jelena038
|
ovako, ja moram reci, pa makar me sve poubijale. to po sat vremena na sisi nije dojenje i nije normalno. sisa nije zvakaca guma. zato i nece da se muci i najede se kako treba, kad zna da na svako kme dobije sisu. a dojka je sve, izvor neznosti, majke, mleka, toplote, snage, sna.. ono sto sam ja uradila i cega sam se striktno pridrzavala od momenta kad je bilirubin nestao je: deset minuta jedna, deset minuta druga dojka, i gotovo. mrljavljenja nema i ne dolazi u obzir. visak izvucem pumpicom, ostavim sa strane za ne daj boze. bebu u krevet i naredna tri sata nista, dok dobro ne ogladni, a mleko ne nadodje. znam da je ovo malo hitlerski metod, ali verujte mi, jedan dan ovakvog "programa" vam zavrsava ono sto se strucno zove "uobrocavanje". jede na tri sata, pojede koliko mu treba, ogladni posle ko covek, lepo se najede i u krug. mislim, zamislite sebe dok kuvate, pa stalno probaj ovo, probaj ono, i onda dodju gosti i kad treba da se jede, niste gladni. jedete na silu, tek da nije neprijatno, onda operete sudove, pristavite kafu za goste i shvatite da niste ljudski jeli i da ste gladni. i onda ste gladni i nervozni dok gosti odu, a kad ih se onacno ratosiljate, pregladneli ste i opet malo mrljnete i tako stalno. tako to dozivljavaju bebe koje spavaju na sisama.