|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
21.4.2011 0:52:48   
IVA 11
Nadam se da je i jeftinije na Lovcencu user posted image , ovdje je oder i za nas koji smo tu, a ne za susedne zemlje, no aj' sad...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1026
21.4.2011 0:53:12   
liliana
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja ću da letujem u Lovćencu, isto mi je ko da sam u Crnoj Gori, samo bliže user posted image

Jes, al" nemaš more!!!user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1027
21.4.2011 0:54:47   
IVA 11
Vazi prijo, e zamisli da se upoznamo...odo ' ja sa teme pec pec user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1028
21.4.2011 0:55:00   
Anoniman
Kad su crkvu i pismo prebacili, prebaciće oni i par litara vode odozdo , ne brinem se ja user posted image

Btw, koliko eVara je smeštaj u Lovćencu, zna li ko ? user posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 1029
21.4.2011 0:58:05   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Kad su crkvu i pismo prebacili, prebaciće oni i par litara vode odozdo , ne brinem se ja user posted image

Idi begaj user posted image user posted image user posted image

Ko ce to da nosi do gore? Nemamo kanadere, prod'o Mihailo  za steku Marlborauser posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1030
21.4.2011 0:58:12   
liliana
Znam ja, ali neču da ti REKNEM!user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1031
21.4.2011 1:24:00   
Verus
ovo je razlika jedne Vojvodine o kojoj pricamo i Svajcarske, npr. ne razumem zasto je problem Srbije da ljudi pricaju svoj maternji jezik?  Pa nek govore srpski u banci itd ili gde im vec treba, nema njih ko sta da tera da govore srpski u kuci ako nece.  E to ti je sad, kao da neko mojoj H danas-sutra, u Americi ZABRANI da sa mnom prica srpski u prodavnici dok sopujemo. Jer boze mili zivi u Americi, gde je zvanicni jezik engleski, kako sme da nam padne na pamet da pricamo srpski.   Alo??? Sta vam tu ne zvuci normalno?  Ma pricam ovde srpski sa mm svaki dan, gde god da sam, pa nek mi neko nesto kaze!  Naravno, ako sam u drustvu ljudi koji ne razumeju, iz kulture pricam samo engleski.    E pa obrni to na Srbiju i eto ti objasnjenja.
IZVORNA PORUKA: Olga RR

lenaa , manjine u Vojvodini postoje oduvek da ne kazem od pre Kraljevine Jugoslavije 

< Poruku je uredio Verus RR -- 21.4.2011 1:26:05 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1032
21.4.2011 1:28:27   
Verus
O da, ja sam ovde dosla, a manjine o kojima pricamo su starosedeoci...ko zna koliko generacija. 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1033
21.4.2011 1:31:11   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Verus RR

ovo je razlika jedne Vojvodine o kojoj pricamo i Svajcarske, npr. ne razumem zasto je problem Srbije da ljudi pricaju svoj maternji jezik?  Pa nek govore srpski u banci itd ili gde im vec treba, nema njih ko sta da tera da govore srpski u kuci ako nece.  E to ti je sad, kao da neko mojoj H danas-sutra, u Americi ZABRANI da sa mnom prica srpski u prodavnici dok sopujemo.  Alo??? Sta vam tu ne zvuci normalno?  E pa obrni to na Srbiju i eto ti objasnjenja.

lenaa , manjine u Vojvodini postoje oduvek da ne kazem od pre Kraljevine Jugoslavije 

nisam baš pomno pratila ovu temu i unapred se izvinjavam ako grešim, ali mislim da niko na ovo nije aludirao; pričamo o tome da ako se ja npr.nekom ko živi u Srbiji obratim na srpskom a on mene ne razume i uzvraća na drugom jeziku - što bi bilo isto kao kada bi tebe u Americi nešto pitali na engleskom a ti njima odgovorila na srpskom, sasvim opušteno i prirodno, kao da se podrazumeva da svaki Amerikanac razume srpski.

a već rekoh Srbima u Albaniji je bilo zabranjeno da i među sobom pričaju na srpskom, o tome se malo priča a hiljade Srba živi u Albaniji i samo oni znaju svoja srpska imena koja u javnosti ne smeju da koriste već su im nametnuta, državnim zakonima, albanska imena.

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.4.2011 1:34:04 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1034
21.4.2011 1:49:36   
Verus
Kapiram Dunja sta ti kazes, i ja sam ranije rekla da treba znati jezik zemlje u kojoj zivi, ali je ispalo od nekih, da manjine ne bi trebale da koriste svoj jezik, imaju svoje novine, TV program itd.  Ajd da vidim da jedan Amerikanac zabrani nekom nasem Pink TVuser posted image

Usput-pisala sam da sam i prevodila u bolnici gomili izbeglica iz Bosne i Hrvatske (izgleda da tada IPAK pricamo isti jezik), koji su ovde godinama i ne znaju engleski.  Pa ne mislim da ih treba lincovati.  Takodje, Meksikanci pa 90% njih ne zna engleski.  Na kraju su poceli da postavljaju nazive i na spanskom uz engleski, na autoatima za novac itd.  Znaci, ispalo da se ta ista Amerika prilagodila i njima olaksala iako su oni dosli u njihovu zemlju...

Ja opet kazem, ne razumem da neko moze da zivi u zemlji i ne zna jezik, meni bi smetalo da ne znam sta se oko mene govori...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1035
21.4.2011 1:49:54   
Anoniman
Da li mene ovde neko Zuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kakav linch nacionalnih manjinauser posted image Kakvo proterivanjeuser posted image Sta je sa vamauser posted image O cemu se ovde radiuser posted image Kakvi su to zakljuchciuser posted image
Rekla sam da mi smeta to sto mi smeta. Neko je rekao da mu to ne smeta. Ok. I sad najednom, Srpkinja koljachica Verka hoce da pobije nacionalne manjineuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja govorim o jeziku i politickoj nepravdi, a onda mi se izvlaci satara iz pojasauser posted image user posted image user posted image user posted image
Zbog takvih netolerancija u diskusijama i drugim stvarima su Srbi pozavrsavali u novinama kao koljachi iz kolevke.
Znate, ima i medju nama gresnima, crnima, domorocima, kako nas je neko nazvao, veliki procenat onih koji su ugrozeni, pa se na to ne obraca paznja. Sita sam ja vise naprasnih zakljucivanja i laznih tolerancija. kad vam deca odrastu i zavrse skole i dodju na razgovor za posao, a treba porodicu nahraniti, a onda mu poslodavac umesto dobar dan na srpskom kaze to na kineskom i zaposli Kineza jer je nacionalna manjina (uskoro) videcu da li cete istu pesmu pevati. Daj budite malo realni. I pocnite da postavljate malo hipoteze u glavi. To ne skodi, samo siri opcije.

< Poruku je uredio verolino -- 21.4.2011 1:50:38 >

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 1036
21.4.2011 1:56:25   
Anoniman

ma imate pravo , sve koji se usude da i misle na drugom jeziku treba najmanje oterati , popaliti sve tragove predjasnjih civilizacija i samo cista srpska rasa treba da opstane
ostali , koji su sticajem okolnosi tu treba da se pakuju i zbogom posli
a , da , table sa natpisima na manjinskim jezicima mogu da se iskoriste kao prekrivaci za sahte user posted image

Kad u Madjarskoj budem videla dvojni naziv na sudu (sa zigom Srbendeuser posted image ) ja cu kleknuti na kolena i izviniti se. Ozbiljna sam.

< Poruku je uredio verolino -- 21.4.2011 1:58:09 >

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1037
21.4.2011 2:05:04   
dunja RR

Kapiram Dunja sta ti kazes, i ja sam ranije rekla da treba znati jezik zemlje u kojoj zivi, ali je ispalo od nekih, da manjine ne bi trebale da koriste svoj jezik, imaju svoje novine, TV program itd.  Ajd da vidim da jedan Amerikanac zabrani nekom nasem Pink TVuser posted image

Usput-pisala sam da sam i prevodila u bolnici gomili izbeglica iz Bosne i Hrvatske (izgleda da tada IPAK pricamo isti jezik), koji su ovde godinama i ne znaju engleski.  Pa ne mislim da ih treba lincovati.  Takodje, Meksikanci pa 90% njih ne zna engleski.  Na kraju su poceli da postavljaju nazive i na spanskom uz engleski, na autoatima za novac itd.  Znaci, ispalo da se ta ista Amerika prilagodila i njima olaksala iako su oni dosli u njihovu zemlju...

Ja opet kazem, ne razumem da neko moze da zivi u zemlji i ne zna jezik, meni bi smetalo da ne znam sta se oko mene govori...

Verujem da ljudi na koje misliš ovde nisu rođeni u Americi, a isto verujem i znam da nema deteta srpskog porekla koje je rođeno tamo a da ne zna engleski (uglavnom srpski naglabaju a engleski rasturaju). To je VELIKA RAZLIKA jer sam u prethodnom postu pričala o ljudima rođenim U Srbiji. Mislim da ćeš se složiti user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1038
21.4.2011 3:12:37   
Verus
Ja sve vreme govorim da ljudi treba da znaju jezik zemlje u kojoj zive.  Rodjeni tamo ili ne.  Jer njima, je zivot tada laksi.  Imaju bolje sanse da dobiju posao, bolje sanse da se presele u grad, iz malih mesta u kojima zive i govore jedino svoj jezik.  Znaci, prednost je samo njihova.  A opet, i da ne znaju jezik a ostaju u svojim malim okruzenjima i mestima, kome onda smetaju?  Kome smeta sto neki Rumun koji zivi tik na granici, i radi kao poljoprivrednik na svojoj zemlji, i zivi od toga, ne zna srpski jezik?  Meni hvala Bogu ne smeta.  Zivi covek svoj zivot, nikoga ne dira, nikome ne smeta. 

Ali ono sto ja govorim, i kome se obracam su svi oni koji misle da manjine NE treba da neguju svoju kulturu, pa cak ni oni, koji tecno govore srpski jezik.  Uzmimo moju mamu.  Madjarica rodjena u Srpskoj Crnji, zavrsila skolu na srpskom, tecno govori srpski BEZ akcenta, udata za Srbina, uvek se izjasnjavala kao Jugosloven.  E sad, ista ta zena, koja se nikad nije busila da je manjina, odjednom, nema opciju nego da se izjasni kao Madjarica.  Pa kako da se izjasni kao Srpkinja (ako ce po tome da zivi u Srbiji) kad nije.  Zar ne? 

I zasto, ta ista zena (ili bilo koja druga) ne bi imala pravo, da ponekad kupi novine na madjarskom? Ili upali kanal?  (ona licno to ne radi, jako je losa u negovanju svoje kulture, pa sam ja, koja je kao dete uz baku i deku tecno govorila madjarski, zbog njenog nemarluka isti "izgubila"-eto ti, velika "Madjarcina" od moje mame khm).  ALi sigurno ima ljudi koji zele da neguju tu svoju, drugu kulturu.  I recite vi svi meni, zasto bi to bilo kome smetalo?  Osim, ako taj neko, bilo ko, nije nacionalista, i ne mrzi sve druge osim "svojih".  I da se razumemo, ne upirem prste, nacionalizma ima na sve strane, to svi znamo, nazalost, odrasli smo tamo gde jesmo i znamo vrlo dobro sta se sve odigralo.

E sad.  Table, natpisi.  AKo zivis u opstini gde ima i Madjara i Rumuna (lupam primere) i Srba-zasto bi smetalo Srbinu da na ulasku u sud, ili bilo koju zgradu stoji tabla gde ce pisati naziv na srpskom, pa madjarskom pa rumunskom?  To ne kontam.

Uzmite Cikago za primer.  Nezvanicno tamo zivi oko 2 miliona Srba, ali su opet, u odnosu na Amerikance manjina.  Puno njih, ne govori engleski. Nisu imali potrebu da nauce.  Rade u fabrikama, druze se sa nasima, idu u nase klubove, restorane.  Pored "Greek town-a" gde ima svakakvih restorana, ima puno nasih, rastrkanih svuda po Cikagu.  Restoran "kod Zupe".  Natpis ni manje, ni vise, nego na cirilici.  Ulazis unutra, tipicna srpska kafana, stolice, bar.  Jelovnik na srpskom. Konbarica iz Beograda, tecno govori: srpski.  Uzme narudzbinu od Amerikanca na engleskom, okrene se i nastavi da govori srpski.  Amerikanci veseli ulaze srecni da iskuse tudju kulturu, da se najedu divnog bureka i cevapa i da uzivaju u prizoru lepe srpske konbarice.  Boli ih savrseno uvo sto je tabla na cirilici i sto ne razumeju nikoga.  Uzivaju ljudi. 

Disko klub: opet tabla samo na srpskom...da ne nabrajam dalje kapirate me?  Znaci, jedan Amer je bolji od nas sto to sve "dopusta" sto daje ljudima ne samo da neguju njihovu kulturu, nego i odluci covek da uziva u njoj i naravno, jede dobru hranu, vec kad je tako kako je. 

A sto mi ne mozemo da uzivamo jedni u drugima?  Sto ne mozemo da uzivamo u prizoru Slovakinja obucenih u narodne nosnje, i njihove plesove?  Ili bilo sta drugo, sto moj sad umorni mozak ne moze ni da se set_i da nabroji....Sto umesto toga BIRAMO da pljujemo, da ponizavamo i da isticemo samo ono sto je nase, jer je to Bogom dano i jedino dobro?

MOLIM VAS nemojte da se NIKO oset_i prozvanim, uvredjenim, itd.  Ovo sve dolazi od nekog ko je iz mesanog braka, kome je sestra od tetke polu Madjarica polu Rumunka, udata za Muslimana.  Mojim venama tece svakakva krv i ja se toga ponosim. 

A evo sad i nesto da vam kazem sto malo hit home ili ti sto pogadja u srce.  Vec sam navela da su mm i njegova porodica dosli iz Hrvatske. Napricasmo se vec ovde o izbeglicama, nemam nista da kazem na tu temu.  Osim da, pred nasu svadbu, njegova majka pita mene " Da li bi se tvoja mama ljutila ako se u koloni kola vijori zastava Republike Srbije ili ti Srpska zastava"??  Znam da nekima od vas, klikerasima ne moram da komentarisem, a za druge koji ne bi nista cudno videli u tome, evo sta sam rekla:  "Pa ta zastava je zastava drzave moje majke". 

Jel kapirate vi koja sam vam ja sad TUGU napisala?  Pa jel moja mama rodjena u Madjarskoj pa da je vredja vijorenje srpske zastave?  Pa ta ista zastava je i NJENA, ona i njeni su tu generacijama pa cak i duze od mog muza i njegovih roditelja.  Ispade, ni manje ni vise, da su oni, kao Srbi iz Hrvatske imali vece pravo da vijore tu zastavu od moje mame, Madjarice iz Srbije, RODJENE tu.

Jel vi svi shvatate sta ja vama pisem?  Jel shvatate da odgoj dece od takvih ljudi ne vodi nicemu drugome nego zacaranom krugu, i stvaranju novih ljudi koji ce pogano da razmisljaju? Da se razumemo, ne kazem da su losi ljudi, niti da su pogani, naprotiv, divni su i ne bih ih menjala, ali misle, po meni jako primitivno.  Odgojena sam kao kosmopolita i necu to nikad nikad menjati. 

NEcu uciti moje dete ili danas sutra decu, da je samo moje dobro, i da samo moje treba da bude na vrhu.  Ucicu ih da POSTUJU svoje, da uvek vode racuna o svom, da neguju svoju kulturu i sve ono lepo u njoj, sve ono lepo sto nosi to, biti Srbin.  A da nikako ne gaze tudje, niti da misle da je tudje gore od naseg. 

Nabacala sam puno toga, kasno je, umorna sam, gladna sam, iscrpljena sam, i od zivota i od ove teme i od nekih stvari koje citam.  Pustite table i pustite gluposti, volite jedni druge takvim kakvi smo, batalite raspodele koje su nas dovele tu gde jesmo.  Koje su nas dovele, i na ringeraju i na ovu temu.  Spojile vas iz Srbije, sa izbeglicama, sa nama koji smo iz raznih razloga u inostranstvu i citamo sve ovo.

Da nije bilo tih podela, da nije bilo takvih ljudi-SVI MI BI caskali na ringeraji tamo odakle smo pobegli, tamo gde pripadamo, tamo gde smo trebali da budemo.  Ja u NS, mm u Osijeku (jeste da ga ne bi znala, ali to je druga prica), ma svi tamo gde nam je pravi dom. 

I tada, ova tema ne bi ni postojala....

Procitajte moj post, ko zeli, ko ima vremena i koga uopste briga.  Ovo je samo jedno, na kraju krajeva apsolutno ne bitno misljenje, koje nece nista promeniti.  Nemojte se oset_iti prozvanim, popljuvanim, kako god.  Hajde da se diskusija nastavi normalnim tokom...

Ajd sad:  ZIVELI!
            egészségedre
            cheers
            salut

< Poruku je uredio Verus RR -- 21.4.2011 3:20:19 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1039
21.4.2011 3:50:10   
vukosava
garantujem ti da e nakon ovolikog tvog pisanija sad da ti se neki zakace za neku malu recenicu od svih ovih...

mene izbezubmljuju te podele ko sta odakle gde... htela sam u popisu da stavim da sam liliputanac koliko me nekad to nerviralo user posted image user posted image i ne bi pogresila s obzirom na svoju visinu/nizinu

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1040
21.4.2011 3:59:34   
vukosava
proucite malo ovaj sajt pa cete videti o cemu pricam evropske genetske grupe

evo pogledajte na tabeli koji su geni nadjeni u kojoj od nasih susednih drzava - primetite koliko imamo slicnosti sa rumunima i albancima - vise nego sto bi iko verovatno pomislio
klikni za poredjenje

moja teorija da su se sloveni koji su dosli asimilovali medju ljude koji su tu ranije ziveli, ovi podaci to i pokazuju... a kad je ko resio da se zove to su verovatno vise politicka opredeljenja jer sigurno ima jako puno mesanih brakova

< Poruku je uredio vukosava -- 21.4.2011 4:06:17 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1041
21.4.2011 8:34:55   
Anoniman
Uf, uf , uf, al' se ova tema zakuvala od juče user posted image
I ja sam zblanuta totalno kao verolino - ko je spominjao linč????????? user posted image gaženje grobova???? proterivanje??? ugnjetavanje??? I to pominju ovde "najtolerantniji"!!!!!
Samo pokušavamo da naglasimo da koliko god se mi trudili prilagoditi uvek će biti onih koje baš i zabole što žive u Srbiji (Jugoslaviji, SCG, ma sve jedno).
Primer od pre pet godina: centar grada, sportska radnja, ulazim da pitam za jedne patike, prodavačica kao sa Mars. Sve sleže ramenima user posted image "Nem értem" Aaaaa....I krenem ti ja k'o Kinez "Jó napot, kérek szépen egy.... patika???", pa ti onda uzmem brojati na prste do 37 da kažem broj, a nju zabole patka da mi pomogne... I sad ko je tu manjina????
Ja u svojoj zemlji ne mogu dobiti na svom maternjem jeziku uslugu, i opet k'o budala pokušavam da se prilagodim. Što se i oni ne potrude malo?!?!?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1042
21.4.2011 8:42:08   
minavb
Eto, jedan od problema u Srbiji je netolerancija. Ne svidja mi ova diskusija. Ne sme biti jednakijih medju jednakima , ako zelimo lepo i normalno da zivimo.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1043
21.4.2011 8:42:10   
dunja RR

Jel kapirate vi koja sam vam ja sad TUGU napisala?  Pa jel moja mama rodjena u Madjarskoj pa da je vredja vijorenje srpske zastave?  Pa ta ista zastava je i NJENA, ona i njeni su tu generacijama pa cak i duze od mog muza i njegovih roditelja.  Ispade, ni manje ni vise, da su oni, kao Srbi iz Hrvatske imali vece pravo da vijore tu zastavu od moje mame, Madjarice iz Srbije, RODJENE tu.

Joj Verka nemoj se ljutiš ali ja razumem tvoju sveki skroz, razumem zašto te to pitala - baš zato jer si rekla da je iz HR zato je razumem. Ne kažem da je lepo i da je to bilo ispravno ali razumem je jer ona zna koja se zastava vijorila na njenoj svadbi iako je rođena u Hrvatskoj. Znam, nije odobro poređenje ali ona je poredila u svojoj glavi i ona zna po sebi kako Srbi u Hrvatskoj rade i pitala te je samo zato jer te voli i poštuje. Pogrešila jeste ali kažem eto, razumem delom i zašto.

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.4.2011 8:49:51 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1044
21.4.2011 8:43:45   
Vučko.ba.
IZVORNA PORUKA: bojana86

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

izvini Bojana o kakvom oštećenju crkvi govoriš u Sarajevu?????
pa hajmo postaviti pitanje gdje je ferhadija u BL?
eno je stara pravoslavna na baščaršiji stoji gdje stoji, niko je dofatio nije, ja prva pare dala kad se trebala obnavljati ne zato što je vjerski objekat nego zato što je to jedna ogromna vrijednost historijska i kulturološka. Znači ne živiš u sarajevu i ne valjaj gluposti.
treba zgrada ekonomskog fakulteta koja je tu već 50 godina da se vrati SPC.
Moj prvi komšija je bio pokojni Krstan Bijelac, pop, prvenstveno čovjek i veliki gospodin, i nikada ali nikada nije doživio ni najmanju neugodnost

Ferhadija jos malo pa gotova sto se radova tice,naravno da ne podrazavam ono sto se desilo na polaganju kamena temeljca,paljenje buseva itd.,svako normalan to ne podrzava.. ne zivim u sarajevu,al ne valjam gluposti vjeruj mi,dobro sam informisana!!
KLIK

Mislim da nas raspravljanje nece nikuda odvesti kao sto ni politicari do sada nista nisu rijesili... nek svako zivi kako misli da mu je najbolje!!!

moram reagovati draga Bojana
mislim da je veći problem od razbijenog prozora na crkvi, džamiji, katedrali to što svaka budaletina te u po bijela dana može malo upucati ...nako
ako ćemo o ferhadiji, starom mostu i sl stvarima ja mogu samo reći da smo mi varvari jer smo rušili objekte stare po pet stotina godina jer su ih napravili turci, neke austrougari i sl...pa hajmo sve srušiti , i ono što je onaj mrski Tito napravio pa ćemo sagraditi ljepše bolje starije...mi smo stoka
grade se nove crkve, nove džamije, ne možeš od vjerskih objekata se okrenuti, a gdje su fabrike....ma to nam ne treba

prvo treba vjeru odvojiti od države, jer ja kod nas u Bosni kad vidim onu trojicu vjerskih glavešina spalla bih na lomači svu trojicu i živo me se ebe jel rejsu kuća obijena ili je nekom popu ukraden auto, pa halo meni su stan obili u sred bijela dana i nisam rekla to je zato jer sam ja ugrožena manjina, ili mi je to napravila ugrožena manjina, ne to mi je uradio lopov i idiot.

nećemo se mi na žalost nikada opametiti, dok god nam bude preče kako se neko zove i odakle je

znači jedina nada za ove jadne zemlje je striktno vjeru odvojiti od države, ne davati uživo prijenose bajrama, božića i šta ti ja znam čega, i napokon početi praviti radna mjesta za ljude a moliti se Bogu možeš i kući

samo još  nešto da dodam, na nekim ranije stranicama je pomenuto, u svojoj zemlji se busamo u prsa ko je veći srbin, ko je veći hrvat ko je veći turčin ili ti ga bošnjak, i tada ne postoji bosanac i hercegovac, pa to je ljudi moji da se lijepo postidi svaki srbin iz srbije, svaki hrvat iz hrvatske i svaki turčin iz turske kolko smo mi iz bosne veći u svemu od  njih, al čim pređemo malo jada od granice odjednom smo bosanci, i svi nas znaju samo ko bosance, i neki nas ne mogu smisliti, neki ma smo simpatični, neki su se zaje.... pa nas čak i vole

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 21.4.2011 8:54:25 >

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 1045
21.4.2011 10:18:54   
bojana86
Naravno da ovde postoji veci problem od toga razbijanja,al taj koji razbija sa bilo cije strane pokazuje mrznju,znaci i to je sastavni dioo problema ove tzv, drzave koja po meni na silu postoji. Ne znam sta vise da kazem,nama ne vrijedi da se raspravljamo jos ce neko nesto pogresno protumaciti. nama treba jedan cvrst rezim neka cvrsta ruka da nas malo dovede u red,a dok god "ovi" budu vladali i navodna demokratija nama nece biti bolje,i gotovo sam sigurna da se jos zadugo nece nista promjeniti,na zalost! samo zalim sebe sto ne odoh odavde kada sam mogla,da ne gledam ovaj jad i stavranje necega nemoguceg..user posted image

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 1046
21.4.2011 10:19:01   
viking
Vule user posted image user posted image user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 1047
21.4.2011 10:19:56   
Anoniman

E sad.  Table, natpisi.  AKo zivis u opstini gde ima i Madjara i Rumuna (lupam primere) i Srba-zasto bi smetalo Srbinu da na ulasku u sud, ili bilo koju zgradu stoji tabla gde ce pisati naziv na srpskom, pa madjarskom pa rumunskom?  To ne kontam.

Zato Verka sto je jezik mocno oruzje. Uvek se pocne od jezika koji povlaci mnoge druge stvari. Ali necu vise o ovome da pricam. Umesto realna, ispadam netolerantna. Rekla sam da kad u Madjarskoj vidim nas natpis pored madjarskog na drzavnoj ustanovi ja cu se izviniti. Ima i u Madjarskoj  mesta sa velikim postotkom srpskog zivlja, pa nas nisu okacili na poste, opstine i sl. Nego smo lepo naucili jezik jer smo Srbi koji zive u Madjarskoj. Ako je smatramo tudjom zemljom moramo nauciti jezik da bi se snasli, a ako je pak smatramo domovinom, pa moramo znati maternji. U oba slucaja srpski ostaje kao kucevna varijanta. I to je po meni sasvim ok. Nije ok ovo kod nas. (Madjarsku uzimam kao primer zato sto je najbliza, ali bilo koja zemlja moze biti u pitanju). I jos nesto po pitanju ugnjetavanja manjina. Slovaci u mom kraju imaju svoju osnovnu skolu, Dom kulture, dom penzionera i mnoge druge ustanove ...Nikada se nije desio ni jedan incident u tim ustanovama niti sa slovackim zivljem. Sklapaju se mesoviti brakovi, deli kultura....Ali ljudima smetaju odavno stvari koje ja po hiljaditi put navodim.
Vreme ce vam samo pokazati ko je bio u pravu, a ko ne.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1048
21.4.2011 10:23:11   
Anoniman
Imaju i vesti i radio program, i svoje klubove, i novine.... 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1049
21.4.2011 10:24:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

Imaju i vesti i radio program, i svoje klubove, i novine.... 

I to...Bravouser posted image user posted image user posted image user posted image
I sad moraju da imaju i svoj natpis...ja znam zasto moraju, a ostali nek razmisljaju o tome.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here