonalna ravnoteža.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 21:10:19
|
|
|
|
Hristinica
|
Degu, hvala ti na ovim informacijama Ali ja nemam policisticne jajnike,ali sigurno je da imam hormonsku neravnotezu E evo vam izvestaj ginekologa od pre 20-ak dana,pa protumacite : Uterus u AVF u celini homogene gradje Endometrijum debljine 4,6mm Ovarijum sa multicistama po celoj povrsini jajnika Douglassi nema slobodne tecnosti (ovo ne razumem uopste ) Dg: Amenorrhoea sec Obesitas I na kraju mi je napisala da 2.dan menstruacije uradim: Pg, Es, FSH, LH,prolaktin, testosteron.. Eto analizirajte sad
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 21:27:47
|
|
|
|
degu
|
Hristinice pa piše da imaš multiciste, a policistični jajnici su zapravo multiciste koje su prstenasto raspoređene. I meni su na UZ rekli da su mi jajnici uredni, malo mikrocistični, na kraju se ispostavilo da je PCO, tek kad sam uradila hormone. To se najbolje iz hormona vidi i tek kad njih uradiš znaćeš u čemu je problem. Ja bih iskreno volela da nije PCO u pitanju. Ja sve što pričam, pričam kao laik, nisam ni najmanje stručna, eto pokušavam da te posavetujem. A što se materice tiče po ovome što vidim ona je potpuno normalna, Duglasov prostor i treba da bude bez slobodne tečnosti, ako se ona pojavi ukazuje na neke infekcije, pucanje ciste itd...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 21:30:09
|
|
|
|
GRGA
|
Meni je dr na obicnom pregledu rekla da imam policisticne jajnike bas zbog puno malih cictica koje formiraju prsten oko jajanika....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:14:58
|
|
|
|
meyo
|
degu draga cestitam i ovdje na super rezultatima sad te citam i nisam znala da TSH povlaci prolaktin ..meni je on uvijek bio ok. jel ima potrebe radit nanovo zadnji put je ujutru bio oko 200 i nesto nisam sigurna koliko...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:17:05
|
|
|
|
Hristinica
|
kako ljudi moji? Pa ona meni nije uopste spomenula policisticne jajnike Pa jel mogu ja uopste da ostanem trudna?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:22:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa Hristinice, naravno da mozes da ostanes trudna...potrebno je to samo malo pogurati.... Degu, bravo za rezultate
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:23:31
|
|
|
|
Hristinica
|
nigde ne mogu da pronadjem nesto o multicistama...Joj sada sam se rasplakala Ne znam nista o tome, sigurno mi zbog toga kasni menstruacija!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:26:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, zbog toga hoce da kasni
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:27:11
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica kako ljudi moji? Pa ona meni nije uopste spomenula policisticne jajnike Pa jel mogu ja uopste da ostanem trudna? Hristinice naravno da možeš, evo ti Meyo živi dokaz, koja već ima jedno dete potpuno prirodno, nemoj se nervirati, pa i za PCO postoji terapija koja će ti izbalansirati organizam toliko da ostaneš trudna i da ta trudnoća bude uspešna. Meyo nemam pojma da li da ga vadiš ponovo, mislim da ti nije problematičan da bi ga ponavljala.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 23:49:24
|
|
|
|
GRGA
|
Draga nemoj se nervirati ..Ja imam komsinicu koja ima policisticne jajnike,,,neredovne i ostala je trudna-2 puta Ima dve devojcice i to sasvim prirodno--njena dr je bila zinenadjena--I rekla joj je da mozda ima jednom godisnje ovulaciju,,,,,i eto...Nista se ne sikiraj
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 28.8.2011 0:11:29
|
|
|
|
meyo
|
znam draga hristinice koliko sve ovo moze biti frustrirajuce ja sam prvi put ostala trudna a da nisam ni dobijala dva mjeseca prije toga tj. treci mjesec sam ostala T. tako da sam tek sa 10 nedjelja saznala za trudnocu i to sasvim slucajno... ta neizvjesnost je najgora kod zena sa pcos... obavezno uradi hormonski status i nemoj se sikiris :))
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.8.2011 17:04:39
|
|
|
|
Hristinica
|
Joj bas sam se zabrinula, a znam da mnogezene imaju pco, ali ja nista nisam znala o tome..moram uskoro kod ginekologa i da vadim hormone..I hvala vam puno devojke na podrsci!!! Ne znam da li mogu da se lekovima stimulisu ovulacije? da ih imas npr. svakog meseca?i kako to ginekolog proverava da li imam ovulaciju ili ne?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.8.2011 17:10:56
|
|
|
|
meyo
|
Hristinice moguca je stimulacija raznim tableticama obicno je to klomifen moze provjeriti Uz a najcesce se vidi po hormonu progesteronu koji se radi 7 14 i 21-dan ciklusa ma najbolje ce ti reci tvoj dr. ne mora da znaci ako ti je izostala meca da nemas ovulacije evo ja sam ziv primjer... dr mi je rekao tada da je uobicajeno da zena fizioloski nema jednu do dvije menst. gosinje ako mu je vjerovati..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.8.2011 22:33:33
|
|
|
|
Hristinica
|
Meyo draga, a ti imas pcos i ostala si trudna iako nisi imala menstruaciju?Meni sve ovo veoma tesko pada Mi radimo na bebi 2 meseca, a ja nemam menstruaciju od maja Ali ja ,posto nisam jos dobila ,ne mogu ni da radim hormone..mozda odem do ginekologa ponovo, da vidi sta ce sa mnom A da li ima privatni reproduktivni endokrinolog? da li vi imate svoje reproduktivne endokrinologe ili samo kod ginekologa idete?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 29.8.2011 22:35:02
|
|
|
|
GRGA
|
Zenska idi da ti izazovu . Pogledaju da li si trudna i izazovu ti..Lakse je negod acekas 3 meseca
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 9:37:00
|
|
|
|
Vockica
|
Hristinice, nemoj da ocajavas i ja sam u slicnom problemu, prvi korak ti je da odradis, briseve, sve hormone, ogtt i muz da ti odradi spermogram i spermokulturu, to ti je prvi korak u resavanju problema,nema veze sto nemas ciklus samo odradi, najbolje ti je u nekoj drzavnoj ustanovi i obavezno idi kod reproduktivnog endokrinologa..ja idem u privatnoj klinici kod doktorke Spremovic.. Glavu gore
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 10:13:39
|
|
|
|
GRGA
|
Uf zeznuto je sto se neki hormoni zaista rade 3 dan ciklusa!!! Moj najveci i najtopliji savet ti je da odes do dr,i kazes da nemas toliko i toliko...Ja sam tako pre par gdina i dr je izazvala..Zaisat posle 3d ana sam dobila...Na ravno bila je to najnormalnija Kada ona prodje,sacekaj bar 4 dana od pa odradi briseve.............Zato sto znaju biti lazni rezultati,,zbog krvi i svega sto ti se cisti iz organizma...Pa onda polako.... .............Nemoj raditi na svoju ruku jer,,mi zurimo i jurcamo i na kraju te dr moze terati da sv eponovis jer nije onog dana kada treba!!! Zapocetak kazi da ti mnogo kasni...........Nijedan doktor te nece pustiti da rdais analize sve ,a da pritom nemas ...Kako da resavate problem,,kada je prvi i najveci problem izostanak
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 10:47:38
|
|
|
|
degu
|
Ako zna neko dobrog reproduktivnog endokrinologa u NS-u neka mi pošalje pp. Stvarno je teško naći prave Doktore.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 21:21:55
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: GRGA Zenska idi da ti izazovu . Pogledaju da li si trudna i izazovu ti..Lakse je negod acekas 3 meseca Pa oni su meni rekli kad dobijem, da izvadim sve sto treba, pa da vidi kakvi su mi hormoni...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 21:26:09
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Vockica Hristinice, nemoj da ocajavas i ja sam u slicnom problemu, prvi korak ti je da odradis, briseve, sve hormone, ogtt i muz da ti odradi spermogram i spermokulturu, to ti je prvi korak u resavanju problema,nema veze sto nemas ciklus samo odradi, najbolje ti je u nekoj drzavnoj ustanovi i obavezno idi kod reproduktivnog endokrinologa..ja idem u privatnoj klinici kod doktorke Spremovic.. Glavu gore hvala vocjice na podrsci, danas ja bila kod drzavnog i endokrinologa i ginekologa, to nije normalno koliko se ceka, tek polovinom septembra da dodjem da mi zakazu A gde postoji taj reproduktivni endokrinolog? ja danas pitala u Domu zdravlja, znas kako su me bledo pogledali ,kao da nikad nisu culi za to, i rekli mi da vidim u Klinickom centru da li postoji taj specijalista.. a reci mi odakle si ti? ja zivim blizu bg-a, pa ne znam gde postoje te privatne ordinacije?!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 21:28:23
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: GRGA Uf zeznuto je sto se neki hormoni zaista rade 3 dan ciklusa!!! Moj najveci i najtopliji savet ti je da odes do dr,i kazes da nemas toliko i toliko...Ja sam tako pre par gdina i dr je izazvala..Zaisat posle 3d ana sam dobila...Na ravno bila je to najnormalnija Kada ona prodje,sacekaj bar 4 dana od pa odradi briseve.............Zato sto znaju biti lazni rezultati,,zbog krvi i svega sto ti se cisti iz organizma...Pa onda polako.... .............Nemoj raditi na svoju ruku jer,,mi zurimo i jurcamo i na kraju te dr moze terati da sv eponovis jer nije onog dana kada treba!!! Zapocetak kazi da ti mnogo kasni...........Nijedan doktor te nece pustiti da rdais analize sve ,a da pritom nemas ...Kako da resavate problem,,kada je prvi i najveci problem izostanak Znam, sve to Grgo , ali mi je ona rekla da nec eda mi izaziva menstruaciju ,nego ceka prirodno da dobijem, a toga nema
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 30.8.2011 21:29:30
|
|
|
|
Hristinica
|
A meni ako neko zna dobrog reproduktivnog endokrinologa u Bg-u , neka javi
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 31.8.2011 8:30:16
|
|
|
|
Vockica
|
Hristinice, kreni odmah u pretrage, da ne bi gubila vreme, jer dok se sve to odradi, dok stignu rezultati...ja sam iz Bg-a..kao sto sam ti napisala idem privatno kod doktorke Spremovic, svi kazu da je veliki strucnjak, ona inace radi i na IGA klinicki centar, medjutim, po tri meseca se ceka da dodjes na red, ne isplati se...ne znam da li ovde smem da ti ostavim ime njene ordinacije i broj telefona,poslacu ti privatnu poruku...e sad pitaj jos neke devojke sa foruma, kakva su njihova iskustva..pozz
|
|
|
Anketa
kakvi smobilja85sta mislite da li decaci treba da vezbajufudbal (
89%)
balet (
11%)
Ukupan broj glasova: 91Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!