|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
7.10.2010 11:42:32   
Ana007
Mene su pustili treci dan posle CR.Bilo mi je malo cudno sto tako rano,ali svi nalazi su mi bili okey.
Pre CR,meni su trazili krvnu grupu,to im je bilo bitno.

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 676
10.11.2010 14:11:18   
marijamarjuca
user posted image Zdravo trudnice i ponosne majke.
Htela sam da postavim jedno pitanje na koje bih volela da mi odgovorite
Da li je neka od vas imala iskustvo vaginalnog porođaja nakon CR
Meni je prva trudnoća završena hitnim CR.
Čitala sam na netu da su ovakve stvari uobičajne ali u inostranstvu.user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 677
10.11.2010 22:29:30   
Anoniman
Moja poznanica je nakon prvog hitnog CR-a, drugo dete rodila prirodno. U pitanju je Betanija, Novi Sad. 

(odgovor članu marijamarjuca)
  Direktna veza do poruke: 678
11.11.2010 9:37:19   
marijamarjuca
user posted image Hvala Tash!
Ja sam se i za prvi porođaj spremala da bude vaginlni, išla na vežbe disanja, posećivala kurseve...
Sad bih jako volela da ovaj bude prirodan, ali kako bog da.
A da ne znaš sučajno kolika je bila razlika između prvog i drugog porođaja?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 679
11.12.2010 14:32:48   
Anoniman
Taman sam pred izlazak iz Betanije počela manje da krvarim , a otkako sam kod kuće i potežem Ninu - ponovo ide kao ludo user posted image
Sutra treba da skinem konce , ovaj jedan me zateže , baš . Ostao mi stomačić , bogami ...

(odgovor članu marijamarjuca)
  Direktna veza do poruke: 680
11.12.2010 14:40:52   
red sonia
IZVORNA PORUKA: Tash

Moja poznanica je nakon prvog hitnog CR-a, drugo dete rodila prirodno. U pitanju je Betanija, Novi Sad. 

jooj pa ja sam mislila da i drugi mora biti CR?????  nemojte me zezati da moze i prirodnouser posted image ,ja ne bihuser posted image ako kojim slucajem budem imala drugo dete

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 681
11.12.2010 14:44:10   
Anoniman
Posle cele situacije koja me je snašla sa mojim porođajem - ja drugo dete ne rađam dok se ne dogovorim i dok mi se hiljadu puta ne potpiše da ću ići na carski ... Nije mi zbog mene , ali kada se setim šta je moglo sa detetom da mi se desi zbog odugovlačenja - jeza me uhvati . Sledeći put nema rizika , nego lepo da mi dete ne muče - na carski i gotovo !

(odgovor članu red sonia)
  Direktna veza do poruke: 682
11.12.2010 14:45:59   
Jeca*
To sam i ja rekla...ali, što više čitam o svemu shvatam koliko prednosti ima prirodan porodjaj!!! naravno, kad je kako treba da bude. I ja sam se isto mučila i ja bih sledeći put isključivo carski, ali kad pomislim da to znači porodjaj po dogovoru, kad beba možda nije spremna (kad je priroda natera) nego kad dr kaze...ma ne znam sta da mislim...sve ima svoje...

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 683
11.12.2010 14:49:00   
minnica
Meni su rekli da je jaaaaako mala verovatnoća da ću posle prvog carskog ići na prirodan porođaj, tj. da se spremim na to da će i svaki sledeći biti carski, a tako sam se porodila jer mi je beba bila u karličnoj prezentaciji. Koliko sam shvatila, plaše se da od napona i kontrakcija ne pukne materica gde je šivena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 684
11.12.2010 14:51:06   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Posle cele situacije koja me je snašla sa mojim porođajem - ja drugo dete ne rađam dok se ne dogovorim i dok mi se hiljadu puta ne potpiše da ću ići na carski ... Nije mi zbog mene , ali kada se setim šta je moglo sa detetom da mi se desi zbog odugovlačenja - jeza me uhvati . Sledeći put nema rizika , nego lepo da mi dete ne muče - na carski i gotovo !
Bubo, Rea se rodila na carski između ostalog jer smo imali prethodno iskustvo sa Darkom... Osam dana posle termina, ja neotvorena, prestali naponi, lomljenje ključne kosti...
Ovako ona je bila nenamučena beba posle CR.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
11.12.2010 14:54:50   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: red sonia

jooj pa ja sam mislila da i drugi mora biti CR?????  nemojte me zezati da moze i prirodnouser posted image ,ja ne bihuser posted image ako kojim slucajem budem imala drugo dete
Moja snaja iz Subotice je 1999. rodila prvo dete CR (nakon sati i sati pokušaja prirodnog). Drugo je rodila 2001. prirodno pola sata nakon prijema u porodilište. Nisu je čak ni sekli.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 686
11.12.2010 14:59:05   
Anoniman
Ninu su jako , jako namučili . Duša me boli . Meni je čak dr rekao da će čekati do 22h sa pregledom (a znate svi da sam od 7:30 bila na indukciji , pa prokinuli vodenjak negde na pola dana) , i onda me je "slučajno" pregledao u 20:30 i bukvalno viknuo "ovo odmah ide na carski" ! Moja Nina je izvađena iz mene vrela , namučena , upala u asfiksiju , teško disala , bila je "skuvana" u mom stomaku jer sam ja dehidrirala (povraćala sam od indukcije ceo dan) , a nikakvu tečnost nisam primila sem 500ml indukcije + nova boca od koje ne znam koliko sam primila . Šta bi bilo da je lekar zaista sačekao do 22? Ne smem ni da zamislim !

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 687
11.12.2010 21:43:41   
Anoniman

ja drugo dete ne rađam dok se ne dogovorim i dok mi se hiljadu puta ne potpiše da ću ići na carski ...

Ja sam za drugi CR donela OPET indikaciju (od oftamologa), ali mi vratiše papir i rekoše da im ne treba jer sam prvi porođaj imala CR, i to je dovoljno da i drugi bude CR.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 688
11.12.2010 21:47:41   
Anoniman
Meni je dr rekla da cu i sledece trudnoce morati za zavrshim carskim rezom zbog ovo cr-a.... Ovde je to dovoljna indikacija za drugi cr. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 689
11.12.2010 21:48:57   
Anoniman
U NS samo pred porođaj ideš da se zakažeš, kako moja dr kaže "Dođi da te upišem u svesku". user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 690
11.12.2010 21:50:32   
Dada81

Ninu su jako , jako namučili . Duša me boli . Meni je čak dr rekao da će čekati do 22h sa pregledom (a znate svi da sam od 7:30 bila na indukciji , pa prokinuli vodenjak negde na pola dana) , i onda me je "slučajno" pregledao u 20:30 i bukvalno viknuo "ovo odmah ide na carski" ! Moja Nina je izvađena iz mene vrela , namučena , upala u asfiksiju , teško disala , bila je "skuvana" u mom stomaku jer sam ja dehidrirala (povraćala sam od indukcije ceo dan) , a nikakvu tečnost nisam primila sem 500ml indukcije + nova boca od koje ne znam koliko sam primila . Šta bi bilo da je lekar zaista sačekao do 22? Ne smem ni da zamislim !

Joj,Bubauser posted image user posted image baš mi teško kad pročitah.I opet,kao pre kažem-hvala Bogu,sve prođe u redu!

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 691
12.12.2010 14:25:09   
mihi
Prof dr Darko Plećaš mi je rekao da u medicini u svetu više od 10 god. ne važi pravilo jednom CR uvek CR, čak pokušavaju da posle jednog CR, porođaj završe prirodnim putem ako je to moguće. E sad kada postoje indikacije koje nisu u vezi sa veličinom i položajem bebe, kao oftalmološki razlozi, hipetenzija, hronične bolesti...... onda tako mora uvek CR.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
13.12.2010 23:47:45   
zvoncica14
I ja znam za par slucajeva prirodnog porodjaja posle carskog. Nedavno mi se porodila drugarica,1.put je zavrsila na hitnom carskom,beba se zaglavila,pa vratila iz porodjajnog kanala...a imala je 2.800gr,oko 36-7nedelje. 2.put se porodila posle nesto vise od 2 god. prirodno,sa epiduralom,u terminu,beba 3600gr,prezadovoljna,brzo se porodila i kaze da se mnogo lakse i brze oporavila. Poradjala se u Frontu.

(odgovor članu Ana007)
Direktna veza do poruke: 693
2.1.2011 19:47:46   
Anoniman
Devojke , sve se mislim da li da pitam ovo ili ne (u poslednje vreme stalno nešto kukam) , ali eto , moram da pitam .
Ja sam se fino oporavila posle carskog , rana je zezala sa zarastanjem ali je sve ipak prošlo super , i bila sam kao nova do pre 5-6 dana . A ovih poslednjih dana imam problem koji me iz dana u dan sve više muči - bol na mestu reza od carskog , ali UNUTRA . Nije me ranije ništa bolelo , ali sve više i više teglim Ninu , a bol je iz dana u dan sve jači . Imam osećaj kao da mi je neko "zakačio" kožu rajfešlusom na mestu reza , u dubini . I kad se nakašljem ili kinem - boli kao 3 dan posle operacije , baš zaboli user posted image . Zašto user posted image Da li to treba da boli user posted image Da li možda boli što zarasta ? Da li je neku od vas bolelo tako mesec dana po operaciji ?

(odgovor članu zvoncica14)
  Direktna veza do poruke: 694
2.1.2011 20:19:33   
Anoniman
... nema veze , sačekaću ja ... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 695
2.1.2011 20:26:23   
maja19
Buba Miro ja sam imala bolove sigurno dva meseca, cak mi je i rana malo curila..kaze doktor da to stezanje je posledica skupljanja koze a i krecu da se raspadaju konci iznutra, a i sad u prvo vreme ces intenzivnije osecati promenu vremena na rezu...ako te bas bas boli i potraje onda kod ginekologa....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 696
2.1.2011 20:26:46   
Olga75
Bubo , lepo sto cekas user posted image . Mislim da bi trebalo da odes da te pogledaju da se nije stvorila neka priraslica ali rane znaju dugo da bole i zarastaju . Vazno je da nemas tempperaturu , da se ne crveni i ne curi ali uhvati vremena ovih dana i idi da to provere

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 697
2.1.2011 20:37:36   
zvoncica14
Slazem se sa Olgom,bolje proveri,meni je zagnojila rana , ali posle 5-6 dana,sreca pa sam jos uvek bila u bolnici.
Inace, i mene je rana dugo zatezala,bila mi je tvrda ta linija od reza,mozda i godinu dana,ali nije me bolela.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 698
2.1.2011 23:30:11   
Anoniman
Priraslice će imati svakako, one idu uz CR.

Ja imam sasvim drugačiji "bol", ne znam ni dal bih ga nazvala bolom. Ja ne osetim stomak. user posted image Nešto se ne sećam toga posle prvog CR.
Još uvek nisam bila na redovnoj kontroli, onoj 6 nedelja posle porođaja. Bila sam 2 nedelje nakon porođaja, tad je sve bilo ok, gledana sam samo UZ-om od spolja.

Bubo, jesi ti bila na kontroli? Ako ne, idi, pa pita nekog stručnjaka.

Ono što mog da ti kažem kao utehu, u zadnjih par dana se nešto dešava sa vremenom, jer i ja osetim promene u predelu reza. Još neo vreme ćeš osećati vremenske promene na tom mestu.

(odgovor članu Ana007)
  Direktna veza do poruke: 699
3.1.2011 0:34:37   
Nensi*

Priraslice će imati svakako, one idu uz CR.

Ja imam sasvim drugačiji "bol", ne znam ni dal bih ga nazvala bolom. Ja ne osetim stomak. user posted image Nešto se ne sećam toga posle prvog CR.
Još uvek nisam bila na redovnoj kontroli, onoj 6 nedelja posle porođaja. Bila sam 2 nedelje nakon porođaja, tad je sve bilo ok, gledana sam samo UZ-om od spolja.

Bubo, jesi ti bila na kontroli? Ako ne, idi, pa pita nekog stručnjaka.

Ono što mog da ti kažem kao utehu, u zadnjih par dana se nešto dešava sa vremenom, jer i ja osetim promene u predelu reza. Još neo vreme ćeš osećati vremenske promene na tom mestu.

Ovako je i kod mene,taj deo stomaka gde mi je rez ne osecam,kao da je utrnuo,kad me zasvrbi taj deo stomaka,ja se pocesem a kao da se ne cesem jer ne osecam nista...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

da li vam se svidja ime Jana?
pisuljica

meni je bas lepo i srpsko je,a ne znam zasto ga nema u knjizi imena ovde na ringeraji? ako neko zna kako da ga ubacim neka napise dole...

bas je lepo ime (58%)

tu i tamo (24%)

Ne dopada mi se (18%)

Ukupan broj glasova: 177

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here