Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 9:44:41
|
|
|
|
Petkovici
|
Ja sam morala zbog kandide i ragada koje krvare da se vratim na pumpicu i flasicu, a taman smo skapirali kako da dojimo! Odlepicu!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 10:00:21
|
|
|
|
jovicaa
|
inace slazem se sa tim uvodjenjem nekog reda, ali ne da idete u krajnost. ako je beba stvarno gladna treba joj dati i na sat, ali niiiikaaakooo svaki put kad zaplace... to kasnije moze da stvori i psihicke probleme kod dece, zato sto su navikli da kad god im bilo sta najmanje zasmeta dobijaju sisu
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 10:06:39
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa inace slazem se sa tim uvodjenjem nekog reda, ali ne da idete u krajnost. ako je beba stvarno gladna treba joj dati i na sat, ali niiiikaaakooo svaki put kad zaplace... to kasnije moze da stvori i psihicke probleme kod dece, zato sto su navikli da kad god im bilo sta najmanje zasmeta dobijaju sisu Ma i ovako i onako,decaci , kada narastu, ocekuju isto
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 10:12:43
|
|
|
|
jovicaa
|
zato su optereceni sisama , nisu im mame davale kad god su trazili da sisaju
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 10:38:46
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa zato su optereceni sisama , nisu im mame davale kad god su trazili da sisaju
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.5.2011 10:59:54
|
|
|
|
pepeljuga
|
Ja po stoti put kazem da je za mene nesto najnajgore kad vidim da se bebi gurne sisa u usta svaki put kad kmekne! Pa najbolje bi bilo da je nonstop gladna
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:27:31
|
|
|
|
Capa
|
Moja Katarina sisa na svakih 2,5 ili 3 sata danju, a na 4 sata noću. U proseku sisa 10-15 minuta, nakon čega ili sama izbaci bradavicu iz usta, ili toliko čvrsto zaspi da ne mogu da je probudim. Kako da budem sigurna da je sita ?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:30:33
|
|
|
|
jovicaa
|
po kaki i njoj samoj, ako nije nervozna, ako dobro napreduje, ako je kaka dobra, nemas brige!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:30:38
|
|
|
|
Anoniman
|
A kolika ti je beba? Ja sam stava da bi se beba budila i plakala da je gledna. Smatram da tvoja beba odlično jede.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:34:12
|
|
|
|
Capa
|
Beba danas je "napunila" 23 dana ... Inače, stolica joj je žuta, tj. boje senfa ... Dakle, da ne brinem ? JOš nismo bili na prvoj kontroli, pa mi malo frka
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:39:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da nemaš razloga za brigu. Da je i dalje gladna beba ne bi zaspala.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:45:00
|
|
|
|
New Mom
|
Nije ti bitna stolica, neke dojene bebe nemaju stolicu i po 7 dana (mi na primer) već koliko puta piški u toku dana. KL je tačno tako sisala, po nekih 15ak minuta na 3 sata danju, noću na 4 (kasnije i više). Sve je kako treba, sigurna sam.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.5.2011 23:56:24
|
|
|
|
Capa
|
Hvala vam, drage "ringerajke" ... Sada mi je stvarno lakše... Odoh sada da odspavam jedno sat vremena, pošto potom Katarina treba da sisa. Ubi me ovo buđenje noću!!! Pre dve noći umalo se nisam "sudarila sa vratima od sobe"
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 0:36:53
|
|
|
|
jelena038
|
mislim da tvoja beba savrseno jede. kad je odbijes od sise, s punim pravom moze da zahteva pun pansion u interkontinentalu!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 6:28:12
|
|
|
|
dejana007
|
devojke,meni se dva puta desilo u roku od 3 dana da nisam imala dovoljno mleko preko dana. Pretpostavljam da je to zbog nedovoljnog unosa hrane. Mnogo toga sam izbacila zbog grceva i napravila glupost. Od danas cu da jedem sve osim pasulja, graska, biranije i kupusa, pa cu videti. Plus uzela hipov caj za dojilje.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 9:07:03
|
|
|
|
jelena038
|
jedi puno luka i slatkog kupusa.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 10:38:44
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: jelena038 jedi puno luka i slatkog kupusa. cula sam za luk i ne mogu da verujem
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 10:43:41
|
|
|
|
jelena038
|
probaj sad bar ima mladog, pa uzivaj.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 10:54:27
|
|
|
|
jovicaa
|
dejana boza povecava mleko, tako kazu. i sto vise tecnosti naravno!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 10:56:29
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Nije ti bitna stolica, neke dojene bebe nemaju stolicu i po 7 dana (mi na primer) već koliko puta piški u toku dana. KL je tačno tako sisala, po nekih 15ak minuta na 3 sata danju, noću na 4 (kasnije i više). Sve je kako treba, sigurna sam. mislila sam na sadrzaj stolice, pisali smo vec mnogo puta o tome, pa neka pronadje, ne na ucestalost
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.5.2011 11:10:53
|
|
|
|
Capa
|
Shvatila sam ja za stolicu ... da je stvar u sadržaju. Njoj su stzolice boje senfa, retkaste, blago kašaste ... kako kad. Sudeći po nekim knjigama koje imamo, to je sve OK...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 30.5.2011 15:00:31
|
|
|
|
coka11
|
Moja beba od mesec ipo dana sisa na sat ipo do dva u toku dana, kada bi trebalo i kako da pocne da sisa na tri sata?
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 30.5.2011 19:37:51
|
|
|
|
Verus
|
coka zavisi od bebe, moja je bas dosta dugo tako...pa ne znam 4,5 meseci. Nocu bi nekada produzila na 3 ili 4 sata. Majcinsko mleko je lagano i lako se vari, i zato bebe koje sisaju jedu cesce od beba koje jedu ad mleko (nije pravilo, ali uglavno je tako). Samo istraj, i naravno, pazi da te ne koristi kao cuclu: ako vidis da aktivno sisa, i guta, onda je to ok, ali cim pocne da sisa "sitno" kao dudu, ti onda skini sa dojke cuclu u usta i na spavanje
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 30.5.2011 21:33:50
|
|
|
|
MarijaBg
|
Coko i moja beba od mesec ipo dana preko dana, uglavnom je to ludilo uhvati popodne, tad jede na sat ipo - dva i jede polako, igra se, razvlaci me... Pre podne normalno na 3 sata, nocu na 4-5 sati Kad visim da se igra ja je skinem ali ona onda za pola sata opet trazi Inace mnogo voli da sisa, i sisa velike kolicine, napreduje lepo, prekjuce smo je merili ima 5700 (rodjena sa 3900). Na flasicu smo joj davali ovih dana nekoliko puta moje mleko, i isto je popodne tako svaki cas jela. Inace pojela je od 5 popodne do 9 uvece 380 ml i u pola 10 opet sisala Nece dudu koliko god da pokusavamo, uzme je max na 2 minuta i ispljune Nece ni vodu da pije U bolnici su mi rekli da je dojim na zahtev, a pedijatar u domu zdravlja da treba da uobrocim podoje - na 3 sata... Ali nemam pojma kako to da izvedem Ima neko savet , sem ovoga sa vodom, dudom i davanjem mleka na flasicu jer kod nas ne pali
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 30.5.2011 21:35:42
|
|
|
|
MarijaBg
|
Au, sta sam ja kucala Nadam se da razumete sta sam pisala, ima mnogo greski, kucala sam na brzinu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Koje vam je ime lepsebabytayaPomozite mi da odaberem ime !!!Iva (
50%)
Taša (
16%)
Jana (
34%)
Ukupan broj glasova: 172Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!