|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
6.7.2011 11:37:20   
Anoniman
Ja uvek prvo pomislim da dete (zbog zubića uglavnom) nema apetita, pogotovo ako je dete prvo lepo jelo, pa odjednom prestalo.
Vidi sa dr, za neke vitaminčiće, svakako će joj dobro doći kad krene u jaslice da ti se ne razbljeva, a od svih se apetit pojačava, garantovano.
Dotle...pa šta ja znam - probaj razne testenine, pa uvališ uz njih i po koju povrćku, malo mesa, hleb da raznim namazima...ne bih nikada dete hranila na silu, to sigurno, i ne bih ga ostavila da bude gladno samo zato što neće nešto da jede. Ja sam naivac, uvek verujem da deca imaju neki razlog za to što rade, ne verujem da oni vole da budu gladni, i da ne vole baš ništa da jedu.

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 826
9.7.2011 12:30:31   
Anck Su Nmaun
Mame pomagajte... moje dete nece nista da jede sem hleba i supe user posted image user posted image user posted image

supu joj ubacim seckane piletine pa pojede , oce cokolino, voce uvek....ali sto se tice rucka tu je Haos....

A nekad je jela SVE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 9.7.2011 12:31:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 827
9.7.2011 12:34:39   
Anoniman
Meni Misa vec danima jede uzas Bozji, a inace je mali zdera user posted image Ja kontam da je zbog vrucine... user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 828
9.7.2011 12:51:46   
Anck Su Nmaun
Vidim da jos njih imaju taj problem, la sve mislim da ipak nije od vrucine jer je ona pocela da brlja sa jelom i pre ovih vrucina user posted image
Nadam se da je samo neka fazica....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 829
9.7.2011 20:51:12   
Verus
I Helena losije jede, mada knjizica koju smo dobil ikod pedijatra na kontroli 15 meseci, kaze da ce puno dece tog uzrsta imati mali apetit, da se ne panici, da se dete ne sili da jede, i jos bitnije ne nudtii slatko izmedju obroka da dete ne bi "gladovalo". Pustiti da ih prodje faza, pa koliko klopaju klopaju.  Ja u poslednje vreme moram da je pustim da se igra, ona doseta do mene i uzme zalogaj pa ode i tako....user posted image

Direktna veza do poruke: 830
9.7.2011 20:59:32   
cockic
evo da se javim i ja imam sina od 14 meseci
do pre mesec dana nije lepo jeo,ali od
kad sam mu pocetkom juna dala pikovit
sa omega 3.dobio je fantastcan apetit.
sad pravimo pauzu pa opet za mesec dana.

moj savet je da se uvedu malo vitamini
tako ih barem stiti od virusa kad im zubici rastu.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 831
9.7.2011 22:22:53   
Anck Su Nmaun
Verus isti slucaj , sve je vijam po kuci ne bi li pojela sta...ona klopne i ode da se igra..nema ona vremena da jede.
Jedino supicu kad jede stavim je u stolicu i ona sve porucka.
Inace voce moze uvek.

Vec par dana joj dajem sirup Oligovit...eto i koji vitamincic vise da unese....sve se bojim smrsace il bice malokrvna.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 832
9.7.2011 22:27:27   
Verus
Ja joj od tih dodataka jedino dajem probiotike, koji imaju u sebi jos par nekih stvari...ne secam se tacno sta.  Jedna "meda" tableta na dan.  Pravljene su bas za decu, i ona lepo sazvace tu tableticu.  To svakako podrzava imunitet.  MI smo sa 12 meseci proveravali hemoglobin i bio je super, hvala bogu nije mi nikad do sad bila malokrvna....Kad je u takvom raspolozenju da malo jede, ja gledam da joj uvalim meso najvise, pa povrce, pa hleb.  Tako znam da je unela gvozdja i proteina...

Direktna veza do poruke: 833
9.7.2011 22:32:28   
Anck Su Nmaun
Da meso joj nekako i uvalim preko supice...al povrce nece vise, onako kasasto....nekako je samo presekla.
jedan dan se probudila i rekla necu vise da jedem kasasto user posted image moram reci da mi je porasla preko noci... user posted image user posted image (u nnogim stvarima)

Spanac koji je bas volela pre neki dan je samo ispljuvala user posted image krompir samo ako je onako iz rerne..pire ne dolazi u obzir i slicno.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 834
9.7.2011 23:40:15   
Anoniman
Miša u poslednjih par meseci najviše bojkotuje voće user posted image Recimo, nudila mu jedan dan breskve, kajsije i banane-neće ništa sve pljuje. I gleda u posudu sa preostalim ručkom, izvadi bareni karfiol i smaže kao jabuku user posted image E nećeš me ubediti da je karfiol ukusniji od breskve! user posted image
A što se tiče tog "trčkaranja" za detetom kad nije gladno - toga nema kod mene! Ja pripremim doručak (npr. poparu) i dam mu da jede. On se sve nešto femka oće-neće, dva zalogaja, pa pljune i ide od stola... Idi... Za dva sata evo ti ga vrzma se po kuhinji. Stavim ga da sedne (uvek mora da sedi dok jede, ustajanje od stola znači da je gotov-molim) i opet - popara!!! Neće-nemoj... Vreme ručka i spavanja, dere se kao lud od gladi i umora, ja opet za sto i, gle iznenađenja-još uvek tu ona ista popara user posted image Nekad pre spavanja uzme da jede, a nekad odspava, pa kad ustane bude već toliko gladan da slisti duplu porciju iste one popare koja mu je u tri navrata bila gadna... Nema užina, samo voda i čaj, ručak mu ponudim kasnije ili za večeru. Svaki put taj obrok podgrejem da mu ne bude bljutav, ali neću da mu dozvolim ni da ga jurim po kući da bi jeo, ni da mi bira... I koliko god se opire, opet uspem i kajsiju i breskvu da mu podvalim, a što je najbolje, navedem ga da jede sam. Valjda mu je tako slađe user posted image

Direktna veza do poruke: 835
10.7.2011 9:25:10   
mejvis
Kod nas je voće isto na crnoj listi, nema šanse, ni voćni jogurt neće a dok je bio manji to je sve voleo. user posted image
Jedino što uspevam da mu uvalim ujtru za doručak bananu sa medolinom i mlekom, to mu nije kiselo pa hoće.
Ali zato ribu, meso i povrće za ručak jede mnogo bolje nego ranije.
I naravno voli pite, gibanice, kroasane, mini pizze....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 836
21.7.2011 13:17:21   
Zvoncica77
Evo i mi smo stasali za ovu temu.Zanima me do kada dajete deci mleko da piju.Ja jos uvek Aleksi dajem ujutru i uvece,mada ga ne podnosi,plafon mu je 150 ml,i to ujutru,a uvece jedva nekad i 100ml.Inace sada je u fazi da sve ostalo fino rucka.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 837
21.7.2011 14:21:39   
Verus
Zvoncice, jel mislis do kog uzrasta se da je mleko?  Deca treba uvek da ga piju, moja H ga pije i pred spavanje u podne, i pije ga pred spavanje uvece.  Jos uvek je nisam navikla da ga pije na casu, jednostavno nece, hoce i dalje na flasicu, al dobro, ako tako voli odvicice se, necu da je pozurujem, jer bas uziva da ga pije.

(odgovor članu Zvoncica77)
Direktna veza do poruke: 838
21.7.2011 19:55:34   
liliana
 treba da pije u svim uzrastima, kao što reče Verus. To što tvoja beba pije malo mleka, probaj nadoknaditi mlečnim proizvodima. Moja T. ima 19 meseci i  i dalje pije po litru  dnevno , plus što sve drugo lepo ručka.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 839
21.7.2011 20:27:30   
Zvoncica77
Naravno da mleko uvek trebaju piti,nisam se ja dobro izrazila.Posto ce uskoro morati u vrtic,zanima me da li i tada ujutru dajete mleko pre polaska.Nekako mi se cini da ce mu to biti puno,jer pretpostavljam da ce i tamo za dorucak imati ili mleko,jogurt...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 840
21.7.2011 20:31:56   
Verus
zvoncice, mm joj da djus ujutru, obogacen kalcijumom-ona nece da pije mleko uz obroke...tako da popije do 500ml na dan, ne puno, ali jede sir, jogurt, voli brokoli, spanat, on je pun kalcijuma...ti daj pa koliko zeli, ako hoce da pije, ako ne, nemoj forsirati, cesto se probude jednog dana pa odluce da odjednom hoce sve user posted image

Direktna veza do poruke: 841
21.7.2011 21:29:17   
Zvoncica77
Pa ni on nece mleko uz drugu hranu,uvalim mu kroz poparu ili palentu...inace sa ostalom hranom nemamo problema,uglavnom sve jede.Evo sad pred spavanje popio tek 50ml mlekauser posted image ,ali je oko 19h pojeo medolino sa 200ml mleka
E jos jedno pitanje,danas sam kuvala punjenje paprike sa mlevenom junetinom i svinjetinom.Da li smem to sutra da mu dam,nismo jos jeli svinjetinu?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 842
21.7.2011 21:32:47   
marija32
Naravno da smes Zvoncice, ja mom malom (12 meseci), dajem sve sto i nama za rucak spremim.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

Direktna veza do poruke: 843
21.7.2011 21:37:35   
Zvoncica77
Hvala Marija,tako sam i mislila,pogotovu sto papriku obozava

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 844
31.7.2011 23:55:55   
IVA 11
Kad se moze dati neka druga vrsta ribe, za sad je jeo samo oslic?

Direktna veza do poruke: 845
1.8.2011 2:18:55   
Verus
Morska riba nosi najveci rizik za alergije, ako je to jeo onda moze bilo sta. Ja sve opusteno dajem, ali sve sve.  Kikiriki puter, jagode, sve sto su alergeni.  Ako nesto bude bilo, primetices...

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 846
1.8.2011 10:11:06   
Anoniman
Pitanje: kad bi klinci smeli pojesti kolač sa makom??? (na celu tepsiju ide jedna šolja maka)
To je nekad bilo normalno, ali pošto danas više ništa nije "normalno", ja da pitam da ne bude da drogiram dete user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 847
1.8.2011 18:25:31   
mejvis
interesantno....Mislim da su već dovoljno veliki da ne može da im škodi! Mislim, mak je ipak jestiv...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 848
1.8.2011 21:20:03   
Anck Su Nmaun
Neznam imate li vi ovakvih muka ali Tarica  jaaaako slabo jede user posted image

Mleko uvece i ujutru, hoce hleb i voce....ponekad i griz i cokolino....ali za rucak nista sem supe!

Meso joj nekako uvalim preko supe sitno seckano ali povrce nikako....i nista vise kuvano nece da jedeuser posted image user posted image

Ima cesto upalu usiju, bojim se da je zbog pada imuniteta jer jako slabo jede user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 849
1.8.2011 21:29:47   
mejvis
Hm, malo soliš, praviš ukusno, dodaješ pavlake i sve to, znam tvoje postove...
Probaj testeninu sa mesom, neku kombinaciju sa jajima, ne znam, možda želi promenu. Daješ joj i to što vi jedete?

Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here