|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračna ili vanbračna zajednica
17.8.2011 16:38:00   
Brand new mama
Liliana,mislim da ste ti i tvoj dragi sa svojom pricom definitivno kruna ove temeuser posted image
I alfa i omegauser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 401
17.8.2011 16:44:10   
liliana
user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 402
17.8.2011 17:14:08   
lanajelena
user posted image user posted image  ovaj čerupač je pravo osvezenje na forumuuser posted image ...inace nasa maticarka nije imala brkove ili ih je taj dan obrijala

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 403
17.8.2011 17:42:05   
Alexis79
Meni  je ovaj "divljacki " brak totalno cool.user posted image
Moj izbor uopste nema veza sa izrazavanjem bunta ili teranje inata institucijama.

Ako su ljudi normalni i ako uvazavaju i postuju i pre svega vole  svog partnera onda taj famozni papir ne menja nista.
Ako je neko mislio da ce ga taj papir spasti emotivno i materijalno grdno se vara.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 404
17.8.2011 17:50:07   
Čerupač Pilića
IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

Jao, žene, žene.
Ako ja volim moju ženu odnosno ako postoji neizmerna ljubav ta ljubav će mene napraviti njenim a nju mojom i onda se možemo potpisati i na wc papir.
Ako te ljubavi nema zalud je sve.
Sa druge strane, ja želim da ona prava žena obuče samo za mene onu čipkanu venčanicu i da se zajedno smejemo brkatoj matičarki dok smara deklamujući Duška Radovića. Eto hoću da je zovem suprugom i gospođom .....ić. Ako ni zbog čega drugog onda bar da je zezam. :) A čuo sam da je u domovima penzionera popust za bračne parove pa sam ja zato insistirao da je oženim. Sad još da dočekamo penziju. :)

Hvala LanaJelena. Naša matičarka je bila ozbiljna kao baba sa 6 pogodaka na lotou. Nagovarao sam ženu da kaže NE samo da vidim da li će dotična zaplakati.

(odgovor članu Čerupač Pilića)
Direktna veza do poruke: 405
17.8.2011 22:21:02   
degu

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: degu

user posted image user posted image ni ja nisam nikad želela svadbu, nismo bili za to da hranimo i pojimo gomilu neke familije koji nam nisu bitni, zbog njih nekoliko koji su nam važni, a koji će svakako doći. Nama je bio prioritet da završimo kuću, a da je sa parama koje bi dali za svadbu, opremimo.

Kakve to veze ima? Što mora jedno sa drugim? Ja sam imala venčanje i nisam imala svadbu jer se toga gnušam.

Ja tek sad ovo vidim user posted image
Naravno da ne mora jedno s drugim. I ja želim samo venčanje, od tog novca što su naše porodice čuvale za svadbu smo rešili da opremimo kuću. Međutim ni tad, a ni sad nije preostalo za venčanje kakvo želim, zato će čekati, ali nismo želeli da čekamo na zajednički život. Tako da i ja kao i Alexis uživam u "braku na divljinu" i baš mi je lepo.
A za Lilianu i Tinu veliki user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 406
17.8.2011 22:36:29   
Lu

Bili smo i u vanbračnoj i sad u bračnoj zajednici, ljubav je uvijek ljubav i to ne može promijeniti nikakav potpis kao potvrda.
A sa druge strane, meni je recimo bilo bitno vjenčati se crkveno, ne isključivo kao dokaz ljubavi nego je to moj način života i nekakvo prirodno odvijanje stvari, nekome to nije bitno tako da... poštujem svačiji izboruser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 407
18.8.2011 1:00:29   
liliana
IZVORNA PORUKA: degu

A za Lilianu i Tinu veliki user posted image

I nas dve tebi šaljemo user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 408
24.8.2011 4:31:38   
pedjaza
Ja imam veoma jasan stav po tom pitanju.
Prednost dajem bracnoj zajednici i ne prihvatam otrcanu frazu da "papir ne znaci nista". Tacno je da nije obavezan, ali nije tacno da ne znaci nista. To je nekada neko rekao (ko najverovatnije nije bio siguran u stabilnost i trajnost svoje zajednice) i onda su mnogi poceli da ponavljaju kao papagaji.
Sto se crkvenog braka tice, to je u ovom slucaju, vrlo zanimljiva tema. Dok neki zive u vanbracbin zajednnicama, drugi prave i gradjansko i crkveno vencanje. Najmanje je zastupljeno ono srednje resenje - samo gradjansko vencanje. Licno nisam za crkveno vencanje, zato sto sam ateista, mada nemam nista protiv onih koji se i na odluce.
Porodicni zakon kaze: "Brak je zakonom uređena zajednica života žene i muškarca." Vanbracna zajednica se definise na sledeci nacin: "(1) Vanbračna zajednica je trajnija zajednica života žene i muškarca, između kojih nema bračnih smetnji (vanbračni partneri).(2) Vanbračni partneri imaju prava i dužnosti supružnika pod uslovima određenim ovim zakonom." Dakle Zakon poznaje razliku izmedju bracne i vanbracne zajednice, sto znaci da one nisu izjednacene.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 409
24.8.2011 10:31:21   
Anoniman
Ja sam citala oba i nemoj me sad drzati za rec, ali po pravima i obavezama te dve zajednice su prakticno izjednacene pred zakonom iako se razlikuju. Odatle fraza da papir ne znaci nista, jer ista prava mozes ostvariti u obe zajednice. Ali posto sek kod nas ne postuje nikakav zakon, to manje vise nije ni bitno. To kazem jer su mi poznata iskustva nekih zena koja su prilikom razvoda pokusale da ostvare svoja prava. Dosta to tesko ide kod nas.

Ne znam da li ste imali priliku da apliciate za bilo sta u inostranstvi ili vidite neke od formulara, mislim da se u Velikoj Britaniji pored vanbracne zajednice pojavljuje i partnerstvo. Ali ne znam da li je zakonski regulisano, mada sam sigurna da jeste.

Ja zivim u vanbracnoj zajednici i ne planiram da menjam status iz mnogo razloga. To sad nije bitno, za mene je bitno sto vanbracna zajednica postoji kao izbor i sto moze da se upraznjava bez problema. Do nedavno su za to kamenovali i palili user posted image

(odgovor članu pedjaza)
  Direktna veza do poruke: 410
24.8.2011 10:37:28   
Alexis79
Nije pitanje bracana ili vanbracna zajednica po zakonu!
Vec po licnom stavu i zelji oba partnera.

Da li je fraza ili ne da taj papir ne znaci nista nije ni bitno.
Bitno je da ti taj papir ne osigurava ljubav,poverenje,vernost, materijalnu ili bilo koju drugu sigurnost.

Poznajem puno ljudi koji imaju "taj bracni papir" pa se ne ponasaju u skladu "zakonom o braku",kao i sto poznajem puno vanbracnih partnera kojima je taj zajednicki zivot svetinja.

Brak ne pocinje sa zakonom vec sa istinskom zeljom oba partnera da zive i sticu zajedno.
Ljubav je tu naravno najbitnije vezivno tkivo user posted image  i sto rece Lu nikakav potpis to nece da promeni.
Ja sam postujem svaciji izbor ,ali pre svege glasam za ljubav i postovanje user posted image

(odgovor članu pedjaza)
Direktna veza do poruke: 411
24.8.2011 10:38:35   
Alexis79
MaliMisu ti i ja u isto vreme u odbranu slobode i ljubavi user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 412
24.8.2011 10:42:41   
Anoniman
Mi smo "ono srednje rešenje" user posted image - sklopljen samo građanski brak. Eto, oboje smo kršteni u istoj crkvi, držimo slavu, idemo u crkvu, postimo, krstili smo i dete, ali kad smo organizovali venčanje nismo razmatrali crkveno user posted image Posle mi je bilo malo krivo, više zbog samo rituala user posted image , ali mm i ja smo se dogovorili da ćemo evo srebrnu svadbu krunisati crkvenim brakom user posted image

E sad, meni je jako bezveze to "isključivanje" građanskog i crkvenog braka. Odmah da pojasnim: kod nas moraš oba venčanja da obaviš gde se postupak skroz ponavlja-staviš recimo burme u opštini, potpišeš papir, poljubiš se... Onda odeš u crkvu, skineš te iste burme, opet ih stavljaš, opet potpisuješ papir, opet kiss, aplauz user posted image Dakle, ako se opredeliš za crkvu neće se automatski taj brak upisati i u građanske knjige venčanih, već moraju i oni posebno da sprovedu proceduru... Mislim da bi lepše bilo kad bi recimo u crkvi bio prisutan matičar kao svedok građanskog braka i automatski predao papire na potpis i jednim udarcem dve muve user posted image Možda se ljudi ne opredeljuju za ovu duplu kombinaciju upravo zbog vremena koje je potrebno da se oba venčanja obave, pa cimanje gostiju po celom gradu... Eto, ja bih ovo unela kao predlog u opštinsku Knjigu utisaka user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 24.8.2011 10:43:35 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 413
24.8.2011 10:45:20   
Anoniman
user posted image

Ja vise branim slobodu, ona mi je vaznija user posted image

(odgovor članu Alexis79)
  Direktna veza do poruke: 414
24.8.2011 12:16:35   
bebać
Mišu i ja sam za paljenjeuser posted image čitaj( u vanbračnoj zajednici)

I da budem iskrena nikakve tu razlike nema, ista sra...a i iste radosti 'konzumiraš' i u jednoj i u drugojuser posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 415
24.8.2011 13:23:23   
cockic
ja sam zivela dve godine u vanbracnoj i sad u bracnoj.
meni to nema razlike.

ima kad dodju deca ziva istina da partneri nemju puno vremena za sebe.
ali valjda kako deca rastu i to se menja.

zena je vise posvecena bebi sto je normalno i tu krece
ta razdvojenost muza i zene.

sad samo mali prica a za nas ima vremenauser posted image
neda nam da dodjemo do reci samo nesto trazi,vristi.
a kad on spava i mi legnemo jer smo preumorni.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 416
25.8.2011 2:13:42   
pedjaza
Jasno je da papir ne znaci nista kada je ljubav u pitanju. Ne verujem da iko smatra da pair osigurava ljubav, stabilnost i trajnost. Ipak, to je eto jedan simbolican nacin da se potvrdi medjusobno poverenje partnera u datom trenutku.
Nas Porodicni zakon (koji se primenjuje od 1. jula 2005. godine), za razliku od prethodnog, poznaje i tzv. Bracni ugovor, poznatiji u zargonu kao predbracni ugovor. Tim ugovorom se mogu definisati neka prava i obaveze (uglvnom imovinskog karaktera) pre stupanja u brak. Mislim da u praksi to nije bas nesto mnogo prihvaceno, ali je samo primer da pored onog izvoda iz maticne knige vencanih, postoji jos jedan "papir" tacnije ugovor, koji dodatno definise neka pitanja koja nisu jasno definisana zakonom ili pak na nesto drugaciji nacin nego sto zakon propisuje u slucaju razvoda. Tako se kod fiktivnih brakova (koji se zakljucuju radi sticanja drzavljanstva) bracnim ugovorom moze definisati da muz nema nikakve obaveze prema detetu koje zena rodi u braku, da u slucaju razvoda supruznici nece potezati pitanje imovine, da je jedan supruznik duzan isplatiti drugom odredjenu novacnu sumu u slucaju razvoda, ali i da se brak vremenki oroci.
Nas zakon o drzavljanstvu kao jedan od uslova za sticanje drzavljanstva Srbije predvidja i da strani drzavljanin bude u braku sa drzavljaninom Srbije najmanje 3 godine. Vanbracna zajednica se u tom slucaju ne priznaje, tj. nije izjednacena sa brakom.
Ako papir ne garantuje ljubav, zasto se onda mnogi parovi vencavaju u crkvi? Ima cak primera da se neki vencaju samo u crkvi, istina retko. Da li je mozda taj crkveni ritual ili uverenje o crkvenom braku garancija ljubavi i stabilnosti u braku?
Licno nisam za crkveni brak samo zato sto sam ateista. Iskreno, ne svidja mi se ni taj ritual, a da to zaista nista ne znaci, pokaazuju i brojni razvodi parova koji su se vencali u crkvi. Prilikom razvoda, oni nemaju nista sa crkvom i svestenicima, dok pred drzavnim organima postoji odredjena procedura, pa makar razvod braka bio i sporazuman.
U vanbracnoj zajednici postoji odredjeni stepen psiholoske opustenosti, jer je lakse da se ljudi rastanu. Medjutim, ako vanbracni partneri imaju maloletnu decu, Centar za socijalni rad se ne moze zaobici, jer deca imaju jednaka prava, bez obzira da li su rodjena u braku ili nisu. Takodje, zakon jednako tretira brak i vanbracnu zajednicu u delu koji se odnosi na imovinu i na obavezu izdrzavanja partnera koji nije u mogucnosti da se sam izdrzava. U tom smislu, ni kod vanbracne zajednice nisu iskljuceni parnicni postupci i imovinski sporovi.
Mozda je prevelikim izjednacavanjem sa brakom, vanbracna zajednica izgubila one cari slobode, kojima se nekada odlikovala.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 417
25.8.2011 3:36:50   
pedjaza
Posto je vanbracna zajednice i suvise izjednacena sa bracnom, cak u toj meri da gotovo gubi smisao kao "vanbracna", mnogo liberalniju zajednicu mozete napraviti ako zakljucite bracni ugovor, a zatim i brak.
Naime u clanu 188. Porodicnog zakona, pise sledece:

"Bračni ugovor
Član 188.
(1) Supružnici odnosno budući supružnici mogu svoje imovinske
odnose na postojećoj ili budućoj imovini urediti ugovorom (bračni ugovor).
(2) Bračni ugovor mora biti zaključen u pismenom obliku i mora biti
overen od strane sudije, koji je dužan da pre overe supružnicima pročita ugovor i
upozori ih da se njime isključuje zakonski režim zajedničke imovine.
(3) Bračni ugovor koji se odnosi na nepokretnosti upisuje se u javni
registar prava na nepokretnostima."

U clanu 171. pomenutog zakona pise sledece:

"Član 171.
(1) Imovina koju su supružnici stekli radom u toku trajanja zajednice
života u braku predstavlja njihovu zajedničku imovinu.
(2) Supružnici mogu bračnim ugovorom drugačije urediti svoje
imovinske odnose."

Dakle bracnim ugovorom mozete urediti imovinske odnose na potpuno drugaciji nacin nego sto ih uredjuje zakon. Inace, zakonske odredbe o imovini se jednako primenjuju i kod braka i kod vanbracne zajednice.
Mnogi misle da ako zive u vanbracnoj zejednici, zakon ih ne hvata. Medjutim, to je cista neupucenost.
Sto se dece tice, bracna i vanbracna zajedica su potpuno izjednacene.
Ako ste u braku, a nemate dece, sporazumno cete se vrlo lako razvesti. Kod vambracne zajednice je isto, samo bez formalnog razvoda u sudu.
Medjutim, ako imate imovinu, u slucaju razvoda (rastanka) vam je potpuno ista procedura.
Ako ste u braku, a imate i bracni ugovor, onda postupak oko imovine moze biti daleko jednostavniji.
Na sledecem linku imate virtuelni primer jednog bracnog ugovora:
http://upravusi.rs/wp-content/uploads/2011/06/Bra%C4%8Dni-ugovor.pdf

(odgovor članu pedjaza)
Direktna veza do poruke: 418
25.8.2011 4:12:28   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Alexis79

Meni se iskreno od pojma svadba digne kosa na glavi (da se ne naljute pojedine devojke).
Nikad ali nikad nisam zamisljala kao vencanje pa ja u belom pa svadba pa veselje trt,mrt...

Tu ima jos jedan emotivan faktor.Moj otac umro pre 13 godina i ja mislim da bih tog dana tacno crkla sto on nije tu.

Svadbe = porez na zivot, nikad ih nisam podnosila. Nemamo para leba da jedemo al za svadbe je uvek moralo da se ima. Grrr. Kad sam bila mala samo su me vukli po nekim svadbetinama... Buka, guzva i bahanalije...

Ja isto, svaka moja proslava, nek ima 100 ljudi meni uvek fali ON - moj tata user posted image Zato ih i ne volim. Ni svoje ni tudje.

Moje vencanje, nas 5 komada - muz, ja, kum, kuma i najmladja sestra da nas slika. Sve trajalo od 14 h do 18 h sa sve krkanlukom u restoranu i cekanjem u posti da se uplati za vencanje. Troskovi za garderobu - oko 20 evra, jos dan danas je nosim u raznim prilikama. Nikakve bele haljine na britanski nacin ni gluposti. Trosak samo sto smo pojeli za rucak. Zarada nula. Nikom nista ne dugujem sto sam se udala.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 419
25.8.2011 4:17:34   
vukosava
Meni je sve isto kao i u cetiri godine vanbracne zajednice. Imam isto prezime, ne nosimo burme jer ne volimo nakit, cuvamo ih u kutiji negde ne znamo ni gde. A i taj "papir" koje cimanje naruciti iz maticne sluzbe uzas jedan. U Americi moras da ga imas za dosta stvari, npr ako ti muz nema JMBG Americki, taj papir ti treba svako malo...Neki stanovi su npr samo za ljude u braku (studentski) itd...

A mislili da sam blesava ili ne, sa mojim devojackim prezimenom je moj tata na neki nacin uvek sa mnom user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 420
25.8.2011 10:26:51   
Anoniman
Vuko, i ja iz istog razloga nikad ne bih menjala prezime user posted image

Ne mislim ja da je brak gubljenje slobode, kada sam pominjala slobodu mislila sam na slobodu izbora i sprovodjenja sopstvenih uverenja, a da to sa sobom ne povlaci posledice koje bi na neki nacin ometale normalan zivot u drustvu. Mislim na nesto tipa problem sa zaposljavanjem, a ne na komsijska lajanja.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 421
25.8.2011 10:49:55   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: pedjaza

Ipak, to je eto jedan simbolican nacin da se potvrdi medjusobno poverenje partnera u datom trenutku.

Ovo mi je totalno bez smisla.Potpis na tamo neki papir bi trebalo da bude simbolican nacin poverenja .
Izvini ali ne slazem se .
Nema tog nacina da se "potvrdi" medjusobno poverenje partnera.
Zasto bi tome uopste i trebala potvrda ?

IZVORNA PORUKA:pedjaza

Ako papir ne garantuje ljubav, zasto se onda mnogi parovi vencavaju u crkvi? Ima cak primera da se neki vencaju samo u crkvi, istina retko. Da li je mozda taj crkveni ritual ili uverenje o crkvenom braku garancija ljubavi i stabilnosti u braku?
Licno nisam za crkveni brak samo zato sto sam ateista. Iskreno, ne svidja mi se ni taj ritual, a da to zaista nista ne znaci, pokaazuju i brojni razvodi parova koji su se vencali u crkvi. Prilikom razvoda, oni nemaju nista sa crkvom i svestenicima, dok pred drzavnim organima postoji odredjena procedura, pa makar razvod braka bio i sporazuman.

Prvo ja ne znam nikog ko se vencao samo u crkvi  ,bez prethodnog opstinskog vencanja.
I mislim da to ljudi ne radu ,makar u Srbiji.

Prilikom razvoda nemaju nista sa crkvom to jeste ,ali prilikom ponovnog vencavanju u istoj procedura je duza i napornija nego pred drzavnim organima.Posto vladika treba da ti aminuje sledeci brak.
Tako da se to sto se tice opstine i crkve svodi na isto.Samo jednom placas na mostu a drugi put na cupriji.

(odgovor članu pedjaza)
Direktna veza do poruke: 422
25.8.2011 11:09:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava
A mislili da sam blesava ili ne, sa mojim devojackim prezimenom je moj tata na neki nacin uvek sa mnom user posted image

Kako je to lepo user posted image Nemoj me pogrešno shvatiti, žao mi je što tvoj tata više nije sa tobom, ali mi je tako lepo kad znam da nisu svi očevi skotovi kao moj (izvinjavam se na rečniku). Ja sam iskreno jedva čekala da promenim prezime, jer mi je više bilo muka da me ljudi po prezimenu vezuju za njega (zamerio se i Bogu i narodu), a u mom gradu mi smo jedina porodica sa tim prezimenom.
Da je moja priča kojim slučajem kao Tashina ili tvoja-dakle da sam iz određenih razloga vezana za devojačko prezime, možda bih i razmotrila zadržavanje istog, iako mi je ideja o zajedničkom imenu porodice nekako na prvom mestu user posted image

IZVORNA PORUKA: pedjaza

Ipak, to je eto jedan simbolican nacin da se potvrdi medjusobno poverenje partnera u datom trenutku.

To nije poenta potpisivanja papira user posted image I meni nije to simbolika braka iliti njegovog sklapanja.... Baš ne razumem ovu izjavu user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 423
25.8.2011 11:10:04   
zivka
Malo da se umesam user posted image Mi smo se vencali prvo u crkvi-12.06. a posle smo skopili gradjanski brak 17.06. Meni licno to nista ne znaci- pogotovo sto smo vec 12,5 god u vezi a zadnje 2,5 zivimo zajedno. Vencali smo se jer mm to nesto znaci a i roditelji su nas gledali ocima velikim ko fildzani...Bilo nam je oba dana divno. Nisam se ni nadala da cu uzivati. Tog 17.06. je bila svadba sa 128 gostiju- sve je bilo taman- poceo skup svatova u 15h a mi dosli pred maticara u restoran u 16h....Sve lagano i bez dzumbusa ( a bilo je i narodnjaka) . A nakon crkvenog nas 11storo isli  u restoran na rucak. Nista ne osecam da je drugacije a nisam ni ocekivala...Imamo lepe uspomene na ta dva dana...i cekamo dugoocekivanu bebuuser posted image user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 424
25.8.2011 13:12:47   
vukosava
U Americi je za ljubitelje svadbi hit "renewing wows" pa mozes da se nanovo vencavas i pravis svadbu kad god ti srce iste

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here