stasha77
|
Kad smo birali kolica bila sam sva zbunjena, cinilo mi se da bih lakse kola odabrala.. pa se nadam da vas necu dodatno zbuniti. ali ipak mislim da je korisno da znate: u junu 2010 kupili smo (nakon puno razmisljanja, pipkanja, vaganja, voznji po radnjama, itd.) kolica ESPRIT VEGAS u dezenu little pilot. To su zapravo kolica proizvodjaca HAUCK, model Malibu Lolli, samo u Esprit dizajnu presvlake. Prvi utisak nam je bio veoma pozitivan, super za voznju, udobna za bebu, dobri amortizeri.. Mane su mu bile sto je nadstresnica bez prozorceta pa morate preci ispred da bi videli bebu, i sto je sundjer na rucki jako osetljiv i lako se pocepao (nismo bili dovoljno pazljivi prilikom stavljanja u gepek, pa ga zakacili a on odmah pukao skroz). Takodje prilicno su velika kada se sklope, ali nama nije smetalo jer imamo veliki gepek. Jos jedna im je mana sto je i najuspravniji polozaj prilicno zavaljen, pa mom bebcu od 9 meseci vise nije interesantno, nista ne vidi. (mislim da je ovo mana svih kolica ciji se naslon podesava na vrpcu, dobra su dok se beba postepeno dize, ali kad pocne da sedi previse je duboko) Setali jesmo dosta, i relativno cesto ih sklapali jer zivimo na potezu dva grada, ali sam ih vozila krajnje pazljivo, vise zbog bebe nego zbog kolica (trudila se da izbegavam rupe, nosila uz i niz par stepenika i sl.). Zbog samog oblika rama nisam nista kacila ni na rucku (kese nemate gde, a torba udara bebi u glavu pa ne moze). Nakon 9 meseci koriscenja pukao nam je aluminijumski ram, simetricno sa obe strane, ispod mesta gde se sklapaju. Obratili smo se uvozniku (Keprom) koji su me posle mesec i po dana vozanja otkacili sa obrazlozenjem da se radi o fizickom ostecenju nastalom usled neadekvatne upotrebe kolica. Ne umem da ubacim slike ovde, ali mozete ih videti u mom albumu, ovde na ringeraji Ne znam da li je moje lose iskustvo prosto slucajno los proizvod, ili ovi hauck aluminijumski ramovi nisu dovoljno jaki (izgleda namenjeni za setnju po trznim centrima i centru), ali mislim da je dobro da cujete sta nam se desilo kada birate.
|