|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
13.3.2011 13:59:38   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: m@j@25

kod kog si lekara ?

Kod Spremovicke, poslije dugo lutanja, djevojke odavde me uputise na nju i zasad sam prezadovoljnauser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 826
13.3.2011 14:05:02   
lidija 011
Izgleda sa svakom drugaciji postupak-mene su ispirali fizioloskim...a poslije hsg-a uopste ne dobijam, dva puta sam izazvala primolutom i sad mi opet kasni, samo sto mi je Spremovicka rekla da vise ne izazivam cikluse-da to nema nikakvu svrhu...mada sam pila palitrex 5 dana poslije intervencije, uradicu briseve opet i ovaj(prvi) put i bris na bakterijske vaginoze-jedan od uzrocnika steriliteta...nesto sve mislim da mi se poremetio ciklus poslije hsg-a, je li bilo takvih slucajeva kod vas?

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 827
14.3.2011 10:53:51   
Anoniman
Upravo sam dobila "visegradsku" i rekli su da pored kks, sedimentacije i leukocita, i briseva ne treba nista vise. Naravno uput. Da se radi od 7.do 10.dana i da se ne zakuzuje. Ja cu za svaki slucaj opet zvati kad dobijemuser posted image jedno pitanje: gde se javljate kad dodjete? Na salter za prijem ili se ide negde drugde? user posted image

(odgovor članu lidija 011)
  Direktna veza do poruke: 828
14.3.2011 11:33:33   
m@j@25
na salter gde se inace javljas,pa posle ides na prijem pa u gardarobu,a svakako ce ti na salteru reci gde trebas,mozes da poneses svoju spavacicu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 829
14.3.2011 12:51:17   
Anoniman
Hvala, mislila sam da je tako, al' bolje da pitam. user posted image

(odgovor članu m@j@25)
  Direktna veza do poruke: 830
14.3.2011 22:29:26   
lidija 011
Ponesi i uloske, jer je moguce da ces krvariti...zelim ti srecu i nije nista strasnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 831
14.3.2011 23:15:10   
m@j@25
obavezno a i zbog kontrasta ,ja nisam znala da trebaju kad sam isla ,a trebali su mu user posted image

Direktna veza do poruke: 832
15.3.2011 1:00:41   
lidija 011
Majče ( tako zovem, svoju zaovuuser posted image ) sta je kod tebe problem?Je li tvoj hsg u redu? Nisam bas u toku...

< Poruku je uredio lidija 011 -- 15.3.2011 1:01:25 >

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 833
15.3.2011 1:02:44   
liliana
Lidija, ja nisam imala nikakav problem s ac ciklusom nakon HSG-a. Iskreno, ovo  1. put čujem...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 834
15.3.2011 9:01:23   
m@j@25
ja sam posle toga radila laparaskopiju,nije se bas jasno videlo,medjutim imala sam vanmatericnu posle toga tako da cu uskoro ici na vto,a kod tebe (inace svi me tako zovu) ,nisam ni ja imala problema sa ciklusom al prva menstruacija posle hsg mi je bila uzasno bolna

< Poruku je uredio m@j@25 -- 15.3.2011 9:07:41 >

Direktna veza do poruke: 835
17.3.2011 18:45:36   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: moja ciklama
Nalaz kaže ovako:
Kavum uterusa sinistroponiranuser posted image , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogovauser posted image . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju.

Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga.

Mene nije bolelo skoro uopšte, samo neprijatan osećaj!
Devojku posle mene je baš bolelo, sve je individualno!

Snimke još nisam skenirala, ali hoću..pa da vidimo šta Dr.Jole kaže..

Dr u DZ koja me vodi, kaže da ovo gore podebljano ne znači da mi je materica dvorogauser posted image
Gledala i snimak i kaže: ma jokuser posted image

Videću šta će da kaže Prof, kada bude video snimak?

A dr. Jole se ne javlja..javi se.. mene su u Višegradskoj u sali za HSG držale dve divne osobe, jedna koja je sestra na odeljnju, starija, a druga je iz te sale za HSG, mlada i divna devojka, koja si od te dve Dr. Jole?
user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 836
18.3.2011 16:14:08   
nella28
radila sam danas uz hsg kod dr.mehmedbašića,jajovdi prohdni,bol je jaka ali kratkotrajna.sad imam blago krvarenje i probadanje u predjelu jajnika i zdjelice,nadam se da je to normalna pojava!

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 837
18.3.2011 16:57:59   
*Maki*
Nella28,krvarenje je normalno al kad je malo krvi,npr prvi taj dan kao kad dobijes...ako kojim slucajem bude jace ili traje vise od 2 dana javi se svom ginekologu.Ja sam prvi dan krvarila isto, tek sutradan se sve normalizovalo.Nemoj da radis teske stvari,odmaraj 2-3 dana da se stabilizujes malo...a i zasluzila si,hrabro si sve to podnela.Ljubim teuser posted image

(odgovor članu nella28)
Direktna veza do poruke: 838
18.3.2011 17:37:26   
nella28
hvala na savjetu ljubim vas sve i da što prije postanemo mameuser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 839
21.3.2011 13:25:31   
m@j@25
izvini koje si odeljenje zvala,na odeljenju steriliteta tj tu je se radi hsg moja kuma je morala da zakaze

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 840
21.3.2011 14:40:22   
Anoniman
Imas na 33str.broj telefona. Lidija 011 mi je napisala. Meni su tako rekli, al posto se kod nas nikad ne zna ja cu da zovem kad budem dobila (krajem aprila jer sad necu da stignem) pa da potvrdim dal se zakazuje ili ne.

(odgovor članu m@j@25)
  Direktna veza do poruke: 841
21.3.2011 15:16:56   
m@j@25
na taj broj se ne zakazuje zvala je ,kad su je pitali kod kog lekara onda su joj rekli da zove 3663566   na odeljenje steriliteta se zakazuje,ona ima lekara tamo mozda zato

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 842
21.3.2011 20:33:34   
Anoniman
Verovatno zato, ja nemam tamo dr-a pa mi verovatno ne zakazuju, al ipak cu ja to da proverim.

(odgovor članu m@j@25)
  Direktna veza do poruke: 843
24.3.2011 6:20:24   
ivancica_
Ja sam devojke HSG radila u Narodnom frontu prosle godine. Posto takodje vec dugo ne ostajem trudna bez HSG-a moj doktor nije uopste hteo ni da cuje za stimulaciju klomifenom da ne bi doslo do vanmatericne ako sa jajovodima nesto nije u redu. I tako ja kada sam dobila ciklus tamo sam se javila otvorili mi karton na odeljenju steriliteta kod prof. Vasiljevica i dali mi onaj papiric sta sve treba da uradim i kada da se javim. I tako ja sam ceo mesec jurila briseve pa bakterioloske briseve krvna slika sedimentacija urin kolposkopija. Kada sam dobila naredni ciklus javila se i oni mi zakazali. Mogu vam reci da sam bila prezadovoljna. Radi se sa totalnom ili opstom anestezijom kako je vec zovu i nista se ne oseti. I cak sam taj dan posto sam iz Beograda i otisla kuci. Treba da se ponesu ulosci posto se krvari malo posle toga kao prvi dan ciklusa i tako i bolucka stomak. Vec drugi dan sve bude bolje. Nista strasno a mnogo znaci. Jos kada su mi rekli da je rezultat dobar ma sve sam zaboravila verujte mi.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 844
31.3.2011 3:37:57   
Nastja
Cao svima,ja vec 11 god. pokusavam da user posted image ali neide .Imam zacepljenje oba jajovoda...Radili su mi 3 HSG-a,jednu klasicnu operaciju i dve laparaskopije,medjutim bez uspeha...HSG su mi radili bez ikakve anestezije sva 3 puta a 2 su radjena u Novom Sadu i jedan u Rusiji svuda je isto boliiii...zelim vam svima sto i sebi user posted image

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 845
31.3.2011 10:26:30   
Anoniman
Nastja zelim da sto pre vidis svoje user posted image , a do tad pridruzi nam se na temi "cekamo || crtice" lakse je kad imas jos nekog ko prolazi kroz slicne probleme. Ja ovih dana radim briseve, pa ako su ok i ako se nista ne desi u medjuvremenu, planiram da radim hsg, mada jos nisam odlucila gde u visegradskoj ilh u frontu. Pozdrav.

(odgovor članu Nastja)
  Direktna veza do poruke: 846
31.3.2011 19:21:52   
*Maki*
Nastja, meni je zacepljen samo jedan jajovod i on je stradao zbog operacije slepog creva koju sam imala samo sa 5 godinica. Doktor mi je posle HSG-a rekao,posto mi je skroz zacepljen jajovod tj.ne vidi se na snimku uopste pa pretpostavlja da je srastao sa matericom...da ne bi puno pomoglo da ga cacka i da mi je ovaj drugi dovoljan da zatrudnim. Ne znam jesi li mozda pokusala da radis vantelesnu oplodnju? Ako nisi sreco,ja bih ti preporucila da se posavetujes sa nekim strucnjakom za sterilitet i da pod hitnor adis VTO da bi ugledala svoju bebicu sto pre...nemoj vise da cekas,11 godina je dug period,mi pokusavamo 2,5 godine i sigurno cu uskoro da radim vantelesnu ako ne uspem posle inseminacije...pa bilo u drzavnoj bilo u privatnoj ustanovi.Ako bih se odlucila za privatno,to bi svakako radila u Pragu ili eto u Segedinu jer nas Misic je radila tamo i sad ceka svoju bebicuuser posted image Pogledaj temu o VTO i bice ti jasnije user posted image Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 31.3.2011 19:22:24 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 847
2.4.2011 18:42:55   
Jedna
Jedva sam se snasla da posaljem poruku... Citala sam vas par dana i mogu vam reci da uopste nisam bila ohrabrena onim sto sam videla, ali, juce sam radila taj HSG i nista me nije bolelo, pa sam odlucila da vam napisem zbog nekih buducih koje budu dosle da citaju iz satraha, kao sto sam to ja radila... Neprijatno jeste, kao i svaki put kad odes na pregled, ali o bolu ne mogu da vam pricam, zato sto mene nije bolelo... neprijatan je osecaj kada stavlja onu sondu, ali boze moj, mora se tako, inace o bolu kakvog sam se plasila nije bilo ni reci... Inace radila mi je Dr Ljupka iz Zajecara i stvarno sam prezadovoljna i presrecna zbog rezultata... Srecno svim zenama koje dodju ovde da procitaju i zelim im sve naj kao i meni sto je bilo!!!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 848
2.4.2011 21:01:07   
*Maki*
Bravo Jedna user posted image Drago mi je da je sve u redu. Isto kao i ti i ja sam citala sve i svasta po forumima i toliko sam bila prestravljena da sam mislila da cu da pobegem iz bolnice.Nista nije bilo strasno sve se to brzo zavrsi i zaboraviuser posted image

(odgovor članu Jedna)
Direktna veza do poruke: 849
2.4.2011 21:33:28   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: *Maki*

Nista nije bilo strasno sve se to brzo zavrsi i zaboraviuser posted image

user posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Trbusnjaci

Jedna moja poznanica je bila u 3-em mesecu trudnoce i radila je trbusnjake, a znala je da je trudna. Da li ste vi dok ste bile trudne, ili sad dok ste trudne radile trbusnjake?

Ne (58%)

Da (5%)

Da, dok nisam znala da sam trudna (5%)

Nije mi to palo na pamet (32%)

Ukupan broj glasova: 80

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here