|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
6.3.2011 18:57:58   
Anoniman
ubacila sam se u okviruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 801
6.3.2011 22:29:14   
sandrina 85
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

evo, vratila sam se..
HSG radio Dr.Dokić u Višegradskoj.

Nalaz kaže ovako:
Kavum uterusa sinistroponiranuser posted image , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogovauser posted image . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju.

Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga.

Ciklamice... svaka cas_t, i to si pregurala user posted image user posted image user posted image
Sad si mirna sto se tice prohodnosti, a zasto ti dr nije rekao za matericu zasigurno da je dvoroga? Hocu da kazem da oni svasta "pretpostavljaju", tako da, ne sekiraj se! user posted image

< Poruku je uredio sandrina 85 -- 6.3.2011 22:31:09 >

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 802
8.3.2011 8:23:03   
daca77
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

evo, vratila sam se..
HSG radio Dr.Dokić u Višegradskoj.

Nalaz kaže ovako:
Kavum uterusa sinistroponiranuser posted image , jasnih ivica endometrijuma, homogeno ispunjen kontrastom ali naglašenih rogovauser posted image . Obe tube se projektuju celom dužinom, tanke, evidentno propštaju kontrast u trbušnu duplju.

Dr, rekao: jajovodi prohodni, materica, verovatno dvoroga.

Mene nije bolelo skoro uopšte, samo neprijatan osećaj!
Devojku posle mene je baš bolelo, sve je individualno!

Snimke još nisam skenirala, ali hoću..pa da vidimo šta Dr.Jole kaže..

A šta drage moje, Vi kažete..

Draga, pa ti si obavila HSG?
Kanali prohodni...lepo...user posted image
Sta dr predlaze, sledece?

Direktna veza do poruke: 803
9.3.2011 1:52:50   
moja ciklama
pa ovaj dr..predlaze odnose do septembra, pa ako ne bude user posted image u sep laproskopiju i histeroskopiku.

a ja cu da odem i do prof.Vasiljevica, da vidim sta on predlaze..

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 804
9.3.2011 2:01:59   
liliana
Ciklamice, moja mama ima dvorogu matericu, pa je rodila brata i mene. Dokić je dobar doktor, a to što te nije bolelo je super-znak da su dobri kanali. Mene je užasno bolelo-kanali su mi neprohodni, tj. jedan je presečen, a  (desni), a levi je upleten. I rađen mi je HSG bez anesteezije.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 805
9.3.2011 2:16:19   
moja ciklama
i meni bez anestezije..
Dokić je baš bio nežan..oset_ila sam samo kako se razliva konatrast i to je malo neprijatno..

Hvala na ohrabrenju..user posted image
Danas, na UZ kaže Dokić, da nije baš dvoroga, prosto ima neku malu ivicuuser posted image

IZVORNA PORUKA: liliana
Mene je užasno bolelo-kanali su mi neprohodni, tj. jedan je presečen, a  (desni), a levi je upleten. I rađen mi je HSG bez anesteezije.

jel u Višegradskoj radjen HSG, i kako na osnovu snimka znaju da je upleten, zar se za to ne radi laproskopija, koja je terapija?

< Poruku je uredio moja ciklama -- 9.3.2011 2:18:00 >

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 806
9.3.2011 12:07:54   
liliana
Nisam radila HSG u Beogradu. Na osnovu HSG znaju da li su kanali prohodni ili ne,  a meni je posle rađena dijagnostička laparoskopija, pa  sam , na osnovu toga, saznala da mi je 1 jajovod presečen , a drugi upleten i da mi je materica podeljena na 2 dela.
terapije nema, jer se tu, kako su mi u Frontu rekli, ništa ne može "popraviti".

< Poruku je uredio liliana -- 9.3.2011 12:09:15 >

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 807
12.3.2011 18:40:43   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 808
12.3.2011 19:02:52   
Anoniman
Cao. Pozdrav svima super ste. Oprostite mi ako nesto pogresim, prvi put sam na forumu. Greskom sam stavila samo smajlic. Pa, kao sto predpostavljate i ja se javljam zbog HSG. Dvoumim se izmedju "fronta" i "visegradske". Zapravo bih da to uradim i odmah kuci, bez spavanja po bolnicama. I jos dva pitanja za danas: procitala sam da treba da uradim i kolposkopiju pre toga, pa me zanima da li moze i bez toga? I drugo pitanje: pre dve godine sam radila hormone (bili su ok i znam da vise ne vaze), ali mene zanima da li moram opet da ih radim obzirom da samo zelim da vidim prohodnost jajovoda, jos uvek se ne spremam za VTO. Izvinite ako je poruka dugacka i ako sam vas udavila, ali neki doktori ne zele da podele te informacije pa sam totalno sludjena. Pozdrav. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 809
12.3.2011 19:11:01   
m@j@25
u visegrdskoj radis bez anastezije a u frontu sa anastezijom,,hormone sam ja proveravala i ako se nisam spremala sa vto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 810
12.3.2011 19:12:48   
m@j@25
mislim da u  visegradskoj nisu trazili kolposkopski nalaz ,nisam sigurna al mozes da ih pozoves pa da pitas (3663655)mislim da je taj broj nisam sigurna

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 811
12.3.2011 20:09:41   
Anoniman
Hvala puno na tako brzom odgovoru. Ako moram i hormone da radim onda cu hsg morati da cekam bar do sredine maja. Al sta je tu je. Ko ceka i doceka. Javicu se kad nesto saznam. Pozdrav.:-|

(odgovor članu m@j@25)
  Direktna veza do poruke: 812
12.3.2011 20:21:12   
m@j@25
ne treba da radis hormone zbog hsg/a ,ja sam mislila da pitas da li treba uopste da ih proveris ,,za visegradsku ti ne treba puno nalaza uopste
(cervikalni i vaginalni bris,znam da sam ja vadila krvni sliku )slobodno nazovi pa ih pitaj sta ti treba da uradis od analiza za hsg -reci ce ti preko telefona

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 813
12.3.2011 20:40:26   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena

Cao. Pozdrav svima super ste. Oprostite mi ako nesto pogresim, prvi put sam na forumu. Greskom sam stavila samo smajlic. Pa, kao sto predpostavljate i ja se javljam zbog HSG. Dvoumim se izmedju "fronta" i "visegradske". Zapravo bih da to uradim i odmah kuci, bez spavanja po bolnicama. I jos dva pitanja za danas: procitala sam da treba da uradim i kolposkopiju pre toga, pa me zanima da li moze i bez toga? I drugo pitanje: pre dve godine sam radila hormone (bili su ok i znam da vise ne vaze), ali mene zanima da li moram opet da ih radim obzirom da samo zelim da vidim prohodnost jajovoda, jos uvek se ne spremam za VTO. Izvinite ako je poruka dugacka i ako sam vas udavila, ali neki doktori ne zele da podele te informacije pa sam totalno sludjena. Pozdrav. user posted image

Ja sam u novembru radila u Visegradskoj, rade bez anestezije, isti dan ides kuci...od analiza mi je trebao vaginalni i cervikalni bris(ne stariji od dvije nedelje), bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu(ne stariji od sest mjeseci), sedimentacija i lekociti...meni su radili drugi dan po zavrestku ciklusa.Svakako ih moras pozvati da zakazes.Br. je 366-3579-odeljenje 7c.
Nadam se da ce sve biti u redu i da ces uskoro ugledati svojeuser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 814
12.3.2011 21:55:53   
m@j@25
ja sam radila isto u visegradskoj nisam radila hlamidiju,a brisevi su mogli da budu stari do mesec dana,a radila sam hsg 9 dan ciklusa 

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 815
13.3.2011 0:03:00   
lidija 011
U kom mjesecu si ti radila? Ocigledno je da mijenjajuuser posted image I meni je ispalo 9-i dc da ga radim. A i dobro je ako je tako sada, jer sam morala da jurim na briseve, bukvalno, jedan dan pred ciklus (imam neredovneuser posted image )

< Poruku je uredio lidija 011 -- 13.3.2011 0:04:43 >

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 816
13.3.2011 9:46:38   
m@j@25
ja sam radila pre 2 godine,al moja kuma ide ovi dana isto su joj rekli samo cervikalni i vag.bris,i sed. i leukoc.i do mesec dana da su stari, a bas je i ne zgodno na 15 dana,,jel imas svog lekara u visegradskoj ili si samo tamo radila hsg

Direktna veza do poruke: 817
13.3.2011 10:43:55   
*Maki*
Znate sta, ti nalazi pre HSG-a se rade da ne bi doslo do nekih problema posle intervencije.Radi vase bezbednosti.Zato nemojte da vam bude tesko da obavite te nalaze,narocito vaginalni i cervikalni bris,i testove na bakterije!HSG nije naivna stvar kao sto mnogi misle, ipak se prodire do materice i treba sve sto je izvan da bude sterilno...Ja sam radila vaginalni i cervikalni bris,test na bakterije, kompletnu krvnu sliku, urin,sedimentaciju, krvnu grupu... Kolposkopiju su mi radili kada sam bila u bolnici pre samog HSG-a,tu te ispiru i jodom kako ne bi slucajno doslo do neke infekcije posle intervencije.

Zato mislim da je jako neozbiljno i rizicno da se preskoci bilo koji nalaz..zbog vaseg zdravlja.

Ljub

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 818
13.3.2011 10:50:19   
ksenija81
Ja sam morala sve briseve da radim i sto kaze Maki ne treba se zezati sa tim da ne daj Boze proteras hlamidiju u matericu ili jajovode...
Onda od hsg-a imas vise stete nego koristi. Ja sam cak nateraka mm da uradi iste briseve da ne bi doslo to toga da mi nesto prenese jer je narocito posle hsg-a sve podlozno infekcijama!!!

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 819
13.3.2011 10:55:25   
Anoniman
Pozdrav. Znam ja da moraju da se rade svi ti brisevi, kks, urin; nema ni govora da te neko pusti bez toga da radis HSG. Nego mi doktorka rekla da ne moram da radim hormone, a kolposkopiju nije ni pomenula a procitala negde da treba i to. Zvacu preko nedelje "visegradsku" da pitam, pa vam javljam. :-*

(odgovor članu *Maki*)
  Direktna veza do poruke: 820
13.3.2011 11:02:53   
*Maki*
Hormone ne moras,ja to nisam radila.Kolposkopija nije strasan pregled,to ti je obican pregled,boje ti grlic nekim kontrastom da vide da li je sve ok.To ce ti uraditi verovatno pre intervencije.Ostalo sto sam ti napisala odradi...Ja sam sve zavrsila za 2-3 dana...pocela sam u cetvrtak,sakupila sve rezultate o ponedeljka u utorak sam vec otisla na HSG.Mene su bili malo zbrzali ali se sve uklopilo...Nista se ne brini, odradi ti ove osnovne preglede...user posted image

< Poruku je uredio *Maki* -- 13.3.2011 11:03:05 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
13.3.2011 12:09:39   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: m@j@25

ja sam radila pre 2 godine,al moja kuma ide ovi dana isto su joj rekli samo cervikalni i vag.bris,i sed. i leukoc.i do mesec dana da su stari, a bas je i ne zgodno na 15 dana,,jel imas svog lekara u visegradskoj ili si samo tamo radila hsg

Imam svog ljekara u Visegradsku...jeste nezgodno( ali sigurno ima razloga zasto na 15 dana)...tri mjeseca sam radila briseve, jer mi je kasnila user posted image , pa nalazi zastare, ali bitno je da sam ga odradilauser posted image ...I sto kazu djevojke bolje je uraditi sve te analize, da ne bi doslo, ne daj Boze do infekcije...Samo ne znam zasto su i tvojoj kumi rekli da ne trebauser posted image

(odgovor članu m@j@25)
Direktna veza do poruke: 822
13.3.2011 12:42:39   
m@j@25
rekli su joj samo ove nalaze sto sam napisala,a hlamidiju da ne treba u svakom slucaju nije je na odmet uraditi

Direktna veza do poruke: 823
13.3.2011 12:42:56   
m@j@25
kod kog si lekara ?

Direktna veza do poruke: 824
13.3.2011 12:46:27   
m@j@25
Ja se slazem da treba sve nalaze uraditi,samo sam odgovorila sta su meni trazili od analiza u visegradskoj,verujem da oni znaju sta rade, a sto se tice ispiranja pre hsg naravno da prvo povidon jodom isperu 

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Dorotej
Pansophia

Da li vam s svidja ime Dorotej za decaka?

Da (29%)

Ne (71%)

Ukupan broj glasova: 92

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here