|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
31.8.2011 13:25:42   
Hristinica
Vockice ,poslala sam ti pp...hvaaaalauser posted image Moram da krenem u pretrageuser posted image ,jer cu vise poludeti sa ovom mojom neredovnom user posted image

(odgovor članu Vockica)
Direktna veza do poruke: 2101
2.9.2011 7:44:56   
Vockica
Juce sam bila kod endokrinologa, pa da podelim sa vama...terapija za moju situaciju je METFORMIN od 500mg 20 dana 1 na dan, pa onda 20 dana 2 na dan pa onda 3 na dan sve do trudnoce...tek kad ostanem trudna da prekinem sa lekom..posto sutra idem na more, kad se vratim s mora treba da odradim sve briseve pa na HSG...dr mi je rekla da dok se piju ove tablete moze da se ostane u drugom stanju...a ako ne dodje do trudnoce, posle hsg-a ce mi izazvati ovulaciju...
user posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 2102
2.9.2011 11:23:55   
degu
user posted image Vockice, vidim da ti postepeno uvode lek da se navikneš, biće sve OK user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Vockica)
Direktna veza do poruke: 2103
2.9.2011 11:55:13   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: Vockica

Juce sam bila kod endokrinologa, pa da podelim sa vama...terapija za moju situaciju je METFORMIN od 500mg 20 dana 1 na dan, pa onda 20 dana 2 na dan pa onda 3 na dan sve do trudnoce...tek kad ostanem trudna da prekinem sa lekom..posto sutra idem na more, kad se vratim s mora treba da odradim sve briseve pa na HSG...dr mi je rekla da dok se piju ove tablete moze da se ostane u drugom stanju...a ako ne dodje do trudnoce, posle hsg-a ce mi izazvati ovulaciju...
user posted image

e pa super Vockice[user posted image sm=bravo.gif]Zato na moru budi vredna i radi na bebiuser posted image jesi li to kod Spremovicke bila? posto je moja i tvoja situacija slicna...trebalo bi i ja da odem do nje tj. da se prebacim kod nje, bolj e nego kod obicnog ginekologa.. e a jel ti te tablete izazivaju menstruaciju? to nisu kontraceptivne tablete?

(odgovor članu Vockica)
Direktna veza do poruke: 2104
2.9.2011 20:24:13   
Bubamarac
Drage moje, molba za pomoc:
Mm i ja pokusavamo vec godinu dana i nista...milion testova, sve i svasta, mm ima losiji (ne toliko los) spermogram za sta sam ja mislila da je uzrok. Preporucen dr, gomila potrosenih para i njegovo ubedjivanje da je samnom sve ok. Najmanje paznje posveceno mojim hormonima, jedino sto imam:

10 dan: estradiol 270, fsh 6.1 i lh 9.4
12 dan: estradiol 334, fsh 14.3 i lh 34.4
17 dan: progesteron 15.6

Pretrazujuci po netu, rekla bih da ovo nije bas ok, molba za vase (iskusno) misljenje!

SVE STO IMAM JE TVOJA LJUBAV. JA IMAM SVE.

Direktna veza do poruke: 2105
2.9.2011 21:40:07   
degu
Bubamarac moraš nam napisati i referentne vrednosti da bi komentarisali.
Zašto nisi radila i 3. DC hormone?
Trebalo bi da uradiš i TSH,T3,T4, Prolaktin i Testosteron.
Ako su tvoje referentne vrednosti kao i moje, ovo mi izgleda OK i čini mi se da si imala ovulaciju.

(odgovor članu Bubamarac)
Direktna veza do poruke: 2106
2.9.2011 23:21:39   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: degu

Bubamarac moraš nam napisati i referentne vrednosti da bi komentarisali.
Zašto nisi radila i 3. DC hormone?
Trebalo bi da uradiš i TSH,T3,T4, Prolaktin i Testosteron.
Ako su tvoje referentne vrednosti kao i moje, ovo mi izgleda OK i čini mi se da si imala ovulaciju.

Degu a iz kog hormona se moze videti da li zena ima ovulaciju?user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2107
2.9.2011 23:23:48   
degu
Iz Progesterona, a može i iz E2 i LH, ali to već ne znam.

Direktna veza do poruke: 2108
2.9.2011 23:42:14   
Bubamarac
Evo i ref.vrednosti:

Progesteron: folik.faza <0.4- 2.5, lutealna faza 1.2-24.8 kod mene 17 dan. 15,6
Estradiol: folik.faza do 112; ovul.faza 36-251; lutealna faza 31-136 kod mene 10.dan 270 a 12.dan 334
Fsh: 3.5-9.2. 4.7-25.9 1.7-5.6kod mene 10.dan 6.1 a 12.dan 14.3
Lh 1.9-9.2 6.1-49.1 1.3- 10.8 kod mene 10. Dan 9.4 a 12.dan 34.4

Nisu mi nista drugo trazili :-(
Brine me sto je estradiol znatno iznad ref.vr i sto je lh dosta visi od fsh???

Hvala za sve sto znate :-P

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2109
2.9.2011 23:51:50   
degu
Ja nisam stručnjak, eto ponešto samo znam, nadam se da će ti se javiti Contesa, ona je stručnjak.
Meni izgleda da si radila te hormone baš oko ovulacije i onda je normalno da ti raste i E2 i LH, upravo je LH hormon koji pokazuje da se ovulacija bliži, na tom principu rade i LH trake.
Progesteron ti pokazuje da je ovulacija prošla i to već 17dc si imala dosta dobru vrednost.
Pretpostavljam da su ti ciklusi kraći i ja mislim da je sve u redu, ali da trebaš da uradiš i ove ostale hormone. Nekad se problem krije baš u TSH i Prolaktinu.

< Poruku je uredio degu -- 2.9.2011 23:52:13 >

Direktna veza do poruke: 2110
3.9.2011 10:25:39   
nina26
Meni izgleda da si radila te hormone baš oko ovulacije i onda je normalno da ti raste i E2 i LH, upravo je LH hormon koji pokazuje da se ovulacija bliži,

Degu vidis da znas kako se gleda LH i E2user posted image

Upravo tako, pred samu O, Dr npr praktikuju (ko radi insem. kod vto obavezno) da se rade ova dva hormona, kako bi se utvrdilo kad da se da ona cuvena stop inekcija. Znaci kad ova dva hormona dostignu odredjenu vrednost, O je na praguuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2111
3.9.2011 12:08:19   
degu
Drago mi je da nisam nešto pogrešno napisala user posted image
Bubamarac, svakako bi valjalo da ponoviš hormone i na 3. dc, ali da odradiš i Prolaktin i TSH. Mislim da ti nisu to sad tražili, jer su verovatno hteli i hormonski da isprate tvoju ovulaciju.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2112
3.9.2011 13:24:29   
meyo
a ocete mi reci kojeg dana ciklusa se rade LH i E2??
posto sledece nedjelje vadim tsh a ujedno mi dodje sredina ciklusa htjela sam da eto i to provjerim..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2113
3.9.2011 14:33:58   
Bubamarac
Hvala, divne ste. Nazalost, danas mi je prvi dc, pa se spremam za bockanje u ponedeljak.
A sta kazete sto je lh dosta visi od fsh, da je normalno ili ne bas... ?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2114
3.9.2011 15:58:23   
nina26
a ocete mi reci kojeg dana ciklusa se rade LH i E2??

Isto radis kad i ostale znaci 3 dc, a ako hoces da proveris pred O kakvo je stanje, onda dan,dva pre O pod uslov da znas kad ti jeuser posted image

Bubamarac kad je LH visi od FSH ukazuje na PCOS.

Direktna veza do poruke: 2115
3.9.2011 17:11:49   
degu
Nina jel FSH i LH trebaju da budu u odnosu 1:1 tokom celog ciklusa? Zar ne dolazi do njihovog razmimoilaženja bar oko ovulacije? Ja znam samo da kad je prisutna inverzija na 3.dc, da je onda PCO,a nisam znala da to važi za ceo ciklus user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2116
3.9.2011 19:26:38   
Maslacak15
Bubamarac,

LH je hormon koji se luci iz hipofize i njegov zadatak je da izazove pucanje folikula i oslobadjanje jajne celije. Sasvim je normalno da jako poraste ( to je i neophodno ) pred ovulaciju!!! Prema tome tada se ne gleda da li ima inverzije. Sve ove vrednosti ukazuju na to da si imala uspesnu ovulaciju. I progesteron je prilicno dobar ako je izrazen u ng/ml.
Ali da bi se proverilo da li je sve ostalo ok treba da uradis hormone i pocetkom ciklusa ukljucujuci i prolaktin, tsh kao i androgene. Ali to je sigurno nesto sto ce ti reci i lekar. Puno pozdrava i sve najbolje!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2117
3.9.2011 19:29:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bubamarac

Drage moje, molba za pomoc:
Mm i ja pokusavamo vec godinu dana i nista...milion testova, sve i svasta, mm ima losiji (ne toliko los) spermogram za sta sam ja mislila da je uzrok. Preporucen dr, gomila potrosenih para i njegovo ubedjivanje da je samnom sve ok. Najmanje paznje posveceno mojim hormonima, jedino sto imam:

10 dan: estradiol 270, fsh 6.1 i lh 9.4
12 dan: estradiol 334, fsh 14.3 i lh 34.4
17 dan: progesteron 15.6

Pretrazujuci po netu, rekla bih da ovo nije bas ok, molba za vase (iskusno) misljenje!

Ovo je odlicno...Imala si ovulaciju i to bas finuuser posted image

Direktna veza do poruke: 2118
3.9.2011 19:36:53   
Bubamarac
Maslacak, hvala ti puno.

Ako ti nije tesko, molim te mi napisi sta sve da uradim 3 dc. To je u ponedeljak, da uradim ujutru, a uvece imam zakazano kod novog dr (menjam postojeceg) pa da se dogovaramo za insemenaciju.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2119
3.9.2011 19:51:23   
Maslacak15
Bubamarac imas PP poruku:)

Direktna veza do poruke: 2120
4.9.2011 8:45:20   
nina26
Zar ne dolazi do njihovog razmimoilaženja bar oko ovulacije? Ja znam samo da kad je prisutna inverzija na 3.dc, da je onda PCO

Upravo tako se gleda user posted image Prava si sveznalicauser posted image

I Maslacak je lepo objasnila tako da nema sta da dodamuser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2121
4.9.2011 9:56:02   
degu
Hvala vam na objašnjenju, tako sam i mislila, ali nisam bila sigurna user posted image
Maslačak, divno si sve napisala.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2122
5.9.2011 17:08:44   
Hristinica
Sutra idem kod ginekologa!user posted image posto nema nista od moje user posted image , ne mogu vise da je cekamuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2123
6.9.2011 13:26:01   
Hristinica
e samo da vas obavestim, bila sam kod ginekologa , nista posebno mi nije rekla, idem kod nje prvi put..radila mi pregled, i zakazala ultra-zvuk, i rekla da uradim beta hsguser posted image sta je bese to?

Direktna veza do poruke: 2124
6.9.2011 13:50:58   
Hristinica
sad vidim da je hsg produvavanje jajnika, ali meni je rekla u laboratoriji da izvadim beta hsg...jel to kao test na trudnocu?user posted image Zasto li mi je dala to da radim kad nisam dobila 3 meseca sigurno nisam ni mogla da ostanem trudnauser posted image user posted image Jel se hsg moze raditi u bilo koje doba dana?

Direktna veza do poruke: 2125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

natasa ili kristina?
pisuljica

koje je po vama lepse ime?

Natasa (55%)

Kristina (45%)

Ukupan broj glasova: 85

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here