nina26
|
IZVORNA PORUKA: Contesa Postovane Dame, Nadam se da sam odgovorila bar Gospodjama kao Dacca i Druzica, pa i dragoj Nini, odlicni ste stvarno. Evo vam dokaza da klomifen ne deluje svima, a evo i zasto, drage moje. Clomifen je stari lek, kao biblija stariji od sve nas zajedno......sve se zna o njemu, i indikacije i containdikacije i nezeljeni efetkti, gotovo sve. Razlozi su sledeci, u globali svaki organizam ima svoj poseban hormonalni status, i to je to, ako vam su normalni hormoni u stanju naturalno poremeceni, clomifen ne deluje uopce, iako se daje kapom i sapom, sasvim ne potrebno. Ako clomifen daje neke sporedne efekte sto bi onda dale, jake stimulacije hormona, za kojih nisam uopste. Zenski je organizam, jako senzitivan u svakom slucaju, nema se tu sta vise reci, svaki disbalans se dodatno pomeri kad se tome doda plus hormonalna stimulacija. Ako imate pojacano androgeni organizam, clomifen ne moze da provocira rast i razvoj folikula, jer i FSH i LH koji rade u tandemu, su infibirani testosteronom i svim dr. njegovim metabolitima ili prekursorima. Isto reaguju i dr. lekovi, kao corticosteroidi i steroidi uopce. Prije negoli sto se krene u stimuliranju i lecenju neplodnosti, mora se jako fino i izbalansirano srediti hormonalni status zene, to je posao moderne endokrinologije, pa tek se onda ide u reproduktivnu medicinu. Vi mozete biti, ultra hormonalno normalne, pa uz hormonalnu stimulaciju dobijete disbalans i opet imate neplodnost, a kamoli da neizbalansirani idete na stimulaciju recimo. To vam je klasican nezeljeni efekat hormonske terapije i to je svesni rizik koji paciejnt uzima na sebe, kad ide na stimulaciju i IUI i IVF, sve to skupa. Neko prodje bez nus pojava, neko debelo plati ceh, sve je to individualno, pravila nema uopste. Da je sve to bilo tako jednostavno, svi bi imali jednu, te istu sablonsku terapiju, a umetnost dobrog reproduktivca je da proceni i proroci sa kojom dozom i kakvom stimulacijom da dodje do zeljenog cilja, e to je vec nauka i ne moze definitivno da se svi stavljalu u isti kos, svako reagira drukcije i svako je slucaj za sebe. Hvala na paznji. Druzice, nadam se da si procitala ovaj post, vidis za svako zasto postoji zato. Morala bi prvo da sredis hormone pa onda na stimulaciju, zato sam te pitala, sta ti je rekao Dr, zbog cega nisi reagovala na Klomifen. Hvala Conti na objasnjenju
|