|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
6.6.2011 15:47:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

- Da li beba treba da nauči da vari te bakterije ili da ih izbegne pošto poto?

Ja moram samo da prokomentarišem ovo: na mnoge bakterije ne možeš da stekneš imunitet, niti da se navikneš na njih. Koliko god puta u životu da pojedeš hranu zaraženu ešerihijom, recimo, toliko puta ćeš se razboleti. I sledeći put neće biti bolje zato što si je već imao. To je problem sa namirnicama koje prodaju seljaci u našoj zemlji, što ih niko ne kontroliše. Preko puta moje zgrade bakice koje imaju baštu izvade šargarepu, mladi luk i krastavce pa prodaju ispred velikih marketa po smešnim cenama. Ok, teško im je...ali ko to kontroliše? Majke odu, vide bakice koje su to sigurno sa pažnjom gajile, pa kupe za decu. A ne pitaju se da li se bakin kuca pokakio preko te šargarepe. Recimo.

E sad, ja opet nisam za kupovne pre nego za domaće. Koristila sam i jedne i druge, smatrajući ih jednako hranljivim, i dobrim za dete, jer sam znala kako da sama, bezbedno pripremim kašice, i verujem proizvodnji kupovnih kašica, baš zato što znam kroz šta sve moraju da prođu da bi se našle na polici.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 301
6.6.2011 15:51:28   
Olga75
na eserihiju se nikako dig trakt nece navici a ta bakt je ovih dana moderna
sto se tice zivota dece pre pasterizacije , cini mi se bila je evolucija na delu : rodis 10 - 12 komada pa koliko prezivi
inace ja sam neke kasice pravila a neke kupovala user posted image
' ocu reci : breskvu sam uvela pre nego sto je bilo te sezone pa sam kasice kupovala

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 302
6.6.2011 15:54:01   
Anoniman
To je Olga to, što se niko ne usuđuje da napiše. Kako su naše babe imale puno dece, petoro, šestoro...a imale bi još toliko da su znale i mogle sve što mi danas znamo i ožemo. Tužno, ali istinito.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 303
6.6.2011 15:55:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ja moram samo da prokomentarišem ovo: na mnoge bakterije ne možeš da stekneš imunitet, niti da se navikneš na njih. Koliko god puta u životu da pojedeš hranu zaraženu ešerihijom, recimo, toliko puta ćeš se razboleti. I sledeći put neće biti bolje zato što si je već imao. To je problem sa namirnicama koje prodaju seljaci u našoj zemlji, što ih niko ne kontroliše. Preko puta moje zgrade bakice koje imaju baštu izvade šargarepu, mladi luk i krastavce pa prodaju ispred velikih marketa po smešnim cenama. Ok, teško im je...ali ko to kontroliše? Majke odu, vide bakice koje su to sigurno sa pažnjom gajile, pa kupe za decu. A ne pitaju se da li se bakin kuca pokakio preko te šargarepe. Recimo.

Tu kaku operes pod cesmom i detetu ne bude nista...Ali apsolutno nista....
Mislim da je jako mali broj vas video sta rade sa npr. sargarepom koju kupujete u Maxiju...Ne zelim ni da vam pricam. Pa sve one lepe jabuke koje se zimi kupuju, sa glatkom korom-umacu u rastvor antifriza da bi se ocuvale. Pitanje je koliko je ta jabuka upila otrovstine samo za prezervaciju, a da ne pricam o 22 prskanja godisnje u vocnjaku. Ali opet to je svaciji izbor.
Kada budem imala dete biracu "psecu kaku"user posted image A da budem iskrena, biram je i sada...
I savetujem vam svima da je birate i vi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 304
6.6.2011 15:56:18   
Anoniman
Ja sam rešila da se ne ubijem od sekiracije i da se ne opterećujem do iznemoglosti vaganjem kupovno vs domaće. Brate mili, učiniću koliko mogu da sve bezbedno dam detetu, ali ne mogu po ceo dan i noć da trebim bakterije u mislima i da brojim eventualne mikrobe koje je pokupila bivstvujući na ovoj planeti. Valjda će preživeti do puberteta user posted image .

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 305
6.6.2011 15:58:39   
Anoniman
Da, mogu da operem kaku, ali neke bakterije iz te kake ne mogu. I ja savetujem svima, da ne kupuju touser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 306
6.6.2011 16:01:31   
Anoniman

Da, mogu da operem kaku, ali neke bakterije iz te kake ne mogu. I ja savetujem svima, da ne kupuju touser posted image

Nedjo, sad bi dovela jednog strucnjaka da poprica sa vama svima. zar ti zaista mislis da se na sargarepu iz marketa nije o*ralo kuce?????Zaboga!!!!Samo sto ta iz marketa ima plus i tonu otrova u sebi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 307
6.6.2011 16:03:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

- Da li nam je prehrambena industrija toliko isprala mozak da su te kupovne toliko bezbednije od domaćih?

Zasto mislis da nam je mozak ispran? Cinjenica je da je tehnoloski proces proizvodnje, pa i uzgoj sirovina za deciju hranu, najstroze kontrolisan, pa se svakako moze reci da su takve kase bezbednije od onih koje sami pripremamo od namirnica sa pijaca, iz marketa.

A o ovome samo sanjajteuser posted image
I ne pricam napamet.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 308
6.6.2011 16:04:27   
lesica
Zato ce moji da prosiruju ranc user posted image Ionako sad gaje sve sto im ovi nasi uslovi dozvoljavaju,a i ubuduce ce,ali sa adekvatnim,kontrolisanim prskanje. A ono cega trenutno nema-uzimam u teglici user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 309
6.6.2011 16:06:24   
Mala Loojka
KAd smo vec kod kasica, i kaka, mene zanima nesto... Ali nije u pitanju pseca kaka, vec kaka mog bebcauser posted image Pijo je danas sok od sargarepe, popijo je oko 150ml-200ml... I juce je jeo maaalko kasice od sarg. isto... Danas je tek kako i u kaki ima malo narandzasto crvenkastih kao tackica... Jel to normalno, jel to od sokica???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
6.6.2011 16:06:35   
Anoniman
Naravno, verolino, ti ni u jednoj temi, ni o čemu ne pričaš napamet. Završila si sve fakultete ovog sveta, i tvoji fakulteti su validniji i bolji od naših. Svaka ti častuser posted image user posted image user posted image
Ne treba ti meni da dokazuješ. To što se ne frljam na forumu time šta mi je ko u porodici završio, ne znači da ne bih mogla. Nema tog stručnjaka kog možeš da mi dovedeš, kom ću verovati više nego onima koji su oko mene.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 311
6.6.2011 16:11:59   
Lu
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja sam rešila da se ne ubijem od sekiracije i da se ne opterećujem do iznemoglosti vaganjem kupovno vs domaće. Brate mili, učiniću koliko mogu da sve bezbedno dam detetu, ali ne mogu po ceo dan i noć da trebim bakterije u mislima i da brojim eventualne mikrobe koje je pokupila bivstvujući na ovoj planeti. Valjda će preživeti do puberteta user posted image .

Tako je Bubouser posted image
A tako je i sa drugim stvarima, ne pretjerivati ni u čemuuser posted image

P.S Ja sa koristila uglavnom domaće kašice od vlastitog povrća i voća ali je jeo i kupovne, u gostima, na putovanjima, moru i dobro je da i one postojeuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 6.6.2011 16:14:04 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 312
6.6.2011 16:12:13   
Mala Loojka

IZVORNA PORUKA: verolino

Tu kaku operes pod cesmom i detetu ne bude nista...Ali apsolutno nista....
Mislim da je jako mali broj vas video sta rade sa npr. sargarepom koju kupujete u Maxiju...Ne zelim ni da vam pricam. Pa sve one lepe jabuke koje se zimi kupuju, sa glatkom korom-umacu u rastvor antifriza da bi se ocuvale. Pitanje je koliko je ta jabuka upila otrovstine samo za prezervaciju, a da ne pricam o 22 prskanja godisnje u vocnjaku. Ali opet to je svaciji izbor.
Kada budem imala dete biracu "psecu kaku"user posted image A da budem iskrena, biram je i sada...
I savetujem vam svima da je birate i vi.

Ako se na povrce iz bakinih basta pokake kuce, sta li se onda pokaki na ono u marketima, konji...
Iz marketa u zivotu nama, a kamoli bebi, ne bih nista kupila... To je uzas... Kako se to gaji i prska, to je posebna prica.... Uzas...
A i vise ce povrcu da naskode ove nase "ciste" kise, nego kaka kuceta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 313
6.6.2011 16:13:47   
Anoniman

Naravno, verolino, ti ni u jednoj temi, ni o čemu ne pričaš napamet. Završila si sve fakultete ovog sveta, i tvoji fakulteti su validniji i bolji od naših. Svaka ti častuser posted image user posted image user posted image
Ne treba ti meni da dokazuješ. To što se ne frljam na forumu time šta mi je ko u porodici završio, ne znači da ne bih mogla. Nema tog stručnjaka kog možeš da mi dovedeš, kom ću verovati više nego onima koji su oko mene.

Ja uopste nisam govorila o svojoj porodici. Ovo je bezobrazno. Jako. Ja nikoga nisam napadala, jednostavno sam rekla da u vecini tih stvari koje ti nabrajas ima vise otrova nego sto mozes da zamislis.
Oprosti mi, molim te, sto sam ti savetovala da ne trujes dete.
A ti slobodno veruj cemu hoces-magarac je uvek svako za sebe.
Ja dobronamerne savete slusam. Ali opet, u tome je razlika izmedju mene i mnogih ljudi.
I zato sam ponosna na sebeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 314
6.6.2011 16:22:32   
Anoniman
Kao što rekoh, ti sve znaš najbolje, kao i to šta ja kupujem, iako o tome nisam pisalauser posted image   Piši šta god hoćeš, to je tvoje pravo, a moje da ti odgovorim šta ja hoću, mada više nemam nameruuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 315
6.6.2011 16:24:07   
Anoniman

Kao što rekoh, ti sve znaš najbolje, kao i to šta ja kupujem, iako o tome nisam pisalauser posted image   Piši šta god hoćeš, to je tvoje pravo, a moje da ti odgovorim šta ja hoću, mada više nemam nameruuser posted image

Ne sve, ali od tebe viseuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 316
6.6.2011 16:25:27   
Anoniman
Naravno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 317
6.6.2011 16:26:45   
Mala Loojka
POMOOOOOOOOOOOOC.....Moj bebac je pijo danas sok od sargarepe, popijo je oko 150ml-200ml... I juce je jeo maaalko kasice od sarg. isto... Danas je tek kako i u kaki ima malo narandzasto crvenkastih kao tackica... Jel to normalno, jel to od sokica???[/quote]

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 318
6.6.2011 16:28:41   
Anoniman
Lujko, mislim da jeste, od kašice i sokića, ne brini.

(odgovor članu Mala Loojka)
  Direktna veza do poruke: 319
6.6.2011 16:29:17   
madre
loojko, normalno da je normalno.
a kazi mi a li mu ti pravis sokic ili dajes onaj kupovni?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 320
6.6.2011 16:30:18   
Mala Loojka
Ma to sam mu kupila hippov da vidim da li hoce, a kasicu je prvo jeo kupovnu pa juce maaalo promrljo domacu...
IZVORNA PORUKA: madre

loojko, normalno da je normalno.
a kazi mi a li mu ti pravis sokic ili dajes onaj kupovni?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 321
6.6.2011 16:30:45   
Olga75
Mala Loojka verovatno je od sargarepe prati stolicu i pauziraj dan dva sa njom, da ne idemo dalje u ot
sto se tice kontrolisanja kasica , ajde sad , cista ekonomija ako se ne kontrolisu i neko se razboli ( to obicno bude dosta njih se razboli ) i povuce se celodnevna ili nedeljna proizvodnja kolika je steta proizvodjacu kasice , prvo sto to mora da unisti , drugo sto mora da plati odstetu.
Svakako im je jeftinije i isplativije da u promet pustaju samo bezbedne kasice

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 322
6.6.2011 16:33:49   
minavb
O Vuko...
-sto rece Olga, ziveli ljudi i pre pasterizacije i steriliacije, ali umirali od upale pluca, gripa, dizenterije... svaki dan. Evo moja baka rodila osmoro a prezivelo joj petoro. Drugoj baki umrla oba sina iz prvog braka od tuberkuloze
-po meni, bezbednije su kupovne kasice
-dete koje jede kasice, tek isporbava ukuse i namirnice, pa ni ne zna sta su sveze voce i povrce.
kontrola kvaliteta namirnica-tacno, testira de odredjeni broj uzoraka iz oderedjene serije, ne svaki proizvod. Zasto i bi? Ako ja u ogromnim kiperima napravim kasu, sterilisem je u duplikatorima i uzorkujem, pa posle asepticno punim sterilnu ambalazu, cemu uzorkovanje svakog proizvoda? Kad se radi o smrznutom vocu i povrcu, testira se berba. SVi plodovi su isto sejani, sadjeni, djubreni, brani... zasto bi se svaki testirao?
-kod proizvodnje decije hrane, sirovine se gaje posebno, kontrolisano, pomolosko tehnoloska klasifikacija je strozija... za uzorkovanje tokom proizvodnje ne znam, vrsi ga proizvodjac a moze ga vrsiti i eksterna kontola. Obzirom da se kod nas decija hrana uglavnom uvozi, granicna inspeckija ponovo uzima uzorak i salje na analizu. Ja, kao krajnji korisnik, a moju firmu neku robu ponovo uzorkujem tako sto iz iste serije uzimam tri nasumicna uzorka.
-deklarisanje je strogo propisano. Proizvodjac je zakonom obavezan da napise cega u kasi ima, kako je proizvedena , kako se cuva, koliko dugo..ne mogu na ambalazi da pisu sarene laze
-napisala sam sta je pasterizacija, ne i kako se sve moze vrsiti. U prhrambenoj industriji, upravo da bi se sacuvala nutritivna vrednost namirnica, najcesce se koristi metod koji sam pomenula -UHST kada se na veoma visokoj temperaturi , u uslovima povisenog pritiska, namirnice sterilisu svega nekoliko sekundi. Tako se sacuvaju hranljivi sastojci a uniste mikroorganizmi i njihove spore.

Mislim da sam odgovorila na sve. Dodala bih i ovo-bebama se, ako vec zelite samo da spremate, KUVA hrana. Hrana se kuva na visokim temperaturama, i uglavnom duze vreme.
Ja kombinujem kuvanje i gotove kase.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 323
6.6.2011 16:36:44   
madre
loojko, mislim da je to puno sokicauser posted image meni je patronazna sestra rekla nikako vise od 120 ml dnevno.
A sto se tice toga da li kupovne ili domace, ja sam bogdanu u pocetku pravila kasice a kasnije sam presla na kupovne i to iz razloga sto kada kupim recimo sargarepu onako plasticnu i nikakvu smuci mi se. nekako imam utisak da u njoj nema ni v od vitamina. i vodim se time da se ta hrana za bebe stvarno dobro kontroliseuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 324
6.6.2011 16:39:31   
Mala Loojka

IZVORNA PORUKA: madre

loojko, mislim da je to puno sokicauser posted image meni je patronazna sestra rekla nikako vise od 120 ml dnevno.
A sto se tice toga da li kupovne ili domace, ja sam bogdanu u pocetku pravila kasice a kasnije sam presla na kupovne i to iz razloga sto kada kupim recimo sargarepu onako plasticnu i nikakvu smuci mi se. nekako imam utisak da u njoj nema ni v od vitamina. i vodim se time da se ta hrana za bebe stvarno dobro kontroliseuser posted image

Ali to je razredjeni, pola voda pola sok...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

ime
ceca 87

Evgenija (11%)

Helena (72%)

Angelina (17%)

Ukupan broj glasova: 118

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here