Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.3.2011 18:57:58
|
|
|
|
Anoniman
|
ubacila sam se u okvir
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 6.3.2011 22:29:14
|
|
|
|
sandrina 85
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama evo, vratila sam se.. HSG radio Dr.Dokić u Višegradskoj. Nalaz kaže ovako: Kavum uterusa sinistroponiran , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogova . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju. Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga. Ciklamice... svaka cas_t, i to si pregurala Sad si mirna sto se tice prohodnosti, a zasto ti dr nije rekao za matericu zasigurno da je dvoroga? Hocu da kazem da oni svasta "pretpostavljaju", tako da, ne sekiraj se!
< Poruku je uredio sandrina 85 -- 6.3.2011 22:31:09 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 8.3.2011 8:23:03
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: moja ciklama evo, vratila sam se.. HSG radio Dr.Dokić u Višegradskoj. Nalaz kaže ovako: Kavum uterusa sinistroponiran , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogova . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju. Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga. Mene nije bolelo skoro uopšte, samo neprijatan osećaj! Devojku posle mene je baš bolelo, sve je individualno! Snimke još nisam skenirala, ali hoću..pa da vidimo šta Dr.Jole kaže.. A šta drage moje, Vi kažete.. Draga, pa ti si obavila HSG? Kanali prohodni...lepo... Sta dr predlaze, sledece?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.3.2011 1:52:50
|
|
|
|
moja ciklama
|
pa ovaj dr..predlaze odnose do septembra, pa ako ne bude u sep laproskopiju i histeroskopiku. a ja cu da odem i do prof.Vasiljevica, da vidim sta on predlaze..
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.3.2011 2:01:59
|
|
|
|
liliana
|
Ciklamice, moja mama ima dvorogu matericu, pa je rodila brata i mene. Dokić je dobar doktor, a to što te nije bolelo je super-znak da su dobri kanali. Mene je užasno bolelo-kanali su mi neprohodni, tj. jedan je presečen, a (desni), a levi je upleten. I rađen mi je HSG bez anesteezije.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.3.2011 2:16:19
|
|
|
|
moja ciklama
|
i meni bez anestezije.. Dokić je baš bio nežan..oset_ila sam samo kako se razliva konatrast i to je malo neprijatno.. Hvala na ohrabrenju.. Danas, na UZ kaže Dokić, da nije baš dvoroga, prosto ima neku malu ivicu IZVORNA PORUKA: liliana Mene je užasno bolelo-kanali su mi neprohodni, tj. jedan je presečen, a (desni), a levi je upleten. I rađen mi je HSG bez anesteezije. jel u Višegradskoj radjen HSG, i kako na osnovu snimka znaju da je upleten, zar se za to ne radi laproskopija, koja je terapija?
< Poruku je uredio moja ciklama -- 9.3.2011 2:18:00 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 9.3.2011 12:07:54
|
|
|
|
liliana
|
Nisam radila HSG u Beogradu. Na osnovu HSG znaju da li su kanali prohodni ili ne, a meni je posle rađena dijagnostička laparoskopija, pa sam , na osnovu toga, saznala da mi je 1 jajovod presečen , a drugi upleten i da mi je materica podeljena na 2 dela. terapije nema, jer se tu, kako su mi u Frontu rekli, ništa ne može "popraviti".
< Poruku je uredio liliana -- 9.3.2011 12:09:15 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 18:40:43
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 19:02:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Cao. Pozdrav svima super ste. Oprostite mi ako nesto pogresim, prvi put sam na forumu. Greskom sam stavila samo smajlic. Pa, kao sto predpostavljate i ja se javljam zbog HSG. Dvoumim se izmedju "fronta" i "visegradske". Zapravo bih da to uradim i odmah kuci, bez spavanja po bolnicama. I jos dva pitanja za danas: procitala sam da treba da uradim i kolposkopiju pre toga, pa me zanima da li moze i bez toga? I drugo pitanje: pre dve godine sam radila hormone (bili su ok i znam da vise ne vaze), ali mene zanima da li moram opet da ih radim obzirom da samo zelim da vidim prohodnost jajovoda, jos uvek se ne spremam za VTO. Izvinite ako je poruka dugacka i ako sam vas udavila, ali neki doktori ne zele da podele te informacije pa sam totalno sludjena. Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 19:11:01
|
|
|
|
m@j@25
|
u visegrdskoj radis bez anastezije a u frontu sa anastezijom,,hormone sam ja proveravala i ako se nisam spremala sa vto
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 19:12:48
|
|
|
|
m@j@25
|
mislim da u visegradskoj nisu trazili kolposkopski nalaz ,nisam sigurna al mozes da ih pozoves pa da pitas (3663655)mislim da je taj broj nisam sigurna
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 20:09:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala puno na tako brzom odgovoru. Ako moram i hormone da radim onda cu hsg morati da cekam bar do sredine maja. Al sta je tu je. Ko ceka i doceka. Javicu se kad nesto saznam. Pozdrav.:-|
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 20:21:12
|
|
|
|
m@j@25
|
ne treba da radis hormone zbog hsg/a ,ja sam mislila da pitas da li treba uopste da ih proveris ,,za visegradsku ti ne treba puno nalaza uopste (cervikalni i vaginalni bris,znam da sam ja vadila krvni sliku )slobodno nazovi pa ih pitaj sta ti treba da uradis od analiza za hsg -reci ce ti preko telefona
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 20:40:26
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Cao. Pozdrav svima super ste. Oprostite mi ako nesto pogresim, prvi put sam na forumu. Greskom sam stavila samo smajlic. Pa, kao sto predpostavljate i ja se javljam zbog HSG. Dvoumim se izmedju "fronta" i "visegradske". Zapravo bih da to uradim i odmah kuci, bez spavanja po bolnicama. I jos dva pitanja za danas: procitala sam da treba da uradim i kolposkopiju pre toga, pa me zanima da li moze i bez toga? I drugo pitanje: pre dve godine sam radila hormone (bili su ok i znam da vise ne vaze), ali mene zanima da li moram opet da ih radim obzirom da samo zelim da vidim prohodnost jajovoda, jos uvek se ne spremam za VTO. Izvinite ako je poruka dugacka i ako sam vas udavila, ali neki doktori ne zele da podele te informacije pa sam totalno sludjena. Pozdrav. Ja sam u novembru radila u Visegradskoj, rade bez anestezije, isti dan ides kuci...od analiza mi je trebao vaginalni i cervikalni bris(ne stariji od dvije nedelje), bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu(ne stariji od sest mjeseci), sedimentacija i lekociti...meni su radili drugi dan po zavrestku ciklusa.Svakako ih moras pozvati da zakazes.Br. je 366-3579-odeljenje 7c. Nadam se da ce sve biti u redu i da ces uskoro ugledati svoje
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 12.3.2011 21:55:53
|
|
|
|
m@j@25
|
ja sam radila isto u visegradskoj nisam radila hlamidiju,a brisevi su mogli da budu stari do mesec dana,a radila sam hsg 9 dan ciklusa
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 0:03:00
|
|
|
|
lidija 011
|
U kom mjesecu si ti radila? Ocigledno je da mijenjaju I meni je ispalo 9-i dc da ga radim. A i dobro je ako je tako sada, jer sam morala da jurim na briseve, bukvalno, jedan dan pred ciklus (imam neredovne )
< Poruku je uredio lidija 011 -- 13.3.2011 0:04:43 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 9:46:38
|
|
|
|
m@j@25
|
ja sam radila pre 2 godine,al moja kuma ide ovi dana isto su joj rekli samo cervikalni i vag.bris,i sed. i leukoc.i do mesec dana da su stari, a bas je i ne zgodno na 15 dana,,jel imas svog lekara u visegradskoj ili si samo tamo radila hsg
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 10:43:55
|
|
|
|
*Maki*
|
Znate sta, ti nalazi pre HSG-a se rade da ne bi doslo do nekih problema posle intervencije.Radi vase bezbednosti.Zato nemojte da vam bude tesko da obavite te nalaze,narocito vaginalni i cervikalni bris,i testove na bakterije!HSG nije naivna stvar kao sto mnogi misle, ipak se prodire do materice i treba sve sto je izvan da bude sterilno...Ja sam radila vaginalni i cervikalni bris,test na bakterije, kompletnu krvnu sliku, urin,sedimentaciju, krvnu grupu... Kolposkopiju su mi radili kada sam bila u bolnici pre samog HSG-a,tu te ispiru i jodom kako ne bi slucajno doslo do neke infekcije posle intervencije. Zato mislim da je jako neozbiljno i rizicno da se preskoci bilo koji nalaz..zbog vaseg zdravlja. Ljub
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 10:50:19
|
|
|
|
ksenija81
|
Ja sam morala sve briseve da radim i sto kaze Maki ne treba se zezati sa tim da ne daj Boze proteras hlamidiju u matericu ili jajovode... Onda od hsg-a imas vise stete nego koristi. Ja sam cak nateraka mm da uradi iste briseve da ne bi doslo to toga da mi nesto prenese jer je narocito posle hsg-a sve podlozno infekcijama!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 10:55:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Pozdrav. Znam ja da moraju da se rade svi ti brisevi, kks, urin; nema ni govora da te neko pusti bez toga da radis HSG. Nego mi doktorka rekla da ne moram da radim hormone, a kolposkopiju nije ni pomenula a procitala negde da treba i to. Zvacu preko nedelje "visegradsku" da pitam, pa vam javljam. :-*
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 11:02:53
|
|
|
|
*Maki*
|
Hormone ne moras,ja to nisam radila.Kolposkopija nije strasan pregled,to ti je obican pregled,boje ti grlic nekim kontrastom da vide da li je sve ok.To ce ti uraditi verovatno pre intervencije.Ostalo sto sam ti napisala odradi...Ja sam sve zavrsila za 2-3 dana...pocela sam u cetvrtak,sakupila sve rezultate o ponedeljka u utorak sam vec otisla na HSG.Mene su bili malo zbrzali ali se sve uklopilo...Nista se ne brini, odradi ti ove osnovne preglede...
< Poruku je uredio *Maki* -- 13.3.2011 11:03:05 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 12:09:39
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: m@j@25 ja sam radila pre 2 godine,al moja kuma ide ovi dana isto su joj rekli samo cervikalni i vag.bris,i sed. i leukoc.i do mesec dana da su stari, a bas je i ne zgodno na 15 dana,,jel imas svog lekara u visegradskoj ili si samo tamo radila hsg Imam svog ljekara u Visegradsku...jeste nezgodno( ali sigurno ima razloga zasto na 15 dana)...tri mjeseca sam radila briseve, jer mi je kasnila , pa nalazi zastare, ali bitno je da sam ga odradila ...I sto kazu djevojke bolje je uraditi sve te analize, da ne bi doslo, ne daj Boze do infekcije...Samo ne znam zasto su i tvojoj kumi rekli da ne treba
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 12:42:39
|
|
|
|
m@j@25
|
rekli su joj samo ove nalaze sto sam napisala,a hlamidiju da ne treba u svakom slucaju nije je na odmet uraditi
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 12:42:56
|
|
|
|
m@j@25
|
kod kog si lekara ?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 13.3.2011 12:46:27
|
|
|
|
m@j@25
|
Ja se slazem da treba sve nalaze uraditi,samo sam odgovorila sta su meni trazili od analiza u visegradskoj,verujem da oni znaju sta rade, a sto se tice ispiranja pre hsg naravno da prvo povidon jodom isperu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
paketiciVVVVSta mislite o stavljanju bombona, cokolada i slicne nezdrave hrane maloj deci u paketic? I da li ih dajete deci ili izvadite?I inace to jede, pa sto ne bi iz paketica (
69%)
Dete sve pojede, i to mi ne smeta (
5%)
Sve pojede, ali bih vise volela da ih nije bilo u paketicu (
8%)
Izvadim ih iz paketica i dete bude tuzno (
2%)
Izvadim ih iz paketica i dete shvati da to radim jer to nije dobro za njega (
17%)
Ukupan broj glasova: 127Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!