Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.10.2010 11:56:48
|
|
|
|
Jeca*
|
ovo je taj booster koji imamo piše za decu preko 18kg i 100cm. Fali nam 3cm, ali kg imamo ali kako kad nema 4 godine, ne znam šta kaže zakon
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.10.2010 12:16:58
|
|
|
|
Jeca*
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 13.10.2010 17:21:39
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR ovo je taj booster koji imamo piše za decu preko 18kg i 100cm. Fali nam 3cm, ali kg imamo ali kako kad nema 4 godine, ne znam šta kaže zakon Kao što rekoh, nisu presudne godine nego kilaža, u vašem slučaju Luka jest mali za samo buster, mogao bi u ovu sa naslonjačem! Evo pročitaj ovo; Što znači da je dijete u odgovarajućoj sjedalici? - Dijete nije preraslo autosjedalicu po težini i visini u skladu s uputama proizvođača.
- Dijete nije u autokrevetiću, osim ako je nedonošče ili je niske porođajne težine.
- Dijete nije u autosjedalici koja se postavlja prema naprijed ako ne zadovoljava SVE od sljedećih uvjeta: ima 9 kg, samostalno hoda i navršilo je godinu dana.
- Dijete teško manje od 15 kg (po mogućnosti tek 18 kg) nije u sjedalici u kojoj se veže direktno pojasom vozila.
- Dijete nije vezano samo pojasom, bez dodatne sjedalice, ako teži manje od 36 kg i visine je manje od 150 cm, te ne može, sa stražnjicom kod naslona sjedala, savinuti noge preko ruba sjedala automobila.
- Autosjedalica nosi R44.03 ili R44.04 atest sigurnosti i nije joj istekao rok trajanja.
< Poruku je uredio Lu RR -- 13.10.2010 17:22:40 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 27.10.2010 14:02:58
|
|
|
|
Lu
|
Meni su ove sjedalice III grupa toliko nesigurne u odnosu na manje grupe sjedalica koje se pričvrste za sjedište automobila a dijete pojasevima od sjedalice! Ovako se dijete veže samo pojasom od auta i skužio je da se može naginjati na sve strane... ja samo vičem SJEDI MIRNO
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:41:43
|
|
|
|
MASHKA
|
da li mi možete reći kada beba sme u jaje autosedište? ima onu kosinu pa se bojim zbog kičme...
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:45:58
|
|
|
|
mejvis
|
Mi smo ga u jaje odmah stavljali kada se rodio, samo treba da se podigne, onako da mu nogice budu u vis, što više da ide na gore kada se fiksira. Ali nismo ga vozili svaki dan i to su bile kratke relacije- po gradu. Sada smo uzeli grupu I, do 3,5-4 godine, uzeli smo Belleli izofix i super je!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:46:23
|
|
|
|
LillyT
|
Mi smo L od prvog dana u tome vozali. Neke mame i bebe iznose u tom sedištu (što nije loše) Mejvis i mi imamo Beleli i super je
< Poruku je uredio LillyT -- 17.11.2010 18:47:04 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:48:46
|
|
|
|
mejvis
|
LillyT mi sve isto, esprit hranilicu, belleli sedište...a ja se kajem što nisam uzela i esprit kolica, tako su cool!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:50:52
|
|
|
|
mejvis
|
A da te pitam, ona "treća noga" kod izofix-a jel ti je onaj marker da li je dobro montirano pola crveno, pola zeleno? Meni tako stoji, nikako ne mogu da namestim da bude skroz zeleno, a sve je čvrsto, ni milimetar se ne pomera....
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 18:51:17
|
|
|
|
LillyT
|
Koje ste vi uzeli? Mi smo ono Leonardo, sa miševima, koje L obožava da sisa. Mm ga je montirao, ja pojma nemam, nisam ni disk pogledala
< Poruku je uredio LillyT -- 17.11.2010 18:52:03 >
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 19:00:01
|
|
|
|
mejvis
|
Isto to! Pogledaj dole na podu koja je boja, molim te!
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 19:07:16
|
|
|
|
LillyT
|
Pogledaću, pa ću ti javiti.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 19:12:04
|
|
|
|
minnica
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA da li mi možete reći kada beba sme u jaje autosedište? ima onu kosinu pa se bojim zbog kičme... Mi smo u jajetu izneli dete iz porodilišta i koristimo ga od prvog dana. Ona su konstruisana da odgovaraju i novorođenčetu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 17.11.2010 22:29:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Meni su ove sjedalice III grupa toliko nesigurne u odnosu na manje grupe sjedalica koje se pričvrste za sjedište automobila a dijete pojasevima od sjedalice! Ovako se dijete veže samo pojasom od auta i skužio je da se može naginjati na sve strane... ja samo vičem SJEDI MIRNO A onda će da nauči da se odveže... Zaključaj zadnja vrata na kolima. I viči stalno, jer inače izađu iz sedišta! Mora da zna da si ljuta ako to radi, jer mu se može desiti nešto strašno. Luka je napokon prestao da se odvezuje... Mi njega već dugo vozimo u takvom sedištu.
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.11.2010 21:42:22
|
|
|
|
New Mom
|
Kupili smo kooonačno novo sedište, Chicco Neptun za 9-36kg (grupa I, II, III). Staro smo prerasli već mesec dana, a nikako da uzmemo drugo.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.11.2010 21:48:23
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi smo uzeli neko jeftino za 4.000. dinara, mislim da se zove Nania, i sasvim odlično vrši svoju funkciju.
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 26.11.2010 21:52:26
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Lu RR Meni su ove sjedalice III grupa toliko nesigurne u odnosu na manje grupe sjedalica koje se pričvrste za sjedište automobila a dijete pojasevima od sjedalice! Ovako se dijete veže samo pojasom od auta i skužio je da se može naginjati na sve strane... ja samo vičem SJEDI MIRNO A onda će da nauči da se odveže... Zaključaj zadnja vrata na kolima. I viči stalno, jer inače izađu iz sedišta! Mora da zna da si ljuta ako to radi, jer mu se može desiti nešto strašno. Luka je napokon prestao da se odvezuje... Mi njega već dugo vozimo u takvom sedištu. Nije ni pokušao, znaš mene po ovom pitanju, prijetila sam mu izbacivanjem iz auta i ići će pješke Šalim se, zna otkopčati pojas ali otkopča kada stanemo, inače uvijek zaključavam vrata jer što je sigurno-sigurno. Ma ja nisam normalna, on nije više beba nego dijete od 4 godine i ova sjedalica je napravljena za njegov uzrast, prošla je test i sigurna je
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 14:39:38
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mi imamo ovo prvo AS (meda), i nije toliko loše, ali nije ništa specijalno. Ovo drugo ne izgleda loše. Baš sam ti pomogla
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 14:46:31
|
|
|
|
minnica
|
Mi imamo OVO Chipolino AS i skroz je OK. Ja sam zadovoljna, a i beba
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 14:59:45
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Jesenjin Evo na forumu jedne neupucene tetke koja bira pokloncice, a izmedju ostalog i nosiljku-as za novorodjence. Drage mame, sta mi preporucujete? Neko prakticno i sigurno as , a da nije preko 7000din, imam jos toliko toga sto trebamo kupiti. Kako vam se cine ova: http://www.justclick.rs/catalog/images/grillo%20meda.bmp http://www.justclick.rs/catalog/images/euphoria%20sivo-zuta.bmp Meda mi je prelep, ali ne znam da li je praktican, pa ako je neko koristio takvu nosiljku neka pomogne. Hvala vam! odova dva izbora - biram drugo
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 15:20:22
|
|
|
|
Lu
|
Jasenjine, moj glas je za ovo drugo jer izgleda sigurnije, dublje je i ima bočne štitnike!
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 16:00:46
|
|
|
|
Jesenjin
|
Hvala svim ISKUSNIM mamama. :-) Meni je ovo prvo lepse , sam dezen, ali ovo drugo mi deluje nekako "cvrsce". :-)
|
|
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 16:04:53
|
|
|
|
*Alexx*
|
Jesenjin, mislim da nećeš pogrešiti sa ovim drugim
|
|
RE: Kakvo autosedište za bebu? 30.11.2010 16:07:57
|
|
|
|
minavb
|
Drugari, do kad se beba vozi u jajetu?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?