|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
6.6.2011 17:03:43   
JMPM
Evo noviteta kod nas user posted image
Sinoc sam pravila palentu i stavila sam kafenu kasicicu u ciniju i prelila jogurtom, promesala da bude kasasto i posadila dete u stolicu da kao jede sa nama. Prvi put da je hteo makar da lizne kasiku user posted image . Onda sam uzela ja drugu kasikicu i uspela da mu dam 2 kasikice dok je on "sebe hranio". Izgleda da se moje dete konacno odlucilo da pocne da jede sa skoro dve godine user posted image .
Inace, mleko koje mu pravim mu dajem i ujutro dok je budan i popije izmedju 20 i 50 ml. Uvece i za dnevno spavanje mu dajem kroz san jos uvek pa popije do 120ml najvise. Popije dok je budan mozda 10-20ml a ostalo mu dam iz 2354767 puta vadeci i vracajuci varalicu u usta...ali uspesno je to sve user posted image
Da napomenem da mu dajem uvek kada mi jedemo da i on jede, mada se to zavrsi uvek brljanjem po cinijici. Zato sam srecna sto je sinoc hteo makar da lizne. Znam, cudno vam je sad sta ja to pisem i cemu se radujem. Ali ko nema ovakav problem, pojma nema sta je to i kako je tesko boriti se sa time.

< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:05:09 >

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 751
6.6.2011 17:09:13   
Pretty78
jmpm....probaj kad kuvas palentu da je kuvas u mleku a ne u vodi....to je upalilo mojoj drugarici jer mali nije hteo da jede

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 752
6.6.2011 17:09:35   
Verus
Odlicno, malo po malo!

Jel on ima refluks?

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 753
6.6.2011 17:11:12   
Pretty78
nema Verus....nece nista da jede ...sikira mamu user posted image

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 754
6.6.2011 17:12:02   
minavb
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Odlicno, malo po malo!

Jel on ima refluks?

Htedoh i ja to da pitam-jel imao? Ili neki drugi problem?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 755
6.6.2011 17:12:03   
JMPM
IZVORNA PORUKA: Pretty78

jmpm....probaj kad kuvas palentu da je kuvas u mleku a ne u vodi....to je upalilo mojoj drugarici jer mali nije hteo da jede
A on nece mleko, zato mu i pravim Nestle junior 1+ sa probiotikom user posted image .
Verus, nema refluks, samo nikada nije hteo da jede normalno. Ne rucka ni povrce ni meso, a od voca samo koji zalogajcic banane ili jednom u tri cetiri nedelje zalogajcic jabuke. Komplikovan je uzasno.
Mozda jeste problem sto od kada se rodio kolicnski nije puno jeo. Ne znam, dr. kaze dok je dobro zdravstveno sve je u redu. Pocece nekada sve da rucka-valjda user posted image

< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:13:44 >

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 756
6.6.2011 17:14:12   
minavb
A kad je bio bas mali? Kako je jeo? Mora da postoji neki razlog sto dete nece da jedeuser posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 757
6.6.2011 17:15:37   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: minavb

A kad je bio bas mali? Kako je jeo? Mora da postoji neki razlog sto dete nece da jedeuser posted image

postoji minavb...to sam i ja rekla da postoji........a to su geni....pitaj mamu njegovu sta ne jede..tj. sta jede..lakse je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Pretty78 -- 6.6.2011 17:16:24 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 758
6.6.2011 17:17:20   
Verus
eh, sad se secam da je pisala i u vezi njenog jela na slavamauser posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 759
6.6.2011 17:18:48   
JMPM
I kada je bio bas beba nije mnogo jeo. Dojila sam ga dva meseca bez dohrane i onda je do cetiri ipo bilo dojenje uz dohranu. Nikada nije popio ni pola mere za svoj uzrast. Napredovao je oko 400-500g mesecno. Sve mu se normalno razvijalo, da kucnem u drvo.A mama je tu da brine, tako da bez obzira sto je zdrav brine me sto tako nece nista da rucka. Kada je imao 8-9 meseci pravila sam mu svakakve kasice i uspevalo mi je da pojede oko 30-50 grama. Ali sta je to user posted image  Kako je odjednom odbio dojenje sa 4 ipo meseca tako je prestao da jede i kupovne i domace kasice sa 10 meseci. Sad lupetam,nije imao ravno 10 meseci, ali eto samo nekih 2 meseca je bio voljan da jede nesto drugo, odnosno voce i povrce. Bilo je i tu sta mu se svidja i sta ne, naravno, ali je makar po malo jeo.
Dok ja ispisem ovoliki post vi me izogovaraste user posted image . U pravu si Pretty, nisam ni ja izjelica, ali sam i manja od njega imala ono sto volim i ono sto ne volim. Odnosno sto sam jela jela sam user posted image . Nisam ni sad puno bolja, ali morate reci da je on gori i od mene user posted image

< Poruku je uredio JMPM -- 6.6.2011 17:20:43 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 760
6.6.2011 17:28:22   
minavb
Auuu, pa on je bas malo klopao. Nista, bar znamo da ce biti maneken. Ja sam imala utisak da se kod vas u kuci bas lepo jede, obzirom da si kacila super recepte za kolace.
Leposava, da mi S malo prevaspitamo,a?

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 761
6.6.2011 17:30:14   
JMPM
Lepo jede mm user posted image . Ja volim svasta da pravim i slano i slatko, ali ne bas i da jedem user posted image . Obicno kad imamo goste ugoje se koji kg dok su na rucku-veceri jer ne mogu da odole user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 762
6.6.2011 17:34:57   
Pretty78

IZVORNA PORUKA: minavb

Auuu, pa on je bas malo klopao. Nista, bar znamo da ce biti maneken. Ja sam imala utisak da se kod vas u kuci bas lepo jede, obzirom da si kacila super recepte za kolace.
Leposava, da mi S malo prevaspitamo,a?

probala sam mina..ne vredi user posted image dosli oni kod mene ona kuka a ja reko e sad ces ti da vidis kako on jede kod teta Pretty ..... a ono ......ćorak user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 763
6.6.2011 21:18:44   
gagana83
Bravo za Stefijauser posted image user posted image user posted image

I mi imamo cime da se pohvalimouser posted image
Una je danas popila celu flasicu od 250ml cokoladnog mlekauser posted image Mozda cokoladno mleko i nije najbolje resenje, ali ona nece cisto mleko, nece kakao, nece Nesquick, nije htela ni ono obicno cokoladno. Cak ni cisti jogurt nece da pije, ali ga hoce uz palentu i poparu.Danas joj kupim ono Imlekovo sa belgijskom cokoladom i ona pa popije na eksuser posted image
Ja sam presrecna jer nije imalo teorije da za jedan obrok ona unese 250ml nekog mlecnog proizvoda. Do sad bi maksimalno u toku dana unela oko 300-350ml mlecnih proizvoda, sto jogurta, sto mleka kroz neke kasice.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 764
6.6.2011 21:20:28   
JMPM
Bravo Uniceeeeee user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 765
6.6.2011 21:26:39   
gagana83
Faja dlugaliuser posted image

Jos da dodam da sam skontala da je moje dete veliki folirant. Pisala sam vec da ne ume, tj nece da zvace hranu i da joj i dalje miksam (imala je jedan period od par dana kada je htela da jede sitno seckanu piletinu ali se opet vratila na staro). Danas je cak jela bademe bez problema, a sa povrcem i mesom se i dalje zadavljujeuser posted image Prevarant tezak!

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 766
6.6.2011 22:20:45   
Brana
Ovih dana sam Lakiju za dorucak pravila kacamak,odvalio seuser posted image
Pravim ga na masti,onda malo zasolim,i kada bude gotov,stavim u njega krem sir ili kajmak,uf...uz casicu jogurta...i to je to..user posted image
Takodje mu pravim i limunadu:
iscedim 1 pomorandzu dodam malo vode i pola kasicice meda...i malo mu dam da olize kasicicu od meda,da se zasladi,i onda fino popije limunadicu.

< Poruku je uredio Brana -- 6.6.2011 22:23:27 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 767
6.6.2011 22:26:24   
Pretty78
jesam off ali moram.....pokrecem peticiju za pormenu naslova ove teme.
ne zelim da pise Ishrana deteta od 1-2 god zelim da pise Ishrana bebe od 1-2 god

hocu moju bebuuuuuuuuuuu...necu da je velik deckooooooo user posted image user posted image

hvala
nosilac peticije: Pretty78

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 768
6.6.2011 22:29:45   
Brana
Jesu oni jos bebe,slazem seuser posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 769
6.6.2011 22:31:02   
pepeljuga
user posted image ja cu da potpisem peticiju user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 770
6.6.2011 22:32:24   
Brana
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

user posted image ja cu da potpisem peticiju user posted image

i jauser posted image

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 771
6.6.2011 22:33:35   
pepeljuga
IZVORNA PORUKA: gagana83

Faja dlugaliuser posted image

Jos da dodam da sam skontala da je moje dete veliki folirant. Pisala sam vec da ne ume, tj nece da zvace hranu i da joj i dalje miksam (imala je jedan period od par dana kada je htela da jede sitno seckanu piletinu ali se opet vratila na staro). Danas je cak jela bademe bez problema, a sa povrcem i mesom se i dalje zadavljujeuser posted image Prevarant tezak!

E, e, isto sam i ja provalila za ovog mog! Cepa jagode kao pravi, sam jede jednu po jednu, lepo gricne, sazvace. Isto tako proju, hleb... Ali rucak - povrce, meso seckano nema sanse, pravi facu kao da se davi. Folirant mali! user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 772
6.6.2011 22:33:38   
madre
zene, imam jedno pitanje. bogdan je napunio godinu dana, a do sada je pio mleko oko 7:30 ujutru, pa slede dorucak, rucak, vecera i mleko uvece oko 20:30. ono sto me zanima jeste da li da mu ukidam to mleko ujutru i dajem umesto njega neki dorucak ili mogu i dalje tako da nastavim? i do kada beba pije to jutarnje mlekouser posted image ovo vecernje mu necu jos dugo ukidati, bas ga voli i uz njega lepo zaspiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 773
6.6.2011 22:35:46   
Brana
Ja mislim da bi trebalo jos da mu dajes,jos je on mali,ja bih mu ukidala tek sa godinu ipo...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 774
6.6.2011 22:36:24   
Anoniman
Možda da mu daš mleko posle doručka, ili doručak u koji ide mleko. Mislim da u tom uzrastu deci još treba dosta mleka, pa je važno da ga unose i pre i posle podne. Naravno, nema pravila, ako dete neće-neće, ali ako voli, možda da pokušaš tako. Neki lagani doručkić, pa mleko, ili neke žitarice sa mlekom...
A sa druge strane, ok je i da ostaviš tako kako jeste,dokle god on lepo napreduje i tako mu odgovarauser posted image

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here