Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 12:15:20
|
|
|
|
degu
|
Vockice pisala je Parižankaa o Insulinskoj rezistenciji u temi oggt i insulin, evo vidi ovde KLIK Nemoj da se brineš, nije strašno, dobićeš lekove i srediće se.
< Poruku je uredio degu -- 23.8.2011 12:16:03 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 12:20:35
|
|
|
|
Vockica
|
Hvala degu, sad cu da pogledam..Hvala i na podrsci
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 18:48:46
|
|
|
|
maca821
|
Bila sam kod endokrinologa, doktorke Djilas, divna je. Rekla mi je da je ovo pocetak hipotireoze, ali da je mali faktor koji moze stvarati problem za zacece. Dala mi je eutirox 25, i da vadim hormone za dva meseca. UZ stitne je uredan. Kaze da prvo sto treba da se uradi ako ne dolazi do zaceca je spermogram. Eutirox moze da se pije i u trudnoci.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 18:54:05
|
|
|
|
^iva^
|
resices to oces posla i bice ne brini
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 19:02:04
|
|
|
|
maca821
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 19:02:29
|
|
|
|
maca821
|
Nadam se a ovo pitanje postavljam ti u crticama da ne budem off malo sam se zanela..
< Poruku je uredio maca821 -- 23.8.2011 19:03:26 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 19:04:49
|
|
|
|
^iva^
|
postavi zasto bi bila off svi mi nesto pitamo
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 19:44:05
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Bila sam kod endokrinologa, doktorke Djilas, divna je. Rekla mi je da je ovo pocetak hipotireoze, ali da je mali faktor koji moze stvarati problem za zacece. Dala mi je eutirox 25, i da vadim hormone za dva meseca. UZ stitne je uredan. Kaze da prvo sto treba da se uradi ako ne dolazi do zaceca je spermogram. Eutirox moze da se pije i u trudnoci. Super, regulisaces ti to za par nedelja i bice sve u redu! E kako je divno kad naletis na ljubaznog i strucnog dr
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 19:45:39
|
|
|
|
maca821
|
Otisla sam po preporuci kod nje, Suza mi je preporucila, stvarno je super! Mada dosta njih kazu da je najbolji endokrinolog u NS.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 21:31:30
|
|
|
|
degu
|
Maco drago mi je da si zadovoljna i meni je nju moja Dr-ka preporučila, kaže da je jako stručna, a šaljem ti pp. Imam pitanjca za tebe
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.8.2011 10:17:20
|
|
|
|
maca821
|
E sad citala sam da se kod povisenog TSH treba izbegavati kafa, da li neko zna jel to tacno. Ova doktorka mi nista nije rekla, a ja zaboravila da je pitam.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.8.2011 15:05:20
|
|
|
|
Hristinica
|
Ljudi, i dalje nista od moje menstruacije cekam je vec 3 meseca da bih uradila sve hormone koje mi je dr rekla.. Ne znam sta cu vise da radim?!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 9:25:01
|
|
|
|
maca821
|
Hristinica, a da se javis svom ginekologu? Nemoj vise cekati, pravac kod dr.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 11:08:59
|
|
|
|
suzanaaa
|
Draga moja, jako mi je drago što je sve ok, i ja pijem te tabletice, i ponoviću ti da ništa ne brineš zbog TSH, zato su tu tabletice.... kao i trudnoća na koju taj TSH neće uticati, i meni je tako Dr. Đillas rekla... uživaj draga... i hvala što si me poslušala i otišla kod te dr... hvala na poverenju... Ljubim te....
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 11:10:30
|
|
|
|
degu
|
Suzo ićiću i ja Meni je Dr-ka preporučila, a sad posle vašeg iskustva idem sigurno Maco pitaću je za kafu, verovatno sledeće nedelje idem
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 11:40:01
|
|
|
|
suzanaaa
|
Idi draga, TSh nije ništa strašno kada je pod terapijom koja se mora uzimati svaki dan i sve bude ok... ja već nekoliko godina pijem Eutirox i redovno, tačnije jednom godišnje idem kod doktorke na UZ i nosim rezultate hormana štitne žlezde... i sve ok...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 12:09:32
|
|
|
|
maca821
|
Suzo hvala jos jednom na preporuci.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 12:57:22
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Hristinica, a da se javis svom ginekologu? Nemoj vise cekati, pravac kod dr. Joooj, ne znam sta da radim Ona mi je rekla da dodjem kod nje kada dobijem i uradim hormone, ne znam sta cu joj ja sada , kad nisam uradila hormone, jer se rade drugi dan ciklusa...a i svaki odlazak kod nje par hiljada manje u dzepu Nego razmisljam da odem do Doma zdravlja kod ginekologa,ali tamo nisam nikad bila ,tako da ne zna moju situaciju.. Bila sam danas na ultra-zvuku stitne zlezde,struktura je dobra, ali stitna nema funkciju Ali posto j a pijem eutirox drzim hormone tsh oko 1-2...pa nesto razmisljam da ne bi stitna trebala biti uzrok mojih neredovnih menstruacija
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 12:59:14
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: suzanaaa Idi draga, TSh nije ništa strašno kada je pod terapijom koja se mora uzimati svaki dan i sve bude ok... ja već nekoliko godina pijem Eutirox i redovno, tačnije jednom godišnje idem kod doktorke na UZ i nosim rezultate hormana štitne žlezde... i sve ok... Suzana, jesi lli ti normalno zatrudnela bez nekih poteskoca?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 13:02:39
|
|
|
|
maca821
|
Ali ti lekovima nadomestis te hormone tako da to ne bi trabalo biti uzrok. A jesi radila ostale hormone?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 13:35:42
|
|
|
|
suzanaaa
|
Nisam još ostajala trudna, pokušavamo neka dva meseca... ali ništa baš intenzivno....doktorka mi je rekla da nema TSH neku veliku ulogu pri začeću, baš iz tog razloga što je pod terapijom on savršen... Samo joj se moram javiti čim ostanem u drugom stanju... Kao što je Maca rekla tabletice i služe da se taj hormon dovede u red.... MC su mi uvek bili i više nego redovni...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 13:38:12
|
|
|
|
suzanaaa
|
Maco nema na čemu, važno je da si ti to odradila i da je sve ok ... ako nešto treba tu sam... hahahhaha, barem je mene bilo kod svih specijalista...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:01:30
|
|
|
|
maca821
|
Suzo jesi ti vadila jos neke hormone? Mene je Dr samo pitala jesu mi ciklusi redovni, i kad sam ja rekla da jesu nista mi nije vise rekla da treba jos neki hormon da uradim. Samo je spomenula da ako posle ovog ne ostenem trudna mm uradi spermogram.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:08:29
|
|
|
|
suzanaaa
|
Nisam draga, t3, t4, tsh, to su hormoni koje sam vadila prvih godinu dana češće, jednom mi je samo rekla da vadim neka antitela, to je bilo davno, ne sećam se tačno šta je bilo u pitanju... ali bilo je ok... I mene je pitala da li su mi ciklusi redovni, tako da mislim da bi ona već rekla da vadim još nešto da je mislila da ima potrebe... Ali redovne menstruacije su verovatno njoj znak da je sve ok, sećam se da je to bilo čak prvo pitanje koje mi je postavila... Ali meni je štitna žlezda - za koju sam slučajno otkrila da imam problem(ja sam imala ubrzan rad srca, drhtanje ruku, anksioznost i sl)... zajedno sa stresom pruozrokovala neke aritmije, pa sam morala i kod kardiologa po tabletice...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 25.8.2011 14:25:21
|
|
|
|
suzanaaa
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Suzo jesi ti vadila jos neke hormone? Mene je Dr samo pitala jesu mi ciklusi redovni, i kad sam ja rekla da jesu nista mi nije vise rekla da treba jos neki hormon da uradim. Samo je spomenula da ako posle ovog ne ostenem trudna mm uradi spermogram. Draga ne znam šta da ti kažem po pitanju spermograma, nedavno sam bila kod svog ginekologa, tada je rekao da se u prvoj godini dogodi 70% trudnoća - parava koji na tome rade, tek posle godinu dana pokušavanja šalju na ostale analize... A sada da li to ne slušati i kontrolisati se odmah... ne znam, ja ne bih... jer se uvek setim jedne stare doktorke koja je rekla da čovek što više sve pregledava i misli na sve analize.. uvek će nešto naći, pa makar neku sitnicu...
|
|
|
Anketa
Ime za bebuTrudnicica83Koje Vam se ime najvise dopada?Dorotea (
11%)
Lana (
31%)
Lara (
20%)
Anastasija (
19%)
Tara (
20%)
Ukupan broj glasova: 112Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!