Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
[Anketa]
|
Kupovne ili domace kasice
|
Domaće kašice |
|
Kupovne kašice |
|
Ukupno glasova: 22
|
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 15:11:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Juvitatina muškatna je gusta i tvrda ko đon , predlozi , šta s njom ?
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 15:13:06
|
|
|
|
Vika
|
Nisam joj ništa radila, on inače klopa te gustine, poput pudinga npr. Kako Nina jede, ređe?
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 15:13:09
|
|
|
|
New Mom
|
Dodati vode da se razblaži?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 15:16:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Probala , ali ova moja je sva pihtijasta , ništa nisam uradila .
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 17:50:57
|
|
|
|
Ana007
|
Ja kad su baš guste,razredim sa vodom,i bude okey
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 18.4.2011 21:10:53
|
|
|
|
Anoniman
|
M je jutros jeo Juvitaninu muskatnu tikvu,i bas je bila retka!
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 19.4.2011 7:02:55
|
|
|
|
Ana007
|
Sunval bundeva je gušća a Juvitanina muskatna tikva je ređa.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 10:59:15
|
|
|
|
IVA 11
|
Hoce li mi neko reci zasto su pojedine kasice pretvrde, izgledaju kao pokvarene, a nisu ima rok na njima? Ja sam juce uzela neke kasice, i uzas su.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 11:12:30
|
|
|
|
gagana83
|
Probaj da ih ugrejes, trebalo bi da se malo razrede.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 11:20:11
|
|
|
|
IVA 11
|
Probacu pa da vidimo, bilo je ovoga i prije ali sam mislila da je od stojanja u prodavnici, a sad sam stvarno uzela paketic i svaka je ista.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 11:21:40
|
|
|
|
gagana83
|
Razredice se sigurno kad ih ugrejes. Hipp slane kasice su sve do jedne jako guste, isto tako i Sunval.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 11:26:22
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja uzimam Juvitanine, jer nama po dvije-dvije i po za obrok trebaju pa su isplativije.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 15:11:37
|
|
|
|
choopa choops
|
nemam pojma da l' sam pisala, ali nije na odmet da ponovim ja dajem kombinovano, malo kupovne (Hipp), malo domace. nego danas mu dadoh onu vocnu sa ananasom i ne znam cime jos, i ladno mi MM kaze vidi ovo ima narandzu Nisam ni primijetila, citala sam da je ananas dobar, a i na kasici pise 4+ (iako to ne mora biti tacno, ja nesto nisam obratila paznju). Jbg on vec pojeo pola, sta da radim. Valjda bude sve OK, s obzirom da mi je L alergicna na citruse Za sada nema nista...
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 15:13:15
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: IVA 11 Hoce li mi neko reci zasto su pojedine kasice pretvrde, izgledaju kao pokvarene, a nisu ima rok na njima? Ja sam juce uzela neke kasice, i uzas su. Hippove slane su skoro sve tvrde, osim brokule. A od vocnih siu tvrdje sipak, sljiva i sl. ne brigaj
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 15:13:16
|
|
|
|
IVA 11
|
I ja dajem kombinovano! Nadam se da ce biti ok mali g-din! Mi to jos nismo probali, koja je kasica u pitanju?
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 15:21:29
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: IVA 11 I ja dajem kombinovano! Nadam se da ce biti ok mali g-din! Mi to jos nismo probali, koja je kasica u pitanju? Hipp pise Vocni desert nakon 4.mjeseca, a naslikana je jabuka,breskva, ananas, kajsija i u uglu parce narandze
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 20.4.2011 15:27:36
|
|
|
|
IVA 11
|
A to znam, ja sam mislila da ima posebno ananas. Nece biti nista, veruj mi.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 9.5.2011 21:25:10
|
|
|
|
Vika
|
Neko je na ko zna kojoj temi pitao da li ima kupovnih kašica od krompira. Ima Hipp krompir sa slatkim kukuruzom, a i Sunval sa karfiolom, sa spanaćem i sa brokolijem
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 27.5.2011 16:15:11
|
|
|
|
Mala Loojka
|
Ja sam protiv kupovnih... Ali svako kako mu vise valja... Mi inace imamo sve sveze iz basta od jedne i druge prababe, pa nam to super dodje...
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 27.5.2011 16:35:26
|
|
|
|
Klarita
|
Ja kombinujem, mada vise dajem kupovne Pa stacu, jos nemam sve u maminoj bastici koja je ozivela ove godine zbog K, a kad bude bice vise domacih...Poznajem zenu koja drzi piljaru preko puta moje kuce, pa cim dobije nesto sveze i dobro ona me pozove ili mi sacuva pa cim me uoci u toku dana tutne nam u kolica
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 27.5.2011 17:34:35
|
|
|
|
Gagica*
|
I mi imamo srece sa bakama i prabakama pa ruckamo sveze iz baste Inace i ja kombinujem, mako domace malo kupovne.... Voli i jedne i druge.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.6.2011 7:14:40
|
|
|
|
vukosava
|
Reče mi drugarica da je do detetovih devet meseci isključivo davala da jede kupovne kašice. Razlog je da su one pasterizovane i vakuumom zatvorene i da nemaju nimalo bakterija u sebi. Plašila se da daje nešto što sama sprema zbog tih bakterija u voću. Gledam ovih dana vesti, E coli u krastavcu... Aj to kapiram. Ali se pitam (a i vas pitam) sledeće: - Da li nam je prehrambena industrija toliko isprala mozak da su te kupovne toliko bezbednije od domaćih? - Koje su to bakterije u voću i povrću? - Da li beba treba da nauči da vari te bakterije ili da ih izbegne pošto poto? - Koliko dugo i na kojoj temperaturi se drži to voće i povrće u procesu pasterizacije? - Koliko dugo i na kojoj temperaturi se onda brzo hladi pri procesu pasterizacije? - Ako uporedimo nutritivnu vrednost kupovnih i domaćih (očuvane količine vitamina, minerala ili šta već ima u njima) koja je pobednik? - Kako te kupovne, pasterizovane i vakuumirane zadržavaju tako lepe boje konstantno u toku te dve godine bez dodatka ičega? - U kojoj meri na naše odlučivanje utiču faktori cena i lakoća spremanja? P.S. Pogotovu pitam vas kojima je poznavanje bakterija, kontrole hrane, tehnološkog procesa proizvodnje kašica, nutritivnih vrednosti nakon termičke obrade i skladištenja struka
< Poruku je uredio vukosava -- 6.6.2011 7:17:00 >
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.6.2011 8:14:29
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: vukosava - Da li nam je prehrambena industrija toliko isprala mozak da su te kupovne toliko bezbednije od domaćih? Zasto mislis da nam je mozak ispran? Cinjenica je da je tehnoloski proces proizvodnje, pa i uzgoj sirovina za deciju hranu, najstroze kontrolisan, pa se svakako moze reci da su takve kase bezbednije od onih koje sami pripremamo od namirnica sa pijaca, iz marketa. IZVORNA PORUKA: vukosava - Koje su to bakterije u voću i povrću? Bakterije se mogu naci na vocu i povrcu vrlo lako. Da ne objasnjavam na koje sve nacine posto se nalaze svuda u nasoj sredini. Ovde je cest slucaj da se i koli bakterije, tj bakterije crevne flore, nadju na povrcu( E. coli) sto je vrlo opasno. Takodje, mnogo puta sam pisala i o plesnima koje se mogu naci na vocu, povrcu i zitaricama. IZVORNA PORUKA: vukosava - Da li beba treba da nauči da vari te bakterije ili da ih izbegne pošto poto? Mikroorganizmi na vocu , povrcu i zitaricama, kao i njihovi produkti, mogu biti veoma opasni i za odraslog coveka, a narocito za bebu. Beba bakterije izbegne tako sto ima mamu koja sve lepo opere, skuva ili da detetu gotovu , bezbednu hranu. IZVORNA PORUKA: vukosava - Koliko dugo i na kojoj temperaturi se drži to voće i povrće u procesu pasterizacije? - Koliko dugo i na kojoj temperaturi se onda brzo hladi pri procesu pasterizacije? Primjenjuju se dvije metode pasterizacije: niska pasterizacija, 63oC /30 min i visoka pasterizacija, 72oC/15 s. Postoji i sterilizacija UHST postupkom (ultra high temperature short time) . Jasno ti je da se namirnice kratko vreme izlazu visokim temperaturama. Proces hladjenja takodje kratko traje. IZVORNA PORUKA: vukosava - Ako uporedimo nutritivnu vrednost kupovnih i domaćih (očuvane količine vitamina, minerala ili šta već ima u njima) koja je pobednik? Obzirom da volimo duuuugo da krckamo hranu, sigurna sam da se mnogo vise hranljivih sastojaka sacuva u gotoim kasama, obzirom da se visokim temperaturama izlazu vrlo kratko. IZVORNA PORUKA: vukosava - Kako te kupovne, pasterizovane i vakuumirane zadržavaju tako lepe boje konstantno u toku te dve godine bez dodatka ičega? Upravo zahvaljujuci pasterizaciji i sterilizaciji. Ovim postupcima se unistavaju mikroorganizmi, kao i inaktivisu neki fermenti, pa hrana moze duze da se odrzi bez ikakvih promena. Secas se bakinog dzema, domaceg soka, ajvara? Secas se koliko dugo mogu da stoje? E pa upravo zato sto su pasterizovani i asepticno pakovani u domacoj radinosti. IZVORNA PORUKA: vukosava - U kojoj meri na naše odlučivanje utiču faktori cena i lakoća spremanja? Na ovo toi ne mogu odgovoriti. Meni za moje dete nista nije skupo i nista nije tesko. Za druge ne znam.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.6.2011 15:29:32
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: vukosava - Da li nam je prehrambena industrija toliko isprala mozak da su te kupovne toliko bezbednije od domaćih? Zasto mislis da nam je mozak ispran? Cinjenica je da je tehnoloski proces proizvodnje, pa i uzgoj sirovina za deciju hranu, najstroze kontrolisan, pa se svakako moze reci da su takve kase bezbednije od onih koje sami pripremamo od namirnica sa pijaca, iz marketa. Ovo mislim zato sto su ljudi ziveli toliko vekova pre pasterizacije i nekako opstali kao ljudska vrsta. - Da li je bezbednije = bolje? - Kad se navikavamo na te bakterije koje vrebaju svuda iz sveze hrane? - Da li dete koje jede kupovne kasice zaboravi sta je sveze voce i povrce i voli posle da jede kupovno sve ostalo pre nego sveze ostalo? Ovo govorim kao profesor koji je predavao kontrolu kvaliteta. Kontrola bilo kojeg tehnoloskog postupka se bazira na metodi uzorkovanja. Sto znaci da se testira odredjeni broj proizvoda iz odredjene serije. To vazi za svaku proizvodnju. Ne testira se svaki proizvod. Kontrola kvaliteta znaci da je proizvod saglasan sa postavljenim standardima. A to sad ko je i kako definisao standarde i koliko se uvek njih pridrzava to je sve druga prica. - Kad se vrsi uzorkovanje tih bebi kasica, koliko cesto se vrsi i da li to radi proizvodjac ili eksterna kontrola? Ja bi svoj proizvod svakako hvalila. Npr kad pogledas pakovanje plazma keksa pitas se treba li bebi ista osim ovog fantasticnog proizvoda punog magicnih sastojaka.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.6.2011 15:33:15
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb Primjenjuju se dvije metode pasterizacije: niska pasterizacija, 63oC /30 min i visoka pasterizacija, 72oC/15 s. Postoji i sterilizacija UHST postupkom (ultra high temperature short time) . Jasno ti je da se namirnice kratko vreme izlazu visokim temperaturama. Proces hladjenja takodje kratko traje. - Pitam se koliko se hranljive vrednosti materija izmene nakon 30 min na 630 ili 63 stepena celzijusa? Jesu li stotine ili desetice u pitanju? - Jel to mnogo razlicito od ne-znam-koliko-minuta na temperaturi oko, pretpostavljam 100 stepeni celzijusa. - Koliko se one gube stajanjem u tim kutijama ili teglicama vremenom? - Da li pasterizacija osim sto ubije te lose stvari (bakterije) ubije i neke dobre stvari?
|
|
|
Anketa
Leto!tekilicaCime sredjujete svoje telo?depilacija voskom (
27%)
epilatorom (
25%)
brijacem (
41%)
necim drugim (
6%)
Ukupan broj glasova: 63Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!