Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 2.4.2011 21:53:01
|
|
|
|
m@j@25
|
Zao mi je sto sam slusala sve i svasta, pa sam odugovlacila sa Hsg-om
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 19:26:43
|
|
|
|
drjole
|
Nisam Dr, ja radim na rentgenu, tj obavljam ova snimanja!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 19:29:06
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: lidija 011 IZVORNA PORUKA: Alexis79 Hvala na objasnjenju drjole .(jel ovo dr od doktor Vi izgleda radite rentgenu ili ste samo dobro upuceni ? Da li je doktor, ne znam, ali znam da radi na rendgenu u Visegradskoj on mi je bio kad sam radila hsg i mogu vam reci da se odlicno razume...pozdrav za dr.Joleta Hvala Lidija! Veliki pozdrav!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 19:35:29
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Znate sta, ti nalazi pre HSG-a se rade da ne bi doslo do nekih problema posle intervencije.Radi vase bezbednosti.Zato nemojte da vam bude tesko da obavite te nalaze,narocito vaginalni i cervikalni bris,i testove na bakterije!HSG nije naivna stvar kao sto mnogi misle, ipak se prodire do materice i treba sve sto je izvan da bude sterilno...Ja sam radila vaginalni i cervikalni bris,test na bakterije, kompletnu krvnu sliku, urin,sedimentaciju, krvnu grupu... Kolposkopiju su mi radili kada sam bila u bolnici pre samog HSG-a,tu te ispiru i jodom kako ne bi slucajno doslo do neke infekcije posle intervencije. Zato mislim da je jako neozbiljno i rizicno da se preskoci bilo koji nalaz..zbog vaseg zdravlja. Ljub Bravo maki, upravo je tako. Ne sme da se dozvoli da se bilo kakva infekcija unese u matericu, pa kroz jajovode u trbuh. Obavite SVE analize koje se traže! Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 19:39:37
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: lidija 011 Izgleda sa svakom drugaciji postupak-mene su ispirali fizioloskim...a poslije hsg-a uopste ne dobijam, dva puta sam izazvala primolutom i sad mi opet kasni, samo sto mi je Spremovicka rekla da vise ne izazivam cikluse-da to nema nikakvu svrhu...mada sam pila palitrex 5 dana poslije intervencije, uradicu briseve opet i ovaj(prvi) put i bris na bakterijske vaginoze-jedan od uzrocnika steriliteta...nesto sve mislim da mi se poremetio ciklus poslije hsg-a, je li bilo takvih slucajeva kod vas? Ako si u Višegradskoj radila HSG, veruj mi, apsolutno je NEMOGUĆE da si bila tretirana fiziološkim rastvorom! To bi se moglo nazvati ispiranjem a mi radimo dezifekciju. Prvo spolja pa onda unutra...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 20:01:22
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama IZVORNA PORUKA: moja ciklama Nalaz kaže ovako: Kavum uterusa sinistroponiran , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogova . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju. Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga. Mene nije bolelo skoro uopšte, samo neprijatan osećaj! Devojku posle mene je baš bolelo, sve je individualno! Snimke još nisam skenirala, ali hoću..pa da vidimo šta Dr.Jole kaže.. Dr u DZ koja me vodi, kaže da ovo gore podebljano ne znači da mi je materica dvoroga Gledala i snimak i kaže: ma jok Videću šta će da kaže Prof, kada bude video snimak? A dr. Jole se ne javlja..javi se.. mene su u Višegradskoj u sali za HSG držale dve divne osobe, jedna koja je sestra na odeljnju, starija, a druga je iz te sale za HSG, mlada i divna devojka, koja si od te dve Dr. Jole? Dr Jole je tada bio u bebećoj intenzivnoj nezi i snimao životno ugroženu bebu...
< Poruku je uredio drjole -- 5.4.2011 20:10:07 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 5.4.2011 20:35:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Drjoje jel' moze pomoc "na hormonima"?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.4.2011 9:52:57
|
|
|
|
*Maki*
|
Drjole,puno Vas pozdravljam i hvala sto ste sa nama Imam jedno pitanjce,ako mozete da mi odgovorite Kod mene se na snimku levi jajovod uopste ne vidi,100% neprohodan. Desni je skroz prohodan. Sa 5 godina sam imala operaciju slepog creva i doktor savetuje da ne radimo laparaskopiju jer je moguce da je jajovod srastao sa matericom moguce cak da se uopste nije ni razvio ili ako je skroz zacepljen da ne bismo bas uspeli da ga osposobimo. Interesuje me da li postoji neko snimanje,kojim bi se moglo videti stanje tog jajovoda ili se to jedino moze videti kada se radi laparaskopija? Hvala
< Poruku je uredio *Maki* -- 6.4.2011 9:53:51 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.4.2011 13:07:18
|
|
|
|
Maccana
|
Evo dok ti se Drjole ne javi -neki savet od mene.Neznam koliko pokusavas ostati u dr stanju ali ako je od skoro,strpi se jer ti je i taj jedan jajovod dovoljan.Ako ipak cekas duze vreme i nemas strpljenja,moj ti je savet da ipak odradis tu laparoskopiju i vidis kompletnu situaciju u trbusnoj duplji.Mozda je u pitanju neki dr problemcic ili problema u opste nema.Kolko ja znam HSG zna da pogresi ali je zato laparoskopija mnogo preciznija u dijagnostici.Ja sam recimo isla na transvaginalnu laparoskopiju i histeroskopiju i saznala svoj pr.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.4.2011 13:50:23
|
|
|
|
*Maki*
|
Maccana,hvala za odgovor. Pokusavamo da dobijemo bebu 2,5 godine s tim sto sam tek juna prosle godine pronasla doktora kod koga sada redovno idem i kome beskrajno verujem. Pre toga sam takodje bila na pregledima dugo,i nikakvog pomaka nije bilo,a ni ja nisam bila bas najbolje informisana o svemu. Idemo postupno,HSG mi je radjen pocetkom januara,posle toga stimulacija pa sad odmaram 3 meseca a onda cemo najverovatnije na inseminaciju. Doktor mi je i sam rekao da sa jednim jajovodom mogu prirodno ostati trudna, sve ostalo je sada kod nas super...u pocetku,dok nismo bili odradili sve preglede nije hteo nista da prognozira ali sada nam je jasno rekao da mi mozemo prirodno da zabebimo. Ali eto, mene kopka taj neprohodni jajovod i to da li se moze nekim snimanjem jos proveriti njegovo postojanje i stanje.Hvala jos jednom
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.4.2011 15:24:14
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Drjole jel' moze pomoc "na hormonima"? Teško...Nije moj fah... :(
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.4.2011 15:35:47
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: *Maki* Drjole,puno Vas pozdravljam i hvala sto ste sa nama Imam jedno pitanjce,ako mozete da mi odgovorite Kod mene se na snimku levi jajovod uopste ne vidi,100% neprohodan. Desni je skroz prohodan. Sa 5 godina sam imala operaciju slepog creva i doktor savetuje da ne radimo laparaskopiju jer je moguce da je jajovod srastao sa matericom moguce cak da se uopste nije ni razvio ili ako je skroz zacepljen da ne bismo bas uspeli da ga osposobimo. Interesuje me da li postoji neko snimanje,kojim bi se moglo videti stanje tog jajovoda ili se to jedino moze videti kada se radi laparaskopija? Hvala To su već stvari koje zaista morate sa svojim lekarom da vidite... Sorry
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.4.2011 16:07:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema veze. Ja cu sad u utorak briseve, pa ako su ok, muzica za spermogram i ako dodje radicu hsg, pa ako ni posle toga nista ne bude, odoh da vadim hormone i sta dalje treba pa ce negde da se smucka .
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.4.2011 20:42:02
|
|
|
|
*Maki*
|
Drjole, hvala! Pitacu svakako mog doktora. Pravimo pauzu od svega,to nam je on preporucio. Videcemo se tek za mesec dana a to mi je skoro palo na pamet,pa sam mislila da mozda znate da mi odgovorite. Veliki pozdrav
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.4.2011 23:36:23
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: drjole IZVORNA PORUKA: lidija 011 Izgleda sa svakom drugaciji postupak-mene su ispirali fizioloskim...a poslije hsg-a uopste ne dobijam, dva puta sam izazvala primolutom i sad mi opet kasni, samo sto mi je Spremovicka rekla da vise ne izazivam cikluse-da to nema nikakvu svrhu...mada sam pila palitrex 5 dana poslije intervencije, uradicu briseve opet i ovaj(prvi) put i bris na bakterijske vaginoze-jedan od uzrocnika steriliteta...nesto sve mislim da mi se poremetio ciklus poslije hsg-a, je li bilo takvih slucajeva kod vas? Ako si u Višegradskoj radila HSG, veruj mi, apsolutno je NEMOGUĆE da si bila tretirana fiziološkim rastvorom! To bi se moglo nazvati ispiranjem a mi radimo dezifekciju. Prvo spolja pa onda unutra... POzdrav i za tebe drJole ...Da, radila sam u visegradskoj, nisam 100 % sigurna, ali rekla bih da je sestra jos na odeljenju uradila ispiranje spricem i fizioloskim, jer kad je pitala koleginica na rendgenu da li da mi urade ispranje, ona je rekla-ne treba uradila sam joj na odeljenju-fizioloskim...ili sam ja bila totalno sludjenja, pa nisam najbolje razumjela
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.4.2011 23:54:00
|
|
|
|
drjole
|
IZVORNA PORUKA: lidija 011 IZVORNA PORUKA: drjole IZVORNA PORUKA: lidija 011 Izgleda sa svakom drugaciji postupak-mene su ispirali fizioloskim...a poslije hsg-a uopste ne dobijam, dva puta sam izazvala primolutom i sad mi opet kasni, samo sto mi je Spremovicka rekla da vise ne izazivam cikluse-da to nema nikakvu svrhu...mada sam pila palitrex 5 dana poslije intervencije, uradicu briseve opet i ovaj(prvi) put i bris na bakterijske vaginoze-jedan od uzrocnika steriliteta...nesto sve mislim da mi se poremetio ciklus poslije hsg-a, je li bilo takvih slucajeva kod vas? Ako si u Višegradskoj radila HSG, veruj mi, apsolutno je NEMOGUĆE da si bila tretirana fiziološkim rastvorom! To bi se moglo nazvati ispiranjem a mi radimo dezifekciju. Prvo spolja pa onda unutra... POzdrav i za tebe drJole ...Da, radila sam u visegradskoj, nisam 100 % sigurna, ali rekla bih da je sestra jos na odeljenju uradila ispiranje spricem i fizioloskim, jer kad je pitala koleginica na rendgenu da li da mi urade ispranje, ona je rekla-ne treba uradila sam joj na odeljenju-fizioloskim...ili sam ja bila totalno sludjenja, pa nisam najbolje razumjela Pazi, mi na rentgenu 100% ne radimo ništa što bi se moglo nazvati ispiranjem, veruj mi! Dr na početku pregleda (HSG) radi dezinfekciju (dezinfekcionim sredstvom, ne sa fiziološkim rastvorom) spolja pa unutra zbog sprečavanja unošenja infekcije. Znači, ne postoji ni NAJMANJA šansa za korišćenjem fiziološkog rastvora. Nešto si mi se ti tu malkice zbunila! Možda malkice od straha... Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 1:52:26
|
|
|
|
lidija 011
|
Vrlo moguce, taj dan sam bila u totalnom transu od straha i neizvjesnosti , a ono ispalo sve najbolje , sad bi mogla opet da ga radim
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 7:50:06
|
|
|
|
m@j@25
|
meni je bilo jako cudno kad sam procitala,da se ispira fizioloskim, da li fizioloski sluzi za to?
< Poruku je uredio m@j@25 -- 11.4.2011 7:51:08 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:14:06
|
|
|
|
lidija 011
|
Ma ne, mozda je sestra na odeljenju spolja ispirala, ali na rendgenu ide dezifenkciono sredstvo, nego sam ja pobrkala loncice od silnog straha i uzbudjenja
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:27:58
|
|
|
|
m@j@25
|
i ranije sam citala kod drugih,ne samo kod tebe :)
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:32:52
|
|
|
|
lidija 011
|
Stvarno?Nemoj me bacas u rebus sad
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:34:06
|
|
|
|
m@j@25
|
,sta su tebi rekli koji je tvoj sledeci korak
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:38:57
|
|
|
|
lidija 011
|
Ja sada pijem siofor zbog insulinske rezistencije, imam PCOS i HAsimotov sindrom (s tim da hormoni stitne miruju, ali su antitijela podivljala)... U maju idem na kontrolu sa svim brisevima i vidjecemo sta dalje...vjerovatno cu da se pridruzim klomifenkama ... A ti?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:42:00
|
|
|
|
m@j@25
|
ja cu da idem na vto, jos ne znam tacno kad, mislim da cu sad da krenem sa analizama pa iidem kod prof. na dogovor
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 11.4.2011 12:47:09
|
|
|
|
lidija 011
|
Zelim ti srecu i strpljenja draga
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
imesunce123Koje je najlepse ime za decakaandrej (
35%)
aleksa (
18%)
sergej (
15%)
strahinja (
13%)
maksim (
11%)
matej (
10%)
Ukupan broj glasova: 636Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!