|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u Srbiji
10.4.2011 11:10:20   
majathegreat
Selo odakle su moji baba i deda se nalazi pored glavnog puta Šabac - Valjevo. To je magistralni i najbliži put za Zlatibor, Crnu Goru od Novog Sada recimo. Hoću da kažem da nije "zatureno". Svileuva se zove, a ovo se odnosi i na sva okolna mesta. Prošle godine su ovi uz put prodavali šljive za 5 dinara, a ovi preko brda su nudili besplatno samo da ih neko pokupi, da ne trule. Šta reći. Nema ko da radi. Skoro svi mladi su otišli. Oni koji su ostali su uglavnom dokoličari i pijanice. Čast izuzecima, ali znam samo za jednog vrednog momka koji nažalost već je u godinama, a nema ženu ni decu. Tuga. A gastabajteri još uvek dižu vile sa lavovima i orlovima pored ovih jadnika, voze mečke i odvrću do panja najžešće narodnjake za koje su čuli samo u Beču.

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 426
10.4.2011 11:15:52   
Anoniman
Je l' to blizu Draginja???To je ipak mesto sa najvecim brojem lavovauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 427
10.4.2011 11:18:04   
majathegreat
Jeste pored odmah.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 428
10.4.2011 11:21:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: majathegreat

Jeste pored odmah.user posted image

Strasno je...znam...Odatle je bratova devojka...Naravno da se nije opredelila da ostane tamo. Tu je bila i jedna velika fabrika za preradu voca, ako se ne varam, koja je pukla, naravno kao i sve ostalo u Srbiji...
user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 429
10.4.2011 12:04:03   
majathegreat
To je varošica Koceljeva gde je fabrika. Na sreću malo je živnula ta fabrika, kupio je Rauch (bravo sokovi), mada je gomila ljudi ostala bez posla, ali većina svojom voljom jer su uzeli otpremnine. A ta varošica užas kako izgleda tako jedno mesto, a bilo je nekad fantazija. Ja imam slike što je moj deda fotografisao. Sve do jedne zanatske radnje, zelenila, kafanice, ljudi na ulici. Sad pustoš i gomila trgovinskih radnji (kao da neko uopšte pazari) ispred kojih uvek sede i piju pivo i taj smrad na ulici od piva, ma strašno. Baš mi bude žao kad vidim. A što se tiče Draginja, oni su "napredovali", gradili kuće u vreme inflacije i zarađivali su mahom od šverca toalet papira, čačkalica i šibica. Sad su i te vile skoro oronule i neodržavaju se. Mada one su uvek bile za svet, svi su imali i dalje kućerak iza tih vila u kome su živeli i naravno poljski wc. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
10.4.2011 12:07:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: majathegreat

Sad su i te vile skoro oronule i neodržavaju se. Mada one su uvek bile za svet, svi su imali i dalje kućerak iza tih vila u kome su živeli i naravno poljski wc. 

E meni to nije jasnouser posted image To sam vidjala milion puta u Sremu (odakle sam). Postoji kuca za prikaz i kucica za boravak u kojoj se svi sprche, da se ona velika ne bi prljalauser posted image user posted image user posted image Vremenom ta velika postaje trosna-jer kazu ljudi da brze propada kuca u kojoj se ne zivi od one koja sluzi za zivot...

Direktna veza do poruke: 431
10.4.2011 12:11:26   
Anoniman
Ovo za kuću za pokazivanje je 100% tačno . I u mom Banatskom selu je tako - podignu ljudi čardake ni na nebu ni na zemlji , koji zjape prazni , a svih 8 članova porodice živi u "letnjoj kuhinji" u dnu dvorišta koja je odmah pokraj svinjca i poljskog wc-a .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 432
10.4.2011 12:12:57   
Anoniman
I onda kad nekome udjes u kucu sledi ritual pokazivanje velike kuce i njenih soba...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 433
10.4.2011 12:22:19   
Anoniman
Ja sam se probudila besna , jer sam se sinoć do kasno dopisivala sa drugaricom na FB koja me je izvabica iz takta . Njen način razmišljanja mi je zvonio u glavi do pola noći , i na kraju nisam znala da li sam ljuta , zavidna ili srećna u celoj situaciji . Ona trenutno nije u Srbiji , ali kad se o "Srbovanju" priča - veći je Srbin od svih . Pod broj jedan - obožavam te "patriote" koji meni govore kako je Srbija divna i krasna , ali "opet ona nije mogla da ostane tu jer se jako teško živi" . Ali , kad god je neka gužva na ulicama , hajka , vlast vs narod , ona je uredno pljuckala po svemu sa bezbedne razdaljine nekog hostelčića u belom svetu . Druga stvar - mrzim , stvarno mrzim kada mi neko govori kako je u Srbiji lako napredovati i "možeš sve ako si uporan" . E pa , ne jedi go*na , mislim se . Naravno da možeš sve ti koja ni u jednom momentu nisi morala da brineš o krovu nad glavom , koja si mogla sebi da priuštiš usavršavanje jer dok si se ti "usavršavala" neko drugi je plaćao račune , hranu , letovanja , zimovanja . Ništa sama nisi stvorila ,zaradila , već si komadala dedovinu da kupiš silikonska usta i prekrajala babin stan da se kaže da je trosoban . Znači - ništa nisi TI stvorila , genetski si "bogata" (diskutabilno je bogatstvo koje je samo materijalno , bar za mene) . Imam i ja stanove i kućerine ali ni u jednom momentu se ne rukovodim parolom da jedva čekam da se nekom smrkne da bi meni svanulo . Stvoriću koliko mogu svojim prstima i umom . Makar to bila šupa !

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 434
10.4.2011 12:27:57   
Olga75
ma ovde se bre zivi od 1 - 15 svi koji zive drugacije su srecni
muka mi je od " sopsobnih "user posted image
kao moze se , ahaaa , ti onda mogni i dalje a ja cu da se snalazim

< Poruku je uredio Olga RR -- 10.4.2011 12:28:19 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
10.4.2011 12:30:46   
bratzz

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ovo za kuću za pokazivanje je 100% tačno . I u mom Banatskom selu je tako - podignu ljudi čardake ni na nebu ni na zemlji , koji zjape prazni , a svih 8 članova porodice živi u "letnjoj kuhinji" u dnu dvorišta koja je odmah pokraj svinjca i poljskog wc-a .

Jadni su mi ljudi koji imaju uslove a neumeju da uzivajuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 436
10.4.2011 12:39:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

ma ovde se bre zivi od 1 - 15 svi koji zive drugacije su srecni
muka mi je od " sopsobnih "user posted image
kao moze se , ahaaa , ti onda mogni i dalje a ja cu da se snalazim

Ne mora ziveti u inostranstvu da bi bio takav. Ja ne znam da li sam vec pisala o ovome, ali ponovicu..sedim ja kod frizerke koja je sebi nabila 100 musterija, ne bi se sto veca lova uzela. Mala koja radi kod nje ima temperaturu 40 i sa tom temperaturom pere kose. Vidim dete se klati, jbte, pasce u nesvest. I ja kazem frizerki da je pusti kuci da ide kod lekara. Medjutim frizerkin odgovor je bio kako je ta mala neodgovorna-jer sta ce ona sa toliko musterija..Grrrrrrrruser posted image user posted image user posted image Mala se, naravn, onesvesti, dodje otac po nju, ruzne reci, frka, panika...I zene u salonu koje pocinju...Stvarno LJ kako ces ti sad ovo da postignes; ona je bas neodgovorna sto te ostavila samu; a i vidimo koliko vredi-ima 20 godina , a jos radi za drugog i nije otvorila salon..Mene tu vec hvata zivac...One nastavljaju-jednoj je sin ovo, drugoj je cerka ovo...a svi imaju izmedju 16-25 godina...I ja popiz..m (jezicara, sta cuuser posted image ), maestralno ustanem, i kazem im-Ja sam resila da vam se zahvalim u ime ove zemlje, jer su vasa deca bogom dana, pa kapital pocinju iz pelena da stvaraju. Evo, ja, klosarka od 29 se stidim sto ni svoju kucu nisam uspela da sagradim. Pri tom dodam-sram vas bilo, kritikujete dete sa temperaturom 40..I izadjem napolje.
Ima pokondirenih i nadrisposobnih tikvi i u inizemstvu, ali sto ici dalje od nase zemlje kad ih je i ovde u dovoljnom broju.

< Poruku je uredio verolino -- 10.4.2011 12:41:29 >

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 437
10.4.2011 12:44:06   
isidora88
drzava kao nema para ali bitno je da su obnovili vozni park pre neki dan kad je stigla donacija norveske user posted image
e ne moze gospoda da se vozi u autu iz 2010.godine nego moraju svake godine najnovije modele da kupuju user posted image user posted image user posted image
bitno da se putni troskovi ne isplacuju vec godinu ipo dana jer drzava kao nema para,ma mamu im njihovu dala bih ja njima da zive od prosecne plate i da su pri tom podstanari pa da vidim kako bi izdrzavali porodicu, a najgore je sto jako puno ljudi nema ni tu prosecnu platu a oni se usude da pricaju da treba da stedimo user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 438
10.4.2011 12:52:38   
Anoniman
A NAJVIŠE me vređaju kočoperne majke koje imaju stav "što si pravila dete kad nemaš odgovarajuće uslove" , ili "ja sam prvo stvorila sve pa onda planirala decu". Šta sad to znači ? Svima je jasno da se u Srbiji ne može na pošten i opušten način kupiti stan sa 25 - 30 godina . Možeš ga NASLEDITI , kupiti od mafijašenja , dobiti pare od tatice i mamice ili ga od svoje plate hrabro kupiti na kredit - svesno se uvaliti u 30godišnju agoniju ratovanja sa bankama i kamatama . Meni ostaje da i dalje budem neodgovorni roditelj koji se usudio da rodi dete kao podstanar , šejm on mi !

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 439
10.4.2011 13:16:08   
isidora88
bubo a od takvih dusebriznika mi se dize kosa na glavi,jos nama svi sole pamet pa kupite stan na kredit,najbolje vam je da kupite garsonjeru pa bar ste u svoja cetiri zida,ma da verovatno pa da ceo zivot otplacujem jedan sobicak,nisam ludauser posted image
ja kontam da cemo uzeti stan tek za nekoliko godina kad rodim jos koje dete kao podstanar user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 440
10.4.2011 13:29:35   
minavb
A sto se ti Bubo brines? Udaces cerku za Dzastina Dzibera i resices sve probleme. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 441
10.4.2011 13:32:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: minavb

A sto se ti Bubo brines? Udaces cerku za Dzastina Dzibera i resices sve probleme. user posted image

Eee , moja Mina , treba je hraniti do tad user posted image .

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 442
10.4.2011 13:33:44   
minavb
Neee, ne treba je hraniti. Da bi se dobro udala, mora da bude anoreksicna manekenka.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 443
10.4.2011 13:37:24   
Anoniman
Super , dobro msi me potsetila , idem da ištampam kćerki sve one teme o dijetama ! user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 444
10.4.2011 13:46:48   
Anoniman
Mene nervira konstantno kukaknje kako niko nema novca, kako se tesko zivi (sto jesu cinjenice, nazalost), a kako se zatim spominje letovanje ili kupovina ovog ili onog. Ne bi trebalo da je luksuz jedno obicno letovanje ili nov namestaj, ali cemu prethodno kukanje ondauser posted image
Moje je iskustvo da uglavnom kukaju oni koji imaju vise nego oni sto u svojoj muci cute.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 445
10.4.2011 13:50:00   
Anoniman
Imam osecaj da nas narod nikako da skonta da kad se nema, onda se nema i ne ide se na more na kredit niti se prave slavlja u ugostiteljskim objektima.
Poredjenja radi - uvek je veca guzva u MRodicu nego u Tempu a razlika u ceni ume da bude i 20 din, sto naizgled nije mnogo, ali puno puta puno i eto ustede.
Ne volim da gledam svaki dinar, ali se ni ne "dzekiram", gledam da ustedim gde mogu i da ne arcim pare jer mi je dosadno,a ima i toga, mnogo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 446
10.4.2011 13:50:09   
Sanjica26 RR
user posted image Mene to isto jako nervira.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 447
10.4.2011 13:51:08   
nencydrew

IZVORNA PORUKA: BubaMira

A NAJVIŠE me vređaju kočoperne majke koje imaju stav "što si pravila dete kad nemaš odgovarajuće uslove" , ili "ja sam prvo stvorila sve pa onda planirala decu". Šta sad to znači ? Svima je jasno da se u Srbiji ne može na pošten i opušten način kupiti stan sa 25 - 30 godina . Možeš ga NASLEDITI , kupiti od mafijašenja , dobiti pare od tatice i mamice ili ga od svoje plate hrabro kupiti na kredit - svesno se uvaliti u 30godišnju agoniju ratovanja sa bankama i kamatama . Meni ostaje da i dalje budem neodgovorni roditelj koji se usudio da rodi dete kao podstanar , šejm on mi !

I mene!A onda žive sa svojim mlitavim sinovima do kraja života!

Ja znam za koga se borim!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 448
10.4.2011 13:52:41   
Anoniman
Jeste li primetili enormno popunjene kafiće u svakom većem , pa i manjem gradu ? Odakle novac za svakodnevno kafenisanje ?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 449
10.4.2011 14:02:32   
dunja RR

postoji i ovaj problem- neki ljudi NEĆE da rade, lenji su, aljkavi, bahati a umislili svašta o sebi????

ja govorim iz svog ličnog iskustva u traženju radnika, nemam reči...nisam baksuz, ali naći dobror radnika je umetnost.

zašto je to tako?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here