|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
12.5.2011 9:44:41   
Petkovici
Ja sam morala zbog kandide i ragada koje krvare da se vratim na pumpicu i flasicu, a taman smo skapirali kako da dojimo! Odlepicu!

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 1626
12.5.2011 10:00:21   
jovicaa
inace slazem se sa tim uvodjenjem nekog reda, ali ne da idete u krajnost. ako je beba stvarno gladna treba joj dati i na sat, ali niiiikaaakooo svaki put kad zaplace... to kasnije moze da stvori i psihicke probleme kod dece, zato sto su navikli da kad god im bilo sta najmanje zasmeta dobijaju sisu

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 1627
12.5.2011 10:06:39   
bokicans
IZVORNA PORUKA: jovicaa

inace slazem se sa tim uvodjenjem nekog reda, ali ne da idete u krajnost. ako je beba stvarno gladna treba joj dati i na sat, ali niiiikaaakooo svaki put kad zaplace... to kasnije moze da stvori i psihicke probleme kod dece, zato sto su navikli da kad god im bilo sta najmanje zasmeta dobijaju sisu

Ma i ovako i onako,decaci , kada narastu,  ocekuju istouser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1628
12.5.2011 10:12:43   
jovicaa
zato su optereceni sisamauser posted image , nisu im mame davale kad god su trazili da sisajuuser posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 1629
12.5.2011 10:38:46   
bokicans
IZVORNA PORUKA: jovicaa

zato su optereceni sisamauser posted image , nisu im mame davale kad god su trazili da sisajuuser posted image

user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1630
12.5.2011 10:59:54   
pepeljuga
user posted image

Ja po stoti put kazem da je za mene nesto najnajgore kad vidim da se bebi gurne sisa u usta svaki put kad kmekne! Pa najbolje bi bilo da je nonstop gladna user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 1631
14.5.2011 23:27:31   
Capa
Moja Katarina sisa na svakih 2,5 ili 3 sata danju, a na 4 sata noću. U proseku sisa 10-15 minuta, nakon čega ili sama izbaci bradavicu iz usta, ili toliko čvrsto zaspi da ne mogu da je probudim. Kako da budem sigurna da je sita ?

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 1632
14.5.2011 23:30:33   
jovicaa
po kaki i njoj samoj, ako nije nervozna, ako dobro napreduje, ako je kaka dobra, nemas brige!

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1633
14.5.2011 23:30:38   
Anoniman
A kolika ti je beba?

Ja sam stava da bi se beba budila i plakala da je gledna. Smatram da tvoja beba odlično jede. user posted image

(odgovor članu Capa)
  Direktna veza do poruke: 1634
14.5.2011 23:34:12   
Capa
Beba danas je "napunila" 23 dana ... user posted image

Inače, stolica joj je žuta, tj. boje senfa ...

Dakle, da ne brinem ?  JOš nismo bili na prvoj kontroli, pa mi malo frkauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1635
14.5.2011 23:39:05   
Anoniman
Mislim da nemaš razloga za brigu. Da je i dalje gladna beba ne bi zaspala.

(odgovor članu Capa)
  Direktna veza do poruke: 1636
14.5.2011 23:45:00   
New Mom
Nije ti bitna stolica, neke dojene bebe nemaju stolicu i po 7 dana (mi na primer) već koliko puta piški u toku dana.
KL je tačno tako sisala, po nekih 15ak minuta na 3 sata danju, noću na 4 (kasnije i više). Sve je kako treba, sigurna sam.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1637
14.5.2011 23:56:24   
Capa
Hvala vam, drage "ringerajke" ... user posted image Sada mi je stvarno lakše...

Odoh sada da odspavam jedno sat vremena, pošto potom Katarina treba da sisa. Ubi me ovo buđenje noću!!! Pre dve noći umalo se nisam "sudarila sa vratima od sobe" user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1638
15.5.2011 0:36:53   
jelena038
mislim da tvoja beba savrseno jede. user posted image user posted image user posted image
kad je odbijes od sise, s punim pravom moze da zahteva pun pansion u interkontinentalu! user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1639
15.5.2011 6:28:12   
dejana007
devojke,meni se dva puta desilo u roku od 3 dana da nisam imala dovoljno mleko preko dana. Pretpostavljam da je to zbog nedovoljnog unosa hrane. Mnogo toga sam izbacila zbog grceva i napravila glupost. Od danas cu da jedem sve osim pasulja, graska, biranije i kupusa, pa cu videti. Plus uzela hipov caj za dojilje.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 1640
15.5.2011 9:07:03   
jelena038
jedi puno luka i slatkog kupusa.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1641
15.5.2011 10:38:44   
dejana007

IZVORNA PORUKA: jelena038

jedi puno luka i slatkog kupusa.

cula sam za luk i ne mogu da verujem user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

Direktna veza do poruke: 1642
15.5.2011 10:43:41   
jelena038
probaj user posted image sad bar ima mladog, pa uzivaj.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1643
15.5.2011 10:54:27   
jovicaa
dejana boza povecava mleko, tako kazu. i sto vise tecnosti naravno!

Direktna veza do poruke: 1644
15.5.2011 10:56:29   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: New Mom

Nije ti bitna stolica, neke dojene bebe nemaju stolicu i po 7 dana (mi na primer) već koliko puta piški u toku dana.
KL je tačno tako sisala, po nekih 15ak minuta na 3 sata danju, noću na 4 (kasnije i više). Sve je kako treba, sigurna sam.user posted image

mislila sam na sadrzaj stolice, pisali smo vec mnogo puta o tome, pa neka pronadje, ne na ucestalostuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1645
15.5.2011 11:10:53   
Capa
Shvatila sam ja za stolicu ... da je stvar  u sadržaju. Njoj su stzolice boje senfa, retkaste, blago kašaste ... kako kad. Sudeći po nekim knjigama koje imamo, to je sve OK...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1646
30.5.2011 15:00:31   
coka11
Moja beba od mesec ipo dana sisa na sat ipo do dva u toku dana, kada bi trebalo i  kako da pocne da sisa na tri sata?

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1647
30.5.2011 19:37:51   
Verus
coka zavisi od bebe, moja je bas dosta dugo tako...pa ne znam 4,5 meseci. Nocu bi nekada produzila na 3 ili 4 sata.  Majcinsko mleko je lagano i lako se vari, i zato bebe koje sisaju jedu cesce od beba koje jedu ad mleko (nije pravilo, ali uglavno je tako).

Samo istraj, i naravno, pazi da te ne koristi kao cuclu: ako vidis da aktivno sisa, i guta, onda je to ok, ali cim pocne da sisa "sitno" kao dudu, ti onda skini sa dojke cuclu u usta i na spavanjeuser posted image

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 1648
30.5.2011 21:33:50   
MarijaBg
Coko i moja beba od mesec ipo dana preko dana, uglavnom je to ludilo uhvati popodne, tad jede na sat ipo - dva i jede polako, igra se, razvlaci me... Pre podne normalno na 3 sata, nocu na 4-5 sati user posted image Kad visim da se igra ja je skinem ali ona onda za pola sata opet trazi user posted image
Inace mnogo voli da sisa, i sisa velike kolicine, napreduje lepo, prekjuce smo je merili ima 5700 (rodjena sa 3900). Na flasicu smo joj davali ovih dana nekoliko puta moje mleko, i isto je popodne tako svaki cas jela. Inace pojela je od 5 popodne do 9 uvece 380 ml i u pola 10 opet sisala user posted image
Nece dudu koliko god da pokusavamo, uzme je max na 2 minuta i ispljune user posted image Nece ni vodu da pije user posted image
U bolnici su mi rekli da je dojim na zahtev, a pedijatar u domu zdravlja da treba da uobrocim podoje - na 3 sata... Ali nemam pojma kako to da izvedem user posted image
Ima neko savet user posted image , sem ovoga sa vodom, dudom i davanjem mleka na flasicu jer kod nas ne pali user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1649
30.5.2011 21:35:42   
MarijaBg
Au, sta sam ja kucala user posted image Nadam se da razumete sta sam pisala, ima mnogo greski, kucala sam na brzinu

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Koje vam je ime lepse
babytaya

Pomozite mi da odaberem ime !!!

Iva (50%)

Taša (16%)

Jana (34%)

Ukupan broj glasova: 172

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here