Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2011 14:37:25
|
|
|
|
Verus
|
ZABORAVILA SAM jbg sorry veceras cu IZVORNA PORUKA: Shishica Vazi
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2011 14:38:46
|
|
|
|
Shishica
|
A dooobro aj.. sinoc sam zamislila sliku kako dolazis kuci premorena i igras se sa detetom i automatski sam ti oprostila
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2011 14:43:10
|
|
|
|
Verus
|
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 1:22:58
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: JMPM Moj mangup nece ni da proba jagode Ako imas sokovnik napravi mu svez sok od jagoda, mozes u to dodati jos koje voce. Probaj da zasladis medom ako mu se ne svidi.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 1:29:04
|
|
|
|
Verus
|
Jogurt palacinke 1 jaje 250ml jogurta 1 kasika ulja 250g brasna (ili vise po potrebi da se napravi gusta smesa) 1 kasicica praska za pecivo 1/2 kasicice sode bikarbone 1/2 kasicice soli 1 kasicica cimeta oko 2 kasike meda Mikserom izmesati jogurt, jaje, ulje i 1 kasiku meda. Ovome dodati cimet, so, malo secera, prasak za pecivo, sodu bikarbonu. Suvu smesu dodavati u jogurt smesu i mesati dok se ne dobije gusta smesa (kao za americke palacinke). Peci na malo ulja. Moze se servirati sa rendanom ili seckanom jabukom i preliti medom. Ja sam pravila duplu meru, tako da sam u jogurt dodala i cimet, so, secer i ostalo, i onda samo brasno dodavala dok nisam dobila gustinu. Dodala sam i 1 vanilin secer na duplu meru. E sad, ovde se to zove plain yogurt, ne znam da li je to slicno kiselom mleku ili obicnom jogurtu za piti. Mami sam danas davala recept pa je rekla da ce probati obe opcije.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 1:40:07
|
|
|
|
liliana
|
Verka, a može li bez pecilnika (praška za pecivo) i sode? Ja izbegavam to da stavljam bebi u bilo šta, još uvek. Mislim da je taj jogurt o kom pišeš , u stvari, nešto kao grčki jogurt-onaj gusti što se može jesti kašičicom, a može se izmutiti i piti.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 6:54:50
|
|
|
|
mejvis
|
Već sam negde napisala, samo ne znam gde.... Jagode 3-4, banana i medolino ili neke druge žitarice bez mleka do potrebne gustine, super ukusno ispadne.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 13:49:01
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mejvis...a sa cime mesas sa vodom ili mlekom? Ovo moramo da probamo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 13:57:51
|
|
|
|
JMPM
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: JMPM Moj mangup nece ni da proba jagode Ako imas sokovnik napravi mu svez sok od jagoda, mozes u to dodati jos koje voce. Probaj da zasladis medom ako mu se ne svidi. Gagana,on pije SAMO vodu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 15:10:04
|
|
|
|
Verus
|
Jest lili slican je tom grckom: pa ne vidim zasto ne moze bez ta dva-to ne ide u obicne palacinke, samo otprilike dodajes brasno dok se ne zgusne dovoljno. Ovo je neki recept za "velike" ali ja H stvarno dajem vec sve da jede...naravno, redovnu hranu odvadim pa samo sa malo soli, ali ostalo, stvarno sve kao i mi...IZVORNA PORUKA: liliana Verka, a može li bez pecilnika (praška za pecivo) i sode? Ja izbegavam to da stavljam bebi u bilo šta, još uvek. Mislim da je taj jogurt o kom pišeš , u stvari, nešto kao grčki jogurt-onaj gusti što se može jesti kašičicom, a može se izmutiti i piti.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 26.5.2011 16:31:42
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: JMPM IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: JMPM Moj mangup nece ni da proba jagode Ako imas sokovnik napravi mu svez sok od jagoda, mozes u to dodati jos koje voce. Probaj da zasladis medom ako mu se ne svidi. Gagana,on pije SAMO vodu. Blesa mali. Anck, ako sam ja dobro shvatila Mejvis, ona ne stavlja ni mleko ni vodu, vec u izmiksano voce stavi samo pahuljice.
< Poruku je uredio gagana83 -- 26.5.2011 16:32:57 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 7:04:26
|
|
|
|
jabudic
|
Moj sin i dalje pije saaaaaamo mlijeko Od kad su pocele ove vrucine, pogotovo... Ja ne znam da li on pojede 100g necega u toku dana, samo mlijeko i mlijeko... Ne pomaze ni da mu ga zabranim, opet nece nista...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 12:17:21
|
|
|
|
Shishica
|
Hvala Veruuus Bice vecere
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 12:21:25
|
|
|
|
Verus
|
Super Shishi, nadam se da ce uspet Jabudic, jel je inace jeo sve, pa je samo faza?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 13:35:02
|
|
|
|
AndreaK
|
IZVORNA PORUKA: Shishica A moje dete samo jede i jede... I moje, ma to su laloska deca Pretty, sto se jagoda tice, ja sam vec negde spomenula da sam ih Andreju dala kada je on imao 8 meseci, otprilike... i nije se nista desilo... a sada ih tamani stavljajuci cele u usta...alavko Verus mnogo dobar recept ... obavezno cu probati...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 15:34:05
|
|
|
|
New Mom
|
Počela sam ponovo da pahuljice i piree pravim sa kravljim mlekom (sad sam uzela 0,5%), ali opet je to veče imala proliv. Inače smo provalili neke pljeskavice od povrća, jako joj se to sviđa.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 15:38:02
|
|
|
|
liliana
|
NM, napiši kako ih praviš.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 15:45:59
|
|
|
|
Snelle
|
Pisala sam već u temi Alergija na mlečne proteine da smo uveli kravlje mleko od 2.8% masti u kombinaciji sa plazmom, čokolinom...i super je prihvatila Još da naučimo da pijemo samo kravlje mleko umesto majčinog i na konju smo
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 16:41:49
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: liliana NM, napiši kako ih praviš. Mleveno goveđe meso, pola crnog luka, 2 kašike tople vode, malčiće šećera, 1 izrendana jabuka, malo peršuna iseckanog. Sve sjedinjiti i rukama oblikovati pljeskavice. Uvaljati u brašno i peći. A za prilog dam joj napravila paradajz sos.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 17:20:35
|
|
|
|
New Mom
|
Vegeta u jelu? Kad se usuditi? Vidim da ti Snelle daješ. Mislila sam i ja da probam supu sa knedlama da joj dam. Ali ono što pravim za nas ide vegeta i biber. Počela sma da joj pomalo solim jela zbog joda.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 17:51:57
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam pocela pomalo da dajem sa vegetom, mada ni nama ne stavljam cesto. Mislim da je ok da deca sad sve jedu pomalo.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 20:08:39
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja dajem po malo vegetu, a so manje, ali ipak malkice. Inace pocela je sve da krka i neblendirano ( sem mesa ) ... smaze sama onu perecu, izadjemo u setnjicu i ona se lepo vozika u svom biciklicu i gricka ko prava Sad vec lepo mozemo da formiramo normalni dorucak
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 21:10:08
|
|
|
|
Shishica
|
A smeju li pecurke?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 21:12:13
|
|
|
|
Olga75
|
sto se tice vegete ja koristim povrtni zacin bez glutamata onaj kulinatov
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 27.5.2011 21:14:30
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Shishica A smeju li pecurke? Ja sam davala mom Lakiju i lepo je prihvatio,ja mislim da mogu... Danas sam mom Lakiju dala prvi put da proba jagode i tresnje,svidele su mu se ,malo se u pocetku mrstio ali je posle trazio jos..
< Poruku je uredio Brana -- 27.5.2011 21:15:43 >
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.