Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 21:02:12
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Daco, imas pp... i ti imaš odgovor na pp
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:06:43
|
|
|
|
jabudic
|
Daco, hvala Zene, sad znam o cemu ste pricale, ali nije ni cudo sto nisam shvatila bez slike, jer mi nismo ni 5% od toga uspjeli A on ne da da mu se to dira
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:08:30
|
|
|
|
JMPM
|
Ja i dalje ne znam kako izgleda to kod deteta,ali polako,rekla nam je dr. da je ok njegova pisa...ne moze da se prevuce nego samo malkice,mislim da nije ni do pola.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:09:48
|
|
|
|
jabudic
|
Proslijedicu ti porukom Dacinu sliku na face. Daco, je li zadrzavas autorska prava
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:10:07
|
|
|
|
JMPM
|
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:10:19
|
|
|
|
JMPM
|
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:13:59
|
|
|
|
choopa choops
|
evo ima ovdje slika pa ko hoce nek gleda, a ko nece, nek preskoci KLIK Znaci kozica treba da moze da se spusti do ispod onih isprekidanih crtica i da izadje "ono" sa slike desno Ono na slici desno je obrezani gospodincic Nadam se da nije protiv pravila
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:24:58
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Proslijedicu ti porukom Dacinu sliku na face. Daco, je li zadrzavas autorska prava Da,možeš joj poslati samo nemoj kačiti ovde bojhim se da je zabranjeno
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:26:40
|
|
|
|
jabudic
|
Vazi, draga
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:30:22
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: JMPM Ja i dalje ne znam kako izgleda to kod deteta,ali polako,rekla nam je dr. da je ok njegova pisa...ne moze da se prevuce nego samo malkice,mislim da nije ni do pola. i kod nas je takva situcija.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 24.5.2011 22:36:09
|
|
|
|
Didy
|
Stefanu piša još uvek ne može da se prevuče, iako smo od samog početka povlačili do granice bola (tata uglavnom, to je njegov deo "posla"). U prvih nekoliko meseci mu je jedan doktor u savetovalištu redovno "kidao" kožicu, a Stefan je vrištao. Posle smo prestali da idemo kod njega, jer smo videli da dete pati, a nema pomaka, jer i posle tog kidanja nismo uspevali da prevučemo, a nismo hteli da ga mučimo (bespotrebno). Sledeća dva pedijatra su nam rekla da povlačimo do granice bola i da će se to sve vremenom namestiti. Sad mu povlačimo povremeno (svako 2-3. veče, ranije smo svako) i brišemo tu belu skramicu koja se ponekad nakupi. Njemu kožica nije dovoljno elastična i ne može više da se proširi, a da se ne pokida. Došlo je do jedne tačke i dalje neće već više od godinu dana. Isto ga ponekad boli kad se piša podigne ili poveća, sam se žali da ga boli.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 17:14:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Didy, mi kad smo bili sa Lukom da mu cupnu, dr je rekao da redovnim, svakodnevnim prevlacenjem, kozica dobija na elasticnosti.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 17:58:51
|
|
|
|
jabudic
|
Mi smo bili danas, jer N. svako malo piski, i place kako ga boli, pa sam pomislila da nije neka upala, i dok sam ja bila na pregledu mm ga je poveo, i ova dr mu je to malo prevukla. Kaze mm da nije malo, nego skoro skroz, a ja vidim sad mu to crveno, i kap krvi Dala nam je Calium permanganat da ispiramo sa tim, i sirup Cefaleksin, vjerovatno za tu upalicu... Jos place kad piski, danas smo stavili pelenu, jer se tek skoro navikao na nosu, ali danas nikako da stigne do nje, nego od bola trci po kuci, pa mi svu kucu upisa Uhhh, sve u svemu, naporan dan, koji je poceo od 3h
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 22:04:35
|
|
|
|
Leia
|
Ne mogu da verujem da dete boli dok piski, a doktorka nije dala da se proveri urin. Ja bih na vasem mestu odnela urin u najblizu laboratoriju. Imamo sikustva sa urinarnim infekcijama, ne govorim napamet. Oba puta kad je imao, bila je crvena pisa. Mada, imao je povisenu temperaturu. U svakom slucaju proverite, jednostavno je.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 22:07:15
|
|
|
|
Leia
|
Pardon, sad vidim da mu je dala napamet antibiotik. to zaista prvi put cujem za urinarne infekcije, Standardno je das urin na biohemijsku analaizu i urinokulturu, na osnovu koje se vidi iz antibiograma na koje aktibiotike je bakterija osetljiva. Nadam se da je potrefila antibiotik.
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 22:47:56
|
|
|
|
JMPM
|
Uf,jabudicu,zelim vam da bizo plodje
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:03:57
|
|
|
|
jovicaa
|
mm navlaci aleksandru i vidi se pomak, ali samo se prosirila rupica, ne moze da se prevuce ni preko glavica! mm je mnogo nezan, moram ja da uzmem to u svoje ruke
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:11:07
|
|
|
|
marija32
|
koja si ti Ja sam malom prestala da prevlacim, rupice gotovo i da nema, kada ga bude sam bacao u nesvest, sve ce doci na svoje- po savetu lekara
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:30:59
|
|
|
|
madre
|
i mi smo po savetu lekara prestali da je prevlacimo.
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:40:12
|
|
|
|
choopa choops
|
Meni niko nikad nije rekao da li da povlacim ili ne, ali ja redovno prilikom svakoga presvlacenja malo spustim, obrizem, vratim. Vec dugo se situcaija ne mijenja,tj. stigli smo do pola i cini mi se da dalje tesko da ce ici Jos malo idemo kod hirurga zbog neceg drugog, pa cu bas da ga pitam i za to
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:44:54
|
|
|
|
jovicaa
|
bojim se da posle ne mora na seckanje, ali da se ja pitam obrezala bih ga, ali mm kaki pa nece
|
|
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 25.5.2011 23:47:48
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa bojim se da posle ne mora na seckanje, ali da se ja pitam obrezala bih ga, ali mm kaki pa nece Kod nas obrnuto MM kaze da moze, ali ja ne dam ni za zivu glavu Kad bude dovoljno veliki da zna da li mu vise odgovara ovako ili bi volio da bude obrezan, neka sam odluci. Ja ne dam da ga 'kidaju' . Jedino ako bi morao radi zdravlja, onda ne bih imala nista protiv
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 26.5.2011 9:41:49
|
|
|
|
bojana86
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Mi smo bili danas, jer N. svako malo piski, i place kako ga boli, pa sam pomislila da nije neka upala, i dok sam ja bila na pregledu mm ga je poveo, i ova dr mu je to malo prevukla. Kaze mm da nije malo, nego skoro skroz, a ja vidim sad mu to crveno, i kap krvi Dala nam je Calium permanganat da ispiramo sa tim, i sirup Cefaleksin, vjerovatno za tu upalicu... Jos place kad piski, danas smo stavili pelenu, jer se tek skoro navikao na nosu, ali danas nikako da stigne do nje, nego od bola trci po kuci, pa mi svu kucu upisa Uhhh, sve u svemu, naporan dan, koji je poceo od 3h Jabudic,i nama kada je doktor prevukao trajalo je 10sec,al poslije mu se bas crvenilo i bolilo ga je dok piski prva dva dana,al mi smo mazali sa onom masti za oci Cloronfenicol 7 veceri...proce ga brzo ! a i sa cefaleksinom imamo iskustvo... sin ga je pio puno godinu dana,al zato jer je imao e-coli,koja je izazvala temperaturu,pa je sve moguce pretrage odradio i bio na nefrologiji 10 dana,al to je zbog bakterije,tako da ne znam sto ga je tebi ukljucila,pogotovo ako nije radila UK(urino kulturu). nadam se da je djecak vec danas bolje
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 29.5.2011 21:23:00
|
|
|
|
Brana
|
Ja sam imala jako burnu noc i dan,Lakisi je juce pre kupanja mm zavrtao kozicu na pishi,kao i svako vece,medjutim njemu se kozica odvojila i spustila do pola pise,tako inace i treba da bude,jer ako se taj proces ne desi onda se to ili hiruski regulise ili to pedijatar zavrce pod anestetikom,i sve je ok bilo,dok nije otisao u kadicu na kupanje,da li ga je sapun iziritirao.. ,ali on je vristao strasno,i tako je bilo celu noc,i jutros,pogotovo kada piski i odemo u dezurnu apoteku, kupimo oktansept i gentamicin i krenemo da prskamo i mazemo,i hvala Bogu sada je mnogo bolje....Pretrnula sam,kada nisam crkla od muke....Ali eto to je sve prirodan proces ali je malo stresan..
|
|
RE: Higijena dečakove piše... 29.5.2011 21:41:32
|
|
|
|
Dada81
|
Brano važno da nam je Laki dobro! Ja se baš brinem zbog toga
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?