Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 8:41:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Joj Jeco, sećam se da ste duuuugo imali grčeve, ali ne i kad su počeli. Luki su počeli oko 15og dana, i odmah sam dala Plantex. Čaj od komorača? To se kupi u apoteci? Da...imash HIPP chaj od komoracha i kamilice, od moze od 1 nedelje zivota... ja mojim curama to davala... Ali slazem se sa jecom...da probash prvo fen, ili masazu.... mozesh i stopala...onaj jastuchitj ispod prstiju (na kojem stojish kada si u shtiklama) tamo su ti centri za creva...mada ja sam masirala celo stopalo...i stomak oko pupka i malo nize... palilo je i nosanje preko moje podlaktice na stomaku...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 8:44:50
|
|
|
|
Jeca*
|
Tasho...izbaci i boraniju i koka kolu. Uopste, izbaci gazirano, pa to mu sve prenosis mlekom. Takodje, ako ima jake grceve izbaci i kafu.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 8:51:12
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Tasho...izbaci i boraniju i koka kolu. Uopste, izbaci gazirano, pa to mu sve prenosis mlekom. Takodje, ako ima jake grceve izbaci i kafu. Ja sam izbacila sve sto je moglo da skodi,cak i mleko jer sam cula da i ono moze da nadima a grcevi su se nastavili. Ne znam sta bi bilo da nisam vodila racuna o ishrani.Jednom sam pojela giros i Una cele noci nije spavala koliko je mucio stomak.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 8:52:38
|
|
|
|
minavb
|
Sa dve nedelje , moze i Espumisan da se uvede.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 8:56:54
|
|
|
|
Jeca*
|
može, ali nama espumisan nije puno pomogao jer on treba da prikupi vazduh iz creva i izbaci ga kroz gasove. Ja sam imala utisak da tek tad Luka nije mogao da se umiri od toliko gasova...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 9:43:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Isto je bilo i kod Luke sa Espumisanom.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:02:57
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Rea mi je kuburila sa grčevima malo, i to baš kada sam uvela sebi Tothemu (zbog loše krvne slike). Kako sam izbacila istu beba se preporodila. Da li je moguće da tako reaguje na sve Počela sam i redovno da joj masiram stomak i stopala. I naravno vežbice sa nogama... (sve su već spomenule mamike). Inače, crkavam za gaziranom vodom jer mi ona jedina utoli žeđ, a patronažna rekla da ni slučajno ne pijem gazirano . Hranim se kao.... Užas,ima da se ugojim više nego u trudnoći.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:13:31
|
|
|
|
Verus
|
Moguce je podrum....moja helena je imala jace grceve kada sam pila prenatal multivitamin-zbog gvozdja nekim bebama i to smeta...a naravno posle smo saznali da je i to sto sam jela mlecne proizvode... Mozes misliti: nisam pila mleko ni jela NISTA mlecno ( i dalje ne jedem) niti sam uzimala multivitamine...mora da cu da se raspadnem do kraja!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:22:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad smo već kod toga - ja ne pijem više nikakve vitamine . Ne mogu , jedem onda kao mećava od njih . Gvožđe mi je na poslednjem nalazu bilo ok - pa sam i njega izbacila . Mleko popijem jednom u 3 dana , sireve isto . Malo me grize savest da nešto bebi ne naudim time Jedem normalno , 3 obroka dnevno , ništa "specijalno" , već uobičajena hrana . Sve se nešto tripujem da to ne smem tako , i da opet počnem da se krkam sim i svačim ... Šta vi mislite ? Sorry za off !!! I još nešto : u čemu je razlika između Plantax čaja iz Slovenije i onog iz Valjeva ?? rekoše juče u apoteci da postoje 2 ... Pitam , mada ja još nisam donela bebu na svet , ali me zanima?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:25:20
|
|
|
|
Jeca*
|
a sto ne pijes mamavit?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:30:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato što sam glupača Pijem Oligovit , kad se setim .
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:30:41
|
|
|
|
*Alexx*
|
Jedno je Plantex (slovenački), a drugo je Plantax (domaći). Nemam pojma u čemu je razlika, ni jedno nisam koristila.
< Poruku je uredio Alexx RR -- 17.9.2010 14:31:00 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:32:00
|
|
|
|
Jeca*
|
pij mamavit, on se savetuje da se pije i nakon porodjaja prvih meseci....pogotovo ako dojiš
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:35:38
|
|
|
|
Podrum Š.
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Moguce je podrum....moja helena je imala jace grceve kada sam pila prenatal multivitamin-zbog gvozdja nekim bebama i to smeta...a naravno posle smo saznali da je i to sto sam jela mlecne proizvode... Mozes misliti: nisam pila mleko ni jela NISTA mlecno ( i dalje ne jedem) niti sam uzimala multivitamine...mora da cu da se raspadnem do kraja! Verus, ja i dalje pijem te prenatal, moram, ne znam da li joj škodi za stomačić ali moj Hgb je bio 70 (za dlaku da su me još zadržali u porodilištu)... Tebi se divim, kako uspevaš sve sa tim tempom, ja nisam sigurna da bih istrajala
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:37:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Jedno je Plantex (slovenački), a drugo je Plantax (domaći). Nemam pojma u čemu je razlika, ni jedno nisam koristila. Ja sam juče kupovala nešto u apoteci , i nešto se povela priča o grčevima , i kaže devojka da je taj Slovenački super , ali ga nema , a ovaj naš , Valjevski je samo bleda kopija . Možda sam blesava , ali ja pitam za sve , pripremam informacije u glavi , pa kad zatreba , tj kad se porodim - da mogu da pošaljem mm da kupi tu i tu stvar , da ne moram da se mislim šta ću sad . Naučile ste me da je za grčeve dobar kim , termofor , imam mali spisak čajeva , a ovaj Plantex , Plantax najviše spominjete , pa sam zato pitala . Sad znam i za ove kapi ...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:42:23
|
|
|
|
*Alexx*
|
Rekoh ranije, verovatno više puta, ali od viška glava ne boli - Andreju je jedino pomogao Nurse Harvey's sirup. Probali čajeve, probali Espumisan.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:43:59
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Rekoh ranije, verovatno više puta, ali od viška glava ne boli - Andreju je jedino pomogao Nurse Harvey's sirup. Probali čajeve, probali Espumisan. krenula sam ovo da napišem za mog Luku...pa da se ne ponavljam
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 14:51:17
|
|
|
|
Jeca*
|
ovo je moj stari post. Luka je tad imao 6 meseci. Imali smo jos iza toga grceve. On bas ima osetljiv stomak i dugo smo se mucili. Ali sve prodje, hvala Bogu IZVORNA PORUKA: Jeca RR IZVORNA PORUKA: Flame Moja beba nece ni vodu ni caj, dojim je na zahtev. Za grceve koristim samo espumisan i to pre svakog podoja, ali bas svakog, po 1ml tj 25 kapi. Zakon je! p.s. Nurse Harvey's smo probali, po mom misljenju to je sarena laza, zasecerena vodica! Ne idemo nigde bez sprica napunjenog espumisanom! To je sve vrlo individualno. Mi smo se baš namučili sa grčevima. Luka ih je imao skoro punih 6 meseci. Espumisan je delovao samo u početku a onda kao da je postao imun na njega. Takođe, čula sam mišljenje da ga možeš davati više puta dnevno, ali ipak na uputstvu, ako se dobro sećam, piše 6 puta maksimalno. Pa je mene bilo strah da preterujem. Espumisan inače deluje tako da pokupi sav vazduh iz creva i izbaci ih kroz gasove. Meni se, kada je Luka bio malo stariji, dešavalo to da je baš imao puno gasova posle Espumisana, pa je jako plakao i to mu je baš smetalo. Kažem...sve je individualno. Nama je Nurse H. najviše pomogao (kupovali smo ga čak 3 puta), ali ni tada grčevi nisu nestali skroz. Zato sam ja i gore napisala da ne kažu džabe, da ako beba ima grčeve svi preparati mogu samo da ublaže, ali nijedan potpuno ne pomaže. Tako je bilo i kod nas. Dok nije izgrčio svoje, nije se smirivao p.s. Za N.h. je karakteristično i to da se sme davati tek kad beba napuni mesec dana!!!
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 16:27:31
|
|
|
|
Verus
|
Uf, ja sam na porodjaju izgubila skoro 2 litre krvi...nije placenta htela da se odvoji, pa su je rucno cupali da ne bih i matericu izgubila...imala sam braunil 2 dana jer su cekali da vide da li trebam primiti i transfuziju krvi-hvala bogu nisam. Dali su mi gvozdje na recept, ali posto inace imam jaku, dobru krv koja se super obnavlja, nisam ga pila... Posle jedno 3 nedelje odem u setnju i BAS mi se vrtelo u glavi...trebalo je nekih mesec dana da se opet dobro osecam-ali ipak su nasa tela super masine, sve se to sredi prirodno IZVORNA PORUKA: Podrum Š. IZVORNA PORUKA: Verus RR Moguce je podrum....moja helena je imala jace grceve kada sam pila prenatal multivitamin-zbog gvozdja nekim bebama i to smeta...a naravno posle smo saznali da je i to sto sam jela mlecne proizvode... Mozes misliti: nisam pila mleko ni jela NISTA mlecno ( i dalje ne jedem) niti sam uzimala multivitamine...mora da cu da se raspadnem do kraja! Verus, ja i dalje pijem te prenatal, moram, ne znam da li joj škodi za stomačić ali moj Hgb je bio 70 (za dlaku da su me još zadržali u porodilištu)... Tebi se divim, kako uspevaš sve sa tim tempom, ja nisam sigurna da bih istrajala
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 16:28:31
|
|
|
|
Verus
|
O da, zaboravih da napisem: nisam prenatal pila prvih mesec i po, dva...posle toga ga pijem redovno, a i kalcijum tablete (aj da se ne lazemo, nekad (citaj cesto) se desi da zaboravim )
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 22:20:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam sa Lukom koristila Plantex (SLO), i odgovarao nam je extra. Tuga me uhvatila kada sam shvatila da ga nema, a žene pišu da je ovaj naš, Plantax, sra*e. Modessty mi je poslala nekoliko kesica Plantexa (SLO) što joj je preostalo, ali pošto je na njima rok okt ove godine, pitala sam gde je kupila, pa mi je drugarica dokupila. Dakle, slovenačkog Plantexa ima u Nišu, u jednoj od apoteka kraj doma zdravlja. Ne znam ime apoteke. Kesica košta 46din.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2010 22:37:08
|
|
|
|
magde
|
ja sam kuvala vodu i stavljala KIm
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.9.2010 10:07:42
|
|
|
|
sanja1
|
Da li se grcevi vracaju? Mislim, ako beba ima grceve, pa oni prodju, javljaju li se opet nakon nekog vremena ili se beba izborila sa njima? Moja Marija je imala grceve 10-tak dana i davala sam joj Sab Simpleks kapi. U zadnja dva dana sam pocela da preskacem po par obroka da joj dajem kapi da bih vidjela jesu li grcevi prestali. I izgleda da jesu jer juce joj nisam uopste davala kapi a grceva nije imala. Hoce li se oni opet nakon nekog vremena javiti ili smo tu bitku zavrsile?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.9.2010 10:19:59
|
|
|
|
Iwana87
|
To zavasi sve ali mogu da se vrate.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.9.2010 13:04:35
|
|
|
|
Jeca*
|
Moguce je da se vrate...bar ja imam takvo iskustvo
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.