Verus
|
Otkada sam na dijeti bez mlecnih proizvoda (pisala sam, jer Helena ima alergiju na mleko), skinula sam 3kg prve nedelje...sada je opet usporilo. Mina-trebace mi pomoc....dok dojim ne mogu puno na dijetu, ali posle... Ovako: jedem voce, povrce, meso, ribu, pijem sojino mleko, slatkise ne jedem osim domaceg pekmeza...slabost mi je hleb, a i to sada mama mesi bez mleka, tako da je sve prakticno posno...kako da kombinujem to malo bede sto jedem?? IZVORNA PORUKA: minavb OTI,musli izbaci. Obicno ga natrpaju suvisnim ugljenim hidratima. Ako mozes, uzmi ovsene ili neke druge pahuljice. Ukusne su a vrlo korisne. Krompir ni sa ribom nemoj kombinovati, jedi ga uvek samog, sa nekom salatom. To se odnosi i na sve leguminoze (grasak, boranija, pasulj, socivo, soja...) Ako hoces na redukcionu dijetu, zaboravi sireve. Mozes da jedes samo onaj mladi, najposniji, a sumnjam da ga volis. Ja najvise od svega volim sireve, i to one budjave, ali sam se zarekla da ih vise necu okusiti i tu je kraj. SUpe su suvisne, narocito te industrijske, iz kesice. Obogacuju ih mastima pa mogu samo da stete, a pri tom nemaju neku zasicujucu moc. Ako bas volis da jedes corbasto, predji na corbice od povrca, ali neka ti tanjir corbe uz salatu bude glavno jelo.
|