|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć bebi sa grčevima
2.9.2010 12:30:55   
sanja1
Uh, hvala vam, mnogo je lakse kada imas sa nekim da razmijenis iskustva. Odmah sam nazvala mm da nam kupi Bebilak, vraticemo se na njega i nema vise slusanja savjeta od svakoga jer ipak sam ja ona koja najbolje vidi sta mojoj bebi odgovara. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 576
2.9.2010 12:32:56   
sanja1
A koliko dugo traju ovi grcevi? Negdje sam citala da traju do 3-4 mjeseca a neki cak dok ne krenu zubici. To je do 6-7 mjeseca, i vec mi izgleda kao vjecnost boriti se sa njima do tada.

(odgovor članu sanja1)
Direktna veza do poruke: 577
2.9.2010 12:35:26   
Anoniman
I to je individualno. Ja se ni ne sećam koliko su trajali, tj kada sam ukinula Plantex da vidim da li su prestali...

(odgovor članu sanja1)
  Direktna veza do poruke: 578
2.9.2010 12:36:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sanja1

Uh, hvala vam, mnogo je lakse kada imas sa nekim da razmijenis iskustva. Odmah sam nazvala mm da nam kupi Bebilak, vraticemo se na njega i nema vise slusanja savjeta od svakoga jer ipak sam ja ona koja najbolje vidi sta mojoj bebi odgovara. 

Tačno to. Možda ćeš se razočarati, možda na Bebelacu bude gore.. ne znaš dok ne probaš.

(odgovor članu sanja1)
  Direktna veza do poruke: 579
2.9.2010 13:59:01   
sanja1
A kako se sprema cajod kima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 580
5.9.2010 15:48:26   
sanja1
Ah, kako je divno kada ne vristi!
Uzeli smo kapi sab simplex i grcevi su prestali kao rukom odneseni. Jos ne mogu da vjerujem da poslije onakve cike i vriske beba sada normalno jede, spava, ne budi se uz vrisak....

(odgovor članu sanja1)
Direktna veza do poruke: 581
6.9.2010 9:14:23   
Tara
Bas mi je prijatelj juce rekao za te kapi , kaze da su spas user posted image
Ja ih nisam probala ali danas pravac apoteka user posted image

(odgovor članu sanja1)
Direktna veza do poruke: 582
6.9.2010 10:13:46   
sanja1
Svako dijete izgleda drugacije prihvata pojedine kapi. Mi smo prvo kupili espumisan kapi koje su nam preporucili jer su navodno odlicne. Kod moje Marije one nisu uopste reagovale. Onda smo kupili sab simplex i ja sam prezadovoljna.

(odgovor članu Tara)
Direktna veza do poruke: 583
10.9.2010 14:32:40   
Mama Dragana
Mojoj bebi najviše je pomogla Biogaia (švedska). To su kapi koje se mogu bebi od prvog dana (daju se jedanput dnevno). Espumisan uopšte nije pomogao. user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 584
13.9.2010 10:10:36   
sanja1
Ima li kod nas da se kupe ove kapi Biogaia i kako su se pokazale?

(odgovor članu Mama Dragana)
Direktna veza do poruke: 585
13.9.2010 10:14:31   
minavb
Nama je tek AC mleko pomoglo, kapi bas i nisu, mada tvrdim da termofor najbolje smiruje namucenu trbu.
user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu sanja1)
Direktna veza do poruke: 586
13.9.2010 10:34:57   
bratzz
milici je pomogo plantex caj

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 587
13.9.2010 11:39:33   
mihi
Joj kao je sladak Mina, Milošu je pomaga Baby friends, neka mešavina ekstrakta, anisa, morača, nane. Espumisan ništa... Ni veseli termofor nije dao efekta kao ni Milupa AC, od toga mu je čini mi se bilo još gore. Tada smo promenili Aptamil za NAN HA i baby frends to nam je bila dobitna kombinacija protiv grčeva. Miloš je imao grčeve do kraja 6. meseca. Naravno sve bebe su različite i različito reaguja na dodatke protiv grčeva. U suštini svako treba da pokuša da nađe ono što njegovoj bebi najviše odgovarauser posted image .

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 588
13.9.2010 11:47:01   
minavb
Mi smo koristili Espumisan, Hipp caj od komoraca, Novalac AC i termofor. Tih dana kad je bas imao jake grceve, samo je termofor pomagao da se umiri, a onda je vremenom AC mlekce resilo stvar. Vise , osim caja, ne koristimo nista.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 589
15.9.2010 18:53:53   
Podrum Š.
Nisam 100% sigurna ali izgleda da mi Rea ima grčeve.... Darko ih je imao duga 2 meseca i urlao je kao nenormalan (nažalost načina borbe protiv njih se ne sećam jer je bilo davno, a i posle smo imali grđih problema a mi je ovaj malo izbrisan iz sećanja)
Ona samo jauče, trza se, mršti, danas je malo i kmeknula. Ali vidim da dete pati.
Molim mamike koje su se sveže izborile sa grčevima i one koje se još sećaju svojih borbi da mi daju neki savet. npr koje kapi, načini masaže i bilo šta što je pomagalo...
Hvala vam drage unapreduser posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 590
15.9.2010 19:02:34   
Nensi*
Stavljaj bebu na stomak,i masiraj ledja,uzmi bibilibi caj,on moze od druge nedelje zivota,a mozes i Espumisan kapi,po 25 kapi 3-4 puta u toku dana...A imas i termofor da kupis da joj grejes stomak...Nadam se da sam bar malo pomogla...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 591
15.9.2010 19:04:49   
sanja1
Ja se trenutno borim sa grcevima. Moja Marija nema jos punih  mjesec dasna a prije desetak dana pojavili su se grcevi. Mi smo isprobavali da joj na stomacic stavljamo toplu pelenu, masirali stomak u smjeru kazaljke na satu, kuvali caj od komorace i kim i na kraju uzeli Espumisan kapi protiv grceva. Ni oni joj nisu pomogli, ali su zato Sab Simpleks kapi odlicno joj pomogle. Dr nam je rekla da se mogu koristiti do sest mjeseci starosti (ukoliko beba bude do tada imala grceve) i da ih koristimo pri svakom obroku. Od tada Marija ima samo vjetrove, stolicu svaki drugi dan i nema onog grcenja, vriske i cike kao na pocetku.
Dok sam ja tragala po internetu za lijek protiv grceva nasla sam jos i das su neke mame koristile Planteks caj protiv grceva, Milicon kapi, baby friend sirup i Nurse Harveys sirup. Nadam se da ce ti nesto od ovih preparata pomoci.

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 592
15.9.2010 19:10:40   
Podrum Š.
Hvala Nensi, Sanja. Do danas je bila mirna. Ima redovnu stolicu ali vidim da se grči...
Ja je inače od juče stavljam na stomak i masiram leđa... Ujedno  svakom prilikom kada sisa je stavljam da podrigne - ali to joj baš nije jača strana - odradi samo malkice, i onda joj masiram stomak...
Izgleda ćemo morati da probamo neke kapi... Videću kako ćemo noć provesti, pa sutra pravac apoteka.

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu sanja1)
Direktna veza do poruke: 593
17.9.2010 8:16:31   
Anoniman
Jel moguće da Marko sa svojih 10 dana već ima grčeve?

Zadnja 3 dana oko 18.30h se unervozi, vidi se da se grči, onda prdne ili se ukaki, pa se opet smiri na koji minut, pa sve opet. I tako do ponoći.
Gledala sam na Plantexu, doza je prepisana za bebe od 14 dana do... Znači, ne mogu mu dati jer nema 14 dana.
Ne znam dal smem da mu grejem stomačić kada mu još uvek nije otpao pupak?

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 594
17.9.2010 8:23:05   
Anoniman
Mislim da smesh chaj od komoracha da mu dash...a i da mu masirash stomachitj....za grejanje neznam...a plantex nikad nisam probala....

EDIT...chaj od komoracha smesh...on ide nakon prve nedelje zivota...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 595
17.9.2010 8:28:10   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Tash

Jel moguće da Marko sa svojih 10 dana već ima grčeve?

Zadnja 3 dana oko 18.30h se unervozi, vidi se da se grči, onda prdne ili se ukaki, pa se opet smiri na koji minut, pa sve opet. I tako do ponoći.
Gledala sam na Plantexu, doza je prepisana za bebe od 14 dana do... Znači, ne mogu mu dati jer nema 14 dana.
Ne znam dal smem da mu grejem stomačić kada mu još uvek nije otpao pupak?

nemoj mu grejati stomačić. Baš zbog pupka nemoj
a naravno da je moguće, pa zar se ne sećaš mojih postova? user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 596
17.9.2010 8:33:40   
Anoniman
Joj Jeco, sećam se da ste duuuugo imali grčeve, ali ne i kad su počeli.
Luki su počeli oko 15og dana, i odmah sam dala Plantex.
Čaj od komorača? To se kupi u apoteci?

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 597
17.9.2010 8:35:30   
Jeca*
Luki su počeli čim smo izašli iz porodilišta user posted image
Tasho, nemoj mu davati čajeve. Nemoj još. Uključi fen, možda će da se umiri. Stavi fen negde u "ćoše" i uključi ga na najtiše. imamo temu o tome, sećaš se?
nemoj odmah sa  "lekovima"

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 598
17.9.2010 8:38:34   
Anoniman
Umiri se na zvuk vode. Pa smo malo malo u kupatilu. user posted image
Ni onomad nisam davala punu dozu Plantexa, ne bih ni sada davala tog čaja Bog zna koliko, već... ne znam, recimo, uz taj podoj oko 19h par gutljaja.

Juče je bilo najgore od svih dana. Od čega? Boranija? Koka kola? user posted image Ostalo je sve bilo obično...

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 599
17.9.2010 8:39:04   
gagana83
I ja mislim da sacekas jos malo sa cajevima.
Probaj da mu masiras stomacic i radi mu vezbice tako sto ces podizati nogice ka stomaku i vracati ih.

Joj mrvica mala.
Ja se najezim kad se samo setim nasih muka sa grcevima.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here