Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 12.6.2011 23:12:12
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja u kuci i nemam alevu papriku Ja je imam u minimalnim količinama, ali je toliko često koristim da mi se ubajati
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.6.2011 0:26:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja alevu ne doživljavam kao "zapršku" Meni je to začin kao i biber, beli luk, peršun, vegeta.... Ako u nešto staviš alevu papriku, ne znači da moraš da zapržiš prvo na ulju i brašnu... Ja inače NIŠTA ne zapržavam -tako ni za odrasle ni za decu. Recimo ako kuvam grašak sa belim mesom (pa još dodam šargarepu i krompir, pa malo crnog luka), to bude ručak kao i lonac pasulja - i u to dodam i belog luka i soli i aleve paprike (radi ukusa i boje ), ali sve je to umereno- i kupujem domaću mlevenu papriku, a ne ovu "Alevu", "Horgošku","C proizvod" i sl. Paprika ja jako zdrava i sveža i mlevena i ja je ne izbegavam A Miša ruča sa nama od prve godine - ne kuvam mu odvojeno
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.6.2011 13:41:03
|
|
|
|
lesica
|
Nas danasnji meni: dorucak- pita sa sirom i blitvom i jogurt uzina1-tresnje,posle je smazala i tri plazmice rucak- supica i grasak sa teletinom uzina2-opet neko voce ili vocni jogurt vecera- palenta sa kiselim mlekom
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.6.2011 14:44:07
|
|
|
|
Verus
|
Isto kao i nina: ne stavljam nigde brasno kad kuvam, a alevu stavljam u puuuuno toga, bas mi je redovan zacin, kao i bosiljak, persun, vlasac....H sve klopa kao i mi od svoje prve godine, i bez problema, cak stavise kazu da deci i treba davati hranu sa zacinskim biljem: uzivaju u ukusima kao i mi
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 13.6.2011 14:45:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Isto kao i nina: ne stavljam nigde brasno kad kuvam, a alevu stavljam u puuuuno toga, bas mi je redovan zacin, kao i bosiljak, persun, vlasac....H sve klopa kao i mi od svoje prve godine, i bez problema, cak stavise kazu da deci i treba davati hranu sa zacinskim biljem: uzivaju u ukusima kao i mi
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 18.6.2011 21:06:44
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Isto kao i nina: ne stavljam nigde brasno kad kuvam, a alevu stavljam u puuuuno toga, bas mi je redovan zacin, kao i bosiljak, persun, vlasac....H sve klopa kao i mi od svoje prve godine, i bez problema, cak stavise kazu da deci i treba davati hranu sa zacinskim biljem: uzivaju u ukusima kao i mi Isto. Začini u ishrani male dece <- KLIK Probala danas prvi put boraniju, sve mi uzimala iz tanjira sama (jer mama sporo dodaje, a ne može da se čeka ). Juče sam joj dala neku kupovnu kašicu jabuka-grožđe-jagoda (juvitanina, ali prvi put je vidim) i za divno čudo, sve se oblizivala (inače gotove bojkotuje već mesec i po dana). Skopčala sam da joj je omiljeno da jede hleb i druga testa, sa svim i u svakoj zgodi (i to ne od belog brašna već sve drugo).
< Poruku je uredio New Mom -- 18.6.2011 21:07:53 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:09:54
|
|
|
|
gagana83
|
Molim mame cija deca idu u vrtic za pomoc. Nas dan je dok nismo posli u vrtic izgledao otprilike ovako dorucak-9h uzina-12h rucak-15h uzina-18h vecera-20h Spava oko 21.30-22h Od kako ide u vrtic ja sam se skroz pogubila kad i sta da joj dam da jede. Ona sad ustaje oko 8.15 i vec u 8.30 doruckuje, mada doruckuje manje nego ranije, valjda nije gladna. To mi donekle i odgovara jer onda u vrticu lepo ruca. Da je dorucak ranije, verovatno ne bi lepo rucala. U vrticu je rucak od 11.30 do 12. Nakon toga dolazi kuci. Uopste nemam predstavu kako da joj organizujem ostatak dana sto se hrane tice
< Poruku je uredio gagana83 -- 5.7.2011 23:10:14 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:12:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Uf, što tako rano ručak, pa je l' nemaju užinu Možda da ne ruča u vrtiću, nego da joj u to vreme daš užinu, kad dođete kući, pa nastavite po utvrđenom raporedu? Ovako bi morala da joj daš neku užinu oko 3, pa užinu oko 6, pa večeru oko 8. Ili večeru u 6 pa još dodatno nešto u osam, ali to nije trajno rešenje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:16:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Hm, jel zaisa lepo ruča? Ja bih možda u 15h ponudila ručak ponovo. Pa u 18h užina.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:18:47
|
|
|
|
gagana83
|
Imaju i dorucak i uzinu pre toga. Nedjo, nije mi resenje da ne ruca u vrticu, zapravo jeste, ali kratkorocno jer planiram pred kraj leta da je ostavljam tamo do 3 popodne. A i taman se naucila da jede uz decu.Prvih par dana je vristala kad vaspitacice donose rucak. Bas tako sam i radila, imala je uzinu u 3 pa u 6 pa vecera u 8. Mozda bih mogla kad se probudi, oko 3, da joj dam neku laganu supicu ili corbicu sa malo mesa i da joj to bude neka uzina, ili mini rucak. Nemam pojma.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:21:06
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Tash Hm, jel zaisa lepo ruča? Ja bih možda u 15h ponudila ručak ponovo. Pa u 18h užina. Tako nekako planiram. Ruca lepo zadnja 3 dana, valjda zato jer slabije doruckuje. Bas me nervira taj rucak u pola 12, ko jos ruca tako rano?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:22:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Majku mu, kako uspeju da doručkuju, užinaju i ručaju od 8.15 do 11.30? Baš bzvz što je tako rano rčak. A šta rade posle ručka? Spavaju? Razmišljam, i ne mogu da se setim. Mislim, ali nisam sigurna, da je kod Luke u privatnim jaslicama bilo tako, rani ručak. Mislim da sam ponavljala ručak kad dođe kući. Uopšte se ne sećam, znam da je neki probl bio, ali nisam sigurna šta.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:23:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 Bas me nervira taj rucak u pola 12, ko jos ruca tako rano? Moji baka i deda!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:24:05
|
|
|
|
Anoniman
|
A i šta fali nekoj supici, to makar uvek možeš da imaš u frižideru, skuvaš za 3-4 dana, pa menjaš, a deca obično vole te supice. I onda užinica negde oko 5, i večera u 8. Nije ni to loše, jer će svakako imati takav raspored kad krene u vrtić redovno.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:34:04
|
|
|
|
Anoniman
|
M je u privatnim jaslama imao doručak u 8, pa užina oko 10:30, pa dremka, pa kad ustanu onda ručak... Sad kad ga čuva žena, doručkuje u 8:30, užina onako usput ako mu treba, i to neku voćku, u 12:30-13h ručak pa onda džonjanje. I to mi super odgovara. Em spava kasnije, pa mi legne lepo u 20:30, a ne da mi se još jednom komira popodne, pa onda do ponoći, em kad ga dovedem kući pojede bananu ili neki kolačić ako sam pekla, u 19:00 večera i mlekce pred spavanje. Milina
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.7.2011 23:34:07
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Tash Majku mu, kako uspeju da doručkuju, užinaju i ručaju od 8.15 do 11.30? Baš bzvz što je tako rano rčak. A šta rade posle ručka? Spavaju? Razmišljam, i ne mogu da se setim. Mislim, ali nisam sigurna, da je kod Luke u privatnim jaslicama bilo tako, rani ručak. Mislim da sam ponavljala ručak kad dođe kući. Uopšte se ne sećam, znam da je neki probl bio, ali nisam sigurna šta. Mislim da si negde bas pisala o tome da da je i u Lukinom vrticu rucak rano. Ili je to bila Jeca, probacu da pronadjem. Posle rucka spavaju i kad ustanu ide opet neka mala uzinica, kolac, griz, keks, tako nesto. Isto je privatni vrtic u pitanju. Iskreno, ja i ne znam u koliko sati im daju dorucak, Una ga u svakom slucaju prespava kuci. Vrovatno cu i uraditi tako kako kazete, oko 3 neki lagani rucak, corbica, supica, tako nesto.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:00:19
|
|
|
|
LillyT
|
Da li vi hranite decu na silu? Ja opet imam muku što se tiče Larinog nejela. Sada prvo pogleda u tanjir i onda odluči da li hoće ili neće da jede. Uglavnom neće. Ranije smo uspevali da joj uvaljamo nešto u hleb pa je bar tako jela, ali sada prvo istiska hleb, pa ako ima nešto, onda neće da jede. Kaže mi mama da je juče postila ceo dan (pojela je neku čorbicu od tikvica, možda desetak zalogaja) i kada su poslepodne otišli u šetnju svratili su do prodavnice i mama joj kupi one good night kašice. Kada ih je videla (inače su bile u kesi), odmah je počela da plače i da pokazuje na njih, pa su brzom brzinom otrčali kući i smlatila je celu kašicu. Ne znam koju taktiku više da primenim, nekada upali da joj uguram 3-4 kašike na silu, pa posle još lepo pojede nekih 10 kašika i to je to, ali da li je rešenje da je držim za ruke i hranim..... I još ovo, kako slabo jede meso, možda da joj ubacim u voćni jogurt koje parč,e pa da je tako prevarim
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:06:23
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja nikako nisam za silu. Andrej jedno vreme nije hteo da jede, tj odbijao je sve sem hleba. I dan danas ima neke svoje mušice. Jedan dan smlati dinju, drugi dan neće ni da je pogleda (ista dinja). Nekad pojede pola porcije, nekad celu. Ja se uvek nerviram kad neće da jede, ali ne želim da ga teram da jede. Obično mu prvi zalogaj dam na prevaru, pa ako neće da pojede dam mu nešto drugo (čitaj - hleb). Primetila sam da slabije jede kad mu niču zubi, slabije jede ako se razvali od spavanja,... Recimo, na moru je mnooogooo spavao, i samim tim slabije jeo. Ja mislim da je to faza, da će je proći. Nek jede šta hoće, ali bez preterivanja (u smislu da joj daješ 15 različitih jela samo da bi pojela 15 zalogaja). Hope it helps!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:07:35
|
|
|
|
*Alexx*
|
I, da, uvali joj parče mesa u voćni jogurt ako će tako da ga pojede (moje mišljenje).
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:08:38
|
|
|
|
Anoniman
|
A je l' misliš da je stvar u tome da nema apetita, ili da izvodi? Ako misliš da ona zaista neće nešto da jede, mislim da za njen uzrast već postoje vitamini od kojih bi joj se apetit poboljšao. Ako misliš da izvodi...ne znam. Da li bi shvatila da je staviš u stolicu, zakačiš, i kažeš da neće izaći dok ne pojede neku minimalnu količinu, i da istraješ u tome? Ili da joj mešaš kupovne i domaće kašice, to je mnogima pomoglo?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:20:17
|
|
|
|
LillyT
|
Ne znam da li izvodi ili ne (dobro pitanje) Kod sveki je npr. jela nekih 6 dana sasvim lepo i onda je opet počela da odbija. Inače, ne pomaže ni to stavljanje u stolicu, u stanju je da pola sata drži glavu nabijenu u stranu samo da ne otvori usta. I neće ni mešano, ni kupovno, ni pravljeno.... A što se tiče hleba, mislim da bi celu veknu pojela da joj damo, obožava testo. Užas živi, baš juče komentarišemo mm i ja, gde nesatde ono dete koje je kao lastica mahalo rukama i vikalo da hoće još. Kako je napunila godinu dana, kao da je neko uključio prekidač i sve se okrenulo... Krvna slika joj je bila dobra (vadila je krv pre skoro mesec dana). Ma valjda će je te jaslice srediti po pitanju hrane, sve se nadam da će tamo jesti bar nešto.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:23:24
|
|
|
|
*Alexx*
|
LillyT, ja mislim da je zaista faza. Ima i Andrej takve faze. Ja sam mu davala neko povrće, pa na vrhu viljuške/kašičice parče hleba, kako bi prvo osetio hleb u ustima, i to je nekad pomagalo. I on voli lebac najviše na svetu Ako neće da jede baš ništa, ja ga pustim, ješće kad-tad (pritom ja brojim minute dok ne stavi bar nešto u usta).
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:34:14
|
|
|
|
New Mom
|
KL je na moru prestala da jede "svoje" jelo i striktno hoće samo ono što vidi da neko jede. Meso jede parčiće kao velika, a pre toga ni na kakve molbe to nije htela. Čak i tečnije neće svojoj kašikicom. Ali bukvalno odjednom tako. Ne znam koliko je to naglo.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:34:29
|
|
|
|
LillyT
|
Hleb voli više od mene, dete recesije Neđa me je sad zaintrigirala sa pitanjem, možda dete stvarno nema apetit.... a kako ja to da saznam
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.7.2011 10:44:59
|
|
|
|
gagana83
|
I ja mislim da "izvodi", sad su u tom periodu. I kod nas je tako, par dana jede solidno, pa onda nece ni da omirise. Isto kao i Lara, prvo pogleda u tanjir pa onda odluci je li gladna ili ne. Nekad samo odmahuje glavom, a nekad trazi nesto drugo, najcesce corn flakes, onako suv. Posavetuj se sa lekarom oko uvodjenja nekih dodataka u vidu vitamina. Moje misljenje je da ne moze da skodi, vec samo da pomogne. LillyT, jesi li probala da joj pustis crtani da gleda pa tako da je hranis? Mnogi su protiv toga ali opet mislim da je bolje nego da je hranis na silu. Kod nas to uglavnom pali. Sad je fora dajoj pustim njene snimke na kompu. Mi smo prosle godine na moru imali nesto drugacije iskustvo nego Alexx, jeste spavala puno ali je i jela mnogo vise. Mozda je razlika u tome sto Andrej nije hteo da se kupa. Una je volela da se kupa i posle toga je jela kao mecava, valjda je voda iscrpi.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.