|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kakvo autosedište za bebu?
13.7.2011 23:41:57   
Brand new mama
Mi smo za prvog bebca kupili polovno "jaje",a za ovog frajera novo(bilo je bas povoljno,sskoro u pola cijene).Za prvog sam imala napade jer sam(genije) skontala da je jaje samo do 9 mjeseci,ali realno,mozes da ga koristis duze,cak ga i preporucuju vise za duga putovanja,jer kazu da je polozaj koji bebe imaju u tom sjedistu prirodan(kao,takav polozaj su imali u stomaku).A da ne bi vukli kolica stalno,kupite ili adapter ili mozda vec ide na vasa kolica i gotovo,jednostavnije nego da recimo,izvlacis uspavanu bebu i stavljas je u kolica...(tako sad mislim,ranije sam opasno panicilauser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1026
13.7.2011 23:43:38   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Didy

Ako imaš da pozajmiš od bilo koga, pozajmi. Časkom ga prerastu.

Nemam, na žalost. U našem društvu nema baš puno dece.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1027
13.7.2011 23:51:14   
Ana RR
BNM, uzeli bi u kompletu jaje i kolica, tako da ono može da se montira na ram kolica. Ne bih ja da beba dugo bude u njemu ali zgodno je ako idemo kod nekoga da ga u tome ponesemo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 1028
13.7.2011 23:51:56   
Didy
Pa onda ga kupi ako misliš da će ti biti zgodnije s njim, ali nemoj neko preskupo. Sve je to manje-više isto. Stefan ga je dužinom prerastao već s 5 meseci, posle je držao savijene nožice nekih nedelju dana i onda smo ga prebacili u veće sedište. Teorije nije bilo da dobaci do 9. meseca. S obzirom na to da ti govore na uz da će beba biti dugajlija, možda ćete isto proći.
S druge strane, nije mi bilo žao ničeg što sam kupila, uvek sam imala na umu da će biti još beba.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1029
13.7.2011 23:54:59   
Ana RR
E pa baš to i mene muči, šta ako brzo preraste? Mada nije ni bitno, neka je njemu udobno lako ćemo drugo kupiti.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1030
14.7.2011 15:35:27   
Anoniman
mi smo odustali od onog sedista. neka zaova kupi jaje, a mi cemo kasnije ono vece i mirna backa!

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1031
14.7.2011 16:01:34   
Ana RR
Macaki, mislim da vam je tako skroz ok. I mi ćemo kupiti sada jaje a posle ono od 9-36kg.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1032
14.7.2011 17:51:32   
Anoniman
ma i ja mislim da je tako najbolje. tako ti je to kad se muskarci nesto dogovaraju...
necemo se mesati sad, neka zaova uzme jaje koje hoce, ionako cemo ga kratko koristiti, a mi cemo posle sediste koje mi izabremo i svi srecni.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1033
27.7.2011 23:32:53   
Capa
Ovo smo autosedište mi kupili ... KLIK

Malo me zbunjuje to što je za decu od rođenja, a taj najniži položaj nije ležeći, nekako je polusedeći - poluležeći, čak mi i više ide na sedeći user posted image
(Uff, al sam ovo dobro objasnila... )

Jel normalno to tako ?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1034
27.7.2011 23:46:45   
Anoniman
Isti takav položaj bi ti beba imala i u jajetu, to je taj fetus položaj, koji navodno bebama odgovara.
Ni meni se ti položaji ne sviđaju, ali svi takva sedišta prave, ortopedi kažu da je to ok, ljudi voze decu u tome... pa valjda je onda ok.

(odgovor članu Capa)
  Direktna veza do poruke: 1035
27.7.2011 23:48:03   
Capa
E, hvala ti, meni nešto na slikama jajeta, deluje da bi tu bilo spuštenije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1036
27.7.2011 23:50:25   
snješka
I meni se čini da je spuštenije u jajetu. Nekako mi tako djeluje, bar u našem sjedištu. Ne znam dok ne bih vidjela uživo.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1037
27.7.2011 23:55:20   
magde
pa CAPA bas i meni lici kao sa sedecki polozaj sto je veeeoma rano da to sad koristis ali za buducnost je fenomenalan

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1038
27.7.2011 23:56:06   
Anoniman
Ne znam... ja se ne bih opterećivala, ne bi smeli prodavati da nije bezbedno. Belleli nije bzvz marka. 

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 1039
27.7.2011 23:58:00   
Anoniman
Ta sedišta od 0-18kg imaju uložak za novorođenče, koji se posle vadi. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1040
28.7.2011 0:00:18   
Capa
Da, znam, ali meni je to kao sedeći položaj sa sve tim uloškom user posted image

Jel koristio neko to sedište od 0 do 18 kg, naravno sa ovako malom bebom kao što je Katarina ?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1041
28.7.2011 0:02:18   
magde
CAPA ja ne bih je sad koristila veoma je mala beba 3 meseci.....ali naravno ti kako hoces plus zensko sto kasnije od muskarce sedu

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1042
28.7.2011 0:02:36   
jovicaa
neces valjda kupovati jaje dedetu od tri meseca?! kupi odmah ono sa tri polozaja i cao, za 2,3 meseca ces jaje moci da bacis, ozb ti kazem. ako prodavci kazu da je bezbedno bezbedno je, a u cemu ste do sad drzali bebu u kolima?!

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1043
28.7.2011 0:04:50   
jovicaa
sad vidim da si vec kupila to sa tri polozaja, mislim da tvoja beba moze opusteno u tome posto ima vec tri meseca, a i ako pise 0+ onda je 0+  ne smeju da lazu, jedino ako nisi sediste kupila na crnom trzistuuser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 28.7.2011 0:05:11 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1044
28.7.2011 0:04:55   
Capa
Do sada je bila u nosiljci...
I mi smo se rukovodili tvojom logikom, Jovice, pa smo baš zato i kupili ovo sedište od 0 do 18 kg, kao da nam duže traje. Ali sam se nešto istripovala kada sam videla kakav je taj "najspušteniji" položaj. Ovo sedište inače ima 4 položaja.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1045
28.7.2011 0:07:54   
jovicaa
ne brini, to je okuser posted image ozb ti kazem, tako se i ja tripujem oko svega, i treba mi potvrda, ali opusteno. bebe su sa tri meseca vec dosta stabilne, tako da moze u to sediste. mi smo uzeli jaje, zato sto nismo ni znali da postoji to od 0 do 18. a i mi se jako cesto vozimo pa nam se jaje da tako kazem isplatilo posto smo ga koristili od prvog dana do sest i po meseci, tako nesto.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1046
28.7.2011 0:08:43   
jovicaa
a i pravo da vam kazem jaje mi deluje kao manje bezbedno nego ova veca sedista. mada za novorodjence je jaje bolje, ali mislim na tek rodjenu bebu

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1047
28.7.2011 0:09:41   
Capa
Hvala na mišljenju... Valjda je sve to OK. 

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1048
9.8.2011 21:37:47   
smeskicTB
iscitah celu temu..x nedoumica sam imala..sada nijednu..
jaje je najbolje za pocetak..a posle moze sediste 9-36kg.user posted image

vidim da se vezuju licem unazad..tako su i moji radili..bez obzira da li je braticina bila na prednjem ili zadnjem sedistu..
dao bog sve da bude dobro, nasi blizancici ce ici zajedno nazad, a jedno jaje cemo pozajmiti.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1049
9.8.2011 22:28:09   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Da, i ovde je bilo pravilo od 9 kg, ali se NE preporucuje dete manje od 12 meseci okrenuti ka napred, pa cak i ako vec bude 9 kila tesko.  Jbg neka deca su 9 kila sa 6 meseci, pa nece ga valjda staviti da sedi unapreduser posted image
IZVORNA PORUKA: magnetic

Mi smo juce kupili novo auto sediste i pise u uputstvu da ledima treba biti okrenuto do 9 kg,a posle moze napred.Znaci nisu naveli starosnu dob,vec samo kilazu.

Hehe, moja gleda kroz prozor, nagnuta su ta sedista nisu bas da bulje u zadnje sediste. Moja ima skoro 12 kg sa 8 meseci i necu je vala jos da gleda napred. Ko sto kaze Verus, nema veze sa kilazom bebe vec sa starosti tj mladosti.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Koksaki virus hara vrtićima širom Srbije
Američki koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

Anketa

Da li bi se zaljubili u osobu sa hendikepom?
taki_82

Da (22%)

Ne (26%)

Mozda (51%)

Ukupan broj glasova: 68

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here