nenja22
|
ovako nekako ide za sada (kosta mi je 3. maja rođen) krenulo melko prilično odmah, pa onda bio momenat 3. ili 4. dana nadolaženja više mleka i tu počnem da pumpam. i prvih dve nedelje, meni se čini ide to ok...jeste on bivao plačljiv tu i tamo, ali i spavao lepo i danju i noću, kakio uredno i to zlatno žuto uvek i ja računam sve ok... e sad, ovde rade prvu kontrolu posle dve nedelje i mi tad kod pedijatrice, ona ga nahvali sve lepo, refleksi, živahnost, pupu i ostalo da ne ureknem, ali...nije dobio ni 100g u odnosu na izlaznu težinu...i kaže ona, on vam je gladan, kako ga hranite, ja tu objasnim da spaja i po 3-4 sati spavanja., a ona kaže na buđenje i na sisu svaki čas, ima mleka? ima...e pa tako, pa za deset dana da se vagamo opet...i dobije on za tih deset dana skoro 400g..što će reći to sve super... ali! ja sad više nemam pojma kad je on stvarno gladan, a kad mu trpam sisu i kad ima grčiće eventualno, pa ga još dodatno pretovarim...ako je to i moguće uopšte? a i od onih je malaca, što sisa pa dremne pa opet sisa i tako bi mogao po ceo dan, čini mi se...pa je to prepodne ok, al' popodne meni valjda mleka manje ipak, pa njemu nema mlaza, pa se nervira...a da l' je moguće da se beba od nepunih mesec nervira? pa ja msilim jeste, jer on se probudi derući se i onda vata sisu u letu i onda sve ok...tako da je nama super noću, kad on sisa i zadremamo oboje u nekom momentu i onda se ja psole recimo sat probudim, prebacim ga u krolica i on tu odspava još dva sata sigurno...ali danju...nema maltene slučaja da on sam ispusti sisu, negu uvek zadrema, ja probam da ga razbudim, ne ide i onda izvučem sisu i onda se on obično ubrzo opet budi...
|