Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 20.8.2011 1:50:29
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: meyo super sto ces provjeriti sve hormoni su bas zeznuta stvar da ti odgovorim na ranija pitanja pokusavam zatrudnit i drugi put al nesto ne ide vec godinu dana pokusavamo al nista u maju sam potvrdila dijagnozu PCO i hipotireoza i od tad sam na terapiji siofor i eutyrox sad mi je TSH ok. i iscekujem kada ce se desiti mada ja sumnjam da sam hipot.dobila nakon trudnoce a citala sam neko najnovije istrazivanje koje pokazuje da je trudnoca okidac za mnoge autoimune bolesti s obzirom da ja imam hasimoto to se istarzivanje u mom slucaju poklopilo ..mada ranije nikad nisam provjeravala TSH nije iskljuceno da ja to imam odavno .. nego eto samo moja pretpostavka... Pa najverovatnije je da si hipotir. dobila za vreme trudnoce..u poslednje vreme cujem da su mnoge zene dobile h. za vreme , a i cesto u poslednje vreme citam kako zene sve cesce i cesce oboljevaju od stitne zlezde, zbog stresa,neiskazivanja emocija, manjka natrijuma u namirnicama koje jedemo,i kad se to sve skupi eto prestanka rada stitne. a u trudnoci je to sve izrazenije, pa su i oboljenja tada cesca.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 20.8.2011 1:52:59
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: degu IZVORNA PORUKA: Hristinica Pa lupanje srca je vise svojstveno HIPERTIREOZI, a mi sa hipot. imamo mnogo usporen metabolizam,anksioznost je isto kod mene bila... uglavnom lekari ne provale odmah sta ti je .. ja sam dugo imala, a nisu mogli da mi nadju sta mi je, cak sam se i lecila od panicnih napada dugo, a posle se ispostavilo da je za sve to uzrok stitna zlezda U pravu si, ali u početnim stadijumima se javlja, nervoza, napetost nesanica. Meni se lično dešavalo to lupanje srca, a pročitala sam to još kod jedne devojke na forumu, pa sam povezala sa štitnom, ne mora da znači. IZVORNA PORUKA: Hristinica Degu,a meni je ginekolog rekla da radim sve hormone drugog dana ciklusa, zasto li mi je za tada rekla? a ja nikako da dobijem vez 3 meseca Sve zavisi od Dr-a, uglavnom traže 2. ili 3. dc. Evo našla sam i par članaka o hipotireozi, mislim da ima dosta korisnih informacija KLIK KLIK KLIK Pa da, svako ima razlicite simptome, individualna stvar. E a clanci su ti super.. Nisam do sada naisla na njih.. sada cu ponovo lepo sve da procitam A znam da preporucuju da se tsh drzi izmedju 1 i 2
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 20.8.2011 1:56:28
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: suzanaaa Ma državne, po tom pitanju zaboravi, a ovo će te izaći oko 3000 sa uz naravno i pregledom, (a sve je to ništa u odnosu na čekanja mesecima po državnim ambulantama), ali imaš kompletno mišljenje i super, mirna si... ipak je to profesorka i vrlo poznata u NS... E i ja se slazem da su drzavni domovi zdravlja uzas , ja sam jos pre dva meseca isla da zakazem ultra zvuk stitne zlezde, i zakazali su mi tek za ovaj cettvrtak sada..nadam se da ce sve biti ok...i meni je muka od drzavnih, a ginekolog kod koje idem je preskupa Ali sta da se radi , kad se mora tako...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 20.8.2011 20:11:06
|
|
|
|
maca821
|
Da li neko zna da li cajevi kao sto su macina trava i virak smeju da se piju kod visokog TSH? Mene je strah sad da ih pijem...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 20.8.2011 22:30:12
|
|
|
|
degu
|
Maco za očajnicu ne znam a hajdučka trava i virak sigurno ne utiču loše, meni je TSH takav godinama ništa se nije pogoršalo, a pila sam sam ih baš dugo.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 18:31:08
|
|
|
|
Hristinica
|
I ja pijem duze vreme Ocajnicu, a imam hipotireozu, i ne primecujem neke razlike u hormonima, vadim ih svakog meseca, i nema razlike u vrednostima kada pijem macinu t. i kada je ne koristim..
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 20:33:58
|
|
|
|
maca821
|
A jel moze neko da mi objasni kako to povisen TSH sprecava zacece?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 20:34:27
|
|
|
|
maca821
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica I ja pijem duze vreme Ocajnicu, a imam hipotireozu, i ne primecujem neke razlike u hormonima, vadim ih svakog meseca, i nema razlike u vrednostima kada pijem macinu t. i kada je ne koristim.. Jel pijes neke lekove?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 20:43:04
|
|
|
|
GRGA
|
Maco moja draga neko ce se naci da ti obajsni bolje nego ja ali prosto...TSH TI JE HORMON STITNE...............Svi znamo kako njen nepravilan rad utice na nas organizam.........Citala sma pricu da je devojka cak pobacila jer joj je hormon stitne bio povecan ,,nije pila lekove i izgubilabebu.................Opusti se,,,,nadji doborg endokrinoga i pravac njemu..................... ..............................Meni maco mali milion analiza ne valja...ni prolaktin,ni antimilerov,ni TSH,,,ni insulin ,,secer gore dole................Pa sta bude bice--jednostavno nesto se desilo ....................Sa nekim stvarima stres ima vaznu ulogu.......................ali ja sutra pravc klinicki centar..........placam endokrinologa i da vidim sta ce mi reci!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 20:48:46
|
|
|
|
maca821
|
Grga ko zna kakvi su i meni ostali hormoni, ja ih jos nisam ni radila. Sad me i strah da ih uradim ali moracu. A citala sam da su zene i pored povecanog TSH ostajale trudne, zato i pitam.
< Poruku je uredio maca821 -- 21.8.2011 20:58:58 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 20:53:43
|
|
|
|
GRGA
|
Macoooooo moja .ne daj se....... .........Ja kada sam odradila HSG--ja sam bila presrecna mislila sam ok sve je u redu idem na IUI i to je to........... ...Oda jedan deo hormona -ne valja pa drugi-ne valja--i tako svi felericni ....I pala sam u bedak.....Sve me dotuklo,,,a onda ma sta ja tupim bolje da sto pre odradim sve da mi dr da terapiju...I sto pre pocnem i sa terapijom,,i sa urednim-opustenim zivotom...................Samo hrabro -sto pre odradis pre ce beba!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 21:05:11
|
|
|
|
maca821
|
I kazu da je veca pretnja da se desi spontani nego sto je otezano zacece, e sad ko ce ga znati. Pitacu endokrinologa.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 21:06:57
|
|
|
|
GRGA
|
Ma da ostanu ali se desi da i izgube bebu":(((Zenska ja sutra idem kod endokrinoga --pitam i sve ti kazem ok:))))
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 21.8.2011 21:20:16
|
|
|
|
degu
|
Maco može žena ostati trudna i sa povećanim TSH, ali češće u takvim uslovima dolazi do pobačaja, a utiče i na moguće anomalije ploda, pre svega na mentalni razvoj. TSH koliko sam ja shvatila je zapravo hormon hipofize koji stimuliše štitnu žlezdu da luči svoje hormone. Ako je TSH povećan, znači da je potrebno više hormona koji stimuliše rad štitne, nego što je normalno. Štitna radi pod opterećenjem, a to utiče na ceo organizam i ne može da izdrži još dodatno opterećenje kao što je trudnoća. A verujem da utiče i na kvalitet ovulacije, jer često visok TSH prati i visok prolaktin. Ja ti pišem samo ono što sam ja čitala i kako sam razumela, nisam ni najmanje stručna da bih bila sigurna u svaku svoju reč. Ako negde grešim, ja se nadam da će me neko ispraviti. Ali nemoj draga mnogo oko toga da se opterećuješ, jer će se lekovima sve rešiti.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 15:40:20
|
|
|
|
maca821
|
Moj antiTPO je 122.4 ref.vrednost < 34 Jeste povisen, ali kontam da nije strasno, posto sam ovde citala da su neke devojke imale preko 600 ilil cak 1000. Sta vi mislite?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 19:04:30
|
|
|
|
Hristinica
|
IZVORNA PORUKA: maca821 IZVORNA PORUKA: Hristinica I ja pijem duze vreme Ocajnicu, a imam hipotireozu, i ne primecujem neke razlike u hormonima, vadim ih svakog meseca, i nema razlike u vrednostima kada pijem macinu t. i kada je ne koristim.. Jel pijes neke lekove? Pijem Mac, eutirox od 100 mikrograma.. a ne znam ni ja kako povisen tsh utice na nepolodnost
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 19:08:47
|
|
|
|
Hristinica
|
Maco a sta je taj AntiTPO?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 20:57:07
|
|
|
|
maca821
|
Antitela na stitnu, to se obicno radi u kompletu sa ovim hormonima.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 21:57:36
|
|
|
|
degu
|
Evo našla sam još jedan članak gde piše kako TSH utiče na začeće i trudnoću KLIK
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.8.2011 23:19:18
|
|
|
|
Hristinica
|
E procitala sam clanak...Znam da stitna zlezda utice na celokupan organizam,ali kontam da, mi ako dryimo nivo tsh pod kontrolom, ne bi trebalo da ima uticaja na plodnost zene...Ali , opet posto hipotir. dovodi do neredovnih menstruacija,oda zbog toga moze biti poteskoca...ne znam, skroz sam bzv Pijem ovu macinu travu, a nisam jos dobila , zadnji put sam imala u maju A meni je tsh 1,4, a imam neredovne mmenstruacije, onda znaci uzrok neredovnih ciklusa nije stitna z. ?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 10:07:19
|
|
|
|
maca821
|
Pise da izazive teskoce jer dovodi do poremecaja ciklusa, kod mene su ciklusi redovni, a T3 i T4 su normalni. To je onda ta subklinicka hipotireoza i ne zna se da li ona smeta zacecu ali smatraju da je ipak treba leciti. Ajoj, konfuzija. Ali svakako danas idem kod endokrinologa pa cu sve pitati. Degu hvala za clanak
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 10:11:17
|
|
|
|
maca821
|
Bas sam citala kako su devojke sa TSH 9 ostajale trudne i imale normalnu trudnocu. To su otkrile tek kad su ostale u drugom stanju. Hristinice mogu razne stvari da uticu na normalnost ciklusa, ne mora to uvek biti stitna. A kakvi su ti ostali hormoni?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 11:48:20
|
|
|
|
Vockica
|
Devojke, stigli su mi jos neki rezultati, pa, ako neko moze da mi protumaci, ja koliko vidim nesto je u granicama, nesto ne... TSH - 2,33 A REF.VREDNOSTI(0.35-4,94) FT4 - 13,1 A REF VREDNOSTI(9-19,1) anti TPO ANTITEla < 0,50 a ref vrednosti su (0-5,61) anti TSH receptor antitela 3,3 a ref vrednosti su (0-1,75) Zatim sam radila ogtt insulin je 0 minuta 10,3 30 minuta 79,8 A REFERENTNE VREDNOSTISU OD 5- 25 60 minuta 219 120minuta 105 180 minuta 32,1 A TEST OPTERECENJA JE: GLUKOZA UZORAK I JE 4,5 GLUKOZA UZORAK II JE 8,2 A REF.VREDNOSTI SU 0D 3,9 DO 6,1 GLUKOZA UZORAK III JE 7,4 GLUKOZA UZORAK IV JE 5,3 GLIKOZ UZORAK V JE 5,2
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 11:56:10
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: degu Maco može žena ostati trudna i sa povećanim TSH, ali češće u takvim uslovima dolazi do pobačaja, a utiče i na moguće anomalije ploda, pre svega na mentalni razvoj. Maco već sam ti pisala o tome. Javi nam kako si prošla kod endokrinologa. Vockice iz ovih rezultata se vidi insulinska rezistencija. Tsh ti je dobar, a u ova antitela se ne razumem. Jel piješ neke lekove za Tsh?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.8.2011 12:07:20
|
|
|
|
Vockica
|
A sta to znaci insulinska rezistencija? TEk skupljam sve rezultate, pa ce mi onda dr dati verovatno lekove, cekam jos rezultate androgena i spermograma i spermokulture za mm i onda idem kod endoktinologa, samo mi je nesto proslog puta pominjala hsg, pa ne znam da li se prvo daje terapija ili se pre svega radi hsg
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Da li vam se svidja ime?zanesenaIskraDa (
40%)
Ne (
59%)
Ukupan broj glasova: 179Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!