|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
20.7.2010 23:08:46   
cipiripi
Ova moja je posle 3 dana izasla kuci...
Naravno potisala da izlazi na svoju ruku.
Beba je hvala bogu bila ok kao i kks koju su joj vadili i nije bilo potrebe da beba ostaje duze, a ona nije zelela.

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 651
20.7.2010 23:10:47   
Anoniman
Ja sam ostala 5, jer je Luki bilirubin bio na granici, ostale ženice su izašle 4ti. 

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 652
20.7.2010 23:13:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tashke

Ja sam jedna od njih. user posted image Od kada sam ostala trudna prvi put, nisam se smirila dok nisam našla indikaciju za CR. A sada mi žao. Sada bih prirodno, neka boli, samo da idem kući za dva dana, a ne za 5. Ja ću umreti bez Luke 5 dana... user posted image

De, de.. kada ti se oboje popnu na glavu, vrištaćeš ovde ....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 653
20.7.2010 23:14:24   
Mishica 77
Pa jel možeš u app? Tako možeš da viđaš Luku svaki dan.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 654
20.7.2010 23:14:48   
Ellenica
Ja sam izašla peti dan, iako su nas pitali dan ranije (NEDELJA) dali želimo da izađemo na svoju odgovornosr, i ni jedna od nas koje smo bile u sobi nismo htele.
Mada Aleksa je primao antibiotik pa nebi mene ni pustili.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 655
20.7.2010 23:16:56   
Anoniman
user posted image OFF i odoh odavde dok ne budem imala šta da kažem na ovo temu: Gledam Luku kako skače po krevetu, kotrlja se, lupa nogama, i usput viče AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... mm i ja POKUŠAVAMO da pričamo, ne ide... Kažem "Šta ćemo kada dvoje budu OVO radili?", kaže mm "Pa dok drugo počne to da radi, ovaj će valjda da poraste..."... a ja mislim da je baš naivan, i da smo naderali! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 656
20.7.2010 23:17:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Pa jel možeš u app? Tako možeš da viđaš Luku svaki dan.

Mislim da to ne postoji u Betnaiji.

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 657
20.7.2010 23:21:21   
Mishica 77
E bzv... user posted image
Pa dolaziće svaki dan da te obilaze... A jel može tata nešto da sredi preko veze? Mislim na češće poset_e. Baš sam bezobrazna ali ja bi tako.user posted image

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 20.7.2010 23:22:13 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 658
20.7.2010 23:23:09   
Anoniman
Ah, razmišljla sam o tome, i zaključila da ni to nije pametno. Kako ću mu objasniti kateter, braunilu, da ne mogu da ustanem, da ne može da se popne na mene, i na kraju, da treba da ide kući, a da ja još uvek ne mogu. 

Direktna veza do poruke: 659
20.7.2010 23:25:12   
Mishica 77
A kako kapira sve ovo što se sada dešava: beba, ti uskoro ideš u bolnicu i tako to?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 660
20.7.2010 23:27:09   
Anoniman
Za sada smo savladali da ću ići u bolnicu da izvade Marka, da ću tamo ostati 5 dana i da će on tada biti dobar veliki dečko koji će slušati tatu i babu. 

Direktna veza do poruke: 661
20.7.2010 23:32:04   
Mishica 77
Ma, Tasho, nije on tako mali. Pametni su oni neviđeno. Lepo mu sve unapred objasni: beba Marko  izađe iz stomaka i onda mamu malo boli kao tebe kad pojedeš bla, bla i mora puno da odmara i zato ima ove cevčice jer ne sme da ustaje u WC i da klopa.... mamu to ništa ne boli.... Ma znaš ti to bolje od mene. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 662
20.7.2010 23:34:17   
Anoniman
Ah, biće kako biti mora... user posted image

Direktna veza do poruke: 663
21.7.2010 11:47:58   
pahulja76
tashke user posted image user posted image user posted image

bice luka ok, ne brini se user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 664
21.7.2010 12:03:17   
gagins
IZVORNA PORUKA: Tashke

Za sada smo savladali da ću ići u bolnicu da izvade Marka, da ću tamo ostati 5 dana i da će on tada biti dobar veliki dečko koji će slušati tatu i babu. 

Tashke,ja sam imala isti taj problem,jako mi je bilo tesko da ostavim Sonju(iako znam da sam je ostavljala u sigurne ruke mm).Pricala sam joj nedeljama pred porodjaj da ja moram u bolnicu da joj rodim batu,da ce 5 puta spavati pored tate i da mama nece biti kuci....
KAko mi se odlazak u bolnicu priblizavao meni je bilo sve teze,a kada sam otisla u Betaniju na prijemu sam lila suze da su me svi u cudu gledali.Taj dan su mi morali doci u posetu popodne da je vidim,sutradan operacija,pa smo se samo telefonom culi,a kada su dosli da me posete,kad sam je videla preko onog ekrancica bilo mi je najteze jer je nisam mogla zagrliti i poljubiti(pravo da ti kazem nisam sigurna da li je bilo pametno sto su uopste dolazili).Sve u svemu ona je super podnela i shvatila sve to dok sam ja bila totalno izgubljena sa emocijama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 665
21.7.2010 12:04:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagins

(pravo da ti kazem nisam sigurna da li je bilo pametno sto su uopste dolazili).Sve u svemu ona je super podnela i shvatila sve to dok sam ja bila totalno izgubljena sa emocijama.

I ja mislim da je bolje da ga ne vidim, jer kontam da bih se slomila. I da, znam da nisu ustvari oni problem, nego MI (mame)...

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 666
21.7.2010 12:08:31   
gagins
Procice draga mnogo brze nego sto mislis,a tamo kad odes sve se brzo desava(bar mi sad tako izgleda) i nemas puno vremena za razmisljanje,samo sto kako dani prolaze svaki naredni dan ti je sve duzi!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 667
3.9.2010 14:06:24   
*Alexx*
Švedski naučnici razvili su test pomoću kojeg se pre početka porođaja može utvrditi da li će trudnici biti potreban carski rez.

Istraživanja su pokazala da povišen nivo mlečne kiseline u amnionskoj tečnosti smanjuje verovatnoću da će se žena poroditi vaginalno, tako da se merenjem nivoa ove kiseline pre porođaja može utvrditi da li će biti neophodno da se porođaj završi carskim rezom, prenosi BBC.

Novi test trenutno se koristi u nekoliko bolnica u Švedskoj, Norveškoj i Belgiji, a naučnici veruju da će njegova široka primena omogućiti izbegavanje produžavanja trudova u slučajevima koji bi se ionako završili carskim rezom.

Takođe, očekuje se da bi ovaj test mogao da smanji i broj porođaja koji se nepotrebno završavaju operativnim putem. Prema statističkim podacima, produženi porođaj javlja se u jednom od deset slučajeva, a naročito je problematičan za žene koje se porađaju prvi put.

Naučnici ističu da u poslednjih 60 godina, od sintetičkog oksitocina, nije bilo novih lekova koji bi ublažili probleme pri porođaju, i da je bilo krajnje vreme da se ženskom zdravlju prida pažnja koju zaslužuje.

Izvor: MONDO

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 668
23.9.2010 8:28:03   
Anoniman
Bila sam juče da vadim konce kojih ni nema. user posted image Dr me zašio resorbujućim koncima (jel se tako zovu? ako sam lupila, umreću od blama!). Pogledao me je na UZ, kaže sve je zaraslo, materica čista i prazna, neću više ni krvariti. Pitala sam zašto mi je toliko osetljiv stomak u predelu između pupka i rane, kaže, proći će. 

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 669
23.9.2010 8:34:42   
mihi
Dobro si rekla resorptivni ili resorbujući konci.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 670
23.9.2010 8:37:47   
Anoniman
user posted image

Još samo da mi prođe ovaj grozan osećaj između pupka i rane, i kao nova sam!!! user posted image Baš glup osećaj, spustim bebu na stomak i moram da ga dignem jer boli.

Bože, ja već danima samo kukam... user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 671
23.9.2010 11:29:37   
mihi
Proći će neko vreme dok ne budeš fit, ne brini.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 672
6.10.2010 23:43:03   
dacica
sta vam je trebalo od rezultata za cr.???

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 673
6.10.2010 23:49:39   
Mishica 77
Ja već i zaboravila.... mislim KKS, Fe, glikemija, koagulacioni status(OBAVEZNO), urin i UK, bris vagine i cerviksa... mora da ima još nešto ali sam zaboravila...
E, da! Krvna grupa i Rh faktor. Mislim da je Tash otvorila baš ovakvu temu, potraži...
Setih se još: urea, kreatinin, ukupni proteini, HbsAg, fibrinogen....
Mislim da je to to.

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 6.10.2010 23:53:01 >

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 674
6.10.2010 23:56:22   
dacica
hvala mishiceuser posted image svasta nesto treba..ufff...odo da jurim temu!!!

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...

Anketa

Cekamo decaka

Koje ime vam se najvise svidja?

Strahinja (30%)

Mihajlo (29%)

Danilo (31%)

Dusan (10%)

Ukupan broj glasova: 227

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here