Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 31.8.2011 13:25:42
|
|
|
|
Hristinica
|
Vockice ,poslala sam ti pp...hvaaaala Moram da krenem u pretrage ,jer cu vise poludeti sa ovom mojom neredovnom
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 7:44:56
|
|
|
|
Vockica
|
Juce sam bila kod endokrinologa, pa da podelim sa vama...terapija za moju situaciju je METFORMIN od 500mg 20 dana 1 na dan, pa onda 20 dana 2 na dan pa onda 3 na dan sve do trudnoce...tek kad ostanem trudna da prekinem sa lekom..posto sutra idem na more, kad se vratim s mora treba da odradim sve briseve pa na HSG...dr mi je rekla da dok se piju ove tablete moze da se ostane u drugom stanju...a ako ne dodje do trudnoce, posle hsg-a ce mi izazvati ovulaciju...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 11:23:55
|
|
|
|
degu
|
Vockice, vidim da ti postepeno uvode lek da se navikneš, biće sve OK
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 11:55:13
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Vockica Juce sam bila kod endokrinologa, pa da podelim sa vama...terapija za moju situaciju je METFORMIN od 500mg 20 dana 1 na dan, pa onda 20 dana 2 na dan pa onda 3 na dan sve do trudnoce...tek kad ostanem trudna da prekinem sa lekom..posto sutra idem na more, kad se vratim s mora treba da odradim sve briseve pa na HSG...dr mi je rekla da dok se piju ove tablete moze da se ostane u drugom stanju...a ako ne dodje do trudnoce, posle hsg-a ce mi izazvati ovulaciju... e pa super Vockice[ sm=bravo.gif]Zato na moru budi vredna i radi na bebi jesi li to kod Spremovicke bila? posto je moja i tvoja situacija slicna...trebalo bi i ja da odem do nje tj. da se prebacim kod nje, bolj e nego kod obicnog ginekologa.. e a jel ti te tablete izazivaju menstruaciju? to nisu kontraceptivne tablete?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 20:24:13
|
|
|
|
Bubamarac
|
Drage moje, molba za pomoc: Mm i ja pokusavamo vec godinu dana i nista...milion testova, sve i svasta, mm ima losiji (ne toliko los) spermogram za sta sam ja mislila da je uzrok. Preporucen dr, gomila potrosenih para i njegovo ubedjivanje da je samnom sve ok. Najmanje paznje posveceno mojim hormonima, jedino sto imam: 10 dan: estradiol 270, fsh 6.1 i lh 9.4 12 dan: estradiol 334, fsh 14.3 i lh 34.4 17 dan: progesteron 15.6 Pretrazujuci po netu, rekla bih da ovo nije bas ok, molba za vase (iskusno) misljenje!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 21:40:07
|
|
|
|
degu
|
Bubamarac moraš nam napisati i referentne vrednosti da bi komentarisali. Zašto nisi radila i 3. DC hormone? Trebalo bi da uradiš i TSH,T3,T4, Prolaktin i Testosteron. Ako su tvoje referentne vrednosti kao i moje, ovo mi izgleda OK i čini mi se da si imala ovulaciju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 23:21:39
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu Bubamarac moraš nam napisati i referentne vrednosti da bi komentarisali. Zašto nisi radila i 3. DC hormone? Trebalo bi da uradiš i TSH,T3,T4, Prolaktin i Testosteron. Ako su tvoje referentne vrednosti kao i moje, ovo mi izgleda OK i čini mi se da si imala ovulaciju. Degu a iz kog hormona se moze videti da li zena ima ovulaciju?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 23:23:48
|
|
|
|
degu
|
Iz Progesterona, a može i iz E2 i LH, ali to već ne znam.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 23:42:14
|
|
|
|
Bubamarac
|
Evo i ref.vrednosti: Progesteron: folik.faza <0.4- 2.5, lutealna faza 1.2-24.8 kod mene 17 dan. 15,6 Estradiol: folik.faza do 112; ovul.faza 36-251; lutealna faza 31-136 kod mene 10.dan 270 a 12.dan 334 Fsh: 3.5-9.2. 4.7-25.9 1.7-5.6kod mene 10.dan 6.1 a 12.dan 14.3 Lh 1.9-9.2 6.1-49.1 1.3- 10.8 kod mene 10. Dan 9.4 a 12.dan 34.4 Nisu mi nista drugo trazili :-( Brine me sto je estradiol znatno iznad ref.vr i sto je lh dosta visi od fsh??? Hvala za sve sto znate :-P
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2.9.2011 23:51:50
|
|
|
|
degu
|
Ja nisam stručnjak, eto ponešto samo znam, nadam se da će ti se javiti Contesa, ona je stručnjak. Meni izgleda da si radila te hormone baš oko ovulacije i onda je normalno da ti raste i E2 i LH, upravo je LH hormon koji pokazuje da se ovulacija bliži, na tom principu rade i LH trake. Progesteron ti pokazuje da je ovulacija prošla i to već 17dc si imala dosta dobru vrednost. Pretpostavljam da su ti ciklusi kraći i ja mislim da je sve u redu, ali da trebaš da uradiš i ove ostale hormone. Nekad se problem krije baš u TSH i Prolaktinu.
< Poruku je uredio degu -- 2.9.2011 23:52:13 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 10:25:39
|
|
|
|
nina26
|
Meni izgleda da si radila te hormone baš oko ovulacije i onda je normalno da ti raste i E2 i LH, upravo je LH hormon koji pokazuje da se ovulacija bliži, Degu vidis da znas kako se gleda LH i E2 Upravo tako, pred samu O, Dr npr praktikuju (ko radi insem. kod vto obavezno) da se rade ova dva hormona, kako bi se utvrdilo kad da se da ona cuvena stop inekcija. Znaci kad ova dva hormona dostignu odredjenu vrednost, O je na pragu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 12:08:19
|
|
|
|
degu
|
Drago mi je da nisam nešto pogrešno napisala Bubamarac, svakako bi valjalo da ponoviš hormone i na 3. dc, ali da odradiš i Prolaktin i TSH. Mislim da ti nisu to sad tražili, jer su verovatno hteli i hormonski da isprate tvoju ovulaciju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 13:24:29
|
|
|
|
meyo
|
a ocete mi reci kojeg dana ciklusa se rade LH i E2?? posto sledece nedjelje vadim tsh a ujedno mi dodje sredina ciklusa htjela sam da eto i to provjerim..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 14:33:58
|
|
|
|
Bubamarac
|
Hvala, divne ste. Nazalost, danas mi je prvi dc, pa se spremam za bockanje u ponedeljak. A sta kazete sto je lh dosta visi od fsh, da je normalno ili ne bas... ?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 15:58:23
|
|
|
|
nina26
|
a ocete mi reci kojeg dana ciklusa se rade LH i E2?? Isto radis kad i ostale znaci 3 dc, a ako hoces da proveris pred O kakvo je stanje, onda dan,dva pre O pod uslov da znas kad ti je Bubamarac kad je LH visi od FSH ukazuje na PCOS.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 17:11:49
|
|
|
|
degu
|
Nina jel FSH i LH trebaju da budu u odnosu 1:1 tokom celog ciklusa? Zar ne dolazi do njihovog razmimoilaženja bar oko ovulacije? Ja znam samo da kad je prisutna inverzija na 3.dc, da je onda PCO,a nisam znala da to važi za ceo ciklus
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 19:26:38
|
|
|
|
Maslacak15
|
Bubamarac, LH je hormon koji se luci iz hipofize i njegov zadatak je da izazove pucanje folikula i oslobadjanje jajne celije. Sasvim je normalno da jako poraste ( to je i neophodno ) pred ovulaciju!!! Prema tome tada se ne gleda da li ima inverzije. Sve ove vrednosti ukazuju na to da si imala uspesnu ovulaciju. I progesteron je prilicno dobar ako je izrazen u ng/ml. Ali da bi se proverilo da li je sve ostalo ok treba da uradis hormone i pocetkom ciklusa ukljucujuci i prolaktin, tsh kao i androgene. Ali to je sigurno nesto sto ce ti reci i lekar. Puno pozdrava i sve najbolje!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 19:29:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Bubamarac Drage moje, molba za pomoc: Mm i ja pokusavamo vec godinu dana i nista...milion testova, sve i svasta, mm ima losiji (ne toliko los) spermogram za sta sam ja mislila da je uzrok. Preporucen dr, gomila potrosenih para i njegovo ubedjivanje da je samnom sve ok. Najmanje paznje posveceno mojim hormonima, jedino sto imam: 10 dan: estradiol 270, fsh 6.1 i lh 9.4 12 dan: estradiol 334, fsh 14.3 i lh 34.4 17 dan: progesteron 15.6 Pretrazujuci po netu, rekla bih da ovo nije bas ok, molba za vase (iskusno) misljenje! Ovo je odlicno...Imala si ovulaciju i to bas finu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 19:36:53
|
|
|
|
Bubamarac
|
Maslacak, hvala ti puno. Ako ti nije tesko, molim te mi napisi sta sve da uradim 3 dc. To je u ponedeljak, da uradim ujutru, a uvece imam zakazano kod novog dr (menjam postojeceg) pa da se dogovaramo za insemenaciju.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 3.9.2011 19:51:23
|
|
|
|
Maslacak15
|
Bubamarac imas PP poruku:)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 4.9.2011 8:45:20
|
|
|
|
nina26
|
Zar ne dolazi do njihovog razmimoilaženja bar oko ovulacije? Ja znam samo da kad je prisutna inverzija na 3.dc, da je onda PCO Upravo tako se gleda Prava si sveznalica I Maslacak je lepo objasnila tako da nema sta da dodam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 4.9.2011 9:56:02
|
|
|
|
degu
|
Hvala vam na objašnjenju, tako sam i mislila, ali nisam bila sigurna Maslačak, divno si sve napisala.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.9.2011 17:08:44
|
|
|
|
Hristinica
|
Sutra idem kod ginekologa! posto nema nista od moje , ne mogu vise da je cekam
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 13:26:01
|
|
|
|
Hristinica
|
e samo da vas obavestim, bila sam kod ginekologa , nista posebno mi nije rekla, idem kod nje prvi put..radila mi pregled, i zakazala ultra-zvuk, i rekla da uradim beta hsg sta je bese to?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 6.9.2011 13:50:58
|
|
|
|
Hristinica
|
sad vidim da je hsg produvavanje jajnika, ali meni je rekla u laboratoriji da izvadim beta hsg...jel to kao test na trudnocu? Zasto li mi je dala to da radim kad nisam dobila 3 meseca sigurno nisam ni mogla da ostanem trudna Jel se hsg moze raditi u bilo koje doba dana?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Kakav je vas brak STVARNO?PansophiaKako biste opisali vas brak, kakv je STVARNO?Odlican (
45%)
Dobar/nije los (
45%)
Los (
4%)
Nepodnosljiv (
4%)
Pred razvodom (
4%)
Ukupan broj glasova: 114Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!