|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
19.8.2011 17:54:09   
anuksunamun
po ugljeniku(izotopima ugljenika) se ne moze odrediti starost fosila,vrlo je nepouzdan parametar..i desavale su se nevidjene greske u proracunima...tako da.."ko ima oci da vidi,taj neka vidi,ko ima usi da cuje ,taj neka cuje"

(odgovor članu Čerupač Pilića)
Direktna veza do poruke: 551
19.8.2011 17:57:50   
anuksunamun
Jednostavno je,ko veruje u Boga ,on vidi Boga svugde i u svemu,ko ne veruje,ne vidi ga do sudnjega dana...Raj i Pakao pocinju jos na zemlji,u zavisnosto od toga kakvim se mislima bavimo...Vernik ne moze ubediti nevernika da veruje,niti obrnuto,sozercanje stize sa duhovnom zreloscu.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 552
19.8.2011 18:00:53   
anuksunamun
Cerupacu Pilica ,nadam se da sam odgovorila adekvatno na tvoje pitanje.

Direktna veza do poruke: 553
19.8.2011 18:01:05   
Čerupač Pilića
Da li ću imati pun želudac ako verujem u Boga? Da li ću biti sit od mrve hleba? Da li će mi pluća crna od katrana očistiti Bog i podariti mi još 20 godina života? Da li neko prolazi bolje u životu ako je vernik? Da li si ti vernik?

Direktna veza do poruke: 554
19.8.2011 18:06:04   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

Da li ću imati pun želudac ako verujem u Boga? Da li ću biti sit od mrve hleba? Da li će mi pluća crna od katrana očistiti Bog i podariti mi još 20 godina života? Da li neko prolazi bolje u životu ako je vernik? Da li si ti vernik?

Nemoj se naljutiti ali ova pitanja su puna taštine, i meni kao verniku ona nikada ne bila napamet. Hvala Bogu.

Direktna veza do poruke: 555
19.8.2011 18:08:34   
anuksunamun
mozes biti sit i od mrve hleba ,ako verujes,ima ljudi koji zive od solarne yoge..ne jedu apsolutno nista...a da li ces dobiti jos 20 godina zivota...e to samo Bog zna...a da li je to vazno..kada znamo da cemo svakako izvesno umreti...sta je taj momenat vise na zemlji...ako ne verujes u Boga i raj,strah od smrti je neizmerna..Ja imam 29 godina i prestala sam da se bavim pitanjem smrti jer je to apsurdno..i da vernik sam..pokusavam stalno da budem..svi gubimo veru svakodnevno..pa se kajemo i vracamo...zivot sa Bogom je mnogo laksi i svkako lepsiuser posted image

Direktna veza do poruke: 556
19.8.2011 18:16:17   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

zivot sa Bogom je mnogo laksi i svkako lepsiuser posted image

isto osećam, i kada slušam ljude koji veruju imam isti osećaj

Direktna veza do poruke: 557
19.8.2011 18:20:04   
anuksunamun
"da nam kraj zivota bude hriscanski ,miran,nepostidan,i da dobar odgovor damo na strasnome Hristovom sudu..."podaj Gospodiuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 558
19.8.2011 18:23:01   
PoisonEve
Potpuno se slazem. Ja verujem u Bogu i volim sto verujem. Ne trazim ga ali ga osecam. V erujem u novu sansu u zivotu, verujem u what goes around comes around.
Medjutim ne verujem u crkvu. Ne posecujem je bas cesto. Ja boga osecam u sebi i svojoj dusi. I hvala mu na svemu sto imam.
Mislim da je covek pravi vernik ako (ne bitno koje vere)  svoju veru oseca u srcu i ima razvijen osecaj za moral i etiku, za dobro i lose.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 559
19.8.2011 18:26:22   
anuksunamun
U crkvu se ne veruje,vec se u crkvu odlazi da se u svecanosti pomolimo Bogu...Liturgija nedeljna je isceljenje duse i zajednicka molitva,koju ako covek prihvati, oseca blagodeti tokom cele nedelje.

< Poruku je uredio anuksunamun -- 19.8.2011 18:28:48 >

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 560
19.8.2011 18:31:19   
PoisonEve
Anck, u pravu si, nego ja nemam bas lepo iskustvo sa crkvom. Ja se trudim da cinim dobra dela i da ne mislim zlo, da nemam negativne i crne misli i te stvari mi pomazu da osetim blagodeti, ne liturgija.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

Direktna veza do poruke: 561
19.8.2011 18:37:15   
anuksunamun
samo napred ...ima nekih milion crkava u svetu..nije valjda svaka naopaka...na liturgiju trebas redovno i sa zeljom da ides da bi konacno zavoleo,i da ti to postane kao vazduh koji dises..nista ne dolazi preko noci.Ali ja ne mogu nikom da drzim govor..ko kako zeli...ono sto je zadivljujuce ...je da deca u svim crkvama u kojima sam bila..uzivaju u liturgiji..tacnije u samoj crkvi...a oni su nevini 100%..deca su indikatori pozitivnih vibracijauser posted image

< Poruku je uredio anuksunamun -- 19.8.2011 18:40:03 >

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 562
19.8.2011 18:42:16   
JMPM
IZVORNA PORUKA: dunja RR

zivot sa Bogom je mnogo laksi i svkako lepsiuser posted image

isto osećam, i kada slušam ljude koji veruju imam isti osećaj

user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 563
19.8.2011 18:43:11   
Čerupač Pilića
Kao što se iz gore napisanog može zaključiti, daleko sam od vernika.
Iz tog razloga sam i postavio sva ova pitanja.
Odgovori koje sam dobio na žalost ni najmanje me nisu čak naveli ni zrnom mozga da razmotrim, ne iz prepotentnosti, inata i sl, već iz praktično/teoretski neodrživih argumenata.
Kao što već rekoh, jako dugo slušam iste takve priče, iste takve odgovore dobijam, čak su u reč iste, sklop rečenica isti...
Samo da napomenem, kako već reče, ni blizu udžbeničkog primera vernika nisam, niti ću po svemu sudeći biti, ali svakako verujem u nešto što je jače (u svakom smislu te reči) od nas smrtnika, ali ne kao nešto što crkva/vera (bilo koja bila) nameće dugi niz godina/vekova/milenijuma.
Smatram da je to jedna velika obmana, krivljenje stvarnosti, zloupotreba neznanja ljudskog roda (čemu drugom prepisati neobjašnjivu pojavu/sliku/zvuk koje ljudski mozak apsorbuje, npr teške mentalne bolesti se, zapanjujuće još uvek pripisuju zaposednusti od strane đavola, demona i sl...), pribavljanje svake moguće koristi (setimo se samo inkvizicije...) i na kraju krajeva težnja ka samo jednom, ultimativnoj i bezuslovnoj MOĆI !
Zašto uopšte postoji strašni sud (?!?!), pakao i raj? Zašto ceo život moram da živim u stalnom strahu od odmazde božije?
Slažem se da vera nema preterane veze sa crkvom, ali evo konkretnog primera :
Svojevremeno najbolji moj prijatelj je bio vernik, odlazio u crkvu, poštovao boga i zaista verovao u njega...Ali sticajem nesrećnih okolnosti je poginuo. Nedelju prokletih dana nije mogao biti sahranjen ni na jednom groblju u gradu i okolini, prosto, nije bio kršten i trebalo je debelo podmazati mantijaše!!!
O čemu mi onda pričamo, ako je crkva kuća božija i ako su sveštenici božiji predstavnici na zemaljskom svetu ????
Ja jesam kršten, da se razumemo, ali bih voleo da postoji i tu opcija undo, samo zbog ovog gore navedenog.
A da ne pričam o tome kakva je osoba pomenuti bio u najboljem mogućem smislu, kao prijatelj, brat, sin i najvažnije kao ČOVEK! A na kraju tretiran kao komad mesa bez ulaznice za dušu na onaj svet i pred tako STRAŠAN sud božiji!

Opet se izvinjavam prvo ako se iko osetio prozvanim, a onda zbog eventualno teških reči koje sam upotrebio i na kraju zbog opširnosti posta.

Sve najbolje svima!

Direktna veza do poruke: 564
19.8.2011 18:48:59   
anuksunamun
ziv bio i srecno sa trazenjem odgovora,vera je princip slobodne volje a ne splet cinjenica,i sam zivot je dovoljno mistican,ali ljudi su preoptereceni glupostima...inace svi ili vecina najvecih genijalaca u istoriji bili su vernici...trebao bi da citas o tome malo...Dostojevski,Tolstoj...Nikola Tesla..cak su i matematicki dokazali postojanje Boga...upri malo u literaturu pa se opet javi .Sretno!Pogotovo zalim izmucene agnostike ,koji plutaju po povrsini svakoga znanja ,i hoce da ne veruju i opet im to ne polazi za rukom...budi ateista ,sretno ti bilo!!!

< Poruku je uredio anuksunamun -- 19.8.2011 18:51:29 >

Direktna veza do poruke: 565
19.8.2011 18:53:19   
anuksunamun
Dete moje ,sto bi se reklo...to bi ti svaki mudri Otac rekao..jos je i Sokrat rekao "znam da ne znam "ali hedonizam mu je bio na putu da pomisli ali zato verujem,i uopste vreme pre Sodome i Gomore bilo je takvo puno nevere,verovatno slicno ,ovom sada vremenu...a ja da ti izvlacim formulu postojanja Boga nisam u stanju..ali zalim to sto i mozak tako gori od nepotrebnih pitanja,kojim sam se bavila jos kao pubertetlija ..i hvala Bogu ,taj pakao je prosaouser posted image

< Poruku je uredio anuksunamun -- 19.8.2011 18:56:29 >

Direktna veza do poruke: 566
19.8.2011 18:58:52   
anuksunamun
tvoje reci nisu teske ...ali jesu pune besa i nerazumevanja,nazalost..tvoje su reci ,misli jednog nezrelog nezahvalnog decaka,nezahvalnog na samom zivotu i roditeljima,zdravlji(i bolesti),vazduhu ,suncu i samoj planeti....user posted image AVAJ,ATEISTIuser posted image

< Poruku je uredio anuksunamun -- 19.8.2011 19:00:47 >

Direktna veza do poruke: 567
19.8.2011 19:05:05   
Čerupač Pilića
Materija o kojoj pišeš mi je poznata, uzimajući u obzir to da sam intrigiran njome skoro ceo svoj mlađani život.
Što se tiče edukacije i literature, prilično sam upoznat sa tim.
Što se tiče pomenutih naučnika/pisaca/filozofa, jesu velika imena u pitanju, ali to je samo promil ljudi iz tih branši.
Isto tako bih voleo da vidim jedno jedino matematičko rešenje misterije boga, odnosno matematički dokaz postojanja boga, raja, pakla i svega što ima veze sa tim. Druga je stvar što je moguće i što je MOŽDA dokazano postojanje neke više sile, ali isto tako mi jako smeta to što crkva to prisvaja bez i malo prava i tvrdi da je to bog.
Da, dokazano je da postoji duša kao izmerljiva materija, ali to nije dokaz da ista duša na sebi ima tetoviran bar code boga.
A još nešto, zašto svaki put kada postavim ovakva pitanja, dobijem odgovore tipa "kaz' će ti se samo jednog dana"???

Direktna veza do poruke: 568
19.8.2011 19:08:35   
Anoniman
Prvi put cujem da neko nije mogao biti sahranjen na groblju ako nije krsten. Mozda nisu hteli da mu drze opelo?

Direktna veza do poruke: 569
19.8.2011 19:10:11   
Čerupač Pilića

tvoje reci nisu teske ...ali jesu pune besa i nerazumevanja,nazalost..tvoje su reci ,misli jednog nezrelog nezahvalnog decaka,nezahvalnog na samom zivotu i roditeljima,zdravlji(i bolesti),vazduhu ,suncu i samoj planeti....user posted image AVAJ,ATEISTIuser posted image

Kamo sreće da su i citirani tako površnog znanja kao ja. Jako "volim" te što se prepuste struji života i zadatih aksioma.
Nijie li potraga za odgovorima nadograđivanje znanja?
Jesam zahvalan na postojanju, ali zahvalan sam prirodi koja mi je dozvolila da postojim, odnosno nekoj nestašnoj amebici koja se prvi put podelila pre jako jako jako mnogo godina.

Direktna veza do poruke: 570
19.8.2011 19:14:31   
anuksunamun
na to sam ti vec odgovorila...slican se slicnom raduje..iz tih razloga ,mi koji verujemo znamo i osecamo iste stvari,jer Bog je jedan i mi delimo njegovo sveprisustvo..a sa kojom si literaturom upoznat??nije tacno da je samo promil stvaralaca religioznih ili vernih..ja smatram kada kazem Nikola Tesla sasvim je dovoljno..ko mu je i iz daleka blizak po dostignucima..za veru nije potreban nijedan dokaz ,s tim smo rodjeni....a ti ako zelis undo samo napred..najveci je greh od svih grehova ne verovati..ali to za tebe ne predstavlja nista ,tako da dzaba trosim reci...Bog je onaj koji jeste..i to je kraj price..kada smanjis ego mozda ti se otvore novi horizonti,ne pise sve samo u knjigama...mnogo vise toga zapisano je u nasem mozgu i dusama...niko te nije ucio kako da volis pa ipak opet osecas ljubav......

Direktna veza do poruke: 571
19.8.2011 19:14:47   
Čerupač Pilića

,ima ljudi koji zive od solarne yoge..

Pravi li se u obliku krekera? Ima li je u McDonald's-u? user posted image

Direktna veza do poruke: 572
19.8.2011 19:16:47   
anuksunamun
xaxaxaxaxax bas si vickast...ajde sada do biblioteke malo ..pa da nastavimo polemiku user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 573
19.8.2011 19:17:43   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: Čerupač Pilića

,ima ljudi koji zive od solarne yoge..

Pravi li se u obliku krekera? Ima li je u McDonald's-u? user posted image

u mc donalds -u ce da ti kazu hoces li ziveti jos 20 godina...idi pa se raspitaj user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 574
19.8.2011 19:19:09   
anuksunamun
ko je dozvolio prirodi da postoji ???? a aksiome postoje i u matematici...na tome je bazirana...to smo ucili jos u 2 razredu gimnazije

Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here