|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
28.9.2010 16:46:29   
MASHKA
drugarice kupili smo danas HIPP-ov čaj od komorača, može li mi neka reći kako ga i kada dajem bebi ...da ne čitam celu temu sada, nemam vremena?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 626
28.9.2010 21:03:15   
minna
Ja mu dajem 50ml za 24h, mada ne popije ni toliko... Dajem mu kad stuca da bi prestao (stuca oko 2 puta u toku dana) i ponekad mu dam kad mi se probudi mnogo pre nego sto bi trebalo da sisa, pa da proverim da li je gladan... mada mu grcevi od toga nisu prolazili (a nisu bili jaki grcici)

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 627
29.9.2010 8:59:37   
Anoniman
Počela sam Marku da dajem Plantex. Do sinoć su rezultati bili odlični. Dam mu 5-6 gutljaja pre podoja, stavim ga da sisa, i on u toku podoja i kaki i izbaci gasove (toliko prdi da ja budem u čudu gde je to sve bilo). No, sinoć, nije ni to pomoglo. Dok ga nisam jaaaaaaaaako ugrejala na sebi, nije se smirio. Eno i sada leži u krevetiću, spava, i povremeno cvili, i onda se čuje Gosn Prda kako izađe. user posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 628
29.9.2010 9:23:49   
Anoniman
Tash,meni Petra ne kaki 3 dana,da pokusam sa Plantexom?Ona inace nema grceve,bar ne place ali kapiram da je muci sto ne kaki

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 629
29.9.2010 9:25:33   
Anoniman
Ne znam. Luki Plantex nije pomagao kod kakenja (nije ni imao ustvari problema sa kakenjem već samo sa grčevima), a Marko lepo kaki od njega, mada, kaki i inače... poslednjih dana ređe, ali i to je normalno, pa ni mi ne kakimo milion puta dnevno. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 630
29.9.2010 17:31:12   
choopa choops
Da ne citam sad sve (probala sam, ali mLogo ste pisale user posted image ), interesuje me da li zna neko onu metodu kad stavis bebi ruku na stomak pa drugom kao lupkas i ona prducka i oslobadja se vazduha?user posted image Neko mi je to pokazao kad je L bila mala, ali zaboravila sam ko i kako se to tacno radi?user posted image A rado bi primjenila na Matiji uvece kad mu se stvrdne stomacic...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 631
1.10.2010 10:54:22   
Anoniman
Ne znam Choopa.

Ja sam Marku ukinula Plantex. Prducka pa prducka, nešto sam se natripovala da mu ne pomažem sa Plantexom, i jednostavno sam ga ukinula.

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 632
1.10.2010 20:29:46   
Podrum Š.
Nadam se da imam sreće sa Reom jer nema nekih većih problema sa stomačićem.
Kada kenjkavi i stenje stavim joj toplu oblogu na stomak i urolam je u ćebence user posted image . Za sada deluje user posted image .
Ali zato bljucka kao luda, da li je to normalno? Ima li tema za bljuckanje? Ponekada se uplašim da previše bljucka user posted image .

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 633
1.10.2010 21:09:04   
minna
I meni Vlada bljucka...nekad dosta a nekad malkice...ali retko kad se desi da samo podrigne a da ne bljucne... A sto se tice grcica malko su se pojacali, ja mu dajem espumisan, ali ne svaki put

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 634
1.10.2010 22:27:56   
Nensi*
Podrumce evo teme Beba bljucka posle podoja KLIK

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 635
25.10.2010 13:29:40   
Anoniman
Nas trenutno grčeva spašavaju termofori. Ne otklanjaju grčeve skroz, ali imam utisak da kada mu ugrejem stomak, da brže i lakše prdi, i onda zaspe. Počela sam skoro stalno da mu stavljam termofor pod ćebe, jedino tada mu se i šake ugreju, i mirno spava. Imamo jednog medu kao na ovom sajtu KLIK, i jednu jagodu (rekla bih da je jagoda, mada je zeleno user posted image ).
Stavim mu termofor na stomak, i spustim ga na leđa. On mlati nogicama, plače, tužno izgleda, ali tako gasovi najbrže izlaze. Što jače plače, gasovi brže izađu, i grčevi prođu.

< Poruku je uredio Tash -- 25.10.2010 13:30:48 >

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 636
25.10.2010 19:49:53   
Trudnicica83
A jel sme termofor da se stavlja bebi na stomak dok jede i posle dok podriguje? Lana tada ima najvece grceve - kada zavrsi sisanje i predje na flasicu krece haos, pa joj ja tad grejem toplom pelenom..nego razmisljam bolje da predjem na termofor, samo ako sme tada...user posted image

Taman sam mislila da su prestali, jedno 7 dana nista, kad sad za vikend pocese opet. Doduse, poklopilo se sa tim da sam prvi put posle porodjaja jela pecene dunje i tikvu, moguce da je od toga...

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 637
25.10.2010 23:49:53   
Anoniman
Posle podoja pređe na flašicu? Dohranjuješ?

Pa kontam da sme, što ne bi smelo? U čemu je razlika dal ćeš staviti tokom podoja, ili tik posle? Bar ja tako mislim.
S tim da ja termofor prvo umotavam u pelenu, pa kako se hladi, tako razmotavam pelenu da bude tanji sloj preko termofora. Nešto mi je mnogo vruć da ga samo tako stavim.

(odgovor članu Trudnicica83)
  Direktna veza do poruke: 638
26.10.2010 18:02:55   
srecca
Cao svima,moj Luka je imao velike probleme sa grcevima,rekli su mi zato sto ga hranim sa vestackim mlekom medjutim to nema pravila,na kraju sam mu ubacila vest.hranu  bez laktoze i bilo mu je bolje posto se lakse vari,dajem mu sirup posto od kapi espumisan mu je bilo jos gore,i nisam mogla da verujem ali kada ga uhvate grcevi i radi usisivac on se brze smiri,objasnili su mi da bebe ta silna buka umiruje.Nadam se da sam bila od neke koristiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 639
28.10.2010 11:53:39   
Trudnicica83

IZVORNA PORUKA: Tash

Posle podoja pređe na flašicu? Dohranjuješ?

Pa kontam da sme, što ne bi smelo? U čemu je razlika dal ćeš staviti tokom podoja, ili tik posle? Bar ja tako mislim.
S tim da ja termofor prvo umotavam u pelenu, pa kako se hladi, tako razmotavam pelenu da bude tanji sloj preko termofora. Nešto mi je mnogo vruć da ga samo tako stavim.

Da, dohranjujem je posto jedino za prvi jutarnji podoj imam dovoljno mleka tako da ne mora dohranu, a posle kombinovano..i to je zato sto spava celu noc, pa se nakupi...

Pa jeste, 50 stepeni deluje dosta, nije losa ideja za pelenu preko termofora...user posted image

Postala sam mama 4.8.2010! NEMA niceg lepseg od osmeha mog maceta...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 640
28.10.2010 12:36:53   
IVA 11
Mi odavno nemamo grcice, trajali su nekih 20-ak dana, mucenja, plakanja itd. znate vec sve. Ali evo da makar malo pomognem. Sirup Nurse Harveys je mom Luki bio melem! Jedna ravna kafena kasicica ujutro, i jedna uvece. Uz to je non-stop bio na mom stomaku jer mu je toplota tijela grijala stomacic i tako zaspe. Na stomak moze i u krevetac ali samo pod vasim budnim okom ako je u pitanju tek rodjena bebica. user posted image

(odgovor članu Trudnicica83)
Direktna veza do poruke: 641
30.10.2010 15:03:40   
goda
IZVORNA PORUKA: ribizla

Tash,meni Petra ne kaki 3 dana,da pokusam sa Plantexom?Ona inace nema grceve,bar ne place ali kapiram da je muci sto ne kaki

Malo joj radi vežbice možda ce se pokakiti ja sam to pre 3 dana radila mojoj maloj isto nije kakila.
Savijaš joj nogice prema trbuhu  koliko ona dozvoljava i blago ih raširiš i tako 10 puta. Zatim koleno prema suprotnom laktu i tako naizmenično obe nogice 10-15 puta (fora je pritiskanje i masiranje stomačića prilikom skupljanja nogica i podsticanje probave). Dok se igrate blago joj pritiskaj jastučiće ispod nožnih prstiju svojim prstima,nežno ne jako to stimuliše bolji rad probave.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 642
30.10.2010 17:05:07   
Anoniman
Marku su se drastično smanjili grčevi od kada mu dajem probiotik. Malo zaplače, prdne i spava dalje. kuc, kuc, kuc (u drvo)

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 643
30.10.2010 21:25:36   
goda
Tash
Koliko mu daješ probiotik? Ja Anastasiji dam 5 dana za redom kad vidim da ima neka promena u stolici ili primetim da se grči i boli je stomk.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 644
30.10.2010 21:36:07   
Ivanka 75
Meni je patronažna rekla, kapsula probiotika u 5ml vode, pola da popije ujutru, pola uveče. Tako sam joj davala kad je imala proliv i sredilo se. Mada sam ja stavila više vode...

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 645
30.10.2010 21:43:33   
goda
Prošli puta kada sam davala imala je 2.5 mesec i stavila sam joj u mleko, izmuzem malo u kašikicu i saspemi probiotik i odmah u usta,zatim odmah doji iz cuga ne delim ga na delove. Sada joj pomešam kašikicu pečene jabuke i kapsulu i to poručka ,neće da pojede više od kašikice, pa joj dam da doji.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 646
31.10.2010 7:27:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: goda

IZVORNA PORUKA: ribizla

Malo joj radi vežbice možda ce se pokakiti ja sam to pre 3 dana radila mojoj maloj isto nije kakila.
Savijaš joj nogice prema trbuhu  koliko ona dozvoljava i blago ih raširiš i tako 10 puta. Zatim koleno prema suprotnom laktu i tako naizmenično obe nogice 10-15 puta (fora je pritiskanje i masiranje stomačića prilikom skupljanja nogica i podsticanje probave). Dok se igrate blago joj pritiskaj jastučiće ispod nožnih prstiju svojim prstima,nežno ne jako to stimuliše bolji rad probave.

Radimo te vezbice svaki dan,ona ih voli ali joj ne pomazu,desilo se i da 7 dana nije kakila,nisam se brinula jer su mi rekli da je to normalno za bebe koje doje.Sada od kada je dohranjujem redovno kaki,i i dalje nema grceve sto me posebno radujeuser posted image

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 647
31.10.2010 14:21:06   
goda
Drago mi je das te rešile problem,nek je idohrana samo da je dete mirno i srećno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 648
1.11.2010 0:48:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: goda

Tash
Koliko mu daješ probiotik? Ja Anastasiji dam 5 dana za redom kad vidim da ima neka promena u stolici ili primetim da se grči i boli je stomk.

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Meni je patronažna rekla, kapsula probiotika u 5ml vode, pola da popije ujutru, pola uveče. Tako sam joj davala kad je imala proliv i sredilo se. Mada sam ja stavila više vode...

Evo danas je 5-ti dan. Dr je rekla da dajem još 5 dana nakon što ja prestanem sa antibioticima, a ja sam prestala juče, tako da još 3-4 dana ću davati.

Ja pipetom ubacim vode u ampulu tek toliko da se razblaži prah, i istom tom pipetom izvučem pola... ma jako malo bude.

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 649
12.11.2010 17:12:05   
Cupkasta
Molim vas,probajte nesto sto je meni preporucio moj pedijatar i zbog cega moj sin nije popio nijedan cajic protiv grceva.Skinite bebi pelenu,savijte nogice u kolenu i gurnite do stomacica,zadrzite u tom polozaju 10-15sek.Bebac ce odmah poceti da ispusta gasove i bice mu lakse.Proceduru slobodno ponovite par puta i ne bojte se,necete povrediti bebu.Nama je takodje pomogla i topla pelena preko stomacica i naravno,lek za sve,dodir majke.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here