Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:27:56
|
|
|
|
maca821
|
To da, a zamisli da sam ja cekala godinu dana, kontam docice do trudnoce, a nemam pojima da mi je TSH visok, ko zna sta bi tu bilo. Nekad je bolje otici na vreme. Opet sve zavisi kako kako gleda na to.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:34:36
|
|
|
|
suzanaaa
|
Slažem se... najvažnije je pozitivno razmišljati... opustiti se maksimalno, mi ne radimo dugo na bebi, pa još ne dižem veliku frku, iako sam po prirodi užasan paničar ... doktor mi je rekao da čak i neke promene što imam na grliću ne utiču na začeće, pa sam se još više opustila... ali ipak čekam papu, uhhhh..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:36:53
|
|
|
|
maca821
|
I ja sam panicar ne brini vidis da sam te sve ispitala
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:39:14
|
|
|
|
suzanaaa
|
Hahhahahahahah, samo ti pitaj, nije problem... Pa ćemo zajedno smiriti paniku, hahahahhha... Opusti se mila samo... doći će bebica... psiha je čudo...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 18:59:01
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Ali ti lekovima nadomestis te hormone tako da to ne bi trabalo biti uzrok. A jesi radila ostale hormone? Maco, to i ja isto kontam...cekam menstruaciju, pa onda da radim hormone..ranije sam radila,neki su mi bili dobri neki ne
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 19:03:31
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: suzanaaa Nisam još ostajala trudna, pokušavamo neka dva meseca... ali ništa baš intenzivno....doktorka mi je rekla da nema TSH neku veliku ulogu pri začeću, baš iz tog razloga što je pod terapijom on savršen... Samo joj se moram javiti čim ostanem u drugom stanju... Kao što je Maca rekla tabletice i služe da se taj hormon dovede u red.... MC su mi uvek bili i više nego redovni... P a tvoja situacija je slicna mojoj i mi pokusavamo od skoro , ali takodje ne intenzivno Ali su meni menstruacije neredovne , sada mi kasni 3 meseca...pa mi j eginekolog rekla da je to zbog hipotireoze, ali meni je ,takodje, tsh dobar...Jel imas visak kilograma?> skrecem sada sa tebe posalji mi u pp odgovor
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 19:11:36
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica IZVORNA PORUKA: suzanaaa Nisam još ostajala trudna, pokušavamo neka dva meseca... ali ništa baš intenzivno....doktorka mi je rekla da nema TSH neku veliku ulogu pri začeću, baš iz tog razloga što je pod terapijom on savršen... Samo joj se moram javiti čim ostanem u drugom stanju... Kao što je Maca rekla tabletice i služe da se taj hormon dovede u red.... MC su mi uvek bili i više nego redovni... P a tvoja situacija je slicna mojoj i mi pokusavamo od skoro , ali takodje ne intenzivno Ali su meni menstruacije neredovne , sada mi kasni 3 meseca...pa mi j eginekolog rekla da je to zbog hipotireoze, ali meni je ,takodje, tsh dobar...Jel imas visak kilograma?> skrecem sada sa tebe posalji mi u pp odgovor Ispravka- ne skrecem sa teBe , nego sa teme
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 19:43:18
|
|
|
|
suzanaaa
|
Draga poslala sam ti pp, slobodno pitaj šta te zanima...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 11:28:02
|
|
|
|
maca821
|
Bas sam sad malo guglala i nasla razlog nekvalitetnih O kod povisenog TSH, naime ako je TSH visok, povisen je i prolaktin u krvi, a on utice na LH i FSH i dovodi do nekvalitetnih O.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 11:43:17
|
|
|
|
degu
|
Maco ja ti to još neki dan pisala Povišen TSH obično povlači za sobom i prolaktin.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 12:00:43
|
|
|
|
suzanaaa
|
Draga zato piješ tabletice i TSH će ti biti super, videćeš, ništa ne brini....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 12:23:24
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: degu Maco ja ti to još neki dan pisala Povišen TSH obično povlači za sobom i prolaktin. Draga koliko sam izgubljena nisam ni videla da si to napisala. Jos se ja ubih trazeci po netu.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 19:52:04
|
|
|
|
degu
|
Žene stigao rezultat i ja sam prezadovoljna, još kad sredim TSH biće još i bolji Prolaktin: Referentne vrednosti: 7h - 621 11h- 167 / 95-700 13h - 120
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 19:54:52
|
|
|
|
GRGA
|
u pa prolaktin ti je super
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 19:57:28
|
|
|
|
mala83
|
degu super za prolaktin, treba i ja da odradim taj dnevni profil nego ne stizem
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 19:57:34
|
|
|
|
degu
|
Jeste a prošli put bio 975 A imala sam veliku tremu kad sam ga vadila, sad sam bila malo smirenija, ali i sad je trema radila, posebno kod prvog vađenja Mala stvarno je nezgodan za vađenje, oduzima vreme, a ne smeš ništa da radiš da se zamaraš da ne utiče. Mada sam ja između 2 vađenja raširila veš i pripremila sve za ručak. I nemoj peške da ideš, ja sam prošli put peške išla, po suncu i nije ni čudo što mi je takav rezultat bio. Ja se nadam da kad sredim štitnu, da će i on biti još niži.
< Poruku je uredio degu -- 26.8.2011 20:00:07 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 20:01:06
|
|
|
|
GRGA
|
Jesi li pila neki lek za prolaktin ili si se opustila i probudila ranije??
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 20:02:15
|
|
|
|
degu
|
Nisam pila nikakav lek, nego sam fino ustala 2 sata ranije, nisam pila kafu, samo čaj i išla kolima, a ne peške.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 26.8.2011 20:04:50
|
|
|
|
GRGA
|
E to cu i ja da odradim........... ....Lepo su zene u pravu za ustajanje i tracnje.....Ja sam pre vadjenja prolakrina toliko zurila,,a parkirala se dalje da sam skoro trcala do laboratorije...I odmah vadila krv!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 6:55:04
|
|
|
|
maca821
|
Jupiii Degu za prolaktin jako mi je drago da je ok. Grga rekla sam ti, i bez stresa. Sve to utice.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 13:50:34
|
|
|
|
Hristinica
|
Devojke , a sta predlazete meni da radim? Nema mi 3 meseca menstruacije, a pijem macinu travu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 13:57:46
|
|
|
|
degu
|
Hristinice otiđi kod nekog endokrinologa, možda bi trebalo da uradiš hormone, bez obzira na to što nemaš 3 meseca. A kad dobiješ da ih ponoviš 3.dc. TSH, T3, T4, Prolaktin, ogtt i insulin možeš da uradiš nezavisno od dana ciklusa. A svakako nađi nekog endokrinologa, bar privatno, da te on uputi šta i kako da radiš. Maco i ja kažem jupi
< Poruku je uredio degu -- 27.8.2011 13:58:12 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 14:49:59
|
|
|
|
Hristinica
|
U ponedeljak idem do endokrinologa,ali ne znam sta mi on moze pomoci A ici cu i kod ginekologa,da vidim sta ce da mi kaze..a tsh merim svakog meseca,dobar mi je... a sta je ogtt? antitela?Za ta antitela mi je, jos kad sam dobila hipotir.,endokrinolog rekao, da nikada ne mogu da se dovedu u red kad imas hipot. bezobzira sto su nalazi tsh dobri...ne znam.. Ja bih da resavam nesto sto pre, ne mogu vise da izdrzim ovu neizvesnost
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 14:56:16
|
|
|
|
maca821
|
Ogtt ti je test opterecenja glukozom imas ovde i tu temu, u "Problemi sa zatrudnjivanjem" Idi kod ginekologa trebali bi ti dati nesto za izazivanje menstruacije.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 27.8.2011 17:48:38
|
|
|
|
Hristinica
|
Maco a zasto rade taj test glukoze? Kakve to ima veze sa menstruacijama? Meni je ginekolog rekla da cekam prirodno, bez izazivanja ciklusa, da bih uradila hormone..nije htela da mi daje kontraceptivna sredstva,jer zelim trudnocu..ranije sam koristila orgametril..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Ime za curicuIme za curicu :))Ema (
54%)
Nastasija (
28%)
Emili (
17%)
Ukupan broj glasova: 149Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!