|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
10.12.2010 10:35:56   
zoća
masirajte stomak u pravcu skazaljke na satu,to potpomaže peristaltiku creva i držite bebu da podrigne dva do tri puta posle podoja

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 676
10.12.2010 10:44:29   
Podrum Š.
Masaža i grejanje. To je  barem nama pomoglo.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 677
10.12.2010 11:18:18   
Jeca*
koliko ja znam n.hurveys moze od 2 nedelje starosti, a espumisan odmah. bubo, nama su isto tako krenuli grcevi. Ako se nastavi savetujem ti menjanje dohrane, u neku protiv grceva. I vrapci na forumu vec znaju da ja uvek preporucujem novalac AC user posted image  ali pogledaj obavezno i moju temu USPAVLJIVANJE FENOM...meni je to spasilo zivot user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 678
10.12.2010 11:20:31   
*Alexx*
Fen rulez user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 679
10.12.2010 11:44:21   
Iwana87
a zato je meni sad kosa mokra

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 680
10.12.2010 12:20:54   
Anoniman
Potrudiću se da skinem sa Flash-a zujanje fena i da ti postavim link, mi smo prvih nedelja spavali celu noć uz taj zvuk.

Sem toga, zaista je pomagalo, i, i dalje pomaže, grejanje termoforima, stavila sam link negde pre, canpol.rs.

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 681
10.12.2010 18:18:29   
Anoniman
Evo Miro KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 682
10.12.2010 18:48:24   
gagana83
IZVORNA PORUKA: BubaMira

I da , zaboravih da pitam - da li je istinito ono nepisano pravilo da se grčevi najčešće javljaju noću ? user posted image Ona je preko dana super, pu , pu , ali kad noć padne - haos .

Tako je i kod nas bilo.
Preko dana super,a onda od 9-10 uvece do 2-3 nocu haos!

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 683
10.12.2010 22:45:04   
Anoniman
E , ovako . Danas bila patronažna , kaže NE grejanje ničim dok ne otpadne pupak , NE ništa protiv grčeva jer je još mala , samo strpljenje , nosanje , i tako ... Sutra - preksutra eventalno ćemo probati hippov čaj od komorača .

Bambi , što se tiče Novalaka AC , ja htela da kupim taj , rekla patronažna - ne taj , još je mala za AC pa smo uzeli običan Novalak , i time je dohranjujem .

Inače se izmuzavam , izmuzem od 90 - 100 ml , a patronažna je rekla da joj dajem samo 60 po obroku . Iako ona pokazuje da bi još jela - sestra kaže 60 i ništa više .

Btw , neće da podrigne ! user posted image Posle podoja je nosamo , ali retko kad podrigne .

< Poruku je uredio BubaMira -- 10.12.2010 22:51:35 >

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 684
10.12.2010 22:49:38   
Anoniman
Jao da, pupak, zaboravih na to! Da, dok ne otpadne, ne smeš grejati!

A ovo za 60ml... ja baš i ne delim njeno mišljenje, iako bih je verovatno poslušala u tvojoj koži (i ja sam slušala moju patronažnu)... jer tvoje mleko i ad mleko nisu ista priča (bar za moje shvatanje). Kada bi sisala, ti ne bi imala pojma koliko je ona posisiala, i ostavila bi je na sisi dok ona ne izbaci bradavicu. Druga priča je sa ad mlekom, gde sam uvek davala isključivo onoliko koliko piše za bebin uzrast i ni kap više.

Nisam u toku, zašto izmlazaš i daješ na flašicu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 685
10.12.2010 22:56:13   
Anoniman
Zato što je imala 2 zelene kake a bila je samo na mom mleku tj direkt dojenje , pa mi je rekla da se izmlazam da vidimo koliko to ja mleka imam . Ja sam tako radila , evo količina mleka raste , svaki put izmuzem sve više . Ali , treba mi dosta vremena da mi se napune grudi , pa zato jedan podoj dajem dohranu dok mi se grudi ne napune , tako mi je ona rekla . Faktički , dajem joj svaki drugi podoj samo 30 dohrane , jer izmuzem 90 , pa 60 popije , 30 ostene , pa dodam još 30 Novalaka .

Btw , eno fen radi , ona kunja ... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 686
10.12.2010 23:00:37   
Anoniman
Fen je bre spas! Ja bih prsla da to nisam znala ovaj put. I noću sam isto palila, pa kad zadrema stišam, legnem, smirim se, i onda kada prođe snimak (15min) samo se ugasi i mir u kući. user posted image

Samo pazi sa izmlazanjem Bubili, da se ne za*ebeš, da ne napraviš previše mleka, jer ćeš onda dane sedeti sa pumpicom (been there, done that!).
Moja patronažna je savetovala da ga svaki podoj stavim na grudi (po principu beba bolje vuče od pumpice), i nakon grudi ponudim pola doze dohrane. Tako sam radila jedno vreme, onda sam imala utisak da bolje spava ako mu uveče umesto grudi dam samo dohranu (punu dozu), a ostalo sam pičila kako je ona savetovala. Nakon prvog savetovališta sam sklonila sve flašice i čvrsto odlučila da samo dojim i vidim gde će to odvesti. ... Tako sam prestala sa dohranom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 687
10.12.2010 23:01:21   
IVA 11
Ne grijanje dok ne otpadne pupak, ali posle mozes komotno... Caj od komoraca se pije nakon 7 dana od rodjenja i spas je...Ja sam na svoj stomak i grudi drzala sina, a onda kad se ugrije i zaspe prebacim ga u svoj krevetic. Grcevi jesu izrazeniji nocu, makar nama. Posle ima sirup i kapi, i pomazu, ali sve zavisno kako koji odgovara bebi! user posted image Pozdrav za malenu Ninu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
10.12.2010 23:04:42   
Anoniman
Apropo tog HIPP čaja od komorača i kamilice... Otišla sam pre koji dan da ga kupim i zbunila sam se jer sam pročitala da se daje kao dodatak ishrani u vreme uvođenja čvrste hrane između 4. i 6. meseca... user posted image

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 689
10.12.2010 23:06:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Samo pazi sa izmlazanjem Bubili, da se ne za*ebeš, da ne napraviš previše mleka, jer ćeš onda dane sedeti sa pumpicom (been there, done that!).

E ovo me je i zanimalo - kako da smanjim to izmuzavanje , tj da se ne prevorim u potok mleka ? Sorry za off ...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 690
10.12.2010 23:09:11   
IVA 11

Apropo tog HIPP čaja od komorača i kamilice... Otišla sam pre koji dan da ga kupim i zbunila sam se jer sam pročitala da se daje kao dodatak ishrani u vreme uvođenja čvrste hrane između 4. i 6. meseca... user posted image

Hm?!user posted image Ja sam imala caj od komorace, u lijevom uglu je pisalo-nakon 7 dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 691
10.12.2010 23:10:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

E ovo me je i zanimalo - kako da smanjim to izmuzavanje , tj da se ne prevorim u potok mleka ? Sorry za off ...

Ne znam šta da ti kažem. Nemam savet.

Ja sam se sa prvim detetom izmlazala, MORALA SAM jer su mi grudi po izlasku iz porodilišta bile kamen. Ali... da mi je ova pamet bila, smanjila bih količinu mleka, baš na način kako sam zaustavila mleko. Proces je trajao 2 nedelje, i jednostavno sam smanjivala količinu izmlazanog mleka svaki drugi dan za 20ml, pa onda smanjila broj izmlazanja, i vremenom je prestalo.
Sa drugim sam se zaklela da pumpicu neću uzeti u ruke, ali realno, nisam morala, grudi su bile meke.
Koristila sam je par puta kada sam imala temperaturu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 692
10.12.2010 23:10:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: IVA 11

Hm?!user posted image Ja sam imala caj od komorace, u lijevom uglu je pisalo-nakon 7 dana.

Morać to pogledati ponovo, bez da usput jurim Luku po hipermarketu Merkatora.

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 693
10.12.2010 23:14:18   
Anoniman
Bubili, prebaciću ovo što sam pisala u temu o dojenju, da može STROGA tetka Verus da se oglasi! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 694
11.12.2010 11:18:04   
ivaj
Mi se sa grcevima borimo jos od pocetka,znaci od kako smo izasli iz porodilista.S tim sto nisu bili jaki,tek toliko da samo kmezi,a ovih dana vidim da su sve jaci.Imam dva termofora i njih stavljam non stop,znaci jedan pa drugi tako da joj je stomak uvek topao.Uzeli smo kapi ali slaba vajda,jutros smo uzeli i taj engleski sirup pa cemo videti kako ce biti.
Stvarno covek da poludi od tih grceva!

Nesto sam zaboravila-je l postoji bebelac protiv grcevauser posted image

< Poruku je uredio ivaj -- 11.12.2010 11:19:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 695
11.12.2010 11:29:46   
usamljena
Jeco  sirup N. Hurveys ide od mesec tek, znam jer sam jedva cekala taj mesec user posted image
Za grceve moze pomoci krpica sa uljem na stomacic a umesto ulja moze i sa medom da se napravi. Ili praviti kamilicu sa par zrna kima, super pomaze.
Buba Miro kako drzis bebicu dok cekas da podrigne? Ako ti na ramenu ne pomaze probaj da je stavis na sebe, u neki kao polusedeci polozaj se namesti (nista ja ovo ne znam da objasnim) user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 696
11.12.2010 12:15:35   
Anoniman
Noćas opet bila žurka . Moje dete je kao navijeno , u 01 pa do 04 je baš sve stisne ... Jela je uredno na 3 sata , u 1, u 4 , u 7 ... U međuvremenu je plakala , od njanjavog kmeženja do zacenjivanja . Nosali smo se , ljuljuškali ... Evo danas sam kupila Hippov čaj , piše da može od 7 dana bebinog života . sad , na kutiji piše da za taj uzrast ide količina "prema potrebi" , pa me zanima koliko tog čaja ja smem da joj dam ?
Rastvara se 1 kafena kašikica na 100 ml vode .

(odgovor članu usamljena)
  Direktna veza do poruke: 697
11.12.2010 12:18:24   
Jeca*
daj joj izmedju obroka, jer ako se napije caja nece hteti da jede. a mozes da joj das, pa ne znam, videces koliko hoce da popije, ne verujem da ces uspeti vise od 5-10ml....izgubila sam osecaj user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
11.12.2010 12:19:34   
Jeca*
Podrigivanje bebice <--klik

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 699
11.12.2010 12:19:53   
minavb
Napravi manje, svaki put svez cajic. Ja sam Vanji davala po 10-20ml 30 minuta pre jela, ali mislim da mu nije bas pomagao. Masiraj joj stomacic kruznim pokretima oko pupka, sacekaj da napuni dve nedelje i kupi Espumisan kapi. Dobar je i termofor ako vam je pupak otpao. Nas je prvih dana grceva spasavao.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here